Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Не мењам пакет док ме не буду натерали да бирам њихове.

Takodje.
A i to cu videti, mozda predjem na box.
Ove "akcije" sto su ponudili su uvredljive i da je barem malo solidarnosti kod nasih ljudi pa da niko ne potpise itekako bi morali da nam daju bolje uslove odnosno akcije, ali kod nas je uvek bilo: ja cu da pljuckam javno, iza ledja cu sve prihvatiti i nadati se da ce se neko drugi izboriti da i meni bude bolje.

Da li je neko sklopio ugovor sa SBB-om, ako jeste neka nam prenese utiske o D3 kao i internetu. Pozdrav

Ja svakako necu preci na pakete SBB. Trazicu neku alternativu ali njih svakako ne. Zasto? Jednostavno, ja volim sebi da biram i pravim paket a ne da mi se servira internet TV na svim televizorima :D pa kome treba internet TV. Sbb ako je i malo ozbiljna kuca bi morao, ali ponavljam morao da obezbedi svim korisnicima besplatne CA module za svaki TV u koliko odaberu neki paket digitalne tv. Pa gde na svetu ima da te uslovljavaju da moras placati uredjaj za svaki Tv. Mozda ja ne zelim da koristim njihov dekoder vec zelim da koristim tuner svog televizora koji je x puta bolji od njihovog uredjaja. Mislim da bi svi trebalo da zauzmemo cvrst stav i organizujemo se na nivou svojih ulaza,zgrada. Ja sam konkretno razgovarao sa nasim predsednikom zgrade i zamolio ga da problem stavi na dnevni red.
Divnog li cuda ako moze neko da mi kaze kome pripada ABSOLUT SOLUTIONS internet? Em sto mi je brzina duplo smanjena na 25mbit em sto ga citaju kao absolut solutions net??? Do pre neki dan je iscitavano kao ikom net...

S jedne strane nas tretiraju kao nove korisnike (plaćamo priključenu taksu, pa su velikodušni i traže samo dinar do 31. avgusta), a sa druge strane nemamo beneficije kao novi korisnici (990 dinara prvih šest meseci).
U odluci KZK stoji da moraju da nam ponude ono što nude svojim ili novim korisnicima. Ne piše da moraju da nam nude povoljnije od ta dva, ali čini mi se da postoji neko pravno načelo da u takvom slučaju važi ono što je bolje za korisnika. Ako je neko pravnik, mogao bi da pojasni/proveri ovo.

Da, ali mislim da je situacija sledeca: ne nudi ti to SBB vec IKOM (powered by SBB) sto se gleda kao drugo pravno lice. Kao podstanar na NBG koristim BeoGrid, matorci u Barajevu koriste IKOM, oba su powered by SBB a sve tri (SBB-ova je treca) ponude su razlicite po ceni i promocijama...

Da, tako da te Ikom tretira kao starog korisnika, pa ta "promocija" još deluje i kao velikodušna s obzirom na njihov odnos prema istim. Neko je gore napisao da nije pod ugovorom, pa će da se odjavi i prijavi kao nov korisnik... može, ali posle 6 meseci.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Kako god bilo, ako mi neko naplaćuje priključnu taksu, onda sam novi korisnik.
A pošto su različita pravna lica, tim bolje, onda mogu da se odjavim kod Ikom-a i prijavim kod SBB-a, bez čekanja :)

Kamo sreće da tako može, dobra ideja, osim ako banda ne kaže da je na toj teritoriji moguć samo "powered by...", šatro zbog tehničkih uslova.

Poslednja izmena:
cena je 3199

sta sa sa korisnicima koji nece da menjaju pokete a istrkao im je ugovor? Meni je Flat 2 za 2075 sa tv-om dosta, ugovor mi istice u septembru.
onih sbb-ovih 40/2 gde sam ja probao retko prebaci 20/2... ne zelim da im placam skuplji paket koji mi ne treba a pri tome i ne dobijem brzinu koju placam.

Meni je zena is kall centra rekla da ce mo imati mogucnost da predjemo na njihove Duo Trio pakete ili da zadrzimo stare ikom pakete, ja cu da predjem na ADSL ako bude radio lepo kod mene, inace ja mislim da su pisali ovde pre da po ugovoru ako dodje do promene cene imas prava da raskines ugovor, kako god ako budes ostajao na ikom paketima nemoj da podpisujes nikakav novi ugovor da te ne ureme duze od septembra

Jel neko uspeo da pristupi ikom portalu,kako se sada pristupa portalu zna li neko.A sto se tice ponude cini mi se da ce Telekom dobro da se ovajdi ovakvim ponasanjem SBB-a ,ovo je nevidjena sramota tretiraju nas kao budale.

@konan100, pa neka ujdurma sigurno, ni "powered by..." ne deluje kao da nisu tražene rupčage u zakonu. A za to prvo, stoji kao i ranije "stari korisnici ikom tv..." gde se podrazumevaju oni koji su koristili samo tv uslugu i za njih su potpuno drugi uslovi.
Inače, meni portal radi.

Poslednja izmena:
Kako radi na koji nacin se ulogujete,mi kada na Ikom sajtu kliknemo na portal prebaci nas na Sbb sajt i portal i tu nece da se uloguje pod nasim starim podacima

Nece nema sansi tu izadje da nismo Ikom mreza,ovo je katastrofa sada i internet poceo da zeza.Sve smo blize Telekomu

Nece nema sansi tu izadje da nismo Ikom mreza,ovo je katastrofa sada i internet poceo da zeza.Sve smo blize Telekomu

Ja sam malocas potvrdio da mi je istekao Ugovor, tako da sutra idem u Tkom :), samo da radi lepo 50/2 i ekstra 1800din + 5 meseci za dzabe , samo cu morati da kupim iptv zbog matorog al i to sam nasao za 650din :)

Kako ćeš da znaš da li parica može da izvuče tu brzinu, pre nego što potpišeš?

Kako ćeš da znaš da li parica može da izvuče tu brzinu, pre nego što potpišeš?

Pa odem podnesem zahtev oni izadju na teren i provere ako mi ne odgovara kazem im dovidjenja, pito sam ih vec preko supporta ne moras da podpisujes ugovor dok prvo ne utvrde sta moze, a i u najgorem slucaju mozes da uzmes mesec dana bez ugovora

To je onda ok.

Citam zadnjih par strana i nemam reci :mad: Zvao sam SBB-oov korisnicki servis da vidim sta i kako, hteo sam da se napravim Tosa i da ne znam nista o ovome sa foruma, i neka zena mi je rekla da ona pojma nema sta ce i kako biti sa Ikom korisnicima, za nas ima "posebno" odeljenje koje ce nas kontaktirati u narednim nedeljama. E pa kad me konktaktiraju lepo se pravim *****, pa trazim akciju za nove korisnike 6 meseci po 990 dinara, ako ne daju, dovidjenja prijatno, ne gine mi mrtvi MTS al bar nece niko da me j--e za moje pare ili ako vec mora da me neko j, bar cu da biram ko ce :mad::mad::mad::mad:

Poslednja izmena:
I dalje ne radi internet , tj umesto 75Mbita Speedtest prikazuje 0.2-0.3Mbita, uzasss. Komsijama u ulazu koji imaju TEL2 pkaet i nisu im menjani modemi, radi punih 25Mbita.

Takodje ni telefon ne radi,ali sam to zaboravio prijaviti call centru.

Jel moze neko detaljnije da pojasni razlike UBEE i ovog Tehnicolor(cisco) modem rutera sto su nam dali? Arris deluje duplo kvalitetniji i bolji od ovog Tehnicolora, u dve najdalje sobe je lako dobacivao signal, a Tehnicolor jedva na ivici 0-1crte :(

Da internet je blagi uzas :( Elem razgovarao sam sa tehnickom podrskom medjutim odmah sam od strane operatera prebacen na internet SBB podrsku gde su mi posle 10ak minuta povecali brzinu... Generalno nemaju ni oni informacije ali misle da ce neko vreme biti dostupni nasi internet paketi, medjutim posle odredjenog vremena ce se gledati da sve bude sjedinjeno i preslikano sto se paketa tice sa SBB. Na moje pitanje odnosa SBB i Beogrid mreze i autonomije samog Beogrida i mogucnosti da IKOM takodje zadrzi svoju autonomiju dobio sam odgovor da je sve moguce, ali se gleda da sve bude preslikano ako naravno to bude naislo na prihvatanje IKOM korisnika i da se vec sada razmatraju razni modeli integracije i izadje ikom korisnicima u susret. Prema njegovim recima moguce je da IKOM internet paketi ostanu u funkciji i godinu,dve,tri ali kao alternativa SBB paketima koji ce biti prvo nudjeni. Trenutno na Cukarickoj padini (IKOM) internet je dosta sporiji kako odziv tako i brzina DL/UL a trenutno koristimo internet Absolut Solutions net za koji ne znam kome pripada, mozda je to SBBovprovajder ili neka ispostava u ovom prelaznom resenju, medjutim brzina mi je malo povecana ali ne do kraja... Inace potpuni internet prelazak nezavisno za pakete se ocekuje krajem sledece nedelje kada ce se brzine valjda normalizovati.

Poslednja izmena:
OK - vidim dokle je doguralo sa ikom-sbb integracijom, plus ljudi se zale na net
1) predjite na google dns
2) da li su oni realni da mi naplate vise a da dobijem manju brzinu (i 4 mbps veci upload).
3) samo da mogu da zadrzim paket dok telekom ne zavrsi svoju optiku (nije ni telekom pohvalan, ali od sbb djubreta pohvalniji)
4) deru za uvodjenje nove telefonije, paketa, odrzavanje itd?!??!?!?!??! Sto ne deru i po promenjenom kanalu - promenio si kanal, dugujes 1 din!

Zali Boze ovakve usluge i ovakvih uslova, ali dok ima ovaca bice i vune!!!!!!

Komšinicinu majku zvali zbog zamene modema i usput joj ponudili 6 meseci po dinar. Misli da je sada tel2. Dakle, žena srednjih godina, pa joj se može i verovati.

Probajte da pišete Ikomu preko FB :d

Zdravo, tehnička integracija sistema je počela od Barajeva, odvijaće se fazno. Blagovremeno ćemo vas obavestiti kada će se unapređenje vršiti na opštini Vračar. Srdačno vas pozdravljamo.

Pa ako ima tel2 sada, sigurno su joj nudili bar trio silver. Ali naveo sam izvor, pa sad...
Evo pogledao sam opet WA poruke od komšinice, keva joj je pod ugovorom još 7 meseci, pa je sve još čudnije.

Poslednja izmena:
Ovo je stvarno bezobrazluk i teski monopol. Prevashodno, monopol je nastao teritorijalno. Ne mozes preci na drugog provajdera, jer neki provajder je u zgradi/teritoriji. Sada kada je ovaj pokupio tudju teritoriju (pare u dzepove ljudima u "agenciji za zastitu konkurencije"), bukvalno sve manje i manje izbora. Demokratija moj djoka.
Sad zbog ovoga, trebamo nafilovati FB stranicu IKOM-a i zvati ih da ne zelimo ove pakete, da ostave stare (autonomija kao BeoGrid) i svim zivim ljudima/prijateljima na FB da razglasimo. Dosta vise sa monopolom. Ne znam sta onaj bivsi CIA direktor umislja, ali odakle njemu novac za sve ovo? Mislim, znamo sta i kako funkcionise i zasto se sve ovo ovde radi, ali da kazem "nemamo pojma", pa da vidimo odakle mu novac od plate sve ovo da organizuje i napravi (otkupi od bivseg AD drustva).

Sent from my PLK-L01 using Tapatalk

Ne možeš da tražiš autonomiju kao što je Beogrid dobio iz prostog razloga što
Ikom nema ništa prepoznatljivo što bi na SBB uticalo da ih ostave da postoje kao
zasebna firma.

Beogrid je ostavljen u životu iz dva razloga, prvo prilikom potpisivanja ugovora
vlasnici Beogrida su insistirali na tome. I drugo sam SBB je prepoznao njihov 1/1 odnos
DL/UP kao nešto jedinstveno na tržištu što vredi sačuvati.

Šta to Ikom ima jedistveno u ponudi, praktično ništa.

I kod IKOMa su potpisani ugovori i niko nikog nije pitao da li hocemo da ostanu ove usluge. Drugo, kod IKOM-a dobijes za manje novca vise, pa i HBO. Mene ne zanima ni Unifi, niti 72 casa unazad niti ista od dodatnih stvari. Imam mobilni net. Ono sto sam propustio bice ponovo na TV-u (ionako skoro svi kanali pustaju iste emisije). Da je ista pameti, pa da su takve usluge uz doplati, a ne nametnute.

Dobra su vremena kada je jedinstveno bilo kod SBB-a 1:2, pa i 1:4. A sada je spalo na 1:15, 1:16, 1:18, 1:20.....
Sbb nista nije jedinstven i spascemo na 2 operatera na kraju. SBB i Telekom.

Sent from my PLK-L01 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno