Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Ne naravno. Korisnik si dok ne raskineš ugovor. Njega si potpisao na neodređeno vreme i on može da se raskine kad želiš osim u slučaju kada si naknadno u nekom periodu potpisao aneks tog ugovora gde recimo oni nude lupam povoljniji internet a ti prihvataš ugovornu obavezu od 24 meseca. To znači da taj ugovor ne možeš bez penala da raskineš dok ne prođu tih 24 meseca. Ako ništa nisi potpisivao, a to jasno možeš da vidiš i po papirima koje imaš onda koliko sutra ujutru možeš da odeš i sve da raskineš bez ikakvog troška.

Napokon smo se razumeli.:) Ima da odjavim ovaj Voip,samo ne znam koliko će mi biti manja pretplata i kako to već ide.

Znam,ali smo imali 30 minuta besplatno ka fixnim iz nekih zemalja,i iz EU,sad odjednom više HR,po IKOM-u,kao da je van EU.

Razumem te. Ali kao sto rekoh, nigde u ugovoru nije precizirano da imamo bilo sto besplatno, niti koje su zemlje clanice EU. Ali koliko me secanje sluzi, tada Hrvatska kada smo potpisali ugovor, nije ni bila clanica EU. Tako da nismo ni imali besplatne pozive ka Hrvatskoj.

Napokon smo se razumeli.:) Ima da odjavim ovaj Voip,samo ne znam koliko će mi biti manja pretplata i kako to već ide.

Cuti bolje nemoj ni da pitas koliko ce manje da ti bude, da ti ne naplate 3 godine po 200 din. mesecno. VOIP telefon smo dobili za dzaba. Tako da neces imati nikakvu manju pretplatu... Ti nisi ni potpisao ugovor za novi PAKET, vec si imao FLAT3 koji ukljucuje TV+INTERNET usluge. Ti si ga potpisao pre X godina, kada nisu postojali posebni paketi kao sto su danas, npr. FLAT3 Standard, FLAT3 Extra

Poslednja izmena:
Voip ste dobili tada gratis uz Flat3? A 200din je bila regularna cena toga? A šta u ugovoru piše, tom što se potpisali, koja je cena?

Razumem te. Ali kao sto rekoh, nigde u ugovoru nije precizirano da imamo bilo sto besplatno, niti koje su zemlje clanice EU. Ali koliko me secanje sluzi, tada Hrvatska kada smo potpisali ugovor, nije ni bila clanica EU. Tako da nismo ni imali besplatne pozive ka Hrvatskoj.

Pa napisao sam da čim je ušla u EU da su bili free u tih 30 minuta što se dobijalo uz pretplatu.Samo ne znam kako ne znaš ka kojim brojevima je bilo free,ja sam video i na flajeru,i na sajtu kada sam tada čitao.

P.S Znam da nije bilo besplatno,ali smo uz to što plaćamo,imali 30 minuta ka fixnim brojevima iz EU,SAD i Kanade.

Pa napisao sam da čim je ušla u EU da su bili free u tih 30 minuta što se dobijalo uz pretplatu.Samo ne znam kako ne znaš ka kojim brojevima je bilo free,ja sam video i na flajeru,i na sajtu kada sam tada čitao.

P.S Znam da nije bilo besplatno,ali smo uz to što plaćamo,imali 30 minuta ka fixnim brojevima iz EU,SAD i Kanade.
Poenta cele priče je da se njima može sa na dnevnoj bazi menjaju ponudu a na tebi kao korisniku je da se sa time složiš ili ne. Tj ili nastavi po novom ili raskidaš ugovor, od toga da ti pod starim uslovima pružaju uslugu nema ništa. Tako je kako je nažalost...

Voip ste dobili tada gratis uz Flat3? A 200din je bila regularna cena toga? A šta u ugovoru piše, tom što se potpisali, koja je cena?

Da, svi koji su do tada potpisali FLAT paket su mogli da zovnu i da dobiju VOIP za dzabe, ako su vec korisnici FLAT paketa, uz to da potpisu ugovor. Ali kao sto sam rekao, sad kad sam pogledao u ugovor, stoji da se mi Korisnici obavezujemo da placamo mesecno 200 din.

Ja nisam siguran koja je uopste regularna cena bila navedena, pretpostavljam 200din.

Neverovatno mi je da nigde ne piše da je gratis uz Flat3 i slično. Ovako ispada da ste stvarno bili dužni da plaćate i tih dodatnih 200din svaki mesec :S

Neverovatno mi je da nigde ne piše da je gratis uz Flat3 i slično. Ovako ispada da ste stvarno bili dužni da plaćate i tih dodatnih 200din svaki mesec :S

Ako je tako,ja sam ga plaćao bezveze,jer ga skoro uopšte nisam ni koristio.

Ja bih to svakako odjavio ako se ne koristi. Pogotovo u današnje vreme Skype, Whatsapp-a, Viber-a itd stvarno mislim da nije problem kako besplatno pozvati onu drugu stranu :)

Ja imam fixni kod Oriona koji mi dodje kao prepaid,jer mi je pretpalta 1 RSD,plus Ring+ app kod Oriona,tako da mi njihov fixni ne treba ni za...da ne psujem sada.

У вези преласка на Иком тел, дали они сами отказују број код Телекома, како иде тај пренос броја? Који се телефони апарати могу користити, брат на СББ користи свој телефон није воип?

Pozoves Ikom i onda oni sami otkazuju i ako je sve uredu, za recimo nedelju dana dobijas svoj stari broj, u medjuvremenu koristis privremeni. Ne treba Voip vec najobicniji uredjaj, oni daju neki bezicni telefon besplatno ali ja koristim moj stari Panasonic.

Poslednja izmena:
Да ли се одмах деактивира телеком број или га могу користити до активирања код икома. Шта се ради са оним њиховим телефоном, јел они опет долазе да пријљућују телефон? Ја сам на Флат 3, понуда није лоша, вредили пребацити телефон код Икома, исплати ли се?.

Poslednja izmena:
Да ли се одмах деактивира телеком број или га могу користити до активирања код икома. Шта се ради са оним њиховим телефоном, јел они опет долазе да пријљућују телефон? Ја сам на Флат 3, понуда није лоша, вредили пребацити телефон код Икома, исплати ли се?.

Ja sam moj prebacio u Orion i što se telefona tiče veoma sa zadovoljan,a imaju i tri paketa,dok ovi amateri imaju samo jedan,i veoma je žalostan.

Jedino je malo problem priključenje,udaraju po ušima,ali ipak imaju tri paketa pa biraj.
A ako prenosiš broj pogledaj ovde.

Poslednja izmena:
Danas sam dobio pismo, tj flajer.
Paket Flat 3 od 1. jula se ubrzava. Sa 25/1 na 40/2. Cena je nepromenjena. :)

Telekom telefon radi dokle god Ikom ne aktivira svoj, dolaze svakako da potpises novi ugovor i da ti donesu telefon a ako nemas odgovarajuci modem onda i to donose. Meni se prilicno isplati jer slabo koristim fiksni telefon pa nije bilo razloga da Telekomu dajem 700 dinara mesecno a sto se tice kvaliteta ja nisam primetio nikakavu razliku, mada kao sto rekoh slabo ga i koristim.

tja
vrisnuo mi net (zarkovo),
nema tv signala,
nema signala na njihovom fiksnom,
call centrala im ne radi (stalno zauzece),
sajt im ne radi...
raspad:d
- znaci nemaju struju izgleda ?
:smash:

I kod mene u Kunodrazu...izgleda da je globalno

Doduse TV ima signal ali je net pukao samo

Izgleda im debeli golubovi ponovo terorisu vazduplohovnu mrezu.

Takođe ovde na Trošarini prso net, tv radi.

Baš zbog ovoga sreća pa imam Telenor mobilni net kao bekap.

Zemun, TV ima, net prs'o oko 19h,
dosao net pre par minuta

doslo sve pre par min (radi im i sajt ponovo)- cudno, nadam se da su radili neki update sistema il je centrala samo ostala bez struje

Kod mene takodje sve ok od kako se vratio net, bio je prekid negde oko 19h i trajalo je mozda 15min. Kablovska je radila.

Jel jos uvek problem sa internetom? (Zemun) Neznam da li uopste radi korisnicki, zvao sam ali samo poruka ide i nekakva reklama, niko da se javi.

Kako bre isto za osnovni paket koji ja plaćam na SBB-u 2690 Oni za te pare dobijaju od prvog jula dobijaju 40Mbs mnoštvo kanala i HBO HD.

Kako bre isto za osnovni paket koji ja plaćam na SBB-u 2690 Oni za te pare dobijaju od prvog jula dobijaju 40Mbs mnoštvo kanala i HBO HD.

Lepo bre, konkurencija je cudo ;) Jos da je Targo Telekom zaziveo i rasirio se, profitrali bi i mi na Ikomu i vi SBB-ovci jos vise :)

Inace lep potez Ikoma, svaka cast nadam se da ce nastaviti da nas iznenadjuju prijatno :smoke:

Vrh Dno