Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Ima li ko problema sa download brzinom ? Stari-grad/Dorcol .flat4, down ide oko 15mbs do 30, upload normalan.
Probao:
1. Restart svega
2. Modem direktno u komp
3. google dns
... ne pomaze nista.

-Ovi signali od modema deluju u granicama.

Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -0.7 dBmV 41.4 dB
Channel 2: -1.2 dBmV 41.4 dB
Channel 3: -1.2 dBmV 41.1 dB
Channel 4: -0.5 dBmV 41.7 dB
Channel 5: -0.2 dBmV 41.4 dB
Channel 6: -0.1 dBmV 41.7 dB
Channel 7: 0.1 dBmV 41.8 dB
Channel 8: 0.1 dBmV 41.5 dB

Upstream Channels
Power Level:
Channel 1: 30.5 dBmV
Channel 2: 30.5 dBmV
Channel 3: 29.8 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmV

Ne rade sad za praznike pa ne mogu da ih zovem...inace skorije su menjani spliter i modem, ne verujem da je do toga...

Ima li ko problema sa download brzinom ? Stari-grad/Dorcol .flat4, down ide oko 15mbs do 30, upload normalan.
Probao:
1. Restart svega
2. Modem direktno u komp
3. google dns
... ne pomaze nista.

Upstream Channels
Power Level:

Ne rade sad za praznike pa ne mogu da ih zovem...inace skorije su menjani spliter i modem, ne verujem da je do toga...

Imam "slican" problem, mada cisto sumnjam da je do ikoma. Imam tel5, 200 mbps. Mikrotik na modemu, iza rutera jos jedan switch. Paralelni (vise torenata) ili neki fajl download, capuje do 10 mbs , nece preko. Ali cisto mislim da je do ikoma, mislim da je do software-a na mikrotiku.

Dorcol radi punom parom, cisco modem, netgear ruter.

Poslednja izmena:

Ne znam koji mu je do nove godine sve je bilo ok.

Potvrdjujem Dorcol

4961029189.png

Pozdrav! :cigar:

Probao:
1. Restart svega
2. Modem direktno u komp
3. google dns
... ne pomaze nista.

Upstream Channels
Power Level:

Povratni iliti Upstream ti je loš. Treba da ga "nafircaju" barem na 40dBmV a idealno bi bilo izmedju 45 i 50dBmV. To ne bi trebalo da utiče na upload/download brzinu kada internet radi, ali bi moglo da utiče na često resetovanje modema. Što se tiče dolaznog, perfektan ti je.

Povratni iliti Upstream ti je loš. Treba da ga "nafircaju" barem na 40dBmV a idealno bi bilo izmedju 45 i 50dBmV. To ne bi trebalo da utiče na upload/download brzinu kada internet radi, ali bi moglo da utiče na često resetovanje modema. Što se tiče dolaznog, perfektan ti je.

Hvala za ovaj info, desava se bar jednom dnevno da se modem sam restartuje pa onda bude veci Upstream oko 45 ,do sledeceg restarta opet na 30 ... nesto se desava videcu posle praznika sa njima .

Jel ima nekog sa Konjarnika a da je na Ikomu? Ako ima kako radi digitalna i internet to me interesuje. Naime prelazim sa postara na Ikom tj. vracam se posle jedno 10-ak godina i tada je Ikom bio haos zato tada predjoh na ptt i bio dobar do 31.12 naime prelazim zbog SK jer su postari izgubili ugovor, da ne sirim dalje.

Mene zanima to isto uz pitanje kada misle da povećaju osnovni net paket na više od 1 mega.Jeste da će penzioneri da ga koriste ali brate mili 1 mega.Vidim da bas imaju dosta dodatnih paketa i još fiksni,imaju sve ono što poštari neće imati za narednih 100 godina.Tek sada vidim koliko su dno dna oni raspali poštari.

Poslednja izmena:
Hm. Da li se nekome dogodilo da mu nisu stigli racuni za Jan/Feb/Mart?
Na portalu mi stoji isto sve do decembra. Nema novih.

Ako se uzme digitalni paket,da li kroz kabl ide i osnovna analogna ponuda?
Ako preselim telekomov isdn broj ,da li ću dobiti isti broj?
Da li se dodatno naplaćuje drugi box?

Poslednja izmena:
I nikog nema sa Konjarnika na Ikomu? Veselo onda cu morati na slepo i bicu prvi sa Konjarnika na Ikomu a da je ovde prisutan. Ok, nadam se da necu zazaliti kao davno pre ali tada nisam imao druge solucije sem ikoma jer mts nije postojao tj nije imao tv ili iptv a i ptt nije bio tada prisutan.

ma neces, ja sam pre par godina, raskinuo sa ikomom i video sam da sam napravio gresku, ali tad su bili barem kod mene , loši... Greska je samo sto se tice na finansije, zato sada placam mnogooo vise nego kod ikoma, i ja cu ovih dana u drugom stanu ubaciti ikom, u vinči fala bogu prosla optika , sve novo, mora da je dobro

Poslednja izmena:
Da li na konjarniku ima optike?

I nikog nema sa Konjarnika na Ikomu? Veselo onda cu morati na slepo i bicu prvi sa Konjarnika na Ikomu a da je ovde prisutan. Ok, nadam se da necu zazaliti kao davno pre ali tada nisam imao druge solucije sem ikoma jer mts nije postojao tj nije imao tv ili iptv a i ptt nije bio tada prisutan.
Ja sam na Konjarniku. Ustanička. Sve odlično radi. Slobodno uzmi Ikom.

Imam Flat 4 paket, 100 MBit, i zakucan je preko kabla na stotku. Inače mi ide preko WiFi, pa mi je tako malo sporije, nekih 75 MBit preko 2.4 GHz.

Imam Flat 4 paket, 100 MBit, i zakucan je preko kabla na stotku. Inače mi ide preko WiFi, pa mi je tako malo sporije, nekih 75 MBit preko 2.4 GHz.
Hvala za info, ja od sutra prelazim za sada samo na digitalnu a za godinu i po dana cu videti za ostalo kad mi istekne super box kod TS. Da li ce davati nesto bolje do tada ili da ih batalim i predjem skroz na Ikom.

Šta se dešava ako me neko zove na Ikom fiksni sa MTS fiksne mreže iz box paketa,da li će plaćati razgovor i po kojoj ceni?

Nigde nisam video cene poziva ka Hrvatskoj,Bosni i Crnoj gori.

Vidim da se u cenovniku pominje CAM modul,da li ga imaju?

Poslednja izmena:
Pa prvo se trose onih 150 prema svim fixnim mrezama a ako je neko to istrosio onda se tarifira sa 1.20 minut razgovora.

Pise da ima 100 minuta.
Cam modul da li imaju?

Nazad
Vrh Dno