Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Odakle vam takvi pingovi? Ja nema sanse ispod 20 u toku dana ,jedino rano ujutru mi je ok ping od 8 do 15ms

20150625_155054.jpg 20150625_161900.jpg Danas sam dobio racun i u njemu ovo, pa sami vidite koji ce novi kanali biti u ponudi !!! Pozdrav ;):wave: Ono sto sam ja primetio to je: PRVA PLUS, MOJA TV, PINK STYLE, PINK KUVAR, FIGHT NETWORK, FRANCE 24, MTV 2, NASA VREMEPLOV, NASA PARTY, PINK WORLD CINEMA, i jos neki kanali +1 u paketu DIGITALNA. U paketu DIGITALNA +: DA VINCI LEARNING, NICKLODEON JR, FILM BOX PLUS, SUPER KIDS i HD kanali : BBC EARTH HD, FOX CRIME HD, FOX CRIME HD +1, FOX LIFE HD, FOX LIFE HD +1, FOX HD, FOX HD +1, FILM BOX HD, FILM BOX HD +1, FILM BOX HD +2, C MUSIC TV HD, RTS HD +1. U paketu 18+: DUSKI, DORCEL HD +1. RADIO Stanice: PINK, INDEX, NAXI, ANTENA, JAT, TDI, RTS 1, RTS 2, RTS 3. POZDRAV

Poslednja izmena:
Da, to sam video i ja danas. Stvarno svaka čast, značajno podižu nivo usluge...

Da,da ide na bolje !!! Samo mi se cini da malo preteruju sa +1 kanalima, ali dobro kada nema opcije gledanja unazad dobro je i ovo !!!

Poslednja izmena:
Koliko imaju kanala sa +1 opcijom, bolje bi im bilo da ponude gledaj propušteno. Onda bi mnogi sbb-ovci razmislili o prelasku. Ovako ne vidim ni jedan razlog da neko pređe sa sbb na ikom. Drago mi je da poboljšavaju ponudu, samo tako će doći do prave konkurencije među operaterima.

^lol? Poredis cevabdzinicu na uglu (IKOM) i McDonalds/Burger King (SBB).

Kako bi im bilo bolje, kad uopste nemaju takvu strukturu? I zasto bi IKOM uopste ulazio u trku sa SBBom? IKOM je operater koji nudi uslugu samo u jednom gradu. Da li si svestan velicine SBBa? Ne samo po broju korisnika, po broju gradova u kojima nude svoje usluge, i po tome ko stoji iza SBBa. Voleli mi to ili ne, SBB ce verovatno jednog dana i kupiti IKOM.

Onaj kome trebaju odredjeni programi i premotovanje sadrzaja, ne treba ni da razmislja o IKOMu.

Poslednja izmena:
Ne znam baš koliko mogu da budu jedni drugima konkurencija. Tamo gde je SBB nema IKOM-a i obrnuto. Jedino u nekim novim naseljima gde se tek uvodi kablovska tv.

Znači ništa od arena sport HD, cinemax hd, ali makar ovi fox kanali idu u hd, čudi me kako i za njih nema doplate! Ali rts hd da ide u +1, pa stvarno nemam reči. Mogli su makar ove domaće koji idu u hd da nam puste, n1, nova i dr.

Kako bi im bilo bolje, kad uopste nemaju takvu strukturu? I zasto bi IKOM uopste ulazio u trku sa SBBom? IKOM je operater koji nudi uslugu samo u jednom gradu. Da li si svestan velicine SBBa? Ne samo po broju korisnika, po broju gradova u kojima nude svoje usluge, i po tome ko stoji iza SBBa. Voleli mi to ili ne, SBB ce verovatno jednog dana i kupiti IKOM.

Onaj kome trebaju odredjeni programi i premotovanje sadrzaja, ne treba ni da razmislja o IKOMu.

