Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Ja sam trazio redukciju racuna jer imam preko mesec i po dana problem sa njima posle 18h. I dobio sam mail pre par dana da "vecaju" hoce li mi smanjiti racun, i do danas nista nije stiglo.

samo budi uporan zovi telefonom i šalji mail-ove. ja sam prošle godine sličnih problema i posle 2 meseca cimanja :S: izdejstvovao sam smanjenje računa. ( u medjuvremenu su i internet sredili )

Vec destak minuta nemam net na cukarici.. Ovo vec postaje bas ucestalo.

Jesi li ih zvao da vidis sta ce da ti kazu? Posto ja na brdu nisam imao ni najmanji prekid, a kamoli da ne radi vise minuta.

11.12.2013

Novi programi u okviru usluge Digitalna TV:

BBC Knowledge, Discovery Science, Discovery Science +1, PINK Pedia i PINK Comedy.

Imao sam i ranije povremene, kratke prekide interneta ali veceras je totalni raspad, na svakih par minuta prekid. Vozdovac kod Super Vera.

Kakvi stručnjaci! Ne radi Youtube. Probano na svim browserima/kompovima/telefonima/televizorima.
EDIT: Onda sam upotrebio poslednji adut, reset modema i sad radi. Ali zašto svakog dana mora da se resetuje, da bi nešto proradilo? Ako nešto čačkaju tokom noći, zašto nam posle toga ne resetuju modeme?

Poslednja izmena:
Meni se danas resetovao par puta modem. Televiziju im oprastam, jel je ne gledam previse ali sada vec pocinju da me ljute, nikada pre me nije zezao net. Ima da krenem sa zivkanjem. Vozdovac, Brace Jerkovic.

Ljudi jel znate mozda koji je najbolji modem koji ikom daje na koriscenje? S obzirom da imam flat 5 i da ce brzina biti 100/2 ne zelim da ispadne da je ovaj moj budjav za to, i onako se vec sada dosta pregreava.
ja imam Thomson THG571 bele boje je.

To je njihovo, da ti ispostuju brzine je bitno za tebe, a modem daju koji oni hoce, ne onaj koji ti trazis.

To je njihovo, da ti ispostuju brzine je bitno za tebe, a modem daju koji oni hoce, ne onaj koji ti trazis.

U sustini mogu da im trazim modem koji ja hocu jer sam imao problema sa internetom 6 meseci jer mi je dojadilo bilo da se cimam.
Recimo restartovao mi se modem na svakih pola sata, na kraju kabl preko kog aide internet mi dolazi cak iz druge sobe i kabl je duzine 15metara dok dodje do modema, ni to nije pomoglo pa su mi promenili modem 4 puta i tek su mi onda dali ovaj beli modem i od tada je sve ok, tako da bih mogao da im kazem da ni ovaj ne valja i da trazim taj i taj, pa me zanima ako imaju neki kvalitetniji u ponudi.

Делује сасвим солидно, у питању је нови модел па нема разлога да не ради. Нарочито ако је сада све у реду, не дирај ништа. Ваљда ти је ово довољно:

WAN throughput: 440 Mbps
WAN throughput upstream: 131 Mbps

Postovani posetioci foruma.
Kao novi korisnik IKOM kablovske televizije i generalno vodjen prvim iskustvima rada kablovksih operatera u Srbiji moram da vam iznesem svoje misljenje u vezi par stvari koje sam primetio da se ucestalo ponavljaju na ovoj temi a u vezi su sa poslovanjem IKOM-a. Pre svega bih voleo da naglasim i napomenem da sam JAKO zadovoljan uslovima koriscenja, cenama i generalno ponudi koju ova kablovska nudi. Sve je u skladu sa uslovima u kojima zivimo (relativno mala pretplata) i tehnicki gledano (broj/izbor kanala, brzine interneta) je u redu. Primetio sam da se dosta vas, postovanih clanova, osvrce na stvari za koje bi vas u nekoj savremenijoj zemlji od ove nase smatrali za manje/vise *****a. I ako je samim ugovorom garantovana brzina i protok dolazi do odredjenog broja prekida ali to je normalno. Nacin na koji mreza kablovskih operatera funkcionise diktira da do odredjenih prekida mora da dodje u sled loseg vremena, radova,problema sa nadprovajderom, napajanja pojacala (struja) itd. I ako te konkretne stvari nisu definisane samim ugovorom ja ne vidim razlog da se oko toga dize buka i da se kako je jedan clan u prethodnom postu naglasio (prim. aut.) "zvati i naj... im se keve". Za cenu koju placamo (konkretno ja imam flat 2) dobijamo 127 kanal 8mb protok sa 1mb upload. Cena od 1850 rsd podeljena sa 30 dana u mesecu iznosi 60 rsd / dan. Sta vi ocekujete za te pare? Bolji / brzi upload ? Imate one njihove booster pakete pa lepo plati. Uslugu dan za dan i resavanje problema istog momenta? To koliko znam ni jedan kablovski operater nema (pa ni u inostranstvu). Ja sam preko placao 33 dolara za BASIC (osnovni) paket kablovkse televizije sa 55 kanala (digitalnih ali u sd formatu). Gospodinu koji "zove da se naj... keve" preporucujem da malo preispita svoje manire, da se malo edukuje pre nego sto iznese odredjene primedbe ili komentare. Cekajuci pored tv-a ili na interentu da padne protok ili da nestane neki kanal je bez presedana nenormalno. Vodis posao a koristis flat 2 od 8mb ? Molim vas. Prebaci se na najveci paket pa te manje oscilacije u kvalitetu signala neces ni primetiti, simple as that. Nadavni problem sa pink-ovim kanalima je, koliko sam ja upoznat, do TV Pink-a (udar groma u antenu koja prima signal sa satelita, sad pustaju sve programe i radio stanice iz onog mini busa).Skremblovanje inostranih kanala ukoliko domaca televizija ima otkupljena prava prenosa? Normalno i sasvim opravdano. Ko zeli da gleda LS na hrt-u moze da skokne do komsija pa tamo da gleda do mile volje ali RTS sigurno nece dozvoliti da njihov medijski prostor okupira inostrana televizija.U ostalom postoji i arenasport paket. Sve u svemu, dosta nepotrebnih negativnih komentara baziranim na neznanju,netoleranciji, nerazumevanju i nepostovanju. Ja za sada nisam imao problema sa IKOM-om i svima koji su u prilici da koriste njihove usluge cu ih rado preporuciti. Toliko od mene, izvinite na dugackom post-u.

Mislim da si malo preterao, neki se zale i imaju pravo, recimo ja sam vise puta naglasavao da nisam zadovoljan iskljucivo time sto nemam mogucnost da platim za uslugu HD televizije, internet im je ok bar kod mene sa nekim sitnim prekidima, ali generalno je ok. Ali mislim da ne bi trebalo ti koji si se sad registrovao da pricas ljudima kako treba da se ponasaju, za to sluze moderatori koji treba da opomenu svakoga. A o tome koliko si placao preko mozemo da diskutujemo, ali si sigurno imao izbor da platis za nesto bolje. Mi ovde nemamo izbor, i dokle god ne bude slobodno trziste i ne budemo imali mogucnost da predjemo kod bilo kog drugog operatera imamo pravo da se zalimo i trazimo poboljsanje usluge, jer to nam jedino preostaje. Neko zeli dinamicku adresu koja je prava, neko zeli staticku, nekozeli HD televiziju, nekome treba veliki upload, i nista od toga ne moze da uzme, a ni da promeni operatera...

Hvala na tom dugackom postu foreverIkomzaposleni :) Sve mogu da progutam, ali prekide od pola sata ne, to nisam imao 2003/4-e, ne zelim sad da se navikavam na to.

Super. Mi ćemo onda da trpimo prekide, pucanja, nedostatak HD kanala, a ti sutra pokaži šefu post, ima da ti digne platu jer je digao i pretplatu.

Sta ce ti HD kanali kad imas 45 pinkovih :D

Super. Mi ćemo onda da trpimo prekide, pucanja, nedostatak HD kanala, a ti sutra pokaži šefu post, ima da ti digne platu jer je digao i pretplatu.

+1

@foreverever: Umesto sto si napisao spam post i cepio se nekom na visem nivou, bolje da si iscitao forum, video na sta se ljudi zale, i ukazao sefovima da srede te iste probleme ne bi li im korisnici od kojih i ti primas platu bili zadovoljni, jer ako nisu zadovoljni alternativa uvek ima, pa nije Ikom jedini provajder

Pre Ikoma sam koristio open iptv i orion, tako da mi je ovo super. Kablovska je ok, net zna da ima neke prekide (Zarkovo) ali nista preterano. Sad vidim da su podigli cenu flet 2 paketa za 50 din i brzinu sa 8 na 10. Velika mana su modemi bez vajrlesa...

Pozdrav, jedno pitanje, nisam siguran da je nesto slicno bilo ranije. Imam TV pretplatu u stanu (4. sprat), a hteo bih samo net da uvedem, kao isti korisnik, ali u podrum zgrade. Da li mislite da bi ovo bilo izvodljivo?

Јесте, само ћеш морати да развучеш доста кабла. Јер се из кабла са бандере или разводне кутије рачва на два кабла, један дебљи за нет, овај обичан коаксиони за тв. Окрени подршку па провери.

Hvala na tom dugackom postu foreverIkomzaposleni :) Sve mogu da progutam, ali prekide od pola sata ne, to nisam imao 2003/4-e, ne zelim sad da se navikavam na to.

Siguran sam da ako je cilj ikom-a da ima forum ili facebook/twitter nalog sami bi napravili a ne slali zaposlene da spamuju forume. Dakle ne osecam potrebu da se pravdam bilo kome a pogotovu ne avataru sa 15 911 poruka na forumu (tvoje karaktererne osobine necu da navodim ali mogu da predpostavim na osnovu navedenog.). Ja nisam dosao ovde da vredjam bilo koga, niti da hvalisam kablovskog operatera vec da iznesem svoje zadovoljstvo njihovim uslugama i nekim cinjenicama pobijem vase tvrdnje ("vase" u mnozini). Ja u odgovorima na moj post ne videh ni jedan argumenat protiv onoga sta sam napisao i sa zadovoljstvom ocekujem isti. Sa avatarom Duca89 se slazem i predlazem da ukoliko IKOM ne ispunjava ocekivane kvalitete ODMAH predje na drugog operatera (telekom, orion) i na taj nacin spasi i sebe i zaposlene IKOM-a jer ako se ovde ovakve nebuloze pricaju mogu samo da zamislim sta pisete na mejl ili kada zovete (i kako se ponasate). S tim u vezi bih zeleo da naglasim da jedan kablovski operater koji pokriva teritoriju glavnog grada jedne drzave nece bankrotirati ukoliko izgubi 5-6 korisnika u to sam siguran, sta vise na osnovu vasih pisanje to bi za njih bio benefit.

Siguran sam da ako je cilj ikom-a da ima forum ili facebook/twitter nalog sami bi napravili a ne slali zaposlene da spamuju forume..

Ma znam, kao i oni stranacki botovi, ko bi se time bavio, cuj imas zaposlene koji idu po forumima i sajtovima i hvale tvoju stranku..

Kao novi korisnik IKOM kablovske televizije i generalno vodjen prvim iskustvima rada kablovksih operatera u Srbiji moram da vam iznesem svoje misljenje... i napomenem da sam JAKO zadovoljan...
Ček, ti nikad do sada nisi imao kablovsku i potpuno si oduševljen Ikomom? Time je sve rečeno.

I ako je samim ugovorom garantovana brzina i protok dolazi do odredjenog broja prekida ali to je normalno. Nacin na koji mreza kablovskih operatera funkcionise diktira da do odredjenih prekida mora da dodje u sled loseg vremena, radova,problema sa nadprovajderom, napajanja pojacala (struja) itd
Pa da... tako i u bolnici u toku operacije može da nestane struje ili da dođe do određenih prekida u snabdevanju kiseonikom. To je sasvim normalno. Ali da ne idemo tako daleko, normalno je i da ti puca veza dok si na telefonu, da je hostingu nemoguće pristupiti baš svaki put, itd? To je diktirano načinom na koji je usluga implementirana.

Jasno je da nemaš baš veze sa elektro-inženjeringom i/ili telekomunikacijama, ali bez obzira na to downtime je nešto što je VEOMA BITNO za kvalitet IT usluge.

I ako te konkretne stvari nisu definisane samim ugovorom ja ne vidim razlog da se oko toga dize buka...
Onda produži dalje - ne vredi ti ni objašnjavati.

Za cenu koju placamo (konkretno ja imam flat 2) dobijamo 127 kanal 8mb protok sa 1mb upload. Cena od 1850 rsd podeljena sa 30 dana u mesecu iznosi 60 rsd / dan. Sta vi ocekujete za te pare?
Da radi?

Uslugu dan za dan i resavanje problema istog momenta?
Ne, nego da problema ni nema.

Ja sam preko placao 33 dolara za BASIC (osnovni) paket kablovkse televizije...
Da... u Somaliji su malo jači sa cenama.

Sve u svemu, dosta nepotrebnih negativnih komentara baziranim na neznanju,netoleranciji, nerazumevanju i nepostovanju. Ja za sada nisam imao problema sa IKOM-om i svima koji su u prilici da koriste njihove usluge cu ih rado preporuciti.
Ti radiš za Ikom, je l' da?

Toliko od mene, izvinite na dugackom post-u.
Nije toliko dugačak koliko je nepregledan i naporan za čitanje jer uopšte nisi koristio nove pasuse. Razbijaj malo tekst novim redovima, lakše se čita.

Siguran sam da ako je cilj ikom-a da ima forum ili facebook/twitter nalog sami bi napravili a ne slali zaposlene da spamuju forume.
Oni ne smeju da naprave svoj forum jer bi bio pun pritužbi nezadovoljnih korisnika i niko osim njih ga ne bi ni čitao.

Ja nisam dosao ovde da vredjam bilo koga, niti da hvalisam kablovskog operatera vec da iznesem svoje zadovoljstvo njihovim uslugama i nekim cinjenicama pobijem vase tvrdnje ("vase" u mnozini).
Nisi došao da ih hvališ? Jok.
rolleye0010.gif

To što si ti zadovoljan njihovom uslugom, a korisnik si od juče, predstavlja "činjenicu" relevantnu kol'ko i to da ja volim podvarak.

Ja u odgovorima na moj post ne videh ni jedan argumenat protiv onoga sta sam napisao i sa zadovoljstvom ocekujem isti.
- Česti prekidi signala (zavisi od dela grada)
- Očajan kvalitet slike i zvuka na pojedinim kanalima
- Poludinamička IP adresa (ne možeš je se osloboditi mesecima)
- Vrednuju kablovski modem 100€, a on ne košta ni 15, dok STB vrednuju 300€, a ne košta više od 30€

...ukoliko IKOM ne ispunjava ocekivane kvalitete ODMAH predje na drugog operatera (telekom, orion)
Telekom i Orion nisu kablovski operateri, a IPTV se ipak ne može porediti sa koaksialcem. Nemaju svi uslova da pređu na drugog operatera.

S tim u vezi bih zeleo da naglasim da jedan kablovski operater koji pokriva teritoriju glavnog grada jedne drzave nece bankrotirati ukoliko izgubi 5-6 korisnika u to sam siguran, sta vise na osnovu vasih pisanje to bi za njih bio benefit.
Neće od 5-6, ali će izgubiti mnogo više korisnika jer tržište koje pokrivaju ne mogu targetovati nekom demografskom strategijom. Kada bi mogli da "drže" sve penzionere u državi ili bar u BG-u bilo bi im ekstra, ovako...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno