Šta je novo?

Ikom Kablovski Internet U Rakovici

I kod mene je proradi neki nazovi X2... Bolje i to nego nista :) Recimo da je X1.5

:D :D ... da to je to ... isto s***e i kod mene, negde 100 kb/s.

Evo, ja se malopre vratio iz grada i pogledam u logove... oko 80MB/h, sto mu dodje oko 22-23kb/s. Nije bas 30ak, ali je pomak u odnosu na 128k :) Fino, fino... radi se :)

A ja pitam za IKOM onako...ako mozes da izvuces 50GB mesecno na 256k paketu to znaci da vise ne ogranicavaju protok. To me zanima, da li ima korisnika koji mogu da naprave toliki protok. :)

Ne znam da li ima nekoga na IKOMu ko je uzeo taj paket. Ali zasto da ne?! Ako sam od 15h, od kad sam danas zapoceo download jednog filma, pa do sada, imao kontinualan transfer (znaci, "magicnu" brojku od 300MB sam ihahaaa premasio) bez ikakvih prekida, verujem da i onaj koji uzme 256k ima >100inak MB/h. U logu moze da se vidi kad je brzina otprilike skocila... evo shot-a.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Prilozi

• dload.png
    dload.png
    8.8 KB · Pregleda: 95
IKOM oborio cene interneta i uveo dodatne pogodnosti:

Novi cenovnik usluga i opreme Kablovskog Interneta

Primenjuje se od 1.1.2007.

FLAT 1
Neograničena

64 Kbps

1100 din

FLAT 2
Neograničena

128 Kbps

1600 din

FLAT 3
Neograničena

256 Kbps *

2000 din

FLAT 4
Neograničena

512 Kbps *

2500 din

FLAT 5
Neograničena

768 Kbps *

3900 din

U CENU SVIH PAKETA UKLJUČENA JE I PRETPLATA ZA KABLOVSKU TELEVIZIJU I PDV.
* U CENU FLAT 3, FLAT 4 i FLAT 5 PAKETA UKLJUČENA JE I PRETPLATA ZA SVE PAKETE IZ PAY TV PONUDE (HBO, NAUČNO OBRAZOVNI, SPORTSKI, 18+ i HUSTLER).

PROMOTIVNA PONUDA: PRIKLJUČNA TAKSA + INSTALACIJA + DVA MESECA FLAT 1

2000 din

Pretrgose se.

Najvise korisnika imaju na 64k i cenu tog paketa nisu smanjili ni za 100 din (nepromena je). A ako jos uvedu da od prvog ne bude 2x onda ***. Ja sam se nadao da ce ukinuti 64 i za iste pare dati 128 pa makar i bez x2.

sledi stari cenovnik:
Paket
Veličina paketa

Brzina protoka

Cena
FLAT 1
Neograničena

64 Kbps *

1100 din
FLAT 2
Neograničena

128 Kbps *

1800 din
FLAT 3
Neograničena

256 Kbps *

2700 din
MAIL
250 MB

256 Kbps

550 din
CHAT
400 MB

256 Kbps

1000 din
SURF
2 GB

512 Kbps

2200 din
BUSINESS
20 GB

512 Kbps

7600 din
BUSINESS PLUS
40 GB

512 Kbps

12000 din

Poslednja izmena:
Krenuli su da navlace ljude na skuplje pakete.
Nezvanicno sam cuo da ne nameravaju da ukidaju X2 pogodnost pa zato i mislim da recimo 2000 dinara koliko kosta 256 flat nije losa stvar jer je pola dana ~512 + pretplata na kablovsku (koja ce verovatno pokupeti i prebaciti 400 din) + svi pay TV paketi (koji su valjda 600, 700 dinara).

Kao sto i rekoh, posle "popusta od 50%" vidim da cu od januara placati 1600 dindzi za isto s****e od interneta ... sjajno :).

pozd.

BTW ... i ovaj dugo ocekivani lokal im radi sjajno :D ...

Uh...barem na papiru ovo je odlicna ponuda! 512k za 2500 dinara + TV + Pay TV...fantasticno!

E sad, mene samo zanima kako ce to izgledati u praksi. Sve se plasim da ce recimo na tom 512k paketu odvrnuti slavinu i pustiti korisnike da prave mesecni saobracaj od 100tinak GB. Dakle IKOM-ovci pisite utiske! Ako to zaista radi kako treba, ako je zaista pravi flat na 512k za 2500 + komplet TV...onda kapa dole za IKOM! :)

Baš su se pretrgli,skoro sve isto,a ja mislio da ako stvarno pojeftine da uzmem veću brzinu,a ono mućak:smack:
I,ranije je pretplata bila besplatna,a sad je kao uračunata,koga oni farbaju...
A "lokal dolazu" kao u januaru,kao testiraju.
768 Kbps im je "veoma povoljan",čitavih 3900,pa da li su ono normalni,ja sam baš kad je na ADSL-u kod Beotela 256 Kbps koštao 1800,baš što su bili dosta jeftiniji prešao na 64,pa sam pomislio da sad kad pojeftine uzmem bar 128 Kbps,pa vidim da je sad ADSL za 350 kinti jeftiniji i još 256,a kod IKOM-a 128 za 1600,e,pa kume mnogo je!

A bas je lepo sto ovo objavljuju sada kada vise ne moze da se promeni paket za sledeci mesec ! Tako da ono "vazi od 1.1.2007" je dosta ironicno - samo ce korisnici dosadasnjih 128 i 256 paketa pretpostavljam dobiti nize racune za januar - a za sve ostale ovo sve u praksi ustvari moze da vazi samo od 1.2.2007 ! ;) :trust:

Inace kad poredite cene, vidim da mnogi stalno zaboravljaju da je u cenu ukljucen u svakom slucaju i (barem) osnovna TV pretplata, koju 99% korisnika u svakom slucaju placa i ako ne koriste internet. Znaci cene nisu ustvari 1100/1600/2000...nego recimo 700-800/1200-1300/1600-1700, u zavisnosti od toga kolika je odnosno kolika ce biti TV pretplata (300-400 din).

Takodjer, kad poredite sa ADSL-om, ne treba zaboraviti odnos down/up. Tu je kabl u ogromnoj prednosti - a upload je nekome mnogo bitan, na primer onima koji nesto konkretno rade kod kuce pa stalno salju podatke, ili recimo odrzavaju/pisu za neki sajt, ili gamerima koji igraju online itd...

Meni nisu jasni negativni komentari. Pa, SBB je "obradovao" svoje korisnike novim poskupljenjem TV pretplate od nove godine (pretplata se dodatno plaća nezavisno od net-a), dok se ovi na drugoj strani potrudiše oko "poklon paketića" i opet ne valja. :)

Bravo za IKOM (prvi put od mene) :)... Samo da odrze ovo sto su napisali i da to sljaka OK... Jer setite se na FLAT RATE-u je to maksimalna brzina, a ne garantovani protok.... To negde pise sitnim slovima :)

I ja sam prezadovoljan ovim sto "za sada samo pise". Ako bude bilo i u praksi, onda :banana: Ne kapiram stvarno one sto su nezadovoljni i pored pojeftinjenja :p Pa evo, gledaj recimo ovaj novi, FLAT3 paket 256k - cena mu je 2000. Minus 350 TV pretplata (srednja vrednost 300 i 400 :D), minus oko 500 za payTV... koliko izadje? Negde oko 1150 ;) A ako vrate jos x2, pa bi to bilo 512 :) Mislim da je ovo veliki pomak za IKOM i jos ako ispostuju to sto su napisali, stvarno ih treba podrzati/pozdraviti/pohvaliti... :)

@Drapin: ako zelis da menjas paket, slobodno im i sada javi. Mislim... pozuri ipak. Secam se pre godinu ipo dana, kad sam prelazio sa 64k na 128k, javio sam im mozda dva-tri dana pre isteka meseca i sledeci sam bio prebacen na brzi paket. Naravno, u interesu im je da ti maznu vecu lovu ;) Mozda bi "bilo kasno" kad bi hteo da smanjis paket :D al ako hoces skuplje, NP ;)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

@Drapin: ako zelis da menjas paket, slobodno im i sada javi. Mislim... pozuri ipak. Secam se pre godinu ipo dana, kad sam prelazio sa 64k na 128k, javio sam im mozda dva-tri dana pre isteka meseca i sledeci sam bio prebacen na brzi paket...

Probao sam i telefonom, jos pre nekih nedelju dana, nevezano za ove promene cena sam hteo da predjem na veci paket.

Moglo je to tako kao sto kazes ranije kad se placalo unatrag, onda nije bilo problema. Ali, kao sto verovatno znas, od augusta ili septembra se placa unapred - tako da su svi racuni (sada npr. za januar 2007) vec odstampani, sada verovatno vec i poslati. Tako da - objektivno - bi im takve zakasnele promene pravile veliku frku, kako naplatiti ? Paket mora da se menja do 15-og u mesecu za sledeci mesec, pre nego sto racuni krenu na stampanje, nema druge...

(...mislim, sve bi to teoretski moglo, npr da "kreditiraju" pa da razliku ubace u sledeci mesec - ali to bi vec bilo previse za ocekivati od svake birokratije i racunovodstva ! ;) :d )

Moglo je to tako kao sto kazes ranije kad se placalo unatrag, onda nije bilo problema. Ali, kao sto verovatno znas, od augusta ili septembra se placa unapred - tako da su svi racuni (sada npr. za januar 2007) vec odstampani, sada verovatno vec i poslati.

E jeste, pravo kazes, sad sam se setio :(

(...mislim, sve bi to teoretski moglo, npr da "kreditiraju" pa da razliku ubace u sledeci mesec - ali to bi vec bilo previse za ocekivati od svake birokratije i racunovodstva ! ;) :d )

Pa recimo, da... tako. Ali istina - previse je za ocekivati.

A nista, videcemo da li su spremni za izlazenje u susret (i neku njihovu kombinaciju), pa se javljam posle NG - nocas sam im poslao mail, a jutros i fax :D Mada... po ovom novom nacinu naplate, pretpostavljam "mrka kapa" :(

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Vidim da je i medju vama zavladalo praznicno raspolozenje :), ali opet se zaboravlja najbitnija stvar kod flat-a. Kao sto je neko vec rekao, mogu oni da mi ponude 1 MB/s za 500 dinara ali koliko od toga mogu da isporuce to je pitanje. Dakle, ja cu biti zadovoljan i paketom od 64kb/s bez x2 posle 1800h za 1100 didzi, ali nek mi brate omoguce da ja taj net mogu da fircam 24h dnevno ... to je sve sto trazim :).

pozd.

Uhh, i spice uracunat u internet pretplatu :d Hmm, da li radi net na Karaburmi :)

Na papiru je dobra ponuda, samo kako radi u praksi? Packet loss, ping, javna ip?

... nek mi brate omoguce da ja taj net mogu da fircam 24h dnevno ... to je sve sto trazim :)

Meni net (kako kazes :D) firca 24h dnevno i kad mi nesto zatreba, to i download-ujem. Ne backup-ujem internet, vec download-ujem iskljucivo ono sto mi zatreba. Evo primera radi, sinoc sam pokrenuo download "911 - Loose change 2nd edition" preko BearShare-a i ide polagano & fino, bez limitiranja i prekidanja. Ranije me jesu limitirali. Na pocetku, pre godinu ipo dana, nekih 2-3 meseca. Ali od tada je sve ok sto se tice limitiranja.

A jes' bas im je fora sto ne mogu da se prebacim na drugi paket :( Dali novi cenovnik, NGodisnji poklon recimo :) a dali ga posle zadnjeg dana kad je moguce promeniti. Dobro, racun jeste manji... al ja sam hteo nesto drugo :(

Pozdrav!
MrBigJump.gif

E ljudi ajde ovako, ko kod vas skida sa rapidsharea osim mene?! Nemojte da vas pobacam u Savu! Nikako da stignem na red! Salim se. Nego razmisljam nesto, posto svi izlazimo na net preko istog IP-a hajde da se svi ustekamo i platimo tu pretplatu. Znate koje su prednosti. Neznam koliko vas ima ali javite se da se prebrojimo. Pozzzzz

Jedini lokal koji cemo mi da vidimo ce biti ... dodji na kafu i ponesi diskove :D.

pozd

Lokal im je u test fazi i biće kao do kraja Januara,ali tako su rekli i za Decembar 2006-te,mada sam sad siguran da će biti,ali kad,to pojma nemam.

Poslednja izmena:
Na Ikom-u ne radi soulseek. Verovatno će da zatvore P2P saobraćaj i posle za utehu da puste lokal. Stara taktika štapa i šargarepe.

Može li pojašnjenje,jer nisam baš razumeo šta će da ukinu?
I čemu služi P2P?

Na Ikom-u ne radi soulseek. Verovatno će da zatvore P2P saobraćaj i posle za utehu da puste lokal. Stara taktika štapa i šargarepe.

Nemam takvu informaciju a i kapiram da koliki god oni magarci bili, sigurno su svesni cinjenice da ce ako zatvore portove za p2p, u roku od nedelju dana izgubiti 95% korisnika. Btw, koliko se meni cini, taj Soulseek nikada nije dobro radio na I-u.

pozd.

Vrh Dno