Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Meni je net u poslednje vreme očajan. Kad radim speedtest, ping je preko 1000, download polako raste sa nekih 5-6 MBit/s do 17-18, upload nekada ni ne ne prodje...Zvao sam tehničku, rekli su da će poslati nekog, al nisu mi uzeli ni broj telefona, tako da sumnjam da će iko doći

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meni je net u poslednje vreme očajan. Kad radim speedtest, ping je preko 1000, download polako raste sa nekih 5-6 MBit/s do 17-18, upload nekada ni ne ne prodje...Zvao sam tehničku, rekli su da će poslati nekog, al nisu mi uzeli ni broj telefona, tako da sumnjam da će iko doći

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kol centar ne pocinje razgovor dok im ne ostavis svoje podatke.
Pokusaj ponovo da ih pozoves.

Zna li neko koji model Arris rutera se dobija na TEL 5 paketu?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Koji ruter je u pitanju?

CBM neki krshevi od rutera. Za nedelju dana su mi do sad doneli vec 3 rutera...i kod treceg isto imam problem. Problemi su pre svega sa wirelesom koji malo radi pa prestane skroz. ili se resetuje ruter i sl... deluje da su uzeli teske krsheve.indirektno to i sami radnici kazu...

za skuplje pakete daju bolje rutere? ja dobih cbm za tel3 paket
da8ca71697388ec018743e773390e586.jpg

Evo fotke nego mi treba model rutera, rekoh mozda neko ima identican

Obaveštavamo vas da će u utorak 7. marta 2017. godine, u vremenu od 00:00 do 06:00 časova, doći do prekida signala Interneta i telefonije zbog planiranih radova na mreži.
:trust:

Може ли неко мало детаљније да одговори који се тачно рутери добијају уз који пакет, који модел, неколико слика интерфејса, или бар линк до истог на енглеском?
Искрено желео бих да избегнем такав мејл/разговор са ИКОМ компанијом, из свима овде знаних разлога...

Da li je to opet cuveno odrzavanje? Evo ko je zaludan samo moje postove u prethodna dva meseca nek pretrazi mislim da je jedno 5 puta bilo odrzavanje. Ovoliki dowtime nema u Kambodzi

Da li je to opet cuveno odrzavanje? Evo ko je zaludan samo moje postove u prethodna dva meseca nek pretrazi mislim da je jedno 5 puta bilo odrzavanje. Ovoliki dowtime nema u Kambodzi

Da da, sinoc je bilo famozno odrzavanje i unapredjivanje usluga :d Evo, od jutros, prosto ne verujem koliko net bolje i stabilnije radi (da, cinican sam ironican i sarkastican :d)

Ne znam za tvoje postove al ti verujem, ali sam pretrazio prosli post od kolege IgorHW-a i bio je pre tacno 10 dana(sa istom tematikom tj obavestenjem o prekidu signala zbog radova na mrezi), sto ce reci da na svakih 10tak dana imaju "odrzavanje" i prekide :smash:

@Boemstari: odgovoreno ti je par postova iznad tvog koji model dobijas na skupljim paketima, a stranu dve pre na jeftinijim, prelistaj par strana unazad

Evo i ja da se javim nakon skoro godinu dana korišćenja njihove mreže.

Odmah da kažem da TV gotovo da ne gledam,sem nekih utakmica,jednom,2x nedeljno,tako da tu svoje utiske neću iznositi.

Što se tiče,interneta,ja sam za sad oduševljen,jer možda sam imao 3,4 prekida i to kratka za ovo vreme.Možda i manje,pošto je moj ruter kritičan i krenuo je da zabada,tako da ne znam da li je do njega ili do mreže,al čini mi se da je do njega,jer ga resetujem,kad god net zabode i onda sve proradi.

Samo da napomenem da sam zakačen kablom za komp koji je online jedno 9 sati dnevno konst.

Paket: Flat 4,

Manite me samo bot fazona,pošto to nisam,već sam ovde na forumu označen kao "hejter",pošto uvek pišem onako kako meni zaista jeste ;)

Poslednja izmena:
@Valdevit
ја не видим шта си ти написао, а да није слично другима па да те неко зове ботом. Такође сам Врачар и ТВ им је увек радио ок на то нисам имао примедби. Првих пар година је и нет радио како треба а онда они одлучују да мењају неке сервере све им се то побрка и настају озбиљни проблеми за кориснике, посебно оне са својим рутерима.
Сам си лепо написао да ниси сигуран да ли је до њих или рутера, а ја ти кажем да је до њих у бар 50% случајева. Довољно је било погледати неке логове модема па видети милионе грешака који долазе од њих.
Проблем је посебно био изражен пре пар година. (о лошим днс серверима већине домаћих провајдера је већ писано)
Е сад мени задњих пар месеци све ради тип топ (наравно на истом рутеру за који су тврдили да је кривац, чак и кад је због мог личног теста замењен на краће време другим).
------------
Е сад да одговорим сам себи на питање од пре пар постова: уз једнократну доплату од 1500рсд добија се рутер CBN CH6541, нажалост не могу да нађем на сајту произвођача исти - нити на јутјубу неки нормалан видео, али ево линк до неког другог сајта где пишу надам се тачне спецификације (ако је неко узео модем и чита нека исправи ако није тако):

http://www.docsisbox.com/30/compal-ch6541-eurodocsis-3-0-8x4-wireless-voice-with-psu/pro/50

За овај други модем који кажете да деле ће морати неко други да помогне ,-)

Дане

Kad god nesto ovde hvalis,bot si,a kad pljujes,hejter si ;)

Sto se tice rutera,moguce je,jer sam slican problem imao nekad na Vektoru. Imao sam ok ruter i nakon par godina perfektnog rada,krenuo je da zabada kao blesav. Kupio nov,isto.

Drugar koji mi radi tamo mi dade ruter koji ide uz njihovu ponudu,neki TP link od 1900 dinara. Od tad radi bez prekida vec dosta dugo.

Sve je moguce. Uzeo sam Xiami posto ga mnogi hvale,a i reko red je da probam tu marku

Koji decoder za digitalnu TV se dobija ako se ne koristi internet?

A to bi bio model....?

Могао си бар прашину да обришеш. [emoji3]

Код мене је овај. Биће да су исти само други назив.

f5b213fe4a6720e297f06c346e5213ed.jpg

Послато са GT-i9300 уз помоћ Тапатока

Jel spajao neko RF UHF modulator na IKOM, pitam zbog kamera za video nadzor?

Prvo iskustvo sa tehnickom podrskom. Najuzasniji kol centar ikad, covek nema veze sa zivotom, obraca mi se kao *****u nekim akcentom koji SANU jos nije definisala. Kazem da nece ni Google da se ucita kako treba vec danima, a on meni: Pa to je ta brzina, taj ste paket birali. Tuzno, ali je u pravu da sam sâm birao provajdera pa sad trpim

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Imao sam i ja problema par dana, dok nisam izvalio da dns nesto ne stimuje. Promenio na google dns radi sve ok.
E sad glavno pitanje: sa kim si tacno pricao? Sa prvim covekom kojeg si dobio, ili si trazio podrsku za internet?

Prvo sam docekan na krv i noz od strane operaterke koja me svaki put prekine u pola recenice i pita sta joj vec treba, pa je moj poziv preusmerila na nazovi tehnicku podrsku o kojoj sam pisao u gornjem postu

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Da li na sajtu IKOM-a postoji opcija da se proveri da li su uplate proknjižene, odnosno online upit stanja pretplatnika?

Може преко портала.

Послато са 8070 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno