Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Па како онда постоји неограничено телефонирање у оквиру Иком мреже ако нико не може да те зове?
trenutno mogu da te zovu samo ostali sa IKOM (odnosno DETEL - im ih valjda u BiH i Sloveniji) mreze, zamisli kao da smo svi u lokalu i recimo okrenes Peru na 151515

ali to vazi samo u lokalu, dakle ne moze niko spolja da te zove sa nekog fiksnog ili mobilnog (dok ne uvedu da taj DETEL broj bude i zvanicni fiksni broj kao sto bi ti dao Telekom Srbija)

Ali valjda ti možeš sa tog Detela da zoveš sve? Naravno, Srbiju zvati se ni ne isplati - ka fiksnom je minut preko 12 dinara. :S:

P.S. Je l' se dobije uz taj Detel i SIP nalog koji može da se konfiguriše u bilo kom klijentu?

Poslednja izmena:
30.9.2014
Promena programske šeme

Poštovani korisnici,

Od 1. oktobra 2014. godine dolazi do promene u programskoj šemi u okviru usluge Digitalna TV. Neophodno je da izvršite fabrički reset digitalnog dekodera i/ili TV aparata kako biste mogli nesmetano da pratite programe u ponudi.

Kako bi Vaš dekoder registrovao sve nove programe, neophodno je obaviti sledeću proceduru:

1. Isključite digitalni dekoder pritiskom na dugme STAND BY.
2. Sada uključite digitalni dekoder pritiskom na dugme STAND BY.
3. Započinje proces automatskog pretraživanja. Na ekranu se pojavljuje poruka koja Vas o tome obaveštava. Dekoder automatski pronalazi sve programe. Ne prekidajte ovaj proces koji traje najviše 2 minuta.
4. Nakon okončanja ovog procesa, pojavljuje se program koji ste poslednji gledali. Automatsko pretraživanje je gotovo.

Ukoliko i dalje imate problema sa pojedinim programima, pozovite naš Call centar na 011/30-10-110 radnim danima i vikendom od 08:00 do 22:00.

Vaš IKOM

Stanko78,obriši dupli post...
Nemoj o jednoj vesti da pišeš nekoliko postova uzastopno.

^^ da, to im je bas jadan potez.
Uporedicu ponudu, razmisliti.... Ukoliko uskoro ne bude nekih akcija u Ikomu za prelazak na vece pakete, vrlo je moguce da cu iz inata i sa zadovoljstvom preci na Telekom ponovo.

Sem što su skremblovali RTS HD i HRT2 ( uključujući i pre 15 dana sve PINK filmske kanale kao i FOX Movies, Eurochannel i Cinemaniu) oni su i u osnovnoj ponudi kablovske izbacili Fashion TV i HRT2 tako da su ponudu osnovnih kanala smanjili na 60, a digitalnih kanala na 79 i 3 radio stanice. I ako na zvaničnom sajtu im piše da imaju u osnovnoj digitalnoj ponudi 107 kanala. Mislim da je i pored uvođenja novih HD kanala izbor sve lošiji. Ako uskoro pređu i na skremblovanje sportskih kanala izgubiće i pored ugovorne obaveze većinu klijenata.

Sem što su skremblovali RTS HD i HRT2 ( uključujući i pre 15 dana sve PINK filmske kanale kao i FOX Movies, Eurochannel i Cinemaniu) oni su i u osnovnoj ponudi kablovske izbacili Fashion TV i HRT2 tako da su ponudu osnovnih kanala smanjili na 60, a digitalnih kanala na 79 i 3 radio stanice. I ako na zvaničnom sajtu im piše da imaju u osnovnoj digitalnoj ponudi 107 kanala. Mislim da je i pored uvođenja novih HD kanala izbor sve lošiji. Ako uskoro pređu i na skremblovanje sportskih kanala izgubiće i pored ugovorne obaveze većinu klijenata.
Nisu još ažurirali sajt. Smanjuju broj analognih kanala da bi oslobodili propusni opseg za nove HD. Isto tako, povećavaju prihode kako god znaju i umeju da bi pokrili troškove modernizacije.

Jeste sve to jadno, al' takvo ti je i naše tržište i naša ekonomija - seci uši, krpi dupe.

Jel ovi HD kanali idu uz flat3...da ih zovem da trazim modul ...?
Samo mi nije jasno kako ljudi koji nemaju DVB-C tjuner a imaju FLAT3 (ili veci) i retardirani KAON prate HD kanale?!

Ne, novi HD kanali su mi skremblovani. Treba da se doplati 100din. za njih (e u inat neću, baš zato što je jajarski potez).

100 .- x 200.000 korisnika, koliko li je to ? Na bezobrazluk.
Ako neko cita ove postove iz IKOM-a , da Vam kazem samo, jadni ste u svakom pogledu.

Ne samo da su jadni, već su *****i, jer za mesec dana od prijave nisu sposobni da isporuče karticu. Bitno je da su prvo ukinuli kanale sa liste, a da nisu obezbedili distribuciju kartica. Da ne pominjem da nigde ne postoji informacija sa taksativno nabrojanim kanalima u svakom od paketa, i što stalno nešto menjaju, izbacuju, drndaju. Jedini provajder sa gomilom nepotrebnih kanala, tipa Kopernikus, Sky, DM, i još nekolicinom, a da u isto vreme više ne postoji recimo CNN.Oduvek su bili jadni, ali su ovim potezom učvrstili mesto No.1 po jadnosti.

Njima je dobro druze zasto bi jadni bili, korisnici su jadni koji su kod njih, a najjadniji su oni koji nemaju izbor.

Po ko zna koji put se spremam za akciju da se cela zgrada prebaci na SBB, nadam se da će mi ovoga puta uspeti. SBB bar ne menja svakih nedelju dana listu kanala, i ne služi se ovakvim pilićarskim potezima. A imaju i bolji net.,)

HD kanali se takođe doplaćuju još 100 dinara mesečno, a za te novce ćeš moći da gledaš ne sve HD kanale, već samo one koji ulaze u Flat 3 paket (za sada su to valjda svi).

Samo mi nije jasno kako ljudi koji nemaju DVB-C tjuner a imaju FLAT3 (ili veci) i retardirani KAON prate HD kanale?!
Valjda će ti uraditi zamenu risivera, a i zar taj Kaon ne može da dekodira HD? :trust:

Ako neko cita ove postove iz IKOM-a , da Vam kazem samo, jadni ste u svakom pogledu.
Jadni jesu, ali smo i mi, tako da...

Inače, neće baš 200.000 korisnika da uzmu i tu digitalnu - većina koristi samo analognu. Drugo, kablovski operateri su očigledno postigli nekakav sporazum o formiranju cena (što je zakonom zabranjeno), jer su svi u raspodnu od 1.025 do 1.096 RSD/m. A evro raste li raste... A i PDV. Od kada nisu značajnije promenili cenu, a kol'ki je kurs evra; pošto je gorivo; kol'ko je poskupela struja?

Ovo im je očigledno način da povećaju prihode ne kršeći sporazum sa drugim operaterima ili pak ne opterećujući one korisnike kojima ni ne treba digitalna televizija ili HD. Lično mislim da je Ikom najjeftiniji od svih, ali su i najjadniji u više dimenzija.

Njima je dobro druze zasto bi jadni bili, korisnici su jadni koji su kod njih, a najjadniji su oni koji nemaju izbor.
Za početak, svi mi nemamo mnogo izbora. Ni u kakvom smislu. Osim da se odselimo odavde. :S:

Jadno, baš... pravi izraz.
Ej, da scrambluju RTS HD, pa to niko još nije uradio.

Al' pazi... Daju Flat 2 (internet + tv) za 1.900, uz ugovor na 2 godine, a prvih 6 meseci sve fraj! To mu dođe u proseku 1.425 RSD/m, iliti 375 dinara za kablovski internet 10/1, preko cene koju im već plaćam za televiziju. Istini za volju, posle dve godine moraš da raskineš ugovor i provedeš 6 meseci sa nekim drugim internet provajderom (što danas nije nikakav problem) da bi ponovo postao podoban za takvu ili sličnu akciju (sa prvih 6 meseci za 0 dinara), ali je to u svakom slučaju fantastična ponuda.

Drugo, izbor kanala im je skroz ok (osim nedostatka CNN-a). Sa ovom akijom za Flet 2, meni nije nikakav problem da dodam 600 kinti i dobijem gomilu dodatnih kanala, pa i tih nekoliko HD. Ja sada plaćam 1.050 za televiziju i 1.590 za ADSL. :) Za iste ili čak manje pare ću sada dobiti baš dosta toga (>140 kanala), uključujući i te HD kanale. Kada tako pogledaš, nije loše.

Da imam SBB u zgradi, verovatno ne bi bilo mnogo mozganja, al' ovako...

Ma kakvih dvesta hiljada... Evo ja glavu dajem ako 2.000 korisnika u celom Beogradu bude doplaćivalo 100din mesečno za te HD kanale...

Poslednja izmena:

Sad ce ispasti da branim IKOM... Ali sta vas dvojica bulaznite? Ko ima retardirani KAON taj ne moze da prati HD kanale, kraj price. Mozes da zoves, i da besplatno (do sada je bilo besplatno) zamenis KAON za CAM modul.

Ne, novi HD kanali su mi skremblovani. Treba da se doplati 100din. za njih (e u inat neću, baš zato što je jajarski potez).

Ne, HD kanali nisu skremblovani, ako imas CAM mozes da ih pratis, sve osim HBO HD, za koje se doplacuje 100din. Aman da li ste vi uopste pogledali onaj flajer koji vam je stigao?

Imam njihovu karticu i Flat 3 paket. Ne mogu da pratim niti jedan od HBO HD paketa, ostali nisu vredni pomena (Mezzo HD, onaj neki Shorts HD ili kako se već zove, itd.)

Pa to je druga stvar... Mene ne zanima TV, niti je uopste pratim. Ali HD kanali se ne placaju, osim HBO HD paketa, pa ako ti stvarno treba 100 din. nije uopste velika cifra. S obzirom da si prakticno dobio digitalne pakete za dzaba uz flat 3.

Pozdrav,
Imam flat3 i neki thomson modem, kad bi ih pitao da li bi mi oni dali neki drugi modem i po mogucnosti sa wi fi-em :D

A što ih ne pitaš pa vidiš? :) Al' da ti uštedim vreme i novac... kad bi ih pit'o - ne bi. :d

Samo mi nije jasno kako ljudi koji nemaju DVB-C tjuner a imaju FLAT3 (ili veci) i retardirani KAON prate HD kanale?!.

Sad ce ispasti da branim IKOM... Ali sta vas dvojica bulaznite? Ko ima retardirani KAON taj ne moze da prati HD kanale, kraj price. Mozes da zoves, i da besplatno (do sada je bilo besplatno) zamenis KAON za CAM modul.
Posto mi bulaznimo a ti ne bulaznis pre nego sto odogovoris na neciji post DOBRO ga procitaj, da ne bi bulaznio.
Gde da obaci modul ako nema TV sa DVB-c tjunerom....?!

@magick
Retardirani Kaon ne moze da prikaze HD sliku,samo ton,Imam ga kod klinca u sobi pa znam.
A I ne vidim lokigu prikaza HD materijala preko činčeva,lool...(samo IKOMovci to znaju)?!

Posto mi bulaznimo a ti ne bulaznis pre nego sto odogovoris na neciji post DOBRO ga procitaj, da ne bi bulaznio.
Gde da obaci modul ako nema TV sa DVB-c tjunerom....?!

Pa bulaznis... 90% TV koji imaju mognucnost da prikazu HD sadrzaj, i podrzavaju DVB-C standard imaju i CI slot.

^ Pa sad... displej može da bude i CRT a da prikazuje detalja više nego što možeš da dobiješ preko PAL kanala, odnosno kompozitne (CVBS) interkonekcije. Ti STB prijemnici koje valjaju i PTT i Ikom, pa čak i onaj za D3i, od analogne interkonekcije imaju samo CVBS, dok bi jedan SCART sa RBG ili makar Y/C (S-video) interkonekcijom bio sasvim na mestu i pružio daleko bolju sliku. Ovako, usko grlo nije sam ekran već interkonekcija. Al' ide se na što jeftiniju opremu...

Vrh Dno