Ja sam svestan velicine SBB-a. Zivim na Ceraku pola Ceraka ima SSB pola moze da sanja. Toliko o "velikom" SBB-u. Ne mogu da razvuku 15km kabla po Ceraku? Ala su operateri samo tako ... Pa imaju kabl na 20m od moje kuce ,a 5 godina isti odgovor imaju kad ih pitam da predjem. Nemamo teh mogucnosti. Jajare

Poslednja izmena:
Problem od Sajma pa na dalje (prema BB, Ceraku...) je to sto Stankom ima monopol po svim pitanjima. Odnosno, dogovor je da se tolerise, niko nece, bukvalno, da udje na IKOM teritoriju bez odobrenja (kao i plin...)...

Pozdrav!

Ja sam svestan velicine SBB-a. Zivim na Ceraku pola Ceraka ima SSB pola moze da sanja. Toliko o "velikom" SBB-u. Ne mogu da razvuku 15km kabla po Ceraku? Ala su operateri samo tako ... Pa imaju kabl na 20m od moje kuce ,a 5 godina isti odgovor imaju kad ih pitam da predjem. Nemamo teh mogucnosti. Jajare

Evo da ti ja odgovorim zašto je i bolje da te ne prikače (objektivno). Ja sam isto imao SBB odmah pored kuće, samo da razvuku kabal, uhvatim ih na nekoj akciji ali čudna je bila ta akcija tipa "Ako ste u blizini može, ako niste dovlačimo kabal" i pozovem KS SBB i dobijem odgovor da oni nemaju tu uopšte mrežu kao ne postoji. Malo čudno ali *** znaš foru KS zna najbolje. Napišem jedan email kad saznam da odjednom postoje tehnički uslovi (upecali se sami nisam im kriv). Prvih godinu dana možda i jače radilo savršeno, ali bez ijednog prekida, cvrc povećali brzinu, nastali neki problemi na izlaznom link-u, onda problemi sa ping-om, onda grupni prekidi, onda šum na čvorištu, onda sve ostalo se nakačilo... U 2015 sa njima sam se bukvalno ganjao svakih nedelju dana sa raznim problemima koji ih prate.

I šta se na kraju desilo, desilo se to da su me prebacili na "noviju" mrežu koja tih problema nema, verovatno je bolje urađena i optimizovanija od stare mreže koja je izgrađena pre jedno 10 godina, a posle toga ništa nije uloženo, iako su oni optiku razvukli, a preko zgrada ide i dalje RG-6 kabl i do korisnika tj. i dalje primenjuju isti sistem. Ovo oko tehničkih mogućnosti sad shvataš sam o čemu se radi i zašto ne priključuju korisnike, i pored toga što kabl prolazi pored kuće, oni priključe ali to jednostavno posle nekog vremena prestaje da radi, tj. nastaju problemi.

Svesni su oni činjenice i nisu baš toliko "bez mozga", znaju šta će biti ako te priključe, pa posle kuku lele što smo to uradili, sad su malo oprezniji, a da ulože tj. investiraju pa nije im u cilju jer je lakše kada se neko odjavi pa prikače novog korisnika i tako u krug rade, sve je to politika dokle radi i bez većeg ulaganja neka mi uzimamo novac.

A pored toga gde god imaju fore oni postavljaju "pojačivač" signala, najviše na tim starijim mrežama, onda dobiju savršen signal bukvalno na celoj mreži, ali ne gledaju pozadinske probleme koji ti pojačivači stvaraju, sve je ok sa signalom, ali sama infrastruktura počne čudno da se ponaša. Onda usled svega toga novija oprema ima problem pa počne šum da se pojavljuje, pa onda sve ostalo.

Na primer uradiš praćenje mreže i vidiš da od tebe do čvorišta sve super radi, tj. dođu paketi i sve OK, ali kada treba da odu dalje prema glavnom linku onda nastane problem. Sve treba ispitati i uložiti sredstva, njima je najlakše postaviti pojačivač signala i tako rešiti problem...

Poslednja izmena:
Na Voždovcu (FLAT3+TEL) šuri preko kabla :

1.jpg

ali preko Wireless-a (tik uz ruter), čak i nakon restarta :

2.png

No comprende...

