Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

deluje ok, prema ovom: http://www.dslreports.com/faq/5862

a taj modem sto su ti dali je DOCSIS2.0 ?
sumnjam da bi sa tim paketom dobio nesto kacenjem DOCSIS3.0 modema. pitanje je i dal njihov CMTS podrzava to.

Мислим да они дозвољавају да користиш свој модем, позови и питај, могуће је да само упишу МАС адресу твог модема и проради.
Znam da ne dozvoljavaju, al' da l' mogu da me spreče? :) Napominjem da ne bih ni na koji način zloupotrebljavao mrežu, bilo kome stvara štetu ili pak sebi pribavljao korist. Moj jedini motiv je da se ratosiljam silnih uređaja i kablova, te da uzmem neki 3u1 modem/ruter/wifi_hotspot.

Aha. Hvala za link.

a taj modem sto su ti dali je DOCSIS2.0 ?
Jeste.

sumnjam da bi sa tim paketom dobio nesto kacenjem DOCSIS3.0 modema. pitanje je i dal njihov CMTS podrzava to.
Kao što rekoh, ja samo želim da objedinim modem, ruter i WiFi AP u jedan uređaj, a ni VoIP gejtvej, print, fajl i DLNA server ne dođu loše. :)

ako ne dozvoljavaju, nece raditi.

Na osnovu čega to kažeš? Ukoliko uzmem kablovski modem kome mogu da promenim eksternu MAC adresu... ? Ako je to jedini način provere identiteta, kako će uopšte znati? Znam da se danas sve više koristi udaljeni menadžment korisničkih uređaja, pa pretpostavljam da mogu i tako da vide koji modem/firmver koristim, osim ukoliko ne saznam šta sve gledaju. :-devil-:

mislim da nije jedini nacin, ima neki serijski broj ili tako nesto. to je mozda nekad moglo.

Serijski broj piše na nalepnici na modemu i u ugovoru - služi valjda da im ne podmetneš neki drugi. :) Nisam siguran da je to upisano igde u NVRAM. Bilo kako bilo, sve se može hakovati. :p

Ја сам написао да мислим да то може код њих, зовеш и питаш и оно чега се сећам је да само упишу МАС адресу твог модема па проради. Ако знаш да не дозвољавају, онда једино да пробаш са клонирањем МАС адресе па ако не прође, онда ништа. Иком одавно даје и велике брзине па сам мислио да су прешли на DOCSIS3.0 модеме, чудно да још дају те старе.

I moj provajder za brzine do 20 mbps daje DOCSIS 2.0 modeme a sve preko ide na DOCSIS 3.0.

Mene baš zanima kako će ovo da mi radi kada kroz 6 meseci pređem na Flet 3, odnosno 20 Mbps, kao i šta će raditi ukoliko se odlučim za paket Flet 4 (40 Mbps)? 'Oće l' da mi menjaju opremu il' će da puste u fazonu APP? :trust:

Mene baš zanima kako će ovo da mi radi kada kroz 6 meseci pređem na Flet 3, odnosno 20 Mbps, kao i šta će raditi ukoliko se odlučim za paket Flet 4 (40 Mbps)? 'Oće l' da mi menjaju opremu il' će da puste u fazonu APP? :trust:
Zameniće ti modem,tako su i meni zamenili Motorolu pre par meseci.

A šta se dobije? Sada su mi dali Thomson TCM420. Šta misliš, hoće li ga menjati već pri prelasku na 40 Mbps ili samo za preko toga?

Ja sam dobio Cisco EPC3208G.Trebalo bi da zamene.
Moraju da zamene ako je paket od 20 Mbps pa naviše.

Koji mentoli... Ja im lepo rekoh da ću da prelazim na Flet 3 posle 6 meseci, al' izgleda da se poštuju protokoli i procedure. :) Ništa, menjaće ga. :)

P.S. A neće da dozvole da koristimo neku našu opremu - modem?

To ne bih znao da ti kažem,moraćeš da ih pitaš.

Okreni ih magick, pa pitaj. Sta te kosta ?

Operateri se javljaju u roku od 20 sekundi, samo sam jednom cekao 2 minjta

davno je bila provera samo na osnovu MAC adrese modema. Onda su ukljucili BPI+ i sada moras da imas odgovarajuce sertifikate u modemu, tako i da kloniras MAC na TP-LINK-u nece proci sve faze, jer nemas te sertifikate u njemu (i jedinstveni su za tebe).

a ko hoce moze da zameni Kaon-a za HD dekoder (risiver) sa HDMI-jem, jednokratna doplata je 500 din. (odgovor sa office@, a prijavio sam se na internet@, standardno ono do 15. u mesecu da bi kao obavili zamenu do 1. u sledecem mesecu)

Ima li neko još problem sa konekcijom? Čukarica...

Mogao si da bacis pogled na sajt IKOM pre nego sto si poslao ovde poruku.

14.10.2014
RADOVI NA MREŽI

Poštovani korisnici,
Obaveštavamo Vas da će u četvrtak 15. oktobra 2014. godine, u vremenu od 00:00 do 07:00 časova, doći do kratkotrajnih prekida svih usliga na delu teritorije Zemun, Novi Beograd i Dorcol, zbog planiranih radova na mreži.

Unapred se zahvaljujemo na razumevanju.
Vaš IKOM

Nema na cemu. Uvek okace obavestenje, ali mislim da je dosta neprakticno... Bilo bi lepo kad bi takvo obavestenje islo na mail onima koji se nalaze na toj opstini na kojoj ce biti radovi.

Meni bi značilo i RSS feed da imaju, ali gde oni tako nešto napredno da imaju na sajtu.

Da li to znaci da su poceli da dele HD risivere?

Biju ko neće. :d

Šalu na stranu, danas mi stiže CAM modul pa javljam kakav im je HD signal. :)

Da li si imao prilike da ga uporediš sa HBO HD preko TS IPTV-a ili nekog drugog kablovskog operatera?

Mislim da je isto tu negde,cini mi se losiji malo zvuk nego na sbb,ali je dosta dobar hd.Videces vec:)

Poslednja izmena:
Video! :zgran:

Bio njihov podizvođač, namestio sve... Prvo... ja sam zgranut Ikomom! Sve se bojim da ih ureknem, ali...

1. Kvalitet analognog signala im je u poslednje vreme neverovatan! Imam veliki CRT televizor i slika je, na većini kanala, kao da ide sa DVD plejera! :zgran:

2. Internet - ping fenomenalan; brzina odlična; kvalitet signala vrhunski (do duše ja sam na Flet 2 - 10/1 Mbps)

3. Sada mi stigla digitalna... slika je super na većini kanala, a HBO HD je :zgran:

4. Korisnički servis skoro uvek brzo dostupan; osoblje ljubazno i dobro informisano; sve se završava u veoma kratkom roku

A na kraju, možda i najveće iznenađenje:

5. Žalio sam se bio na napon na širmu kabla - brzo poslali ekipu (do duše kada su čuli da sam se prijavio za Flet 2 i da hoću i digitalnu); bili momci, ugradili vrhunski galvansi odvajač. Posle dolazio podizvođač za kablovski i digitalnu, stavio mi i visoko-propusni filter na granu ka novom televizoru (do duše, nije i ka starom CRT-u).

Dakle, sve profi, sve kako treba. Da čovek ne poveruje. :) Ili ih je neko kupio ili su shvatili da sa današnjom konkurencijom nema više zezanja. :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno