Šta je novo?

Ikom Kablovski Internet U Rakovici

Ima li nekog da koristi ikom internet na dorcolu? Zanima me pre svega da li su tacne price o prekidima od po 3-4 dana i sl. stvarima? I generalno gledano, da li vredi uzimati net kod ikom-a?

Poslednja izmena:
Ima li nekog da koristi ikom internet na dorcolu? Zanima me pre svega da li su tacne price o prekidima od po 3-4 dana i sl. stvarima? I generalno gledano, da li vredi uzimati net kod ikom-a?

Ja sam na Dorcolu i internet radi odlicno. Bio je samo jednom prekid ali su sredili net i radi josh bolje nego ranije.

Da,da ,super su ga sredili i od tada zaista vishe ne radi Soulseek,koji kod mene dobro radio.

Lokalna mreža na IKOM-u

Lokal im je kao završen,ali sad čekaju odobrenje da ga puste od nekih glavonja,a to će biti kako mi je rečeno za nedelju do dve.Samo nešto odugovlače...

Zavrsen? Koliko je siguran taj info, tj. odakle je? Hmmm... mozda su trazili na cijoj ce masini da stoji DC++ (mozda necijoj od svojih zaposlenih) pa su tako odugovlacili... ili... A zna li se kolika ce biti brzina u lokalu?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Taj info je od korisničkog servisa,tako da je izgleda tačno,a više informacija od njih na:30-10-110
Ako neko još nešto čuje...:type:

U vezi Ikoma

,) Jel imate i daje 1.5x protok,ja nemam vise?Interesuju me jos 2 stvari: Da li Ikom blokira portove i kada bih uzeo ruter umesto ovog njihovog modema dal bi mi utorrent i dalje prijavljivao problem sa portom posle port forwardinga? I naravno kad ce lokal,ali to kao sto vidim samo sto nije i srecan sam zbog toga. :banana:

Ostavio sam broj,pa zovite i pitajte...:type:

Nope, vec peti dan nista od 1.5x ... @%&#$%.

Ne mogu da verujem! Izgleda da je palo i zavrtanje portova,meni download radi mnogo slabije nego pre par dana. Daj boze da rade nesto i da je to trenutno. Toliko o Ikomu,hvala bogu postoji alternativa pa ako se ne poprave adio!

Poslednja izmena:
Mula radi sasvim dobro, sem sto nemamo javni ip pa dobijamo lowid. Sto se tice torrenta ... ni tu nema nekih opipljivih problema.

pozd.

Ja vec danima i nocima imam 52-56MB/h za paket 128k, sto ce reci, nema x1.5. Lepo je bilo dok je trajalo :( To je ujedno i odgovor za "slabiji download" - Azureus (i povremeno μTorrent) mi nonstop nesto vrti, a protok mi je spomenutih 52-56MB/h. Telefonom vise ne zovem. Zvao sam par puta, kad je bio prekid, a onda mi i prva "borbena linija" odgovori. Ako vec treba nesto preciznije i detaljnije, "tehnicka sluzba je zauzeta, mozete da sacekate ako zelite"... i nikako da ih dobijem. Na mail-ove ne odgovaraju, izuzev proslog meseca, kad su mi odgovorili da ipak ne mogu da promenim paket na veci (onda, kad su dali novi cenovnik).

Ali, pre neki dan mi se jedna njihova devojcica javila na mob i mogu reci da su me time prijatno iznenadili. Zvala je da potvrdi da li prelazim na drugi paket i da mi najavi da ce me u narednih nedelju dana kontaktirati iz teh. sluzbe, a u vezi dogovora i dolaska za ugradnju dekodera za pay programe :)

Btw, spremno ocekujem lokal :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Upravo rezimiram u glavi kada sam potpisao ugovor za 1100 dinara sam imao:

- Placenu kablovsku od 350 din
- 64/128 posle 6h
- torenti su radili kao ludi

Sada shvatam da za te pare u stvari imam

- 64k
- Torenti su pukli skroz jer su verovatno postavili sve zahteve za p2p na kraj liste zahteva
- do rapidshare-a ne mogu da stignem na red jer svi izlazimo kroz nat na net

Sta ja mogu dobiti za taj novac recimo do 1500din preko adsl-a?! Da li preko ADSL-a imam javni IP?

- 64k
- Torenti su pukli skroz jer su verovatno postavili sve zahteve za p2p na kraj liste zahteva
- do rapidshare-a ne mogu da stignem na red jer svi izlazimo kroz nat na net

Sta ja mogu dobiti za taj novac recimo do 1500din preko adsl-a?! Da li preko ADSL-a imam javni IP?

- kablovska je od 1. januara 410 din
- nema vise... da li ce biti, ne znam... u svakom slucaju, to su nam poklanjali (njihova dobra volja)
- meni torrenti rade samo tako... od skoro sam poceo da koristim (nisam se do sada upustao u to) i mogu reci da mi sve vreme rade u full-u
- retko kad sam direktno uspevao da dodjem do rapidshare-a, uvek sam koristio ili Torpak, ili HideIP, JAP, ili sam rucno upisivao proxije

Za 1500 ima adsl (ima jedna sticky tema o tome), al meni taj paket ne odgovara zbog uzasno malog upload-a, koji mi je jaaako vazan. Eventualno neki 512/128. A nemam ni slobodan port :d Da, dobija se javni IP na adsl-u.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

@Kiza: Bas me zanima koliko ces moci da skidas kad budes na 256 paketu. Ako bude otvorena slavina i bude moguce da se skine 30GB+ mesecno, mozda bih i ja razmislio o promeni.

pozd.

Poslednja izmena:
Da, slazem se da je 256k nekakvo "razumno" resenje za nekoga ko uglavnom surfuje i tu i tamo, ponekad nesto daunlodne :) ... to sam i mislio da uplatim. Cak je i 128k za obican surf i neku "administraciju" vise nego dovoljno. Al reko', ajd da probam ovaj sledeci paket FLAT 4 :D Da osetim jedan mesec "vetar u kosi" :D pa ako mi se svidi... videcemo ,) A evo, sad gledam u BWMeter - zadnjih nedelju dana download mi je isao nekako ovako - 1.3GB, 1.4GB, 1.2GB, 1GB, 1.1GB, 1.2GB. Upload je bio tu, za dlaku manji. Jeste, priznajem :S: svuda pricam kako nisam neki heavy downloader :p Ali sam se zadnjih nedelju dana nesto primio :D

Za par dana 1. februar... pa javljam utiske :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Poslednja izmena:
"zadnjih nedelju dana download mi je isao nekako ovako - 1.3GB, 1.4GB, 1.2GB, 1GB, 1.1GB, 1.2GB."

Cek, cek ... to ti je dnevni protok ... i to sljaka bez problema :D yeeppee. Ne gasim mulu sledecih mesec dana :).

pozd.

Sad kad malo bolje pogledam ... 24h x 55Mb = 1320 MB. Kako bre 1.4GB prijatelju ? :D.

pozd.

Cek, cek ... to ti je dnevni protok ...

Dnevno bre i ne limitiraju nesto ili obaraju brzinu :)

Sad kad malo bolje pogledam ... 24h x 55Mb = 1320 MB. Kako bre 1.4GB prijatelju ? :D

Hehe :D :p Da, u pravu si, sad si me bas zainteresovao - kako to, i potrazio sam odgovor u logovima. Odgovor je jednostavan... 1.3 i 1.4GB sam imao u utorak i sredu (23. i 24. januar). A 23. i 24. smo od 18h do 8h ujutro jos uvek imali x1.5 brzinu, kad mi je bilo od 62-81MB/h. I posle... tog dana... te crne srede (nije vise samo "crni petak") ukinuse x1.5 :(

Ma neka, nije ni vazno... samo da drze ovu brzinu sto placamo, neka dodaju "lokal"... i ja sam :banana:

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. A secam se da sam ranije imao i do 105MB/h... ehhh :(

Poslednja izmena:
U svakom slucaju sjajno. Ajde bas javi kako sljaka kad te budu prebacili na 256. Kapiram da je dovoljno ljudi izgubilo zivce i preslo na ADSL tako da oni sada verovatno ne znaju sta ce sa protokom ,) .

pozd.

Poslednja izmena:
Ajde bas javi kako sljaka kad te budu prebacili na 256.

512 sam im trazio. Treba, eto, od cetvrtka... pa cemo da vidimo. Javljam u svakom slucaju :)

Kapiram da je dovoljno ljudi izgubilo zivce i preslo na ADSL tako da oni sada verovatno ne znaju sta ce sa protokom ,) .

"ne znaju sta ce sa protokom" hahaha... ova ti je dobra :D :) I ja sam pre mesec-dva hteo da predjem na adsl. Al da me sad ubijes, ne secam se sto sam tada bio kivan na njih... mozda zezali protok... nestalo x2... nije bilo vesti o pojeftinjenju... tako nesto je bilo. Uglavnom, ostadoh sa IKOMom :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Koliko ste cekali na svecani dolazak neta posle potpisivanja ugovora? Ja juce potpisao i uplatio, i lik koji je dosao rece da se ceka 15 dana (!), zbog administracije. Ako se stvarno pojave tek oko petnaestog, da li mi pretplata vazi za februar ili mart?

Koliko se secam, kad sam ja uvodio net, rok za prikljucenje je bio DO 20 dana. Naravno ... dosli u 21. dan :). Sto se tice razlike u danima, tu su uvek bili max korektni, tako da ces verovatno ostatak meseca dobiti za dz.

pozd.

OK je to, u ugovoru pise 30 dana, jednostavno ne mogu da verujem da im treba toliko vremena da mi naprave user/pass.

Ne, ne, ne ... sad si me podsetio. Ipak je bilo DO 30 dana, a oni su dosli 31. :D. Znam da je bila neka okrugla cifra.

pozd.

da li može neko da mi odgovori da li rade torrent-i preko ikom-a zbog ne-javne ip adrese?
i ako rade kako rade na jačem paketu tipa 512kb ili 256.

pozdrav

Meni je maja 2005. to mnogo brze aktivirano. Recimo, zovem ih danas samo radi informacije, odgovore mi da ce mi poslati momke iz komercijale sutra... oni dodju, potpisemo ugovor, dobijem uplatnice... kazu "nakon uplate, za 2-3 dana doci cemo da vam instaliramo modem"... tako je i bilo - sledeci dan sam uplatio, a nakon nekoliko dana (manje od 7 u svakom slucaju) su dosli. Da... tako je bilo onda... sad izgleda da je drugacije :(

da li može neko da mi odgovori da li rade torrent-i preko ikom-a zbog ne-javne ip adrese?
i ako rade kako rade na jačem paketu tipa 512kb ili 256.

Da si malo citao prethodne post-ove :rtfm: video bi da torrenti rade, bez obzira na zajednicku IP adresu. Imas ispisane cak i prosecne protoke na nivou sata, sa paketom 128. Sutra me prebacuju na 512, pa ...

Ajde bas javi kako sljaka kad te budu prebacili na 256.
512 sam im trazio. Treba, eto, od cetvrtka... pa cemo da vidimo. Javljam u svakom slucaju :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Da si malo citao prethodne post-ove :rtfm: video bi da torrenti rade, bez obzira na zajednicku IP adresu. Imas ispisane cak i prosecne protoke na nivou sata, sa paketom 128. Sutra me prebacuju na 512, pa ...

OKi video sam , ali još nešto da kažem. ikom traži u ugovoru da se potpišeš na 10 meseci kao njihov pretplatnik , što i nije kratak period. znači ko postane njihov korisnik mora da se ladi godinicu dana pa tek onda da pređe na neki ADSL. nije problem da budeš pretplatnik 12 mes. ako svi servisi(P"P,voip,emule...)rade kako treba (pogotovo na jačem paketu - kad već plaćaš),) , a ako krenu problemi od samog starta onda treba da stružeš ceo period dok ih se ne rešiš.

zato sam i pitao kakva je situacija sad , pre su bili katastrofa a sad se kao malo popravili. zato veliku prednost ima SBB sa duplim protokom na njihovom DC++ hub-u.

pozdrav :wave:

Da li se nesto dogadja sa lokalom jer sam upravo skinuo mail preko ikom-a od 10mb brzinom 14-15 kb/s, preko onih 8 kb/s koliko mi je u tom trenutku vukla mula.

pozd.

Vrh Dno