Poslednja izmena:
U pravu si,ali zar nije normalno ulagati u infrastrukturu ako se boris za trziste? Mislim kod nas je to diskutabilno sve. Prosirenje kapaciteta nije smao razvuces kabl i okacis jos 10hilj korisnika i sad kao eto pobedili smo. Slazem se sa tobom,i odustao sam od SBB-a,kao svojevremeno od ADSL-a kod nas. Zadovoljan sam i sa ovim sto imam jer se jos secam 94.god i modema od 14400

Gde na Ceraku nema SBB ?

Da,da ide na bolje !!! Samo mi se cini da malo preteruju sa +1 kanalima, ali dobro kada nema opcije gledanja unazad dobro je i ovo !!!

Jednostavnije je da uvedu premotavanje programa do 72 sata unazad nego ovako kao sad.
I da uvedu da mogu neki kanali da se gledaju online.

Evo da ti ja odgovorim zašto je i bolje da te ne prikače (objektivno). Ja sam isto imao SBB odmah pored kuće, samo da razvuku kabal, uhvatim ih na nekoj akciji ali čudna je bila ta akcija tipa "Ako ste u blizini može, ako niste dovlačimo kabal" i pozovem KS SBB i dobijem odgovor da oni nemaju tu uopšte mrežu kao ne postoji. Malo čudno ali *** znaš foru KS zna najbolje. Napišem jedan email kad saznam da odjednom postoje tehnički uslovi (upecali se sami nisam im kriv). Prvih godinu dana možda i jače radilo savršeno, ali bez ijednog prekida, cvrc povećali brzinu, nastali neki problemi na izlaznom link-u, onda problemi sa ping-om, onda grupni prekidi, onda šum na čvorištu, onda sve ostalo se nakačilo... U 2015 sa njima sam se bukvalno ganjao svakih nedelju dana sa raznim problemima koji ih prate.

I šta se na kraju desilo, desilo se to da su me prebacili na "noviju" mrežu koja tih problema nema, verovatno je bolje urađena i optimizovanija od stare mreže koja je izgrađena pre jedno 10 godina, a posle toga ništa nije uloženo, iako su oni optiku razvukli, a preko zgrada ide i dalje RG-6 kabl i do korisnika tj. i dalje primenjuju isti sistem. Ovo oko tehničkih mogućnosti sad shvataš sam o čemu se radi i zašto ne priključuju korisnike, i pored toga što kabl prolazi pored kuće, oni priključe ali to jednostavno posle nekog vremena prestaje da radi, tj. nastaju problemi.

Svesni su oni činjenice i nisu baš toliko "bez mozga", znaju šta će biti ako te priključe, pa posle kuku lele što smo to uradili, sad su malo oprezniji, a da ulože tj. investiraju pa nije im u cilju jer je lakše kada se neko odjavi pa prikače novog korisnika i tako u krug rade, sve je to politika dokle radi i bez većeg ulaganja neka mi uzimamo novac.

A pored toga gde god imaju fore oni postavljaju "pojačivač" signala, najviše na tim starijim mrežama, onda dobiju savršen signal bukvalno na celoj mreži, ali ne gledaju pozadinske probleme koji ti pojačivači stvaraju, sve je ok sa signalom, ali sama infrastruktura počne čudno da se ponaša. Onda usled svega toga novija oprema ima problem pa počne šum da se pojavljuje, pa onda sve ostalo.

Na primer uradiš praćenje mreže i vidiš da od tebe do čvorišta sve super radi, tj. dođu paketi i sve OK, ali kada treba da odu dalje prema glavnom linku onda nastane problem. Sve treba ispitati i uložiti sredstva, njima je najlakše postaviti pojačivač signala i tako rešiti problem...

U Železniku im je Internet u haosu,stalno neka zagušenja,i stalo mora da se restartuje rutrer.

Pročitaj na prethodnoj strani probleme i rešenja koje je imao @magic21, možda ti pomogne da comprende.
Da kucnem u drvo,za sad još uvek radi kako treba.

4460014512.png

Poslednja izmena:
Meni se posle poboljšanja sve ponovo vratilo na isto,upload skoro duplo slabiji.

EDIT:
TP LINK TL-WR740N
Channel: 9
Mode: 11n only
Channel Width: 40MHz

Sa ovim podešavanjem ponovo radi kako treba.

Pogledajte prilog 173387

Budite oprezni sa menjanjem kanala. Koristeci druge kanale osim 1, 6 i 11 mozda postignete poboljsanje za sebe, ali degradiracete signal drugima oko sebe. Pogotovo ce biti zanimljivo ako dosta ljudi procita savete za promenu kanala i pocne da ih primenjuje :D

^ Nekada važilo.

Sad je etar na većini mesta prezagušen sa 2.4Ghz signalom, pa koji god kanal da najbolje radi - setujte njega. Čak ni 5Ghz više nije sigurica da će sve raditi savršeno. Pričam za BG naravno.

Ne slazem se. Ako pricamo o jednoj zgradi sa dosta wi-fi uredjaja, zamisli da svi krenu da postavljaju random kanale.
Mnogo bolje ce raditi ako bi svi koristili samo kanale 1, 6 i 11.
Ovo je provereno i u praksi pre pola godine u jednoj firmi u Bg-u, gde je postgnuto znacajno poboljsanje nakon sto su sve okolne firme pristale da predju na dogovorene kanale.

Edit: naravno, slazem se da je na dosta mesta etar prezagusen, ali anarhicno biranje kanala samo dodatno pogorsava situaciju. Mozda ces sebi i resiti problem biranjem proizvoljnog kanala, ali si time doprineo dodatnom zagusenju etra. Ja sam za to da ljudi setuju na jedan od kanala 1, 6 i 11 (onaj na kojem im najbolje radi od njih). Ovo naravno vazi u slucaju da se koristi 20mhz sirina kanala.

Poslednja izmena:
Prodje 3 dana od kako su digli brzinu. Nema nikakvih pucanja, nema visokog ping-a, brzina ne varira. Gde su sada oni sto su se pojavili ovde pre ubrzanja? Pablo i kompanija koji nikada nisu koristili IKOM?

4464164662.png

125850207.png

Meni bili momci juče i merili signal, ispalo je da je neispravan spoljni kabl iz kuće mojih matorih koji vodi do moje.

Maler je što je ćale zazidao taj kabl, biće belaja sad kad se vrati i kažem mu to :)

Iskreno, nisam znao da je ikom samo u Beogradu.
Kako izgleda, jedino oni od ostalih operatera (dakle ne računajući sbb) unapređuju ponudu (koliko - toliko).
Ne znam baš koliko mogu da budu jedni drugima konkurencija. Tamo gde je SBB nema IKOM-a i obrnuto. Jedino u nekim novim naseljima gde se tek uvodi kablovska tv.
Ima lokacija (i to sve više) gde se petljaju jedni drugima u teritoriju (zvezdara kod mene, na vračaru kod mog ćaleta).

Nema ugovorene obaveze, to sam ih prvo pitao
Ovo prethodno se odnosi na promotivnu ponudu od 2775 dinara za FLAT3+telefon.
Međutim, u tipskom ugovoru stoji "Ovaj ugovor se zaključuje na neodređeno vreme a ukoliko je zaključen pod promotivnim uslovima Pretplatnik nema pravo raskida 24 meseca." S druge strane, u ponudi stoji "...da smo za Vas pripremili specijalnu promotivnu ponudu ukoliko se do 15. jula 2015. prijavite za paket fiksne telefonije..."
Prema tome, priča njihovog predstavnika je jedno (laž?), ali ugovor kaže drugo. Bez obzira, ja se ozbiljno razmišljam da utrčim jer me Telekom nervira visokom pretplatom za koju ne daje skoro ništa... :mad:

Pa njih ima samo u Nišu i to u pojedinim delovima grada?
I Beogrid ima fiber ali u tri bloka. Ikom je prilično raširen.

Nazad
Vrh Dno