Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Ne znam sta onaj bivsi CIA direktor umislja, ali odakle njemu novac za sve ovo? Mislim, znamo sta i kako funkcionise i zasto se sve ovo ovde radi, ali da kazem "nemamo pojma", pa da vidimo odakle mu novac od plate sve ovo da organizuje i napravi (otkupi od bivseg AD drustva).

Sent from my PLK-L01 using Tapatalk

Očigledno da ne znaš kako investicioni fond funkcioniše, a to ko je predsednik nema ama baš nikakve veze. Ovo što si napisao je na nivou tekstova obične žute štampe... Bivši CIA direktor je niko i ništa u tom fondu, više igra ulogu pregovarača/chairman, nije on taj koji raspolaže parama, prilično sam siguran da United Group nije ni kupljena pod njegovim vođstvom.

KKR posluje kao investicion fond, listovan je na NYSE berzi, pogledaj wikipedia stranicu i videces iza kojih sve kompanija stoji KKR fond.

Poslednja izmena:
Ne treba da se žuri, malopre mi reče predsednik kućnog saveta da su potpisali sa MTS - om uvođenje optike i kreće od jeseni. Pogledao sam na njihovom sajtu gde nude net Optika 250/30 za oko 3800 din. To je za mene primamljivo i radije ću to nego SBB.

Gde si nasao cene na mts-ovom sajtu za optiku? Sto se SBb-a tice ako mi ne daju uslove kao sto stoji na sajtu SBB-a za nove korisnike 6 meseci 990rsd-a nego ovaj bezobrazluk kao nesto nize tj cena koju sad placam, dovidjenja prijatno... Za moje pare ja cu da biram ko ce da me *****ava

Poslednja izmena:
Mogu da potvrdim u vezi radova u Barajevu, juce mi se cale zalio da mu nije radio WiFi neko vreme, zvao je korisnicki servis vise (desetak) puta u toku dana. Nije niko fizicki dolazio do njih, verovatno su nesto u cvoristu radili. Kad budem isao neki dan videcu da li se I sta promenilo..

Izvinjavam se nisam na njihovom sajtu nego ovde na benchmarku u temi mts optika je neki lik ostavio link.

U svakom slucaju, zvao sam IKOM i SBB i potvrdjeno je, da kome god istekne ugovor u IKOMu, moze da nastavi sa paketom koji ima, ali je van ugovorne obaveze.

Inace za iMilana, Chairman KKR finda je taj CIA direktor. A koliko god da "board" moze da ga smeni, to ce se tesko desiti.
United Group je samo za bivse YU drzave, a baza u Amsterdamu.
I ne, nije to zuta stampa, zuta stampa su da li je Ceca nosila gacice i pretnje DJ Krmku.
Ti da imas stvarno informacije kako svaka kompanija radi i sta radi, ova planeta je zrela za Armagedon. Ali, to je sto je. Kad je narod tupav.
Zaoutaj se malo zasto KKR kao investicioni fond prema UG, koji je samo za zemlje buvse YU. Znaci nigde drugde.

Upoznat sam ja veoma dobro. Narod je tupav jer veruje u šatro senzacionalističke naslove, kao i što si ti napisao u prvoj poruci. Pf, ne treba CIA ni NSA nikakav SBB, dovoljan mi je Windows OS, dovoljan im je FB. Pročitaj malo wikileaks i saslušaj/pročitaj šta je pisao Edward Snowden.

UG je bio pod Mid Europa Partners koji ga je posle prodao KKRu, ove/sledeće godine je u planu da KKR proda UG, već je najavljeno. A nema ih nigde drugde, zato što je svuda u Evropi sve već ukrupnjeno, sve su opasni igrači pokupovali sitnu boraniju (UPC, Vodafone, Deutsche Telekom)

http://sbbmembers.blogspot.rs/2017/01/sbb-dobija-novog-vlasnika-u-2017-ili.html

Poslednja izmena:
Kada procitam komentar da ikom nije imao nista sto bi ga odvajalo od drugih, place mi se. Pa dovoljno je to sto je imao nize cene i korektan odnos prema korisnicima. Sta ces vise, znaci nesto sto SBB nikada nije imao a sada ima priliku da prihvati i pokaze da i on misli o svojim korisnicima. Sto se tice raznih ponuda za nove korisnike, mislim da ne treba nasedati na tih 6 meseci, jednostavno drzite ono sto imate, paket koji trenutno koristite a njihovim komercijalistima jasno stavite do znanja sta mislite o svemu ovome. Jedan covek je nista,medjutim ako svi jasno stanemo iza ideje da ikom zadrzi svoju autonomiju, ne vidim zasto bi SBB isao protiv svojih korisnika koji mu uplacuju svakog meseca odredjenu svotu novca? Naravno neko je spomenuo FB itd itd, sve je to dozvoljeno i naravno da pravi odredjeni pritisak, a onaj ko kaze da nije tako svakako zeli da minimizira mogucnost pravljenja pritiska na menadzment SSB. Ono sto bi trebali da napravimo na FB su jasni zahtevi i molba da nas vise nikada ne probaju da naprave ovcama jer svi zajedno znamo mnogo vise od njh :D Ah da i da prestanu vise da koriste izraz digitalna tv kao da je to nesto posebno... nije posebno jer analogna tv ne bi trebalo da postoji cime bi oni morali da isporucuju signal na svaki digitalni prijemnik u nekom stanu, imao vlasnik jedan ili 15 televizora. Mozes misliti digitalna tV na jednom prijemniku :D pa to je smejurija jer je iKOM davao digitalnu TV na 100 tv-a pod uslovom da posedujete iste. Signal je signal i SBB nista ne sprecava da otkljuca digitalni signal za osnovne pakete poput trenutnog analognog, znaci ti kanali da idu slobodno kroz kabl, a nase da bude da li zelimo po povoljnim cenama od 100 dinara da uzmemo CA modul i time dobijemo pravi digitalni kvalitet u nasem prijemniku.

Sto se tice Beogrida, to je potpuno druga usluga u odnosu na SBB i IKOM. Tamo u stan ulazi UTP kabl i osnovna usluga je internet uz pridodate SBB servise D3i i od nedavno telefonija. Korisnici koji koriste Beogrid su upravo izabrali ovog provajdera, pored postojecih (koaksijalno) kablovskih operatera i promena te usluge na nivo pomenutih bi znacilo korak nazad na ono sto su imali. Mnogi imaju samo njihov net, a TV je preko nekog drugog koaks operatera. Zato je Beogrid ostao po pitanju ponude isti, ali sve ostalo sto je moglo lose da se uradi, SBB je uspesno sproveo. Ukinuli su beneficije za ugovornu obavezu, nekada je Beogrid delio telefone, tablete ili 3-4 meseca po 1 dinar prilikom obnove ugovora na 2 godine. Sada, nude prelazak na veci paket po istoj ceni trenutnog, ne znam koliko dugo. Podrsci su ruke vezane za sve sto ima veze sa SBB-om, npr. SBB portal ne prepoznaje ni jednu uslugu koju imas, samo mozes da vidis svoje racune. Znaju za problem, ali SBB nesto bas boli da to rese. Od kad su preuzeli Beogrid, nisu ni jednom povecali brzine!

Postojecim korisnicima IKOM-a ce verovatno omoguciti da ostanu na sadasnjim paketima, posebno ko ima ugovornu obavezu, ali ce ih maksimalno sikanirati, kako bi presli na skuplje SBB pakete. Kad nesto ne radi, bice jao pa vi ste jos na staroj ponudi, predjite pa ce sve da proradi kako treba. Verovatno ce u nekom trenutku da povecaju cene, tako da stari paketi budu skuplji od novih, kad se broj korisnika IKOM ugovora smanji na neki mali broj, onda ce prelomiti i ponuditi beslatan prelaz i nista vise od standardnih pogodnosti. Moze im se!

Да ли су сад Иком и СББ фиксни телефони у истој мрежи?

Sent from my MI 5 using Tapatalk

@brzibg
Slažem se sa svim što piše.
Surovo ali istinito.

Sent from Nexus 5x using Tapatalk

Chairman KKR finda je taj CIA direktor.

Teško da je tako. Odeš ovde:
http://www.kkr.com/our-firm/team

...pa klikneš na "All Titles" i izabereš Co-Chairman i vidiš ko zapravo rukovodi KKR-om, a rukovode K i R tj. Krevis i Roberts, ista dvojica koju su zajedno s drugim K (Kolbergom) firmu i osnovali 1976.

Petreus je tek u rangu Member, zajedno sa još 55-oro njih.

Poslednja izmena:
„Kolberg Kravis Roberts” (KKR) je američka investiciona kompanija osnovana 1976. godine i jedna je od najvećih na svetu. Prema podacima iz juna 2013, imala je imovinu u vrednosti od 83,5 milijardi dolara. Od fonda „Mid Evropa partners” u drugoj polovini 2013 kupila je većinski deo „Junajted grupe”, dok je manjinski ostao u vlasništvu Evropske banke za obnovu i razvoj.
A članice „Junajted grupe” su SBB u Srbiji, „Telemah” u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, kao i „Total TV”, koji posluje u svih šest zemalja bivše Jugoslavije. Time je američki KKR postao većinski vlasnik regionalnog biznisa, koji u zemljama bivše Jugoslavije ima oko 1,7 miliona korisnika kablovske televizije i pretplatnika za satelitsku televiziju, internet, fiksnu i mobilnu telefoniju.
Koliko je ovaj posao koštao KKR, nije objavljeno, ali kako je pisao „Fajnenšel tajms”,
to nije moglo da bude više od 1,73 milijarde dolara.

-petreus-vucic_ls.jpg

Pre nego što je došao u KKR, Dejvid Petreus je bio šef CIA, od septembra 2011. do novembra 2012. godine, a pre toga komandant međunarodnih snaga u Avganistanu. Ono po čemu je u javnosti ostao upamćen jeste i kampanja koji je protiv njega vodila antiratna nevladina organizacija „Muv on”, za koju se spekuliše da je finansira Džordž Soros. Slogan i naslov tekstova koje su objavljivali bio je „General Petreus ili general koji nas je izdao”. To je bio odgovor ove organizacije na njegov izveštaj u Kongresu o ratu u Iraku.

izvor : dnevne.rs

Upoznat sam ja veoma dobro. Narod je tupav jer veruje u šatro senzacionalističke naslove, kao i što si ti napisao u prvoj poruci. Pf, ne treba CIA ni NSA nikakav SBB, dovoljan mi je Windows OS, dovoljan im je FB. Pročitaj malo wikileaks i saslušaj/pročitaj šta je pisao Edward Snowden.

UG je bio pod Mid Europa Partners koji ga je posle prodao KKRu, ove/sledeće godine je u planu da KKR proda UG, već je najavljeno. A nema ih nigde drugde, zato što je svuda u Evropi sve već ukrupnjeno, sve su opasni igrači pokupovali sitnu boraniju (UPC, Vodafone, Deutsche Telekom)

http://sbbmembers.blogspot.rs/2017/01/sbb-dobija-novog-vlasnika-u-2017-ili.html
Sve, sve, ali kao referencu da postavis sta povlo Đelic kaze i to predstavis kao nesto sto ce se tada desiti je u najmanju ruku smesno.
Ej Đelic, onaj sto je od tetkinog kauca napravio milione na racun mojih i svih ostalih ljudi koji su placali porez a on krao.
Al necu dalje politika je zabranjena na forumu, pa cu postovati.
Ali toliko smesno deluje ovih par Đelicevih recenica da se uopste pitam sto sam reagovao.

Gledam ovaj cenovnik i "akcije"
http://www.ikom.rs/wp-content/uploads/2017/06/ikom_akcijski_cenovnik_072017.pdf

Upada u oci da cenovnik vazi do 31. 8.
Ocigledno ne treba da potpisujemo ugovore pa ce onda od septembra napraviti bolju ponudu.
Nisu oni dzabe dali ogranicenje samo dva meseca.

U svakomn slucaju nas stare korisnike pretvaraju u korisnikedrugog reda.
Ocigledno je resenje otkazivanje IKOM usluge za sve one koji nisu pod ugovornom obavezom i onda posle priklucenje kao nov korisnik jer ce imati bolje uslove. Ako nista drugo nece placati prikljucenje sto je apsurd koji SBB umuvava.

Poslednja izmena:
Danas, /nedelja/ bila ekipa a po prijavi za pixelizaciju slike, posebno novih Cinestar kanala. Kao pojacali signal u kutiji u zgradi, i dalje isto. Saznao sam da je kod njih rasulo, SBB pustio svoj signal a kablovi i ostala oprema ne moze da podrzi. Veliki je uticaj toplote a i hladnoce na kvalitet, jer bi svi kablovi trebalo da idu pod zemlju a vecina nije. Tako su sve i upisali u nalog o obavljenoj intervenciji. Ici ce svima nova ponuda, ne zna se kakva i po kojim cenama. Smanjili su br. ljudi u servisu Ikoma, sto dodatno pogorsava kvalitet krajnjem korisniku.Sta ce nas snaci......?

Ja nikada nisam imao nikakav ugovor sa IKOMom. Sad sam na Tv+Net 3 i placao sam 2400din (dobio sam nesto jeftinije ne secam se zasto). I sad treba da placam 800din skuplje SBB krs od interneta 60/4. Super.

Ja nikada nisam imao nikakav ugovor sa IKOMom. Sad sam na Tv+Net 3 i placao sam 2400din (dobio sam nesto jeftinije ne secam se zasto). I sad treba da placam 800din skuplje SBB krs od interneta 60/4. Super.
I pride bi imao jos manje kanala nego sto imas na tvom Flat 3 paketu, a i bez HBO. Zato, nikakvo potpisivanje ugovora, niti bilo sta.

To me podseca kada je IDEA (menadzment), kod mene u kraju, davno, bas davno, zapretila jednoj lokalnoj prodavnici, koja nema ni 20 metara od nje, da ne sme da drzi frizider sa Nestle sladoledima ili nece drzati ni jedan. Pa je morao zbog njih da ostavi Frikom. A Nestle je tada bio milion puta bolji nego ovaj, a i jeftiniji.

Ista fora. Sto bolje i jeftinije, kada moze gore i skuplje.

Ako ne potpišem ugovor ,a necu sigurno koji paket onda pa ida uzmem? Ne ostaje Flat 3

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Danas, /nedelja/ bila ekipa a po prijavi za pixelizaciju slike, posebno novih Cinestar kanala. Kao pojacali signal u kutiji u zgradi, i dalje isto. Saznao sam da je kod njih rasulo, SBB pustio svoj signal a kablovi i ostala oprema ne moze da podrzi. Veliki je uticaj toplote a i hladnoce na kvalitet, jer bi svi kablovi trebalo da idu pod zemlju a vecina nije. Tako su sve i upisali u nalog o obavljenoj intervenciji. Ici ce svima nova ponuda, ne zna se kakva i po kojim cenama. Smanjili su br. ljudi u servisu Ikoma, sto dodatno pogorsava kvalitet krajnjem korisniku.Sta ce nas snaci......?
Isto. Samo sto je kod mene na +1, a i HBO +1 i +2 kanalima, kao i RTV. Tako i u firmi, na drugom delu grada. Generalno je problem svuda. A zao mi je momaka sa terena, ne znaju gde biju vise. I njima sve ovo preko glave. Inace znaju sada za problem. Sve ovo je nastalo zbog prebacivanja.

Ako ne potpišem ugovor ,a necu sigurno koji paket onda pa ida uzmem? Ne ostaje Flat 3

Kad ne potpises ugovor, i dalje ti traje paket na kojem si. Da se izrazim, bezugovorni postpaid.

Poslednja izmena:
Pa to mi bolje onda. 2400din flat 3

Znas sta je jedino moguce. To mi odmah pada na pamet, posto zivimo u jajarskoj drzavi, gde naucis sve te jajarske fore. Da oni vremenom na starim paketima krenu da gase neke kanale, a moguce i gomilu, pa da te primoraju da uzmes neki od SBB.

Verovatno sad pecaju korisnike koji su zeleli usluge koje ikom nije imao pa ce sad potpisati novi ugovor bez mnogo razmisljanja o popustu. Sledeci su neupuceni kao npr moja keva, nju pozove telefonom ljubazna tete kaze istekao ugovor poslacemo novi potpisite (tako je poptisala za box 2 kad je isteko ugovor za tv) i gotovo.
Zadnji su ljudi koji znaju sta im treba i koliko bi to platili. Sa njima je najteze ne mozes im uvaliti 100 mega giga dzidza bidza i time opravdati vecu cenu. Verujem da ce u nekom trenutku ponuditi isto sto nude i sbb korisnicima novim ili postojecim samo treba pricekati. U medjuvremenu i optika stize polako (telekom)....

Znas sta je jedino moguce. To mi odmah pada na pamet, posto zivimo u jajarskoj drzavi, gde naucis sve te jajarske fore. Da oni vremenom na starim paketima krenu da gase neke kanale, a moguce i gomilu, pa da te primoraju da uzmes neki od SBB.

Prvo su krenuli sa NAT-om kod onih koji nisu bili pod ugovornom obavezom.
A kad su povećavali brzinu interneta na ostalim paketima, na starim nisu.

Poslednja izmena:
Ok, normalno je da ti ne povecavaju brzinu. Ali, NAT ne smeju uopste. I za to kada se neko nadje iza toga, samo im se objasni da time blokiraju odredjene stvari. Kao sto su IP kamere, NAS pristup, port fw...itd. I za to moze pasti prijava, da raskidas ugovor, da ces ukazati drugim ljudima, a neko ipak ima nekog u medijskim kucama.

Poslednja izmena:
Ja sam malocas otisao do MTSa :) , utiske mogu da ostavim tek kad mi jave da li ima portova :(

Ali, NAT ne smeju uopste. I za to kada se neko nadje iza toga, samo im se objasni da time blokiraju odredjene stvari. Kao sto su IP kamere, NAS pristup, port fw...itd. I za to moze pasti prijava, da raskidas ugovor, da ces ukazati drugim ljudima, a neko ipak ima nekog u medijskim kucama.
k

kako to misliš, ne smeju uopšte?
rade to već minimum godinu dana i nikom ništa. nikakve žalbe nisu pomogle i nikome ga nisu skinuli na zahtev. ima detaljnije u SBB temi.
dosta korisnika SBB-a je već iza NAT-a, uključujući i moje roditelje.

Kako mislim, pa mozgom. Ako ti je ugovorom internet bez ikakvog ogranicenja, a takav mora biti. Ne sme iko da ti nudi ogranicen internet, osim brzine, jer su oni provajderi. Takvog ti moraju pruziti. Iza CGNAT mnoge stvari su ti onemogucene i ti za to imas pravo da ih tuzis, prijavis, raskines ugovor ili bilo sta trece.
A vec u EU krece tuzba da se svuma ukloni CGNAT, jer ne mogu da prate ljude koji vrse ilegalne aktivnosti opasne za druge, a i sto postoji problem remote nadzora objekata.
Znam za SBB temu.
SBB i nije bas toliko veliki, da bas nema za IP adrese u zakupljenom opsegu.

Treba biti uporan i uporan, ovako ljudi odustaju posle par puta. 100 puta, 100 puta. 1000 puta, 1000.

Poslednja izmena:
Ja generalno ako ne moram nemam nameru da menjam ovo sto je kod IKOMa Flat 3. Sasvim mi je dovoljno 50/2 i TV programi koje imam,e sad ko zna koju ce semu za TV da primene jer ja npr imam HBO ,a u u DUO bla bla ovoj od 3300din nema HBO.... Da mi je skuplje tipa mesecno 400-500din od sadasnjih mojih 2400din pa i da predjem na taj DUO od 3300din. Ali posto te osude da moras na SBB onda mozes samo da se koprcas kao riba na suvom. Ja na Ceraku imam opciju ili Telelkom sa kojim sam se pozdravio pre 7 godina ili SBB trece nema.

Nazad
Vrh Dno