Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Banovo brdo, situacija užasnasa fiksnim. Fiksna telefonija kasni sa pozivom i po 30 sekundi od poziva (da zvuči čudno, ali meni zazvoni na mobilnom a to stigne tek posle 30 sek na telefon). NET za sad ok.

@Slash, uh... Onda nemam savet, osim da ih smaras.

Definitivno nesto rade, jer evo preko 30min. mi fiksni nije radio...

Meni od nocas na Zarkovu svako 2 minuta puca. Do sada je pucao na svakih 10 minuta. Moram videti da nalozim komsije da svi raskinemo ugovor.
Bilo bi dobro da se sakupe potpisi svih i da se prijavi tako RATEL-u,a njih upozoriti na to,možda im dodje iz du***a u glavu.

i nama u Zarkovu isto ,malo se pobolsa pa opet rade nesto verovatno nenajavljeno_Ovo je katastrofa sutra ih zovemo cim svane posto strucnjaci ne rade nocu
Malo,malo pa kao nešto rade,a usluga katastrofa...

Screenshot (9).pngScreenshot (10).pngScreenshot (11).png

Sinoc,na pola adresa nisam mogao da pristupim,trajalo 15-20min....
Vec trece vece za redom neki prekid,Cukarica.
Poslao sam mail da vidimo o cemu se radi.

Isti slucaj kod mene. Danas dosli, ja ih uputio na komsiju indijanca iznad mene koji mi se stalno kaci na divljaka. Ovaj put nakacio razdelnik sa jos dvojicom komsija i to sve preko mene. Sad mi je normalno sve.

Isti slucaj kod mene. Danas dosli, ja ih uputio na komsiju indijanca iznad mene koji mi se stalno kaci na divljaka. Ovaj put nakacio razdelnik sa jos dvojicom komsija i to sve preko mene. Sad mi je normalno sve.

Kako se kaci ? Ima tvoj pass ?

Verovatno se kači samo fizički, pa pravi smetnje neadekvatnim switchevima za kablovsku, npr. ono pojačalo i sl.

Ovog treba na vesala.

Hahahahahahahah, nemaš ti predstavu koliko takvih ima na svakoj kablovskoj. Toga je uvek bilo i biće...

Da dodam - za 188.117.225.69 takodje prijavljuje Austrija.
Gadjao, ubadao isto mu dodje - IKOM nas uveo u evropsku uniju.

Nije nas Ikom uveo u Evropsku uniju, nego koriste provisioning software za kablovski internet jedne Austrijske firme pa su im nekako zalutale adrese ili se napravila neka zbrka ;)

Imam povremeno ping skokove od po 15-20ms na IKOMu... jel postoji neki način da to "sredim"?

Windows 7, probao već TCP Optimizer.

Poslednja izmena:
Kada pingujete npr www.google.rs koliki vam je ping ?
Ovo mi nesto mnogo izgleda.. Doduse sada je i okej kako zna da bude.
ping.jpg

Identično izgleda - s tim što povremeno skoči i na 51,52 - ali uglavnom je tako 90% ~26 i onda jedan-dva skoče preko i opet nazad.

Kada pingujete npr www.google.rs koliki vam je ping ?
Ovo mi nesto mnogo izgleda.. Doduse sada je i okej kako zna da bude.
Pogledajte prilog 194639
Ajde nije isti ISP ali eto vidi kako je kod mene, pa donesi zakljucak.
sM2dmlW.jpg

Kod mene na Ikomu ispod 10ms ka google.rs i .com, ka google DNSu oko 15ms.

Mada iskreno ne vidim zasto je to tebi toliko strasno, meni je sve do 30ms super, a do 50ms prihvatljivo. Sve iznad toga je vec problem...
Mozes eventualno da proveris kakvi su ti signali na modemu, ali sa tim pingom verujem da je sve u granicama normale.

Pa u poslednje vreme lose radi net, primetno sporije otvaranje stranica, speedtest izbaci normalno sve al generalno vec nedelju dana slabije radi.. U igricama da ne pricam..

U igrama online gde je ping bitan skok "iz čista mira" od 30ms nije da nije mala stvar. Iskreno, nije ni problem da li je 25ms ili 32ms - problem su "skokovi". O ovome govorim:

5m8jRyp.png

A sećam se da je pre nedelju ili dve ping prema tom istom guglu bio 8ms.

Poslednja izmena:
Upravo to, ogromni skokovi u poslednje vreme, ne znam kako i zasto, ali cini mi se da pre koju nedelju nije tako bilo. Mozda ih ipak okrenem da vidim sta tu moze da se uradi, ako uopste nesto moze.
Zaboravih lokaciju da kazem. Banovo brdo.

Sad sam ih zvao, naravno, "kod njih je sve normalno, 10-12ms"

Ajde da budem Perica pa da poverujem - šta bi sve na kompjuteru moglo da utiče na variranje pinga? Mislim na neke uobičajene stvari koje mogu da prave takav problem.

Meni je uvek antivirus najviše uticao na ping.

Na koji fazon imas ovakav ping ? Jednom sam samo bio blizu mozda je bilo oko 14 15.. Jel ima neke veze sto preko rutera ide konekcija na racunar?

Nije wireless, preko kabla ide, hteo sam da kazem da mi nije direktno preko modema.. Al opet, ne vidim sto bi ruter pravio problem.

Pa uvek mozes da isprobas. Desava se da ruter hoce da pravi raznorazne probleme kad nije ispravan :D

Na koji fazon imas ovakav ping ? Jednom sam samo bio blizu mozda je bilo oko 14 15.. Jel ima neke veze sto preko rutera ide konekcija na racunar?

Nije wireless, preko kabla ide, hteo sam da kazem da mi nije direktno preko modema.. Al opet, ne vidim sto bi ruter pravio problem.

Svima je razlicit rezultat pinga zato sto google.rs nema samo jednu javnu IP adresu, u to mozes da se uveris ako pogledas SSove gore. Zatim zavisi kojom putanjom ide svaki taj paket ka google.rs, ali sada vec ulazimo u protokole racunarskih mreza zato nemoj da se zamaras. Itekako je moguca razlicita vrednost pinga ;)

Naravno da ruter moze da pravi milion problema, zato prvo resetuj modem na dugmence koje ima na sebi ostavi ga da se nakaci na mrezu. Posle toga nakaci racunar direktno pa probaj da li je bolja situacija. Ukoliko je ista situacija, skini sa neta Ubuntu i pokreni ga live da bi eliminisao mogucnost da je do OSa.
Ako je situacija bolja kada si direktno nakacen na modem onda ruter pravi problem. Flashujes mu novi firmware i ponovo ga podesis. U podesavanjima mu iskljucis WPS ili QSS zavisi kako se gde zove jer se to lako probija pa moze neko da ti krade net. Podesis mu Google DNSove na WAN portu i na DHCPu na 8.8.8.8 i 8.8.4.4. Ukoliko si vest i ruter to podrzava dobra ideja je da flashujes DDWRT.

Uhvati SS signala na modemu. Odes na 192.168.100.1 i okacis mi ovde SS stranice da vidimo da li je tu sve OK.

Evo kakvo je kod mene stanje, doduse, ne koristim to djubre od Windowsa :wc: ,)
Ping.png

Uh ala sam se raspisao, ali se bar nadam da ce da pomogne :D

Poslednja izmena:
Malopre sam testirao direktno na modemu, ping je bio za 10 vise u proseku nego preko rutera.. Jako cudno, mislio sam da ce biti bolje?!
modem.jpg

Meni je sada još gore nego danas...

evo slika pinga i modema... direktno iz modema u komp, LAN kablom, 10/1 paket.

6SuCrYU.png
xasYkIv.png
zChDGEh.png
GATBihZ.png

Trb3Q1G.png

Vrh Dno