Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Nisam juce bio kod kuce, ali izgleda da uvek krene negde oko 16h, cudno o_O Sada radi lepo, videcemo dal ce potrajati u toku dana..

Meni je opet jutros lepo radilo, a sada zeza. Krenuli su problemi oko 10:30.

U mojoj ulici nas nekoliko (možda i svi) imamo problem sa nekoliko digitalnih kanala. Ja sam primetio da FOX povremeno nestane, ali su mi objasnili da im kanali idu u nekim blokovima po 8 i da kad ne radi FOX, ne radi ni Pink 2, još neki Pink, i još nekih 5 drugih kanala. Anyway, sretnem ikomovce u ulici sa nekim teleskopskim alatima i reko' saće da reše. U toku mesec dana su bar 10 puta dolazili i šetaju sa tim spravama duž kablova, ono nešto bipće i kažu "curi im signal, ali ne znaju gde".
Fox I dalje povremeno prekida.

Eto, možda će sada kod vas da šetaju i ne reše problem.

U pitanju je flat 3 paket, ciskov ruter iz ikoma. Desava mi se da prilikom paljenja kompjutera na speed test-u ocita dobre vrednosti 49mb download 2mb upload da bi nakon 10 min ocitao vred. max 15mb download - 1mb upload. Da li ja negde gresim ili je ruter los ili je ikomova mreza losa. Unapred hvala.

Rekose mi iz tehnicke podrske da nece nabavljati nove modeme, tako da ostajemo na ovim sa jednim LAN izlazom...
Evo sta na Banjici ostade od 125mbps:

Prilozi

• 5024693284.png
    5024693284.png
    31.6 KB · Pregleda: 82
Poslednja izmena:
Pa i ovi modemi koje imamo mogu bez problema da guraju ponudjene brzine. Kod tebe je drugi problem. Ruter, kablovi, konektori i slicno.

Direkt sam povezao kablom na racunar, vratila se sad brzina na oko 120mbps download. Varira od jutros.
Nego mene interesuje da li mogu da zamenim postojeci Cisco EPC3208 za Cisco EPC3925 model koji SBB daje (ima 4xgigabit LAN izlaza) i da to sljaka?
Ja pretpostavljam da bi trebalo da radi, ali bolje da pitam.

Direkt sam povezao kablom na racunar, vratila se sad brzina na oko 120mbps download. Varira od jutros.
Nego mene interesuje da li mogu da zamenim postojeci Cisco EPC3208 za Cisco EPC3925 model koji SBB daje (ima 4xgigabit LAN izlaza) i da to sljaka?
Ja pretpostavljam da bi trebalo da radi, ali bolje da pitam.

Sto bi to radio, pa bolje ti je da imas modem EPC3208 i svoj ruter nego ove HG uredjaje koji ne mogu da se prebace u bridge mode.

EPC3208 ima gigabitni lan port kupis neki gigabitni ruter koji ima mnogo bolje WiFi pokrivanje od ovih HG uredjaja i podesavas svoju mrezu kako ti hoces.

Pa vec imam drugi Cisco modem na raspolaganju, pa sam mislio da probam, ali dobih info da je vezan za mac adresu modema, pa da to nece moci da funkcionise. Vracam se na plan A, a to je kupovina gigabitnog rutera :)

mene vec 5 dana upropashtava ping, nishta nmg online da igram...net sabija :(
zarkovo.

Kod mene IKOM isto zeza vremenski ,ovih zdnjih 10dana, pola dana radi normalno pola usporeno al cudno, ping me bude dobar ja mislim al sve stranice otvara usporeno , (napdejtue mi se nista, nista nevuce sa mog kompa jednostavno uspori do njih, gledo sam iftop-om) isto sam na Cukarici samo malo uzbrdo od tebe Cerak. Znam da su oko 20 imali radove neke na mrezi tako pise na sajtu. Znaci osecam da su nas UGURALI SVE U JEDAN KABAL pa kad NEKI DEBELI HOCE DA PRODJE cvrc

Na sajtu IKOM-a stoji u paketu DIGITALNA kanal RTV MAG, preskenirao kanale ali ništa. Kako je kod vas ? Lokacija Zemun. Pozdrav

Ja ga ne vidim nigde na sajtu za podrucje Beograda. Ima ga u Sopotu/Barajevu, ali ta 2 mesta imaju drugaciju programsku semu.

Radi li vam danas Arena Sport 1?

Ne.Rade na tome u IKOM-u.

Ubilo se al' rade, zet me još danas sredinom dana zvao da mi se žali...

"Stručnjaci" :D

Ccc, kakvi imbecili. Ubacili SK Golf na poziciju Arene, žale se mnogi na njihovoj FB stranici.

Jos me pita ona operaterka sta trebamo da promenimo i ocene od 1 do 5... Da sam znao da ce da ugase Arenu svasta bih rekao.

Ok, informacija iz prve ruke:

Pre nove godine su zapretili iz Arene (odnosno Telekoma, njihovog vlasnika) svim operaterima da plate svoje obaveze. Izgleda da im je neka frka, trebale su im hitno pare za plaćanje nekih licenci, i danas su iskljičili signal praktično svim operaterima (osim IPTV-u, naravno).

Videćemo šta će se dešavati...

Nazad
Vrh Dno