Šta je novo?

IKOM public IP & ubrzanje

Као што сам написао на средини претходне стране - пост 220,извор ми је човек који ради код њих већ ево 4.-та година, а уједно ми је и познаник преко деценију. Дакле и јуче сам причао са њим и што се тиче нета опет је поновио да скоро до нове нема највероватније ништа зато што се за то пита Телеком.
Сбб је исфурао убрзање на оним потезима где има своју мрежу кроз коју потерују свој линк. У градовима где Сбб нема свој линк за нет типа нпр. Пожаревац користи се Телекомова инфраструктура што знатно подиже трошкове ако би хтели и тамо да подигну брзину људима који су са годишњим уговором.
Кад Телеком подигне брзине подићиће их и остали провајдери који користе њихове линкове.
Ако можеш да се преселиш на Сбб пређи код њих, ако ти је Иком једини у згради онда, ако хоћеш, користи њих и не замарај главу са тим шта други кабл.оператери нуде (јер џаба сва упоређивања кад си, као већина, осуђен само на једног кабл.оператера) а ако хоћеш већи избор фирми ту је увек Адсл те можеш бирати између 10ак провајдера

Као што сам написао на средини претходне стране - пост 220,извор ми је човек који ради код њих већ ево 4.-та година, а уједно ми је и познаник преко деценију. Дакле и јуче сам причао са њим и што се тиче нета опет је поновио да скоро до нове нема највероватније ништа зато што се за то пита Телеком.
Сбб је исфурао убрзање на оним потезима где има своју мрежу кроз коју потерују свој линк. У градовима где Сбб нема свој линк за нет типа нпр. Пожаревац користи се Телекомова инфраструктура што знатно подиже трошкове ако би хтели и тамо да подигну брзину људима који су са годишњим уговором.
Кад Телеком подигне брзине подићиће их и остали провајдери који користе њихове линкове.
Ако можеш да се преселиш на Сбб пређи код њих, ако ти је Иком једини у згради онда, ако хоћеш, користи њих и не замарај главу са тим шта други кабл.оператери нуде (јер џаба сва упоређивања кад си, као већина, осуђен само на једног кабл.оператера) а ако хоћеш већи избор фирми ту је увек Адсл те можеш бирати између 10ак провајдера

prvo kazes verovatno nece biti ubrzanja skoro ....a onda kazes do nove godine....:S a ne mogu da predjem na SBB...ali bi presao da mogu..kako sad stvari stoje..nadam se da ce ikom nesto da ubrza :( TV im je ocaj..net radi dobro..samo jos da isprate SBB...

нова година тешко да може да се рачуна као скорашњи термин :S (има још 50 дана до ње)
Испратиће Сбб кад Телеком испрати и одлучи да понуди нове цене и брзине, јер финансијски тешко да могу самостално без Телекома - за разлику од Сбб који се може наћи по целој Србији, Иком има мрежу само по Београду = мањи број корисника, те дужи период исплативости инвестирања у самостални нет-линк са иностранством

Da li neko ima Ikom-ov net na Banovom brdu, i kako je zadovoljan istim... Unapred hvala

Videla zaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu :)

Ja sam sa mojih 6 mbps zadovoljniji od mog drugara koji ima 8 mbps na SBB-u a radi mu kao da ima 5 :) Nije sve u brzini ljudi ima neceg i u samom kvalitetu. Ne znam za vas ali ja sam kvalitetom veze zadovoljan - nema prekida, to je najvaznije. 1 mbps gore ili dole - nije preterano vazno.

Upravo tako.
Ali 90% populacije ovde razmislja u smislu `Ako moj drugar ima, ocu i ja po svaku cenu`.

Kad vec SBB ima novca da pazari nacionalne (SLO) coax kompanije ili vec - (ovdasnje) licence za fixnu, sto lepo ne bi kupili i jedan lokalni, mini-provajder (citaj: jeftini) IKOM, pa da stavimo tacku na sve razlike/nemogucnost prelaska s jednog na drugi? :)

Poslednja izmena:
ne može da kupi zbog zakona ove zemlje koji sprečava monopol, tako nesto sam razumeo razlog kad sam se interesovao o tome...
kad bi sbb kupio sve male, kablovski operater bi bio samo jedan = monopol

Poslednja izmena:
napisao bih i koji, ali posto nisam pravnik, nisam se mnogo trudio da zapamtim, pa bi ispalo da lupam..

:laugh:

a sa stanovišta brzine, bilo bi lepo kad bi doslo do kupovine... :-devil-:

Nije ni IKOM lokalni provajder koji drzi jednu stranu osrednje ulice pa da ga SBB otkupi za kotur kabla. ;)

A i nije poenta u otkupu, najbolje resenje bi bilo kada bi bio pojednostavljen proces migracije. :)

Pa realno sanse da dobijes mogucnost prebacivanja sa IKOM-a na SBB su mizerne.

Prvo moraju da provere ima li tehnickih mogucnosti, kada to odrade, onda moras da skupis potpise stanara (51%) da hoce da predju na SBB i kada se to zavrsi, mora da se plati ~4000 dinara taksa za uvodjenje kablovske.

Prilicno jednostavna procedura, nema sta...

tačno tako. ali za to ne postoji zakon u ovoj zemlji. :whip:

Poslednja izmena:
Kako vam radi internet zadnja 2-3 dana? Posto pocinjem da primecujem stvari koje mi se ne svidjaju... Speedtest kaze 3.95, torenti rade maksimalnom brzinom, medjutim sta god da skidam sa nekog sajta(microsoft, apple itd) download varira i rasponu od 100-300kb/s, youtube katastrofalno radi i slicno... Nisu valjda i onu nekako poceli da ogranicavaju protok?

Kako vam radi internet zadnja 2-3 dana? Posto pocinjem da primecujem stvari koje mi se ne svidjaju... Speedtest kaze 3.95, torenti rade maksimalnom brzinom, medjutim sta god da skidam sa nekog sajta(microsoft, apple itd) download varira i rasponu od 100-300kb/s, youtube katastrofalno radi i slicno... Nisu valjda i onu nekako poceli da ogranicavaju protok?

Nema to veze sa Ikom internetom, ja nisam primetio nikakvo usporenje kod njih, a koristim ih vec 2,5 godine... I ruku na srce stvarno ne znam sta znaci da ti "pukne"
net( da kucnem u drvo):wall: dok pre kod sbb je to bila normalna pojava...
A odgovor na tvoje pitanje je do tih servera na kojima se nalaze ti sadrzaji ni meni nikada nije punom brzinom skidao sa interneta, tj uvek varira i opada znaci nikad full.
Po meni torrenti su ti merodavniji mada i kod njih ako nema dovoljno seedera ne ide kako treba...

Simptomaticno je to sto je od uvodjenja interneta pre mesec ipo dana sve ovo sto sad nabrajam da lose radi, radilo punom brzinom. Prosto je nemoguce da od 20 sajtova sa kojih sam probao da skidam nesto ama bas ni sa jednog ne mogu da postignem max brzinu vec ona varira izmedju gore navedenih a do juce je radilo kako treba :S

...onda moras da skupis potpise stanara (51%) da hoce da predju na SBB i kada se to zavrsi, mora da se plati ~4000 dinara taksa za uvodjenje kablovske...

Ovo je vrlo nezahvalna radnja, jer... ti moras tih 51% da ubedis da im je bolje da predju na SBB. Ako ih ubedis, ti preuzimas odgovornost ako bilo sta bude lose u njihovoj buducoj kablovskoj. Ne "potpisujes" bukvalno tu odgovornost, ali sta god da bude, uvek ce biti po hodnicima "eto, on nas je nagovorio (mozda je dobio i procenat) i stalno nam sada lose... a dok je bio IKOM..."

Ne bih ja nista menjao AKO radi. Danas/sutra i IKOM ce ubrzati linkove, dodati ovo ili ono... dokle god se "oni" utrkuju, nama je fino :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Iskreno, meni kod ikom-a navise smeta njihov korisnicki servis.

Toliko su bezobrazni da je to zaista neverovatno.

Ovo je vrlo nezahvalna radnja, jer... ti moras tih 51% da ubedis da im je bolje da predju na SBB. Ako ih ubedis, ti preuzimas odgovornost ako bilo sta bude lose u njihovoj buducoj kablovskoj. Ne "potpisujes" bukvalno tu odgovornost, ali sta god da bude, uvek ce biti po hodnicima "eto, on nas je nagovorio (mozda je dobio i procenat) i stalno nam sada lose... a dok je bio IKOM..."

Koliko ja znam, nije potrebno da ubedis 51% ljudi da predju na SBB, nego da daju dozvolu da se u zgradi instalira i njihova oprema (pored Ikomove, koja ce ostati tu). Na taj nachin svako u zgradi moze da bira kod kojeg ce provajdera. To je skroz odvojeno od pitanja zbog koliko bi se ljudi SBB cimao da dovuche svoje kablove u zgradu (ako imaju svoju mrezu u blizini, uradili bi oni to i zbog nekolicine ljudi, a 51% ljudi treba samo da dozvole njihov ulazak u zgradu i sigurno ne bi bio problem prikupiti te potpise).

Ne bih ja nista menjao AKO radi. Danas/sutra i IKOM ce ubrzati linkove, dodati ovo ili ono... dokle god se "oni" utrkuju, nama je fino :)

Ovde se 100% slazem.

Ja za 2 godine nisam imao potrebu ni jednom da ih zovem :)

Uh, bas suprotno kod mene. Ljudi su vanserijski korektni.

pozd.

Blago vama, ja sam u poslednjih 15-tak dana imao nekih problema sa netom i bio sam prinudjen da ih zovem vise puta na dan. Interent mi treba za rad i ne mogu bez istog.

Bukvalno je svaki put bio problem do mene, nikada do njih.

Kazu mi neko mi krade net (wifi), pa mi zato ne radi internet, pa kada kazem da ne svetle lampice na modemu, kazu mi da moram da reinstaliram sistem, pa onda ja kazem da imam dva laptopa i da na oba ne radi, onda je crko modem naprasno.... i tako sve u krug. :smoke:

Posle pola sata od poziva, sve proradi samo od sebe i Windows izvrsi self diagnostic i repair, svi hakeri se otkace sa rutera i naravno modem vaskrsne. :D

Jednom je moja devojka zvala da se zali sto nema interenta ceo dan i posle 5 minuta ubedjivanja, tip je krenuo da joj se smeje, da joj prica da tuzi ikom i da ga bas briga.

Sutradan sam morao da zovem centralu i da se zalim na istom momka.

Poslednji put kada sam imao problema sa netom, bila je neka nedelja popodne. Lik iz tehnicke podrske je rekao da je problem do njih i da ce probati sto pre da mi posalje ekipu. Ljudi si stigli u roku od 25 mina i zamenili modem ... znaci nedelja popodne! Od tada samo respect. :)

podz.

i ja sam jednom imao problem sa netom. lik je bio izuzetno ljubazan, bila je subota popodne, čini mi se. uspeli da resimo problem. Nemam zamerki na korisnički servis ni ja.

Nemam ni ja zamerki, chak shta vishe, svaki put su mi mimo njihovih pravila izasli u susret (promena brzine posle isteka roka), plus posto sam ih lepo zamolio, ubrzali su proceduru uvodjenja kablova i pustanja neta :)

Poslednji put kada sam imao problema sa netom, bila je neka nedelja popodne. Lik iz tehnicke podrske je rekao da je problem do njih i da ce probati sto pre da mi posalje ekipu. Ljudi si stigli u roku od 25 mina i zamenili modem ... znaci nedelja popodne! Od tada samo respect. :)

podz.

Meni je lik rekao da terenska sluzba radi do 17h i da ne rade nedeljom. :d

Izgleda da sam ja bas u maleru :lol:

Ovo mogu delimicno da potvrdim - ponekad jesu bezobrazni ali i ja sam jos bezobrazniji i bezobzirniji pa obicno u takvoj borbi oni izvuku deblji kraj. Jednom mi je se desilo da net nije radio iz ne znam kog razloga i lik je glat rekao da mi sistem ne valja. Medjutim kad sam mu rekao da ja imam 7 racunara i 5 mobilnih telefona u kuci kao i 2 rutera i 3 switch-a i da to sto on meni pokusava da proda nema veze sa mozgom.... net je proradio u roku od ~10 minuta :)

Najveci problem ljudi koji rade u supportu, generalno, je to sto ne znaju koliko tehnicko (ne)znanje poseduje onaj sa druge strane zice i cesto daju predloge i/ili postavljaju pitanja koja su tehnicki pismenijim ljudima smesna/debilna. Ili... jos gore, prate neki pattern ne zeleci da zadju dublje u srz problema i onda izvale glupost. Od toga pate svi koji rade support...

Poslednja izmena:
Ovo mogu delimicno da potvrdim - ponekad jesu bezobrazni ali i ja sam jos bezobrazniji i bezobzirniji pa obicno u takvoj borbi oni izvuku deblji kraj. Jednom mi je se desilo da net nije radio iz ne znam kog razloga i lik je glat rekao da mi sistem ne valja. Medjutim kad sam mu rekao da ja imam 7 racunara i 5 mobilnih telefona u kuci kao i 2 rutera i 3 switch-a i da to sto on meni pokusava da proda nema veze sa mozgom.... net je proradio u roku od ~10 minuta :)

Najveci problem ljudi koji rade u supportu, generalno, je to sto ne znaju koliko tehnicko (ne)znanje poseduje onaj sa druge strane zice i cesto daju predloge i/ili postavljaju pitanja koja su tehnicki pismenijim ljudima smesna/debilna. Ili... jos gore, prate neki pattern ne zeleci da zadju dublje u srz problema i onda izvale glupost. Od toga pate svi koji rade support...

E bas to :D

Pored AXN-a IKOM je ubacio i Sci Fi kanal u osnovnu ponudu

20.11.2009
SCI FI u osnovnoj ponudi
Sci Fi kanal u osnovnoj ponudi IKOM-a na frekvenciji S13 (245.25 MHz) i Sci Fi+1 na frekvenciji S14 (252.25 MHz). Gledajte filmove i serije iz oblasti naučne fantastike, paranormalnih pojava i strave i užasa na Vašoj IKOM kablovskoj televiziji.

Izgleda ce sport klub biti u sklopu digitalne tv. Konacno i to da docekamo :p

Vise ne tugujem za Sport klubom kako su uveli Arenu. :) Mada, od viska glava ne boli i bilo bi fino da dobijemo jos jedan sportski kanal. :)

Vrh Dno