^lol? Poredis cevabdzinicu na uglu (IKOM) i McDonalds/Burger King (SBB).
Kako bi im bilo bolje, kad uopste nemaju takvu strukturu? I zasto bi IKOM uopste ulazio u trku sa SBBom? IKOM je operater koji nudi uslugu samo u jednom gradu. Da li si svestan velicine SBBa? Ne samo po broju korisnika, po broju gradova u kojima nude svoje usluge, i po tome ko stoji iza SBBa. Voleli mi to ili ne, SBB ce verovatno jednog dana i kupiti IKOM.
Onaj kome trebaju odredjeni programi i premotovanje sadrzaja, ne treba ni da razmislja o IKOMu.
Ja sam svestan velicine SBB-a. Zivim na Ceraku pola Ceraka ima SSB pola moze da sanja. Toliko o "velikom" SBB-u. Ne mogu da razvuku 15km kabla po Ceraku? Ala su operateri samo tako ... Pa imaju kabl na 20m od moje kuce ,a 5 godina isti odgovor imaju kad ih pitam da predjem. Nemamo teh mogucnosti. Jajare
Na Voždovcu (FLAT3+TEL) šuri preko kabla :
Pogledajte prilog 173421
ali preko Wireless-a (tik uz ruter), čak i nakon restarta :
Pogledajte prilog 173419
No comprende...
Tvoj ruter te zeza
Na Voždovcu (FLAT3+TEL) šuri preko kabla :
Pogledajte prilog 173421
ali preko Wireless-a (tik uz ruter), čak i nakon restarta :
Pogledajte prilog 173419
No comprende...
Ja sam svestan velicine SBB-a. Zivim na Ceraku pola Ceraka ima SSB pola moze da sanja. Toliko o "velikom" SBB-u. Ne mogu da razvuku 15km kabla po Ceraku? Ala su operateri samo tako ... Pa imaju kabl na 20m od moje kuce ,a 5 godina isti odgovor imaju kad ih pitam da predjem. Nemamo teh mogucnosti. Jajare
Da,da ide na bolje !!! Samo mi se cini da malo preteruju sa +1 kanalima, ali dobro kada nema opcije gledanja unazad dobro je i ovo !!!
Evo da ti ja odgovorim zašto je i bolje da te ne prikače (objektivno). Ja sam isto imao SBB odmah pored kuće, samo da razvuku kabal, uhvatim ih na nekoj akciji ali čudna je bila ta akcija tipa "Ako ste u blizini može, ako niste dovlačimo kabal" i pozovem KS SBB i dobijem odgovor da oni nemaju tu uopšte mrežu kao ne postoji. Malo čudno ali *** znaš foru KS zna najbolje. Napišem jedan email kad saznam da odjednom postoje tehnički uslovi (upecali se sami nisam im kriv). Prvih godinu dana možda i jače radilo savršeno, ali bez ijednog prekida, cvrc povećali brzinu, nastali neki problemi na izlaznom link-u, onda problemi sa ping-om, onda grupni prekidi, onda šum na čvorištu, onda sve ostalo se nakačilo... U 2015 sa njima sam se bukvalno ganjao svakih nedelju dana sa raznim problemima koji ih prate.
I šta se na kraju desilo, desilo se to da su me prebacili na "noviju" mrežu koja tih problema nema, verovatno je bolje urađena i optimizovanija od stare mreže koja je izgrađena pre jedno 10 godina, a posle toga ništa nije uloženo, iako su oni optiku razvukli, a preko zgrada ide i dalje RG-6 kabl i do korisnika tj. i dalje primenjuju isti sistem. Ovo oko tehničkih mogućnosti sad shvataš sam o čemu se radi i zašto ne priključuju korisnike, i pored toga što kabl prolazi pored kuće, oni priključe ali to jednostavno posle nekog vremena prestaje da radi, tj. nastaju problemi.
Svesni su oni činjenice i nisu baš toliko "bez mozga", znaju šta će biti ako te priključe, pa posle kuku lele što smo to uradili, sad su malo oprezniji, a da ulože tj. investiraju pa nije im u cilju jer je lakše kada se neko odjavi pa prikače novog korisnika i tako u krug rade, sve je to politika dokle radi i bez većeg ulaganja neka mi uzimamo novac.
A pored toga gde god imaju fore oni postavljaju "pojačivač" signala, najviše na tim starijim mrežama, onda dobiju savršen signal bukvalno na celoj mreži, ali ne gledaju pozadinske probleme koji ti pojačivači stvaraju, sve je ok sa signalom, ali sama infrastruktura počne čudno da se ponaša. Onda usled svega toga novija oprema ima problem pa počne šum da se pojavljuje, pa onda sve ostalo.
Na primer uradiš praćenje mreže i vidiš da od tebe do čvorišta sve super radi, tj. dođu paketi i sve OK, ali kada treba da odu dalje prema glavnom linku onda nastane problem. Sve treba ispitati i uložiti sredstva, njima je najlakše postaviti pojačivač signala i tako rešiti problem...
Da kucnem u drvo,za sad još uvek radi kako treba.Pročitaj na prethodnoj strani probleme i rešenja koje je imao @magic21, možda ti pomogne da comprende.
Gde na Ceraku nema SBB ?
Meni se posle poboljšanja sve ponovo vratilo na isto,upload skoro duplo slabiji.
EDIT:
TP LINK TL-WR740N
Channel: 9
Mode: 11n only
Channel Width: 40MHz
Sa ovim podešavanjem ponovo radi kako treba.
Pogledajte prilog 173387
^lol? Poredis cevabdzinicu na uglu (IKOM) i McDonalds/Burger King (SBB).
Kako bi im bilo bolje, kad uopste nemaju takvu strukturu? I zasto bi IKOM uopste ulazio u trku sa SBBom? IKOM je operater koji nudi uslugu samo u jednom gradu. Da li si svestan velicine SBBa? Ne samo po broju korisnika, po broju gradova u kojima nude svoje usluge, i po tome ko stoji iza SBBa. Voleli mi to ili ne, SBB ce verovatno jednog dana i kupiti IKOM.
Onaj kome trebaju odredjeni programi i premotovanje sadrzaja, ne treba ni da razmislja o IKOMu.
Ima lokacija (i to sve više) gde se petljaju jedni drugima u teritoriju (zvezdara kod mene, na vračaru kod mog ćaleta).Ne znam baš koliko mogu da budu jedni drugima konkurencija. Tamo gde je SBB nema IKOM-a i obrnuto. Jedino u nekim novim naseljima gde se tek uvodi kablovska tv.
Ovo prethodno se odnosi na promotivnu ponudu od 2775 dinara za FLAT3+telefon.Nema ugovorene obaveze, to sam ih prvo pitao
Не свиђа ти се exe-net или је проблем што их нема у Београду?Kako izgleda, jedino oni od ostalih operatera (dakle ne računajući sbb) unapređuju ponudu (koliko - toliko).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari