Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Meni su rekli da donose 2 uredjaja, onaj externi dekoder i karticu za tv, pa ako tv podržava karticu, nju ostavljaju, jel to istina, da li su kod tebe doneli oba uredjaja?
Aha, doneo je i dekoder i CI karticu ali stari samsung A656 ne podrzava pa su ostavili dekoder.
Pitao sam koja je procedura za zamenu kada mi sledece nedelje stigne nov tv, samo je rekao da se pozove call centar i oni donose karticu, odnose dekoder i to je to.

Koristim IKOM-ov net od 25Mbps i speed test pokazuje toliko ali kad probam da skinem nesto sa neta(npr gamershell,filehippo...) brzina je u stotinama kilobajta/s i puno oscilira.Kupio sam pre jednu igru preko steam-a i kad je skidam brzina dodje do maksimalnih 2.9MBps i onda puno oscilira i pada na 0 i tu se zakuca pa se polako penje na gore.Moj ortak koji je na SBB-u je probao da skida iste fajlove kao i ja i brzina mu je bila max.Kad sam zvao IKOM oni su mi rekli da je sve u redu sa njihove strane i da ako speed test pokazuje 25Mbps toliko i imam.Posle sam zvao super vizora jer me prave ludim i nece da posalju coveka da se i licno uveri.Super vizor mi cak poceo da prica kako voli da igra world of tanks(koje ludilo) a nece coveka da posalje da se licno uveri i eventualno mi promeni modem(ako je to u pitanju).Resetovao sam ruter,probao u safe modu,drajveri najnoviji,cak sam reinstalirao komp,probao na laptopu direktno na kabl i ista stvar.Dali jos neko ima problem sa IKOM-om ???

Probaj kabl od kompjutera direktno u modem (bez rutera).

Mislim da nije do ikoma vec do servera sa kojih skidaju te aplikacije za windows. Skini utorrent i pusti download nekog torenta sa više od 20 seedera a bez leechera sa bilo kog boljeg private trakera pa vidi ide li oko 2.8-2.9 prosečno....videćeš da ide sve maksimalnom propisanom brzinom.

Upravo pusteno ubrzanje Flat 3 - sa 25/1 na 40/2.
Lokacija Dorcol, samo je pukao net na 20ak sekundi, nakacio se i to je to.

Prilozi

• ikom.jpg
    ikom.jpg
    165.2 KB · Pregleda: 132
Poslednja izmena:
Na Čukarici još sve po starom,bar za sada.

EDIT: Malo čudan test :d
4454695604.png

Poslednja izmena:
:D Sa'će to, samo da se malo razgazi :)

Krenuli su polako. Voždovac, Braće Jerković, FLAT 3

4454979643.png

Zarkovo

4454997527.png

Nekome pustili svih 60/2 (ko je uzeo i telefon i HD kanale)?

Nekome pustili svih 60/2 (ko je uzeo i telefon i HD kanale)?

Ja uzeo i telefon i HD na flat 3 extra ali jutros merim i 40/3... Dakle upload je 3 (kako su mi i rekli da ce biti ako uzmem i telefon) ali download je na 40 (rekli da je 60)....

Inače, Zemun je u pitanju :)

Mhm :).
Ja sam merio isto 40/2 Flat 3 sa HD + TEL. Pa rekoh da nisu nesto zeznuli :).
Ali vidim da nikome jos nisu 60 pustili DLa.

Verovatno od 1.7 ili kada se telefon konacno prebaci sa Telekoma...

Jok, nešto su se zabrojali, nikome sa TEL3 paketom nisu pustili 60/2 već 40/2.

Trošarina:

Isto i ja još uvek.
Edit: Pravo otvaranje lobanje i kočenje vilice nastaje posle restarta modema:

Najjače je što je u jednom momentu upload bio nešto oko 1.6, a posle toga 15 puta ovako kao na slici.

Poslednja izmena:
Ma sve se to još uhodava i testira, probao sam da resetujem modem, i dalje je na 40/2.

Ne znam, ima i vest danas na njihovom sajtu, ali tu su samo instrukcije za resetovanje dekodera, ne i koji su novi kanali.

http://www.ikom.rs/novi-programi-u-ponudi-2/

Da li vam radi otežano internet danas? Meni je baš usporen, teško šta uspevam da završim.
Merio sam par puta brzinu konekcije, bandwidth se kreće od 1 do 5mb/s za download.

posle restart modema proradio Ikom :)
jel treba na tel 3 da bude 60/2 ili 60/3? Logično je TEL3>UL3 ;)

@exodus, testirao sam sa Steam i sa torrent Ubuntu-a, i na jednom in a drugom DL ide 40Mb/s bez ikakvih padova.

@iceage, mislim da je 60/2, tako stoji i u obavestenju koje su poslali (da ako uzmes i TEL, dobijas 60Mb/s).

Nazad
Vrh Dno