Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Хоћу да пређем са еунета на иком, интересује ме колико сте ви отприлике дана/ недеља чекали на прикључење..?

Heh, zavisi, mislim da oni imaju rok od 15 dana da dodju.
Ja sam imao srece, pa je posle 2 dana od poziva dosao lik da potpisem ugovor, par dana kasnije dosao je i lik s kablovima i modemom, uglavnom ne ceka se vise od 10 dana.

u proseku jednom u 3 dana pukne net i kod mene, u poslednje 2-3 nedelje, Zarkovo, flat 4

ali posle reseta rutera, sve radi super ;)

Poslednja izmena:
Prvi problemi sa Ikomom, probao i restart rutera ne pomaze, moracu sutra da ih zovem jer ovo je strasno

1649251911.png

Flat 5 je upitanju

Meni malo malo, pa ovo njesr@ od atalante izgubi externu ip adresu (limited conectivity)... Pomaze jedino gasenje i ponovno paljenje modema, pa diagnose fix u win7.

meni vec nekoliko puta oko ponoci nestaje net na 15min do par sati. svaki put sam se ponadao dodanim 10 megabitima :D
restart rutera nisam pokushavao, jer sam skontao da je do njih. net nestaje samo tako posle ponoci.
no, ne rachunajuci to, radi pa razbija, download do 3.4mb/s

Mozda gresim, ali subjektivno zapazanje je da od kada je povecana brzina pojedinim paketima, surf radi ocajno. Download i nekako, mada ni torrente nisam odavno video da ripaju full brzinom.

A vi ste dobili rutere? Meni dadose samo modem, pih.. :p

samo da kazem, meni je bilo do rutera, izgleda da tplink pocheo da otkazuje.

I meni se desavaju prekidi 1-2 puta dnevno, ali restart modema pomaze. Problem je definitivno u ruteru. Restart rutera ne pomaze, samo restart modema. Takodje je tplink u pitanju. Problem se manifestuje tako sto u win7 se pojavi "no internet access" znak (uzvicnik na zutom trouglu) preko network ikone. Kada se to desi vidim da modem radi normalno, ali se ruter zaglupi. Restartujem ruter ali ne pomaze, samo restart modema popravlja stvar. Eksperimentisao sam i ostavio komp povezan direktno na modem 2 dana i nije bilo nikakvih problema. Izgleda da ruter (ili odredjeni tipovi rutera) ima problem sa ovim thomson modemima.

I meni se desavaju prekidi 1-2 puta dnevno, ali restart modema pomaze. Problem je definitivno u ruteru. Restart rutera ne pomaze, samo restart modema. Takodje je tplink u pitanju. Problem se manifestuje tako sto u win7 se pojavi "no internet access" znak (uzvicnik na zutom trouglu) preko network ikone. Kada se to desi vidim da modem radi normalno, ali se ruter zaglupi. Restartujem ruter ali ne pomaze, samo restart modema popravlja stvar. Eksperimentisao sam i ostavio komp povezan direktno na modem 2 dana i nije bilo nikakvih problema. Izgleda da ruter (ili odredjeni tipovi rutera) ima problem sa ovim thomson modemima.

meni je pomogao reset samo rutera. mada moguce da ima raznih tripova, ko ce ga znati.

Pre svega, moje misljenje je da su ovi modemi sto dele svima totalni krsh. Znaci, dok sam bio na adslu kod Telekoma (520s - w-ruter), nikad nisam imao "limited connectivity" problem. Jedino kad je cela mreza bila u prekidu.
Kod IKOMa, mreza normalno radi, a glupi modem sam (od sebe) izgubi eksternu IP adresu, i naravno dok se ne restartuje (ugasi/upali), nema pomoci.

@Shang Tsung

Modemi su relativno ok kvaliteta (bar ovi thomson modemi). Koristim ga 3 godine i nikada nije pravio problem. Verovatno tvoj modem polako crkava, pa je najbolje da ih zovnes da ti ga zamene.

Crkavaju ti modemi...u principu kod SBB-a je bila politika, ako dodjes kod ljudi i vidis da imaju modem stariji od 3godine, savetujes im da se najave u centralu i da odu po drugi, bio on ispravan ili ne...

Licno nemam problema, a imam 2 rutera povezana i modem motorolin.

Ovo sa modemom je dobra stvar i pametno, meni se svaki i pokvario u proseku posle neke 2.5-3 godine.

@Shang Tsung

Modemi su relativno ok kvaliteta (bar ovi thomson modemi). Koristim ga 3 godine i nikada nije pravio problem. Verovatno tvoj modem polako crkava, pa je najbolje da ih zovnes da ti ga zamene.

Ma ja imam onaj scientific atlanta webstar, na kom je samo zalepljeno cisco. Smece zivo. Kapiram da su ti tompsonovi bolji, kao i motorolini.

Jedno pitanje za sve. Pozajmio sam od drugara neki motorolin modem. E sad, sta treba da uradim da bih mogao da ga koristim umesto ovog. Jel treba da prijavim MAC u IKOMU il sta?

