Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Pa da,gde su ok,super rade.Imao si srece sa njima,kao i ja.Do sada ni jedan problem sa njima.Gde rade-rade:)

Danas poslao mail sa zahtevom za HD risiver, odgovorili da ce se javiti i da ce mi na kucu stici racun od 500din za jednokratnu naknadu kad ga nameste donesu.
Vec sam morao da vracam CAM modul zbog ne ispravnog tjunera u tv, program mogu da gledam samo sa spoljnih uredjaja.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje... Ubedi me čovek koji mi je "uvodio" digitalnu, da mora da se za "region" na TV-u izabere Nemačka ili Finska. Kao, OSD meni može na kom hoćeš jeziku, al' region... Uglavnom, sada mi u onim pratećim informacijama o programu (šta se trenutno daje) izlaze kerefeke umesto naših latiničnih slova. Je l' to svima tako il' da ja resetujem podešavanja pa da za region izaberem nešto drugo, a ne Finsku?

Dok sam bio na Vektoru, pre nego što sam prešao na Beogrid, takođe kada su pustili besplatno digitalne kanale, sam morao da tv podesim na fabrička podešavanja i da odaberem kao region Nemačku ili Finsku, i onda je našao sve kanale. Posle sam, čisto da probam, sve vratio i ponovo pokrenuo skeniranje, ali sam pre toga stavio na region Srbija, i pola kanala nije bilo pronađeno, naprimer b92, studio b itd. tako da slobodno stavi region Nemačka ili Finska, a jezik normalno srpski.

Meni je region Srbija ali i dalje imam hijeroglife. To moraju oni kod sebe da podese kodiranje teksta u epg-u.

Čuo sam nešto o tome, ali meni je na tošibi podešen srpski i radi normalno.
U svakom slučaju probaj.

Ne znam na sta konkretno mislis, kada sam ja kupio tv pre cetiri godine cini mi se da sam takodje birao kao zemlju Nemacku, samo je tako hteo da skenira i memorise sve kanale, na nasem regionu mislim da pola kanala nije nasao. Sad ne mogu da proverim jer kao sto sam rekao riknuo je interni tjuner od tv. Tv je Samsung.

@faca

A da li se sećaš, to kada si držao kao region "Nemačku", da li si imao problem sa enkodingom naših slova u CC? Kada vrtim kanale, meni osim pozicije na kojoj se program nalazi, ispisuje i njegovo ime i šta se trenutno daje. Isto tako i u TV vodiču (TV program). Tu kada natrči na "Č" ispisuje mi "Ä" i takve gluposti. Pokušavao sam sa opcijom enkoding teleteksta (koji verovatno ni nema veze sa ovim) gde sam imesto Western išao na East1 i East2, ali to ne pomaže. Ili to Ikom loše enkoduje ili ja stvarno moram da probam sa nekim drugim regionom. Možda baš sa Nemačkom?

Dok je bio na DVB-C i na CAM modulu u epg nije lepo ispisivao nazive emisija. Prevod, titl je bio ok.

E, da... to se beše zove EPG. :) Dakle, ima li iko ko je na Ikomu a da mu TV preko internog DVB-C tjunera pravilno enkodira našu latinicu?

Meni isto lоŠe prikazuje srpska slova na EPG-u, imam interni dekoder u TV-u.

Kakav sada DVB-T2 tjuner u diskusiji o Ikomu? :) Da počnemo ispočetka...

Da li ne neko, IKADA video karakter "Č" ili "Ž" na EPG-u kod Ikoma?

Pošto je problem kod "stručnjaka" iz Ikoma, teško da neko ima pravilan prikaz.

Kakav sada DVB-T2 tjuner u diskusiji o Ikomu? :) Da počnemo ispočetka...

Da li ne neko, IKADA video karakter "Č" ili "Ž" na EPG-u kod Ikoma?

Nisam, da li je neko vido nasa slova kod Sbb-a ?

Nemoj da diras IKOM. Oni su genijalci sa uvaljivanjem Thompson modema.

Zamenjen risiver karticom danas konacno, imam i HBO HD kanale, izgleda da ne treba doplata na Flat 5.

Zamenjen risiver karticom danas konacno, imam i HBO HD kanale, izgleda da ne treba doplata na Flat 5.
Sa novom smart karticom imaš otključane sve kanale par dana, posle toga zaključaju one za koje namaš pretplatu.

Kad si prešao na Flat 5? Kad su meni karticu ubacili polovinom avgusta, i meni su se pojavili svi kanali bez skremblovanja, a imam flat3 paket. Imao sam sve Arene, Cinemaniju, itd. Taman sam se poradovao da su nešto "zeznuli", ali nakon nedelju dana su mi ograničili sve kanale koje nemam sa flat3 paketom.

Evo to potvrđuje i jddipqd

Kad si prešao na Flat 5? Kad su meni karticu ubacili polovinom avgusta, i meni su se pojavili svi kanali bez skremblovanja, a imam flat3 paket. Imao sam sve Arene, Cinemaniju, itd. Taman sam se poradovao da su nešto "zeznuli", ali nakon nedelju dana su mi ograničili sve kanale koje nemam sa flat3 paketom.

Evo to potvrđuje i jddipqd

Imam vec 6 godina flat 5, ali su mi tek sad zamenili risiver sa conax modulom. Moguce da je samo par dana zbog zamene, nisam bio tu kad je covek menjao pa nisam mogao da pitam.

Imam vec 6 godina flat 5, ali su mi tek sad zamenili risiver sa conax modulom. Moguce da je samo par dana zbog zamene, nisam bio tu kad je covek menjao pa nisam mogao da pitam.
Uz conax ide nova smart katica (radila bi normalno i stara, ali je iz nekog razloga menjaju)

Kaon menjaju sa ECHOLITE HDC-2210.

Bio danas čovek, zamenio, kaže juče su im stigli. Onako na brzaka mi deluje da je to Kaon sa HD dekodiranjem. Dakle jos uvek ima cinc konektora, SCART, CATV-out i konacno HDMI i naravno prikazuje HD kanale (RTS HD, MEZZO HD, valjda neki SCALA HD i lepa je slika sa HBO HD).

koji je minimalni paket potreban da bi se dobio HD risiver?

Ipak sam ih ureko. :S: Imam smetnje na digitalnim kanalima koji su na 442 MHz. Tu spadaju i Pink 2 i Fox. Verovatno modem pravi smetnje. Prijavio sam smetnje pa cemo da vidimo.

Ucinilo mi se da u Fla3 3 nisam video digitalnu plus, a tu su HD kanali.

Ma znam nego sam se nesto istripovao, koristim Flat 3 na Kaonu.

Fino me iznenadio ovaj Echolite, ima USB port preko koga sasvim fino ide pustanje MP4 videa, mp3 muzike, jpg slika... Ok, to mnogi noviji TV-ovi imaju, ali je moj iz negde 2009. koji to nema, bili su u ponudi neki drugi gde je USB bio samo za update softvera, a oni koji su sa USB-a pustali filmove su bili po 100.000 din i vise. Tako da sam uzeo DVD plejer sa USB portom i HDMI izlazom... i pusta DivX, ali ne i h.264, tako da sam se smarao da konvertujem nesto u DivX kada skinem sa neta u h.264 formatu (i bas hocu na TV-u da gledam). Fino, I'm impressed.

(dopuna: Support USB 2.0 PVR. MP3, AVI, DAT, MKV, MP4, MPG, VOB, WMA, BMP, JPG photo playback.)

Pise da ima i PVR, mozda moze da snima na USB...

Inace HD je regularno ok...

Ustvari, sa HD kanala daje max. 1080i, sto kaze i sama specifikacija:
Active pixels: 1920x1080i, 1280x720p, 720x576p, 720x576i

Vi preko CI modula izvlacite 1080p?

Poslednja izmena:
Vrh Dno