Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Nocas oko 4 je bio prekid neta na Cukarici, ne znam do kada je trajao ....

Opet, svako vece poslednjih 4 dana nestane net u 00:53. Zvao ih prave se ludi, kao imaju radove ali vas ruter nije ispadao iz mreze, tako neku pricu mi slozili, sta god to znacilo.

Sent from mTalk

Vec neko vreme popodne mi opada brzina na 50-60Mbps, a nocu i rano ujutru imam oko 120Mbps (Tel4 paket). Jel do njih problem ili da pokusam prvo nesto sam?

Kako radi internet na Vračaru?

Kod Hrama :)

Imam opciju SBB ili IKOM,al za SBB moram da se isicmam,a Vektor na moju najveću žalost ne mogu da uvedem.

Odličan ti je ikom tu, nećeš pogrešiti :)

Koja lokacija kod hrama? Pitam zbog brata, koji je na raspalom ptt, a nema pojma da u blizini ima Ikom.

Na Vračaru kod sportskog centra je bože sačuvaj i net i televizija...

još neko sa Vračara?

Imam problem da sa Ikoma pristupim MTS televiziji preko interneta. Posto TV moze da se gleda samo iz Srbije, a aplikacija javlja da sam u inostranstvu. Po recima ljudi iz MTS-a adresa koju je Ikom dodelio vodi se na Makedoniju. Ima li iko informaciju od rasponu Ikomovih IP adresa koje su domace, a koje inostrane, da probam da gadjam neku odgovarajucu?

Ne možeš da gadjas, možeš da kloniras ip adresu routera, pa šta ti dodeli, dok ne ubodeš pravu.

Svako vece tacno u 12:53 mi se izgubi konekcija, i moram da restartujem oba rutera. Pre nego sto ih zovem u budem maksimalno neprijatan, moze li ovo biti nesto do mene, rutera, neki virus, neka windows fora buduci da je sistem 'narodni'. Svako vece tacno u 12:53 poslednjih 7, 8 dana..

Sent from mTalk

Video sam i tvoju prvu poruku, ali nisam hteo nista da kazem da ne ispadne da radim za IKOM... Iskreno, ako su ti rekli da nema prekida, ja im verujem... jer imaju pristup logu tako da bi videli u modemu. No, mozda stvarno i jeste problem do njih.

Kazes 2 rutera, mislis na modem i ruter? Koji modem, koji ruter imas? Ako imas Cisco, na njemu nije moguce videti log, na onoj staroj Motoroli je bilo moguce. Evo kako bih ja to istestirao:

1. U 00:53 udji na 192.168.100.1 i pogledaj vrednosti, ustvari udji odmah cim vidis moju poruku i uradi SS ili ih zapisi negde. Pa vidi da li ima velikih oscilacija, mozes i ovde da ih postavis

2. Danas ostavi ruter, i probaj da vidis da li ti se gubi konekcija samo na jednom uredjaju ili se to manifestuje na vise uredjaja u isto vreme, tj. u 00:53

3. Kada se to desi, probaj da pristupis ruteru, moj TP-link kad se zaglupi, nema sanse da pristupim interfejsu rutera

4. Probaj onda sutra (tj. prekosutra) da pre nego sto se prekid desi da izbacis ruter potpuno, prikaci samo modem<->PC/laptop preko LAN

Svako vece tacno u 12:53 mi se izgubi konekcija, i moram da restartujem oba rutera. Pre nego sto ih zovem u budem maksimalno neprijatan, moze li ovo biti nesto do mene, rutera, neki virus, neka windows fora buduci da je sistem 'narodni'. Svako vece tacno u 12:53 poslednjih 7, 8 dana..

Sent from mTalk

Imao sam idetnican problem, samo sto je veza pucala u 0:32 i resio sam ga tako sto sam uradio hard reset modema kroz onu rupicu... U pitanju je thomson modem.

Evo kod mene sada u 12:43 izgubio net,sad proradio ,resetovao I ruter I modem.....
Znaci u sred igrice ,ranked mec,mislim stvarno ovo pocinje da se desava sve cesce I cesce.
Strasno

Da da.. Jos jedan drugar mi rece da mu puca oko 1 navece. Sta bi sve morao ponovo da namestam kad bi resetovao ruter? Bas sam duduk za te stvari pa bi izbegao buduci da se ovo desava i drugim ljudima.. Ali u minut svako vece isto.. ********

Sent from mTalk

Evo opet,tacno sat vremena posle u 1:53,prekid neta,modem se sam povratio ali dok nisam restarovao ruter nisam imao net.
Ne znam,kao da oni nesto restartuju modeme ili nesto mlate,ne verujem da je do naseg hardvera....

Ako resetujes ruter na rupicu,samo da podesis pass za WiFi.Zavisi koji je ruter ali sve to uglavnom ide automatski.

Poslednja izmena:
Poštovani korisnici,

Obaveštavamo vas da će u četvrtak 03. marta 2016. godine, u vremenu od 00:00 do 04:00 časova, doći do prekida signala Interneta i telefonije na delu teritorije Čukarica zbog planiranih radova na mreži.

Unapred se zahvaljujemo na razumevanju.

Vaš IKOM

^^
Lol,ja sam pomislio na to kad je ponovo nestao net,treci put, oko pola 3....

Samo nema Borisa, njemu od nocas od 12:53 jos nije net proradio :p

kakav je ikom u kumodrazu 2, ima li koga odatle da ostavi utiske?:)

Meni od nocas na Zarkovu svako 2 minuta puca. Do sada je pucao na svakih 10 minuta. Moram videti da nalozim komsije da svi raskinemo ugovor.

kakav je ikom u kumodrazu 2, ima li koga odatle da ostavi utiske?:)

Znam dosta ljudi koji imaju IKOM u Kumodražu 2 i svi su zadovoljni. Najbitnije je da internet ne puca i da slika ne baguje... Ja sam u Kumodražu 1 i prezadovoljan sam njihovom uslugom (za 2 godine nikada mi nije pukao net!!!), ali sam poludeo kad su odjavili Arenu sport... Mislim da su svakako bolja opcija od ptt-a koji im je glavna konkurencija u Kmdž 2.

Meni od nocas na Zarkovu svako 2 minuta puca. Do sada je pucao na svakih 10 minuta. Moram videti da nalozim komsije da svi raskinemo ugovor.

Imali su radove na mrezi nocas na Cukarici,imas dva posta iznad tvog.

P.S
Pazi da ih ne nalozis,lool..Na kraju ces za svaku *****nu glupost ti biti kriv,ja ne bih ulazio u tu avanturu,narocito znajuci koliko je prosecan stanovnik Srbistana upucen u IT I digitalne tehnologije.

Evo ga 125Mbps paket u toku dana i veceri...katastrofa, vec 2 meseca je tako.

Kod mene nema takvih problema... Prema kom serveru meris na speedtest? Ako je SBB/Telekom(mts), onda je do toga, probaj Vip/Telenor koji daju prave vrednosti. Ili povuci nesto sa torrent-a ili sa nvidia sajta pa prati u task manager-u.

Meni na cukarickoj padini poslednjih dva sata uzas net. prekida mi skype pola sajtova, rade mi samo mail. Nocas isto tako ali su najavili, veceras nemam pojma zasto. Ortaku na julinom brdu isto kao meni.

i nama u Zarkovu isto ,malo se pobolsa pa opet rade nesto verovatno nenajavljeno_Ovo je katastrofa sutra ih zovemo cim svane posto strucnjaci ne rade nocu

Poslednja izmena:
@iMilan
Ovo je Vip/Telenor. To je to, nocu i rano ujutru imam 120Mbps, kako se "optereti linija" brzina pada...
Ista prica i sa torrentom. :(

Vrh Dno