Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

@taba
Nema kvake , 3 meseca trebas da budes na flat2 koji je u promociji(mozda ti je to problem jer nije neki paket a ako hoces drugi onda ga moras full platiti), posle promocije od 3 mes. mozes da menjas kako zelis i to na flat1/2/3/4/5 koji god da izaberes placas taj koji si uzeo...

@taba,
ako ides na promociju potpisujes ugovor na 24 meseca. tokom tih 24 meseca (a nakon isteka promocije od 3 meseca) mozes da menjas pakete na vise, ali ne i na nizi paket FLAT 1 (na njega mozes tek kada ti istekne taj ugovor). ne zaboravi da posto akcija traje tri meseca ujedno ne placas ta tri meseca ni kablovsku tv.
ako ides na ukljucivanje interneta bez promocije, placas 1000 dinara instalacionu taksu i biras paket koji zelis bez promotivnih meseci i bez ikakvih uslovljavanja.

Kakav je ping i stabilnost veze na Ikomu? Bitno mi je zbog Card sharinga i mmorpg igara. Može generalno po delovima grada, ili iskustva sa Banovog brda. Dandy bi mogao da se javi i da pruži neki svoj utisak :) . Sutra mi ističe ugovor sa Telekomom, pa polako razmatram mogućnosti. Ne sviđa mi se to što su podigli ugovor na 24 meseca, ali verujem da neće biti puno boljih akcija u međuvremenu.

Poslednja izmena:
Ping je uvek bio dobar za sve online igre. Stabilnost je uglavnom ok, mada je bilo u poslednjih par meseci prekida, ali to je uglavnom kada rade nešto na proširenju mreže.

Sad svi gledaju da vezu za sebe sto veci broj korisnika te ce ovi ugovori sa 24 meseca postati apsolutni trend..

@Gizmo, od vise ljudi sam dobio info da na julinom brdu i na ban. brdu radi net korektno osim ovih prekida sto je Dandy naveo koji su vezani verovatno za neke radove na mrezi..

I ocekuj u proseku jednom u sest meseci nestanak neta na celu noc, kad ukradu opticke kablove kod sajma :d

Ako budu ucestali prekidi kod sajma bice i poskupljenje pretplate, odnosno cene odrzavanja :)

I ja nesto razmisljam da predjem na IKOM posto mi je IKOM u zgradi i mene nervira telekomov ADSL pogotovo sto se prave ludi i ne dizu brzine, takodje i to sa ugovorima to je u naj manju ruku g*****ski da te neko veze za nesto sto moze kroz sest meseci da bude sr*** i da te ucenjuje za tvoje pare, ali to je zemlja Srbija. Kupac se vezuje kvalitetom i uslugom a ne ugovorima, i ja mislim da je to i protiv zakonito nego su oni izburgijali neku rupu i to koriste. Sto se tice tuce tzv. provajdera i to je u nasem mentalitetu. Kazite mi kakav je protok na Konjarniku tacnije kraj Sumica ugao Ustanicke i Vojislava Ilica, gde im je cvoriste da ne ulazim u neku pricu a vec su me iznervirali kad sam ih zvao sa odgovorom da ce doci neki njihov za par dana samo ne znam koliko je to par dana

@seizmos jel imas digitalnu kakva je slika kad vec jedem g**** da bude za sve pare, kolje me upload zbog posla stvarno je bruka da ga drze na 128

Nisu jos povezali :d , javicu u ponedeljak kako sve radi, podicice oni taj up jer to ne vodi nikud..;)

je l' ima neko problema sa ovim novim thompson modemom?

dobih ga pre par dana, a juče i danas mi se restartovao 2, 3 puta. modem je povezan sa wifi ruterom, a laptop bežično na ruter.
sa prethodnom motorolom je sve savršeno radilo. u podešavanjima rutera ništa nije menjano.

Gubis povremeno cable(internet) lampicu na tom thompson modemu ?

sve do tog modema moze da bude(pa cak i on sam moze da rikne pa se tako resetuje), za pocetak proveri instalaciju po kuci i konektore na spliterima, splitere postavi one sa asimetricnim deljenjem to jest one predvidjene za net ako ti nisu takvi...

ja sam u zgradi. imam samo jedan spliter koji su mi postavili ovi iz ikoma kad su mi uvodili net pre tri godine.
problemi su počeli sa tim thompson modemom koji je stigao prošle nedelje, sa motorolom je sve bilo ok.
zvaću ih sutra da vidim šta će reći.

Ma i da je nov, nije to garancija da je ispravan.

Pocetkom oktobra je poceo modem sam od sebe da se restartuje, barem 40 puta u roku od 24h se restartuje.
Modem mi je zmenjen 3 puta, kablovi su zamenjeni 2 puta. Covek koji je dolazio je cak merio protok u drugoj sobi i reko da je dobro tamo, a da u ovoj prvobitnoj sobi ne valja kabl u zidu. Prebacili su mi u drugu sobu i opet se isto desava. probao sam i sa ruterom i bez rutera, i na drugom kompjuter u tamo i vamo i uvek se sve isto desava. Vise ne mogu da podnesem ovo. Da li neko ima neku ideju zasto se to desava? Da li je moguce da je mzoda do ip adrese? ili nemam pojma. Prvo se desavala sa thomson modelom sad je neki cbn.

Poslednja izmena:
Misli li ovaj IKOM da pusti HD ova digitalna je smesna za ljude koji imaju plazme ili lcd. Ne razumem taj mazohizam konvertovati sad programe koji idu u HD na SD, da ne govorim o uploadu.

Pitao sam za HD lika koji mi je menjao modem prošle nedelje. Kaže skupo im je da nabave HD prijemnike, ne isplati im se i nemaju to za sada u planu. "Kad je SBB-u skupo, onda možeš misliti kako je nama." To su njegove reči. :/

Neverovatno, verovatno ce im se isplatiti u 22 veku ma i treba da ih SBB zgazi iako ni oni nisu bolji. Sta im je skupo prijemnici za nas korisnike ili za distribuciju, pa sad imaju 10 nasih programa koji idu u DVB T2 a par njih u HD treba samo da ih propuste kroz mrezu ali oni bi da iseckaju pa da nam sve posebno naplacuju kroz prijemnike

zbog ovakvih stvari je mogucnost izbora majka poslovanja.
ulaskom targa u igru (uz telekonjov iptv i total tv) pojacava se pritisak na ikom.
kad budu poceli da osete delovanje konkurencije onda ce mozda racunati i na malo zahtevnije korisnike.
stvar je u tome da oni racunaju da je broj onih koji traze HD i sl. usluge dosta nizak u odnosu na ukupan broj od njihovih ~65-70000 prikljucaka u beogradu

mislim da HD zaista podrazumeva tek nesto malo veci tehnicki zahtev i duboko sam ubedjen da bi cifra potrebnih HD uredjaja bila tek mozda 1000-2000 trenutno jer je vecina korisnika van te price.
ako im je to veliki trosak onda neka im ide na cast. vecito izigravanje zbavavljaca za sirotinju ce ih zakucati u 20 veku dok se oko njih sve bude drasticno promenilo.

Od kada Ikom gura Google DNS ( 8.8.8.8 ) ?

I ja primetih pre neko vece da mi je ruter pokupio taj dns a uvek su bili oni ikomovi, bas sam se pitao o cemu se radi. Ping je los na google dnsovima, dok je sa orig. ikom dnsovima ping odlican.
Treba ih rucno ubaciti..

I ja primetih pre neko vece da mi je ruter pokupio taj dns a uvek su bili oni ikomovi, bas sam se pitao o cemu se radi. Ping je los na google dnsovima, dok je sa orig. ikom dnsovima ping odlican.
Treba ih rucno ubaciti..

Koji su im DNS-ovi bili ?

Imam velikih problema sa pristupom od nedelje ujutru. Modem se zaglupljuje nekoliko puta dnevno (bude zaglupljen ujutru kad ustanem, reset, uveče kad dođem s posla opet zaglupljen i moram da ga resetujem nekoliko puta u toku večeri). Kad ostvari konekciju protok očaj; od nedelje do danas u večernjim časovima nisam mogao da otvorim čak ni google.com. Sinoć je kao radilo posle ponoći, a pre toga modem nije hteo ni da uspostavi link. Jutros je opet bio zaglupljen.

Takođe, često mi se dešava da ruter neće da pokupi IP adresu od modema posle reseta. Menjao sam ruter, ne pomaže.

Da li još neko ima sličnih problema na Čukarici?

Nazad
Vrh Dno