Ako ti je drugar iz komsiluka, onda ste verovatno na istom cvoru, i mozes samo da ga ukljucis i radice (imaces paket koji je drug uplatio). Ako ti drug zivi malo dalje i niste na istom cvoru, onda Ikom mora da registruje taj uredjaj na tvoj cvor, i nisam siguran da ce biti voljni da ti izadju u susret. Ali mozes da probas.

I meni nesto crce net sinoc iza ponoci.:S: Videlo se na modemu(uspravna Motorola) da nema signala. Inace od jutros je sve normalno.

au, evo veceras (oko ponoci) na Banovom brdu sto kazu "sporije nego dial-up" i posle vise restarta modema... inace godinama veza pici super. mozda su opet u pitanju "pozajmljivaci" kablova?

kako ostalima radi?

Poslednja izmena:
Od kako su ubrzali najjace pakete, internet radi ocajno. Surf nekada ne funkcionise ni brzinom dialup-a, vrlo cesto se zaglupljuje kombinacija modem ruter tako sto modem verovatno izgubi spoljnu IP adresu na trenutak, sve lampice svetle, windows napise "limited or no connection", pomaze samo restartovanje. Prilikom testiranja na Speedtest.net ping i download su OK, dok test uploada cesto nece da pocne ni pisle 3-4 minuta.

Verovatno podesavaju, testiraju, mrezu zbog pustanja nove usluge, a nadam se i pustanja vece brzine nama a jeftinijim ulaznicam.

A, da... Kada pozovete i pitate sta se desava dobijate odgovor "Kod nas je sve u redu"

Od kako su ubrzali najjace pakete, internet radi ocajno. Surf nekada ne funkcionise ni brzinom dialup-a, vrlo cesto se zaglupljuje kombinacija modem ruter tako sto modem verovatno izgubi spoljnu IP adresu na trenutak, sve lampice svetle, windows napise "limited or no connection", pomaze samo restartovanje. Prilikom testiranja na Speedtest.net ping i download su OK, dok test uploada cesto nece da pocne ni pisle 3-4 minuta.

Verovatno podesavaju, testiraju, mrezu zbog pustanja nove usluge, a nadam se i pustanja vece brzine nama a jeftinijim ulaznicam.

A, da... Kada pozovete i pitate sta se desava dobijate odgovor "Kod nas je sve u redu"
Sve isto i kod mene, užas.

To sam ja imao prva dva dana od pustanja flat5(neki cvor je imao problem pa su sredjivali). Ali sad sve radi savrseno, osim sto mi se upalila plava umesto zute lampice(druga odozgo:)). Sta god to znacilo:)
Nadam se da ce se i vama stabilizovati ubrzo.
A i nije nemoguce da ce pustiti veci net ostalim paketima, bilo bi lepo sa njihove strane.

Hteo sam da uzmem FLAT4, ali videh da imaju akciju 1 mesec kablovske + 3 meseca FLAT2 za 50din... A koliko znam, kada se uzme FLAT2 digitalna TV je omogucena, ali se ne dobija STB. Posaljem mail, da pitam da li je posle 3 meseca moguce preci na FLAT4 i da li se onda dobija STB ili ne, odgovor je stigao sutradan, naravno nisu ni procitali sta sam napisao vec da im posaljem adresu na kojoj cu da uzmem internet i kontakt telefon.

Ok, vidim da nema vajde o informacijama preko email, pa resim da zovnem call centar... Cekao sam citavih 22 minuta, pa zar je moguce da oni imaju toliko poziva? Javi se drcna osoba zenskog pola, kao da je ona cekala 22 minuta i slusala loop neke jadne melodije citavih 22 minuta.
Kazem kakva je situacija i sta zelim, onda drsko odgovori da ona ne zna da li je uopste moguce realizovati na toj adresi, rekoh da verovatno jeste i da sam na doticnoj adresi bio korisnik njihove kablovske 5 godina. Zatim mi rece da ako nisam znao da je potrebno da uzmem kablovsku tv, da nije moguce bez nje uzeti internet - to sam znao i rekoh OK, ako me interesuju informacije moram da ostavim svoje kontakt podatke i da cu dobiti poziv od njihove sluzbe da dodju da realizuju usluge, WTF?!? Pa ko je rekao da ja hocu njihove usluge ako ona ne moze da mi da osnovne informacije koje me interesuju? Evo proslo je 4 dana i nikakav poziv nisam dobio.

Znaci ona ne zna da li je uopste moguce uzeti kablovsku, za koliko je potrebno sluzbi da realizuje kablovsku + internet, da li je moguce preci na drugi paket posle 3 meseca... Ona nema pojma, pa koja je onda svrha call centra?

Da li ovde neko zna da li se dobija STB kada se predje na neki paket sa uklj. pretplatom za dig. tv?

dobija se. nije mi jasno zašto ona u call centru to nije umela da ti kaže. neverovatno.
ugovor potpisuješ na 12 meseci.
posle isteka tog promo perioda od 3 meseca, možeš da pređeš na koji god paket želiš, a ako u taj paket ulazi i digitalna tv, dobijaš i stb.

Da li ovde neko zna da li se dobija STB kada se predje na neki paket sa uklj. pretplatom za dig. tv?
Bez STB-a ne možeš koliko znam da gledaš digitalne kanale.
Tako da moraš da dobiješ.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno