Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Ja bih zvao telefonom, nekako ti je sigurnija varijanta. A nakon sto podneses zahtev telefonom, onda popunis i taj online zahtev jer ne moze da skodi :d
Bez obzira sto imas instalacije u zgradi, ne ide to bas preterano brzo. Bez 10-15 dana tesko, plus sto sada idu praznici, pa ce verovatno i to jos da produzi sve.

pa dobro, jel neko bre dobio te nove brzine? ;D kod mene i dalje 10 mbps na flat 4

LOL pa tek se reklamiraju, povecanje moze da se ocekuje tek posle nove god.

Proverio sam ponudu, i rekli su mi da se ne potpisuje nikakav ugovor, sve ostaje kao što je bilo, samo što će ti dati paket flat3 za 1900. Ovo je ekstra ponuda, i čini mi se da je Ikom počeo da šiša sve žive. Tako se to radi, korisnike zadžiš, ponudiš nešto, nagradiš, a ne čekaš da odu svi pa onda ih ganjaš.
Svaka čast!
p.s. Ja se već prijavio, lepo kaže plakata "ponuda važi do isteka zaliha". :)

Ja bio danas oko 18:00 da podnesem zahtev da predjem na FLAT3 i rekli mi da su "prodali sve zalihe". Kazu bila navala ova tri dana. Nista, cekacu sledecu priliku.
Mozda su imalu zalihu starih digitalnih risivera (ili kako se vec zove), pa da ih se oslobode.

kad bi makar na flat 5 podigli upload na bednih 5 Mbps mozda bih i presao na isti :crash:

Znam da ste u ovoj temi vec odgovorili vise puta, ali cisto da ne prelistavam sve ove stranice pa se izvinjavam za ponovno postavljanje pitanja - treba mi preporuka za neki ruter koji ce da radi posao sa uvodjenjem Ikomovog interneta kojeg planiram da uvedem u naredih mesec dana. Dakle, da nije skup, da se pokazao, a cak i ne mora da je wireless.

Neki TP-link, u principu su svi ok a povoljni su posto si naglasio da cena bude povoljna.

aha, posto je bilo zaokruzeno hemijskom 6Mbps, mislio sam da je to u pitanju na flajeru.

bice da su ekstra sigurni u svoj DOCSIS 3.0, pa pustaju i na 50Mbps, kul.

i sa sajta:

26.12.2011 IKOM OBAVEŠTENJE

Poštovani korisnici,
Zbog velikog interesovanja i isteka zaliha, promotivna akcija promene paketa Flat 2 Internet korisnicima na paket Flat 3 je završena. Ukoliko želite promenu paketa po standardnim uslovima, molimo Vas da pošaljete novi zahtev. Zahvaljujemo se na velikom odzivu.

O novim promocijama ćete biti blagovremeno obavešteni.

Vaš IKOM

aha, posto je bilo zaokruzeno hemijskom 6Mbps, mislio sam da je to u pitanju na flajeru.

bice da su ekstra sigurni u svoj DOCSIS 3.0, pa pustaju i na 50Mbps, kul.

i sa sajta:

sta li im je to "istek zaliha" ...nestalo im interneta po staroj ceni, na zalihama:))) Verovatno se pokajali sto su dali takvu ponudu :D

Pre ce biti da je u pitanju zaliha receivera za digitalnu tv, kao sto neko vec rece.

Meni još nije stigao račun, tj. komplet računa za naredna 3 meseca. A vama?

Evo ako ima onih koji zele da predju na IKOM
13. decembra je zvat call centar i ostavljeni su podaci.
20. decembra je dosao decko iz IKOMa, potpisan ugovor FLAT3 + kablovska.
27. decembra dobijam poziv da ce 28. decembra da dodju da prikljuce, ali posle sat vremena javljaju se da ipak ne mogu jer im je ponestalo modema i da se dogovorimo za 29. decembra.

Dosli kada su i rekli, namestili sve za oko sat vremena :) Dobio sam naravno kaon k270, Motorola SB5101NE modem

A evo i rezultata FLAT3

1675590156.png

Pitao sam i kada dizu FLAT4 i FLAT5, i oni nemaju pojma...

Poslednja izmena:
Flat 5 izgleda da dizu na 50mbps, dobio sam onaj papir sa svim ponudama i kaze da je od januara 50mbps

pre 5 minuta bio reset modema, i povecali flat 4 na 15 mbps, upload ostao isti

Flat 5 pre 10-ak minuta povecan na 50 Mbps, upload ostao isti (1 Mbps) :banana:

Upravo podignut Flat 4 na Dorćolu, kao sto je rečeno na 15M. Nažalost upload ostao isti, bednih 0,75M. :(

Ništa mi ne znači da li je 10 ili 15. Da su povećali up, mnogo bi mi značilo. Makar morala da se poveća cena paketa. Svako ubrzanje je dobro došlo, nije da se bunimo, idemo napred, ali dok ne shvate da moraju da nađu resurse da adekvatno povećaju i up, ništa od tog posla. Generalno, up brzine su u celoj zemlji Srbiji veliki problem.

Flat 5 pre 10-ak minuta povecan na 50 Mbps, upload ostao isti (1 Mbps) :banana:

Nameravao sam 1000% da pređem na Flat 5 od februara, ali sa 1M up i besmislenim odnosom 50:1 - sada sumnjam da će moje pare dobiti !

Poslednja izmena:
flat 4 je 15 Mbps pre par min , ma koliko god da dizu ja cu prelaziti na manji paket , ebiga recesija 2012
@drapin ja sam bio na flat 5 realan up od 1 Mbps imas nocu , preko dana zna da pada na 0.8-0.85

Poslednja izmena:
***, ovaj flat5 paket je do pre 2-3 meseca bio 15 mbit/s :d Mislim da je ovo najvece ubrzanje nekog paketa u tako kratkom periodu u Srbiji (za par meseci ubrzanje od 3.5 puta).

Sta imam od toga sto gledam Rumune? Od njih ne mogu da kupim net, tako da od toga nemam nista. :)
Ajde da ne pretvorimo ovo opet u diskusiju o tome kako smo najgori u regionu, jer nismo. Bolji smo od Bosne, Cg, Makedonije, isti smo kao Hrvatska, losiji smo od Madjarske, Rumunije i Bugarske. Dakle prosek smo u ovom delu Evrope, zajedno sa Hrvatskom. ***, Rumuni i Bugarsi su svemirski brod za 90% Evrope i sveta po pitanju interneta. :)

Generalno, Ikom je po mom misljenju najbolji ISP u Srbiji vec neke 2 godine. A to je ono sto je meni bitno, jer ja usluge ne mogu dobiti iz drugih zemalja.

Povecano upravo flat 4 Stari Grad. Polako bice nesto od ove Srbije ,jos jedno 20 godina i bicemo skoro pa normalna zemlja :) Hvala Ikom-u i za ovo povecanje neka tako nastave.

Kad prodje NG i ja saljem zahtev kod njih..nema vise zaje*avanja :)

Ništa mi ne znači da li je 10 ili 15. Da su povećali up, mnogo bi mi značilo. Makar morala da se poveća cena paketa. Svako ubrzanje je dobro došlo, nije da se bunimo, idemo napred, ali dok ne shvate da moraju da nađu resurse da adekvatno povećaju i up, ništa od tog posla. Generalno, up brzine su u celoj zemlji Srbiji veliki problem.

slažem se s ovim.
super, svaka čast ikomu, obradovalo me ovo povećanje, ali odnos down/up na najvećem paketu (a i na skoro svim ostalim paketima) je, blago rečeno, katastrofa.
kapiram da većina ljudi ne uploaduje mnogo, ali ima nas koji svakodnevno koristimo taj upload za ozbiljnije stvari.

Valjda ce u nekom skorijem periodu da povecaju i FLAT3 :) sad on ispade najmanje isplativ, da ga dignu na nakih 10Mb/s sa 512Kb/s i milina :p

@whatgives, ako koristis za ozbiljne stvari aka posao mozda postoji neki paket i za takve korisnike treba ih pozvati pa pitati, kapiram da je osetno skuplje ali ako ti taj inetnet i taj upload znaci tj zaradjuejs novac tim putem onda ne bi trebalo da ti bude problem, ipak su ovi "obicni" flat paketi za opstu populaciju koju ovakav odnos DL i UL zadovoljava sve potrebe...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno