Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Zasto da pogadjamo? Nadam se da si dobio nekakav glupavi odgovor (jer tako to ide na glupava pitanja)... Idi na Kalenic pa se pogadjaj. Imaju svoju ponudu, imaju svoj cenovnik kao i posebne ponude. Ne samo IKOM nego bilo koja firma. Idi do mcdonalds pa ih pitaj da li je moguce da sto imaju onu ponudu 1+1, burger+pomfrit, da ti ne dobijes pomfrit vec da dobijes 2 burgera za istu cenu...

Na ostala pitanja koja si postavio, tvoj TV poseduje CI slot, sigurno ti nisu rekli da moras da ga imas da bi gledao 200HD kanala, jer cak i da nemas dobijas HD risiver. A sto se tice 200 HD kanala, pa takva ponuda nema nigde u EU, ima u USA.
+1

Shta im je 100min u zoni 1, jel to znaci da imam 100min i ka fiksnim brojevima u beogradu ?

Jesi spojio modem direktno na komp i onda testirao brzinu?

Jesam, i radi full download i upload brzina.

Ne znam sta da radim sa ruterom, bukvalno sam ga uzeo pre mesec dana i u pocetku je radio stvarno okej, u pitanju je DLinkov Dir605.
Trazim svuda po netu kako da ga "ubrzam" ali nema nigde =/
Ako neko ima bilo kakav predlog, poprilicno sam :mad:

Ја нисам схватио да је проблем у wireless брзини него уопште. Ако јесте, ипак би требало да се извуче више од тога али зависи од много ситница, од подешавања рутера до заузетости етра. Ја сам оним испљуваним Cisco рутером извлачио око 75Mbps на лаптопу, сада имам мањи пакет (60/3) и ладно иде до 56Mbps. Није Иком али то у овом случају није битно.

Problem je sledeci.
Presao sam u tel3, dobio onu poruku posle 8 dana da su prebacili broj i kad sam povezao bazu telefona sa modemom nemam nikakvog singala u slusalici, mrtvo skroz.
Jel imao neko slican slucaj ?

Poslednja izmena:
To je bio problem, pozadi su ulazi drugaciji od onih lampica napred.

Jos jedno pitanje, jel postoji sansa da se gleda na njihovom sajtu koliko sam minuta potrosio ? Ne znam dal su oni davali neko korisnicko ime i lozinku, bar ja to nemam ili sam izgubio..

Da li jos neko ima problem sa hbo/hbo hd kanalima, danas nisu radili ispravno bilo je problema i sa slikom i sa zvukom a sada pise neovlasceni kanal ili tako nesto :)

Pa to je otrprilike to sto moze realno, ako zelis vecu brzinu moraces da predjes na AC router ili razvuci kabl :) Ja sa mojim Netgear, takodje n300 ruterom maximalno imam 60/3, mozes da probas da menjas kanale, mozda na nekom bude malo bolje.
http://www.speedguide.net/faq/what-is-the-actual-real-life-speed-of-wireless-374

U pitanju je zicna veza, wireless mi je skroz nebitan, znaci zicom kada se povezem na ruter dobijam ponekad cak i 20/3 a kada povezem direktno na modem uvek 80/3. Ne znam, probacu da pozovem Dlinkov support ili da reklamiram ruter, samo sto je zez sto sam ga kupio pre mesec dana pa kontam da necu moci da ga zamenim.

@hzd, verujem da ti je router u redu, nađi moj post u ovoj ili onoj drugoj Ikom temi, imao sam isti problem i napisao sam kako sam ga rešio u podešavanju mrežne karte. Na fonu sam, pa ne mogu da tražim ovako sabajle.

Puko net u Zemunu ili lokalno samo meni?
Edit: Vratio se, al nesto kasljuca..

Poslednja izmena:
Prešao "slučajno" na Win10... i nemam internet... kaže da ne može da konfiguriše IP adresu a nešto mi u glavi ostalo da se kod IKOMa to unosi "ručno"... jel ima neko parametre (IP, gateway, DNS) da probam, ako ne da zovem sutra ujutru? :)

Ne unose se ručno parametri, meni na w7 i w10 sve radi na automatic. Zovi ti podršku ujutru...

da, sad se vratio na Win7 (fala bogu pa ima ta opcija) i stvarno nisam ništa unosio ručno, a radi... bzvz.

Opet dobiste povecanje brzina :D

Nije sve u brzini, vec i u kvalitetu. Sta vredi velika brzina ako net puca i sl.

Kakvo povećanje? Ne videh nikakav info.

Kod mene vise nema nista od 100mb/s, dodje do 60-ak mb max za download i to je to...

Koja je poenta, te brzine pi sličnoj ceni ima i IKOM.

Ako sam dobro video IKOM cak ima i bolju internet ponudu:

SBB: 30/2 ~ 2700 dinara (1590 + 1130 za odrzavanje)
IKOM: 40/2 ~2600 dinara

SBB: 50/3 ~3300 dinara
IKOM: 80/3 ~3200 dinara

SBB: 70/4 ~4100 dinara
IKOM: 125/4 ~4300 dinara

SBB: 100/5 ~ 5100 dinara
SBB: 150/6 ~ 6100 dinara
IKOM: 200/4 ~4600 dinara (uz upload booster 200/5 za 5500 dinara)

Kad na to dodas da u SBB-u te ponude vaze samo za ugovore na 2 godine, dok kod IKOM-a mozes bilo koji paket uzeti bez ugovorne obaveze (osim kad prvi put dolazis na IKOM - tada moras ici na ugovor), ja bih rekao da IKOM ima osetno bolju internet ponudu.

Edit: E sad druga je stvar kome zaista trebaju ovakve brzine. Ja sam prestao da obracam paznju na povecanja jos od kad sam dobio 20 mbps. Sad su mi kao povecali na 40 mbps, ali dzaba mi to kad je etar prezagusen i wireless ruter mi maksimalno izvuce 25 mbps :D

Poslednja izmena:
Ako sam dobro video IKOM cak ima i bolju internet ponudu:

SBB: 30/2 ~ 2700 dinara (1590 + 1130 za odrzavanje)
IKOM: 40/2 ~2600 dinara

SBB: 50/3 ~3300 dinara
IKOM: 80/3 ~3200 dinara

SBB: 70/4 ~4100 dinara
IKOM: 125/4 ~4300 dinara

SBB: 100/5 ~ 5100 dinara
SBB: 150/6 ~ 6100 dinara
IKOM: 200/4 ~4600 dinara (uz upload booster 200/5 za 5500 dinara)

Kad na to dodas da u SBB-u te ponude vaze samo za ugovore na 2 godine, dok kod IKOM-a mozes bilo koji paket uzeti bez ugovorne obaveze (osim kad prvi put dolazis na IKOM - tada moras ici na ugovor), ja bih rekao da IKOM ima osetno bolju internet ponudu.

Edit: E sad druga je stvar kome zaista trebaju ovakve brzine. Ja sam prestao da obracam paznju na povecanja jos od kad sam dobio 20 mbps. Sad su mi kao povecali na 40 mbps, ali dzaba mi to kad je etar prezagusen i wireless ruter mi maksimalno izvuce 25 mbps :D

Ispravka: loše porediš uz pogrešne podatke.
SBB duo gold (50/3) koji koristim košta 2990. Ikom ima pdf cenovnik od 1.9. (koji važi od 1.10.) http://www.ikom.rs/wp-content/uploads/2015/08/Cenovnik-od-01.09.2015..pdf koji im se ne slaže sa sajtom. U cenovniku piše da za paket sa tom brzinom 50/3 ima flat3 paket od 2600 dinara (gore/dole zavisi da li sa ili bez HBO). Obzirom da SBB ima uslugu 72h unazad, za 300 dinara meni lično Ikom ne igra nikakvu ulogu.

SBB 70/4 je 3700, SBB 100/5 5090.

Vrh Dno