Šta je novo?

Ima li nade?

Dynaudio

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2001
Poena
609
Dobio sam da proverim stabilnost HIS-a 9600XT Platinum Edition, nasi ga zovu Turbo, sa 256MB, i taktom od 500/650. Podigla se lepo sa Cat. 4.7 i provrteo sam 3DMark '01 i '03 bez problema, postigao nekih 13000 i 4000. Ponadao se da ce lepo raditi, pa sam poterao Far Cry i posle nekih 2min me "bacio" na desktop, pa sam probao The Suffering, e tu je izdrzala citavih 10min. Pocinje da deluje kao "napredak" :banana: . Poteram Underground izdrzi 20min, sve lepse od lepseg 😀 Poteram Colin-a i postavim licni sa 30 SEC! U Bios-u sam iskljucio fast write, ali bez rezultata, AGP sa 8x stavio na 4x, nista. Aperture size "setao" sa 128 do 512, nista. Menjao Cat. od 3.10 do 4.7, i nista. Vise nisam pametan. Kartica je nova, kupljena pre 5 dana, da li da se menja, ili..... Ako neko ima bilo kakav predlog, veoma je dobrodosao. Mada mi se cini da ce ici nazad u Bg. Inace konf. je Abit NF7 V2.0, 2x512MB RAM-a, 2500+/3200+. Probana je i na nekom Celeronu 800MHz (valjda), tamo je masina isla u restart. Otvoren sam za sve sugestije.
Poz

P.S. Kada sam ukljucio Overdrive GPU je postigao 526MHz i zakucao mi je masinu u marku '01 kod "zmajceka" - apsolutno ne upotrebljivo.

Koliko si je mogao najvise da je o/c ???

M3 je napisao(la):
Koliko si je mogao najvise da je o/c ???

Posto nije moja, nisam ni pokusavao da je guram, osim sa overdrive-om, koji je digne na 526, a za par trenutaka spusti na 513, posto GPU ode na 46 stepeni, u 3D-u.

Mada mi je sada prosao 3DMark sa overdrive-om, ali dobici su zanemarljivi.

Koliko se ispalti uzeti FX 5700 U? Koliko sam citao kvalitet slike bi trebao da bude cak i bolji od HIS-a.

bice da je tvoj problem do overkloka same masine, skini overklok pa probaj tako, ako sve radi na taj nacin onda ti je sve jasno...

edit: samo da dodam:
1) ispada na desktop zbog OC-a CPU-a tj. manje voltaze nego sto mu treba. Podigni voltazu na CPU malo (ali probaj prvo da skines OC sa svega pa tek onda ovo)

2) Napajanje ti je slabo pa pravi probleme s vremena na vreme

3) Pregreje se CPU

znaci ovo su po meni moguci razlozi posto ne verujem da je HIS-ova karta neispravna, ako ne pokazuje artifakte mora da radi !

Poslednja izmena:
mene su takvi problemi sa Sapphire-om 9600XT naterali da uzmem nVidia graficku...

gx-x je napisao(la):
bice da je tvoj problem do overkloka same masine, skini overklok pa probaj tako, ako sve radi na taj nacin onda ti je sve jasno...

edit: samo da dodam:
1) ispada na desktop zbog OC-a CPU-a tj. manje voltaze nego sto mu treba. Podigni voltazu na CPU malo (ali probaj prvo da skines OC sa svega pa tek onda ovo)

2) Napajanje ti je slabo pa pravi probleme s vremena na vreme

3) Pregreje se CPU

znaci ovo su po meni moguci razlozi posto ne verujem da je HIS-ova karta neispravna, ako ne pokazuje artifakte mora da radi !

Masina radi na def. Napajanje je 400W, Barton je na 48 stepeni, kada stavim svoj stari GA 9000PRO II sve radi perfektno.

Aj pokusaj da naprais to ,bas me interesuej koliko moze da izura ta graficka !!!
Pozdrav...

A kako ce majke ti da proveri koliko moze, kada mu i ovako puca u igrama?

Dynaudio moras da dizes Win iz pocetka i da stavis neke starije drajvere, 4.3 recimo, oni su meni resili indentican prioblem...

Mali HoBiT je napisao(la):
Dynaudio moras da dizes Win iz pocetka i da stavis neke starije drajvere, 4.3 recimo, oni su meni resili indentican prioblem...

Vishe puta reshen problem na taj nachin, tako da imash josh jedan glas za taj metod.

Nemoj novije Catalyst-e od 4.4 za nju da stavljash.

Stojcha je napisao(la):
Vishe puta reshen problem na taj nachin, tako da imash josh jedan glas za taj metod.

Nemoj novije Catalyst-e od 4.4 za nju da stavljash.

Kartica je otisla za Bg. Hvala svima na savetima, da je moja mucio bi se jos malo i verovatno sredio (uz vasu pomoc), ovako..... Probao sam sa Cat 3.10 i bilo je jos gore, sa 4.5 malo poboljsanje, a sa 4.7 je izgurala najduze bez zakucavanja. 95% sam ubedjen da je los primerak, jer ponekad posle zakucavanja Far Cry-a izbaci poruku da nije mogao cita iz memorije, ne sistemske. Kada sam poterao The Suffering i stavio u 1600x1200 pocelo je da dolazi do pucanja textura, a sve na def. Cim se potera overdrive niiti jedna 3D aplikacija ne moze da izdrzi vise od 20-30sec, osim jednom kada sam uspeo 3DMark '01 (prva 4 testa), ali i tu je vec bilo pucanja textura (jako malo , ali vidljivo) GPU sa 500 na 513, sto je skoro nista, a memoriju ne znam. Memorija nije cak ni BGA "paovanje" i guraju je na 650MHz, ima hladnjake, ali je jako topla posle 3D-a.

Hvala jos jednom
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno