Šta je novo?

Ikom kablovski net ili ADSL?

brancic

Slavan
Učlanjen(a)
30.03.2008
Poena
330
trenutno sam korisnik ADSL kod beotela i kao sto sve ostale teme kazu Beotel je jednom reclju LOS, sad posto nemam mnogo drugih mogucnosti osim adsl i ikom pa pitam vas sta mi vi preporucujete ?

Pitaj nekog korisnika Ikomovog neta u kraju kako je zadovolja istim, da ne bude ne daj boze da sjases sa konja na magarca. U principu bi kablovski sa tehnicke strane trebao da bude u prednosti nad adsl-om, ali ovo je zemlja Srbija i ovde sve moze i nista ne moze.

Ako nisi heavy downloader, i ako ti previše ne trebaju P2P i Rapidshare, pređi na IKOM.

U svakom drugom slučaju, promeni ADSL provajdera.

u tome i jeste fora sto meni Beotel za surf radi ok ali za download radi poprilcni lose , pocev od svih servisa pa do meni najbitnijeg RAPIDSHARE.

Ja se mogu 'pohvaliti' da sam korisnik Ikom-a.
I mogu ti reci, da sam prilicno zadovoljan (da cuknem u drvo, pljucnem 3 puta (pljuc, pljuc, pljuc)), jako lepo radi-za sada.
Jedina mana je sto ne mogu da skidam sa rapid-a, ali kako kazes-imas premium, mozes bez razmisljanja da predjes na neki njihov paket.
Ponuda je:
Flat 1-64/64 Kbps =1,100
Flat 2-128/64 Kbps =1,300
Flat 3-512/128 Kbps =1,700
Flat 4-1024/256 Kbps =2,200
Flat 5-2048/512 Kbps =2,800
Flat 6-3072/512 Kbps =3,900

PS. Uzeo sam paket Flat 3. Prva dva meseca su gratis, a u tu cenu ukljucena je i preplata za kablovsku televiziju.

Poslednja izmena:
Mogu reci da je Ikom katastrofa (vracar). Obici u sirokom luku ako se ja pitam.

Sada vise nemam. Vrlo neprofesionalna firma u celosti. Nikada nista nije funkcionisalo bez problema duze od mesec dana. O nelubaznosti zaposlenih da ne pricam. Vec neko vreme ne koristim njihove usluge i od tada sam progledao.

Zato i pitam. Ne znam kada si koristio, ali IKOM u zadnjih vishe od godinu dana radi odlicno. Ima vec tema na ovom forumu o njima, i niko se ne zali.

Sasvim moguce. Ipak nisam siguran da su uspeli da promene sve zaposlene koji su bili katastrofa (kada god sam sa njima imao kontakt) :)

Sasvim moguce. Ipak nisam siguran da su uspeli da promene sve zaposlene koji su bili katastrofa (kada god sam sa njima imao kontakt) :)
Izgleda da jesu...:D
Ali, opet...tek 3 meseca koristim njihove usluge, probleme nisam imao-osim jednog kada mi nije radio net 2 sata, zvao sam tehnicku podrsku, receno mi je da ce neko doci kod mene da vidi u cemu je problem u toliko i toliko sati..Covek je dosao na vreme i popravio stvari..
Tako da sa tehnickom podrskom sam (za sada) prezadovoljan!

Inace, da sam mogao da biram sigurno bih uzeo neki adsl paket..(jer su za ove pare brzine duplo brze i ip je jedinstven).

Inace, da sam mogao da biram sigurno bih uzeo neki adsl paket..(jer su za ove pare brzine duplo brze i ip je jedinstven).

Nisu duplo brze brzine.

IKOM:
Kablovska TV + 1024/256 Kbps 2,200 din.
Kablovska TV + PAY TV + 2048/512 Kbps 2,800 din.
Kablovska TV + PAY TV + 3072/512 Kbps 3,900 din.

Telekom:

1024/128 1400 din.
2048/192 2136 din.
4096/256 2850 din.

Cene kod Telekoma jesu jeftinije ako ne koristis nikakvu kablovsku televiziju, ali posto velika vecina koristi neku kablovsku, onda na te cene trebas da dodas 500 dinara (jer je kod ikoma u cenu uracunata i tv).
Tako da je paket od 1 mbit skuplji za 300 dinara, ali za tih 300 dinara dobijas duplo veci upload. Paket od 2 mbit je skuplji 200 dinara kod ikoma, ali je i upload tri puta veci. Jedino kod paketa od 4 mbit Telekom ima bolju ponudu (od 1. januara kada su uveli nove brzine).
Recimo ja od letos mogu da predjem na adsl, ali ne zelim jer mi je duplo manji upload vece zlo od nepostojanja javne IP adrese. To se posebno odnosi na ljude koji imaju premium na rapidu, ili neki news nalog (jer njima nije potrebna javna ip adresa da za te usluge).

Poslednja izmena:
@Nothingman

Evo npr. cena eunet-a:
FLAT 768/128-1.390 din (s tim da je brzina povecana na 1204, proslog meseca).

Pa to je prakticno identicna cena kao kod Telekoma za isti paket.
Ne razumem sta si hteo da kazes :)

Pa to je prakticno identicna cena kao kod Telekoma za isti paket.
Ne razumem sta si hteo da kazes :)

omg!

Htedoh da kazem da je cena kod ikoma mnooogo veca u odnosu na adsl usluge (nije bitno koji je provajder u pitanju-jer su im cene, kao sto kazes, relativno slicne).

Dakle Ikom(512/128)-1200dinara : adsl(1024/128)-1400dinara.
Duplo veca brzina, po slicnoj ceni, kontas ba? :d

I jos nesto da dodam...
adsl je ubrzan duplo u poslednjih nekoliko meseci, a cene su ostale iste, dok s druge strane 'ovi nasi' kablovski:cena ista, brzina ista.

Poslednja izmena:
Hehe, pa znaju ljudi šta rade (uzgred, čuo sam da su gazde neki Jevreji - oni su majstori za namlaćivanje para). Ko god je na IKOM-u je tu iz krajjjnjeeeee nužde - tako da znaju da mogu da rade skoro šta hoće sa korisnicima, jer nemaju kud.

Hehe, pa znaju ljudi šta rade (uzgred, čuo sam da su gazde neki Jevreji - oni su majstori za namlaćivanje para). Ko god je na IKOM-u je tu iz krajjjnjeeeee nužde - tako da znaju da mogu da rade skoro šta hoće sa korisnicima, jer nemaju kud.

E bas o tome govorim. :p

Ja se mogu 'pohvaliti' da sam korisnik Ikom-a.
I mogu ti reci, da sam prilicno zadovoljan (da cuknem u drvo, pljucnem 3 puta (pljuc, pljuc, pljuc)), jako lepo radi-za sada.
Jedina mana je sto ne mogu da skidam sa rapid-a, ali kako kazes-imas premium, mozes bez razmisljanja da predjes na neki njihov paket.
Ponuda je:
Flat 1-64/64 Kbps =1,100
Flat 2-128/64 Kbps =1,300
Flat 3-512/128 Kbps =1,700
Flat 4-1024/256 Kbps =2,200
Flat 5-2048/512 Kbps =2,800
Flat 6-3072/512 Kbps =3,900

PS. Uzeo sam paket Flat 3. Prva dva meseca su gratis, a u tu cenu ukljucena je i preplata za kablovsku televiziju.

Objasni ti meni kako ne mozes da skidas sa rapida? :)
Zato sto si iza NAT-a pa imas isti IP kao i jos x korisnika? Kakve to ima veze sa rapidom??

@kUdtiHaEX
Zato sto si iza NAT-a pa imas isti IP kao i jos x korisnika?
Upravo zato.
Na moju veliku zalost, za ovo vreme koriscenja, uspeh jednom da se 'izborim' za mojih 5 minuta. !!
Btw. Odavno sam batalio rapid....nema svrhe... :(

Poslednja izmena:
Ne razumem, Rapidshare radi bez obzira na to. To sto ti nisi jedinstven sa tom IP adresom nema nikakve veze sa downloadom. I ja sam na IKOM-u i Rapid radi ok.

Stvarno ne znam..
evo sta meni KONSTANTNO IZBACUJE: :mad:

Error
You want to download the following file:

http://rapidshare.com/bla.bla.bla.part1.rar | 99614 KB

Your IP address xx.xxx.xxx.xxx is already downloading a file. Please wait until the download is completed.

Premium members can download any number of files simultaneously. Become a Premium member now. The download will be available shortly.

Ukoliko ti imas neko resenje za ovaj problem, javi MOLIM TE!!!
Bio bih ti BESKRAJNO ZAHVALAN!!!!!!!!!!!!!!:Klanjanje:

Poslednja izmena:
Objasni ti meni kako ne mozes da skidas sa rapida? :)
Zato sto si iza NAT-a pa imas isti IP kao i jos x korisnika? Kakve to ima veze sa rapidom??

Jel' nisi informisan da na RapidShare free samo jedna IP adresa može da vuče samo jedan download, i kad ispuni određenu kvotu mora da čeka 14 minuta?

Jel' nisi informisan da na RapidShare free samo jedna IP adresa može da vuče samo jedan download, i kad ispuni određenu kvotu mora da čeka 14 minuta?

Ja imam takve informacije..(sta vise, licno sam se uverio u to...:S:)
A najgore od svega, je sto imam osecaj da 'kolege po ip', kao da cekaju da prodje tih 15ak minuta, i iste sekunde da kliknu download!-ja sam jedino tako uspeo jednom da skinem...
Ocajno!

Pa to znaci da neko drugi ko deli isti IP kao i ti vec skida neki fajl sa RS-a i moras da cekas. Meni se to jako retko desi a i kad se desi, sacekam i dodjem na red vrlo brzo. Uostalom, ja imam 2 masine na internetu koje mi glume proksi po potrebi tako da mogu da skinem sa RS-a sta pozelim u roku od odmah.
To je poznata stvar.

A vi predstavljate IKOM kao provajdera koji totalno brani dl sa RS-a :) pa neko moze jako pogresno da vas shvati.

Poslednja izmena:
Pa to znaci da neko drugi ko deli isti IP kao i ti vec skida neki fajl sa RS-a i moras da cekas.
U tome i jeste poenta :)
Kad imas nekoga na istoj ip ko nonstop skida sa rapida onda malo teze dodjes na red. Sve zavisi kako te zapadne i kako se krecu cene hard diskova :D

U tome i jeste poenta :)
Kad imas nekoga na istoj ip ko nonstop skida sa rapida onda malo teze dodjes na red. Sve zavisi kako te zapadne..

Tacno tako ! Meni se od recimo 20 puta samo jednom desi da "adresa trenutno skida".

Sasvim drugi problem. koji se ne tice IKOM-a, je sto je Rapid potpuno pukao u poslednja dva meseca - moze da se skida normalno samo u toku noci !

U toku dana radi po principu stani-kreni: malo skine, pa stoji neko vreme, pa opet malo skine...i tako dalje. :S:

Vrh Dno