Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Dobra noć... Povremeno pratim forum već godinu dana, jer ovde mogu ponajbolje da se informišem oko svega što me interesuje u vezi kablovske televizije, ali evo tek sad reših da se registrujem.

Sa paketa Flat 2 prešao sam na Flat 3 krajem 2012. godine, pa bih vas pitao nešto u vezi onih kanala koji su navedeni u digitalnoj ponudi I-Kom-a, a kojih kod mene nema... U pitanju su DM SAT, NOVA.RS, BBC Knowledge i NICKELODEON. Od ta četiri kanala samo BBC Knowledge je u sklopu "Digitalne +", mada verujem da to i nije toliko bitno, jer svi ostali kanali koji spadaju u "Digitalnu +" su mi dostupni, lokacija Banovo brdo.

Dakle, pokušao sam sa ručnim pretraživanjem i sa fabričkim podešavanjima u podešavanju sistema, ali te kanale ne mogu da pronađem, jednostavno ih nema. Ako nešto znači, posedujem Samsung TV LCD LE-32B350 i digitalni kablovski resiver "Kaon", međutim uskoro ću taj resiver zameniti sa CAM Modulom.

Hvala unapred!

Dobra noć... Povremeno pratim forum već godinu dana, jer ovde mogu ponajbolje da se informišem oko svega što me interesuje u vezi kablovske televizije, ali evo tek sad reših da se registrujem.

Sa paketa Flat 2 prešao sam na Flat 3 krajem 2012. godine, pa bih vas pitao nešto u vezi onih kanala koji su navedeni u digitalnoj ponudi I-Kom-a, a kojih kod mene nema... U pitanju su DM SAT, NOVA.RS, BBC Knowledge i NICKELODEON. Od ta četiri kanala samo BBC Knowledge je u sklopu "Digitalne +", mada verujem da to i nije toliko bitno, jer svi ostali kanali koji spadaju u "Digitalnu +" su mi dostupni, lokacija Banovo brdo.

Dakle, pokušao sam sa ručnim pretraživanjem i sa fabričkim podešavanjima u podešavanju sistema, ali te kanale ne mogu da pronađem, jednostavno ih nema. Ako nešto znači, posedujem Samsung TV LCD LE-32B350 i digitalni kablovski resiver "Kaon", međutim uskoro ću taj resiver zameniti sa CAM Modulom.

Hvala unapred!
Nova.rs je na broju 20...

Problem je u tome što kod mene na digitalnoj uopšte i ne postoje pozicije na kojima se nalaze pomenuta četiri kanala...

Treba ti factory reset Kaoana, potrazi na googlu kako se to radi, onda bi trebalo da ti se pojave spomenuti kanali.

Samsung TV LCD LE-32B350 ima samo analogni i DVB-T tjuner. Mislim da treba i cam modul da zaboraviš sa tim modelom televizora.

Treba ti factory reset Kaoana, potrazi na googlu kako se to radi, onda bi trebalo da ti se pojave spomenuti kanali.

Uspeo sam da izguglam "factory reset" identičnog modela risivera kao kod mene, ali koliko sam shvatio on je podešen za kinesko tržište i opcije koje su tamo bile ponuđene na mom risiveru "Kaon K-270" nisu dostupne, tj. nisu iste...

Idi samo u meniju na fabrički reset...

To sam uradio X puta kao što sam i naveo u svom prvom postu, factory reset u system settings ne daje nikakav rezultat.

Samsung TV LCD LE-32B350 ima samo analogni i DVB-T tjuner. Mislim da treba i cam modul da zaboraviš sa tim modelom televizora.

Iako pomenuti LCD TV imam već pet godina, ipak sam se ponadao da ću uspeti da rešim problem i da CAM Modul može da se instalira na njega... Šteta.

Kako god, hvala Vam svima na savetima i na dobroj volji da mi izađete u susret.

Poslednja izmena:
Jesam sve to radio, dizao ubuntu livecd ( da bih iskljucio mogucnost da pc pravi problem ) i uvek je oko 750kbs.
Zvao sam ih 3 puta , u principu ih bas zabole ....

Downstream level na M5101 je bio +20dbmV.
Spustili su ga na cvoristu u zgradi na +9.5dbmV.

Problem je ostao da mi je brzina downloada zakucana na oko 750Kbs, bez obzira na torrente ili regularni sa , recimo nVidia ili Microsoft servera.
Nemam ideju sta dalje ?

Da menjaš provajdera?

napisao je covek u 1. postu da je probao reset na factory defaults, procitajte malo bolje.

ja sam isto bio pitao kada se pojavila Nova, sto je nema na digitalnoj, a ima je na analognoj, isto na Banovom brdu. Nije bilo odgovora... Nama izgleda (cak i posle factory defaults) ide kanal 18, pa 21. Dakle fale 19 i 20 izmedju. Ako se rucno ukuca 20 onda Kaon javi neraspolozivi kanal ili tako nesto.

Zamenili su mi modem. Sada je sve ok.
Jedino mi se ne svidja sto su mi zavalili budjavog Thompsona.

Znači, hepi end. I, kol'ko im je trebalo da ti reše problem? Čisto zbog statistike.

imam i ja Thomsona.
izvlači maksimalnu plaćenu brzinu, ja zadovoljan.

Sitnica.

Jej Ikom opet *****ava. Radilo 20 dana dobro i pocelo opet. Lagovi uvece posle 18-19h koji traju po 3-4 sata, upload umesto 1 padne na 0.2 tokom tog vremena. "Pogledace administratori o cemu se radi".

2 meseca muka, 20 dana radilo ok, sad opet ne radi. WOOHOHOOHO.

Pa je l' imaš alternativu? Ako imaš, o'ladi ih malo - možda se uzmu u pamet, a i posle ćeš imati nekakavu specijalnu ponudu jer si "novi korisnik". :D

To je problem... Da imam nebih se mucio ovoliko sa njima :).

Jedino da uvodim fiksni (do pre mesec dana nisu imali dovoljno portova da mojoj zgradi uvedu fiksni ?!?! A zahtevi podneti 2007., a sad ima medjutim traze 6000 dinara za uvodjenje koje well... necu da dam) pa onda adsl. Tako da mogu samo da kukam :p

Nda. Ja sam trenutno kod Ikoma, al' definitivno bežim od njih, iz više razloga.

6k za fiksni i jeste i nije mnogo. Sa jedne strane, kada si ovoliko izdržao bez Telekoma, mogao bi da se stisneš još malo, pa te možda dohvati SBB kabl il' tako nešto. Sa druge strane, Telekom je dosta jak i svojim korisnicima može da pruži mnogo kvalitetnih usluga po dobrim cenama. Evo npr ova VDSL akcija - 50/2 za 1.899 RSD/m.

Tih 6.000 RSD možeš, vidim, da platiš na rate, al' mene više muči onih 516 RSD/m za pretplatu. :S:

1998. moji iskeširali krvavih 2000DEM za liniju, a sad mnogo 50€ :)

Pa nije 1998. Nekad su i kartice za mobilne bile 150DEM sad cu dzabe. U 2014. smo gde fiksni odumire a oni hoce da naplate samo uvodjenje 6000(svi kablovi postoje i sprovedeni su samo da kazu evo broj), e pa netje motji:). Docice konkurencija:)

Шта 150DEM, на почетку су мобилни у пакету са картицом били реда 10-20к марака. Чини ми се да се сећам неке цифре 6.000 марона за картицу. Али је тада свако ко то купи играо представу Ође мобилни и шетао по кафанама док разговара са неким.

To čak i nije bila GSM mreža.

To je bila analogna NMT mreza, elem Mobtel Srbija je poceo sa radoom 31.12.1994 godine pozivni je tada bio 061, a 96-te je Mobtel uveo 063 digitalnu GSM mrezu.

Eto malo da se vratimo u ne tako daleku proslost, eh kad se setim.... 94,95,96.... ludilo a ja telefon kao ciglu madju prvima. Stara dobra vremena(neponovila se)

Zaobidji me, vec ti je receno milion puta.
Komplekse leci na drugom mestu, postoje institucije za to.

Komplekse leci na drugom mestu, postoje institucije za to.
... ludilo a ja telefon kao ciglu madju prvima.
rolleye0010.gif

Nazad
Vrh Dno