Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Trošarina i Kumodraž - takođe nije bilo interneta jutros. Koliko para ima

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Jutros u Zemunu posle 6:30 nestao net. Sta su to radili?

Sent from mTalk

Nestala struja u Zemunu jutros oko 6.30, dosla oko 7h ali nisam imao net bar do oko 7.30h-8h. Posto sam blizu njihove "centrale" u Dz.Kenedija verovatno struja bila problem za sve korisnike Ikom-a

Послато са X800+ уз помоћ Тапатока

Vozdovac, Bad DNS configuration mi izbacuje kojem god sajtu zelim da pristupim, takodje ni sa mobilnog neta ne mogu da pristupim ikom.rs ima li jos neko ovaj problem?

7c58385831b3c5b698c322afdf856577.jpg

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Isto i kod mene, team speak i live stream su mi radili kad je to pocelo da se desava. Sada je sve crklo

Imam opciju Ikom 100/3Mbps ili RVektor 40/4.
Kako ste zadovoljni sa Ikomom?
Lokacija Nbg blok 1.

Imam opciju Ikom 100/3Mbps ili RVektor 40/4.
Kako ste zadovoljni sa Ikomom?
Lokacija Nbg blok 1.

Ne znam za Vektor.
Ikom radi odlično, ali ima jedna caka sad sa njima.
Kupio ih je SBB i verovatno će uskoro biti izjednačavanje sa SBB paketima i cenama, pa vidi šta ti odgovara.

Zemun gornji grad ima

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Kod toplane radi, evo strimujem partizan bez problema

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Nije mi radio ni telefon, posle restarta modema proradilo sve.
Elem, Ikom gde je infrastruktura dobra radi odlično, a gde nije (kao kod mene, instalacije u stanu su u redu, problem u zgradi/do zgrade-ne znam tačno) radi loše. Najbolje je da se u kraju gde planiraš da ih uvedeš raspitaš kako radi.
Edit: Nezvanično, tj do odluke ratela neizvesno, SBB je kupio Ikom, kao ide priča o ulaganju u infrastrukturu... Ajd daj Bože.

Poslednja izmena:
Edit: Nezvanično, tj do odluke ratela neizvesno, SBB je kupio Ikom, kao ide priča o ulaganju u infrastrukturu... Ajd daj Bože.

Juce su mi bili iz Ikoma menjali su mu modem na Tel 5 paketu (doneli su mi onaj Wifi Ares), i pitao sam coveka koji radi kod Ikoma da li je nacuo nesto i jel se zna nesto, i po njegovoj prici ovo su za sad sve "buve" i neproverene price... I on je to cuo, ali iz stampe u samom Ikomu se nista ne prica.. E ako je on lagao mene, ja lazem vas

Onda da prskamo protiv buva dok se stvar nije otela kontroli a cene skocile u nebo :d

Kako mogu biti "buve" kad je podnet zvanican zahtev agenciji da odobri kupovinu???

A i na IKOM-u koliko vidim sve staje oko 15. decembra. Sve akcije, racuni i ostalo je zakljucno sa decembrom.
Ocigledno po planu SBB preuzima stvar pocetkom januara.

Poslednja izmena:
Kako mogu biti "buve" kad je podnet zvanican zahtev agenciji da odobri kupovinu???

A i na IKOM-u koliko vidim sve staje oko 15. decembra. Sve akcije, racuni i ostalo je zakljucno sa decembrom.
Ocigledno po planu SBB preuzima stvar pocetkom januara.

Ja ti kazem sta se prica po njihovoj firmi i sta znaju njihovi zaposleni... To sto je zvanicno podnet zahtev je jedno, i ja sam podneo zahtev za japansko drzavljanstvo pa nikom nista :d

Za racune ne znam, jer mi stizu mesec za mesec, a to sto ti je 15 zadnji racun, to ne mora nista da znaci.. Ranije je bilo isto price da nekom nisu stigli racuni za tipa 2 sledeca meseca pa je isto bila prica da je prso Ikom, a ustvari bila stamparska greska.. Moguce je da ih kupuje SBB, mozda i nije, mozda nas iznenade pa ispostuj zakon o zastiti potrosaca i protvi monopolizma (ne verujem ni sam al se nadam :d) ostaje nam da vidimo.

Onda da prskamo protiv buva dok se stvar nije otela kontroli a cene skocile u nebo :d

Slazem se sa tobom... A veruj mi da i zaposleni prskaju, posto sam cuo da su plate radnika u Ikomu jace nego ovima u SBB-u ( jos jedan dokaz kakvi su cigani) pa i oni mucenici mole da se to ne desi, jer su svesni da ce odmah plate dole, a nama cene gore... Mali neki savet koji sam dobio jeste, da kome nije istekao ugovor ako zeli ove uslove, potpise novi ugovor sa Ikomom (sto ja radim ovih dana) i onda iako ih SBB preuzme, nece moci da menjaju brzinu paketa i cenu dok ne istekne ugovor (po zakonu), e sad dal ce da jure neke krivine verovatno, al cu onda sa zadovoljstvo da im kazem "mrs u tri lepe pi'ke materine" :d A posle sta je alternativa nek mi je Bog napomoci, sa mrtvim Adslom

Poslednja izmena:
Moge da se menjaju uslovi ugovora, tad ako ti ne odgovara možeš da ne prihvatiš i nemaš više UO i nemaš penale za to.
Odakle ti to da nema pravo po zakonu da se menja, ima a ti kao što sam napisao imaš pravo da ne prihvatiš iste.

using TT

Moge da se menjaju uslovi ugovora, tad ako ti ne odgovara možeš da ne prihvatiš i nemaš više UO i nemaš penale za to.
Odakle ti to da nema pravo po zakonu da se menja, ima a ti kao što sam napisao imaš pravo da ne prihvatiš iste.

using TT

Tako mi je preneto i tako sam ja preno. Dovoljno mi je ovo da mogu da raskinem ugovor bez penala, jer stvarno nemam nameru da nesto sto sad placam 4400 placam 5.5k a da dobijem jos manje.

Elem, treba mi pomoc. Jel neko od vas ima ovaj Arris ruter? Od kad mi je on prikacen, imam problem sa p2p-om nikako ne mogu da otvorim portove

Meni se place kad pomislim da cu imati NAT-ovan internet .

Ko ima para platiće više,ko nema para tražiće drugi izbor tipa telekom,polaris,mobilni net,DVB-T2....Ja im ne bih dao ni jedan dinar više za istu vrstu usluge.

Poslednja izmena:
Pa realno i nije neka doplata u odnosu na vec visoku cenu za regularne pakete.

Tako mi je preneto i tako sam ja preno. Dovoljno mi je ovo da mogu da raskinem ugovor bez penala, jer stvarno nemam nameru da nesto sto sad placam 4400 placam 5.5k a da dobijem jos manje.

Problem je sto nemamo alternativu i moracemo. Ili to ili da uzimamo manje nego sto sad imamo da bi SBB-u placali manje odnosno koliko sad IKOM-u.
Gde ces naci to sta sad placas IKOM-u 4.400 za te pare?

A sto se tice one buve, budi siguran da je informacija procurela u javnost tek onda kad je sve vec skoro pa zavrseno.
Na kraju i iz samog SBB-a su se oglasili po tom pitanju. http://sbb.rs/a12285/Korisnicki-servis/Vesti-i-informacije/SBB-kupio-IKOM.html
Nego je to ocigledno nada zaposlenih kod IKOM-a da ih nece preuzeti jer kako si sam napisao imaju vece plate a i nesigurna je sudbina zaposlenih, da li ce doci do tehnoloskih viskova i slicno.

Na zalost obrni, okreni prica se svodi na sledece: SBB je kupio IKOM i dobicemo SBB cene i pakete a sve ostalo su samo mlacenja prazne slame i neosnovana nadanja i zelje.

Poslednja izmena:
Duca89 је делимично управу. Постигнут је договор о купопродаји али то треба спровести у дело. Може се назвати "делимично одрађен посао" јер према АПР-у још увек није поднет захтев за промену власништва над наведеним правним субјектом. Друго знају они добро шта раде када врше куповину, да неко није дао зелено светло они то не би урадили, овако се само чека папир који ће наравно проћи одобрење, после припреме за транзицију и то је то да буде комплетно и званично обављено.

Upravo to. Ne bi izasli u javnost sa zvanicnom informacijom da stvar vec nije gotova i da nisu dosli samo do formalnosti.
Podseticu vas da se o ovoj prodaju suskalo jos pre pola godine, e tad je to bilo na nivou buve, ocigledno je tad bilo u pripremno/zavrsnoj fazi. Tek onda kad je sve dogovoreno i sto rece bSecurity kad je dobijeno zeleno svetlo sa visih instanci to je i zvanicno objavljeno.

Zvanično još uvek nije objavljeno čak ni zaposlenima u SBB-u i IKOM-u. Mnogi od njih su za ovo čuli iz medija kao i mi ostali. Kad AM komisija odobri transakciju onda će ići i zvanična potvrda.

Nazad
Vrh Dno