Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Mene nikako nisu jasne ove ponude tipa,flat1 kod ikoma ,ili ranije click1 kod telekoma.Mislim da je vam pameti nuditi brzinu 256 kbps,po ovoj ceni.Znam da ima ljudi kojima je i ta brzina dovoljna za neke osnovne stvari ,ali mislim da i cena treba da bude dosta manja.

Pa za < 300 dinara ima flat od 256, gde ces manje? Ta ponuda gadja segment ljudi koji koriste dial up. Npr. imas tv kod ikoma (~900 dinara mesecno) i ne korsitis internet mnogo. Do sada si kada ti treba nesto na netu koristio dial up, tipa desetak sati mesecno. Sada imas opciju da das ikomu 250 dinara mesecno i da imas flat internet po 4 puta vecoj brzini od dial upa. Nema vise bojazni da li si zaboravio da prekines vezu, da li ces pokupiti neki virus koji ce da zove brojeve u Brazilu i slicno. Dakle klasicna unapredjena zamena za ljude kojima dial up odradjuje posao :)

Pa za < 300 dinara ima flat od 256, gde ces manje? Ta ponuda gadja segment ljudi koji koriste dial up. Npr. imas tv kod ikoma (~900 dinara mesecno) i ne korsitis internet mnogo. Do sada si kada ti treba nesto na netu koristio dial up, tipa desetak sati mesecno. Sada imas opciju da das ikomu 250 dinara mesecno i da imas flat internet po 4 puta vecoj brzini od dial upa. Nema vise bojazni da li si zaboravio da prekines vezu, da li ces pokupiti neki virus koji ce da zove brojeve u Brazilu i slicno. Dakle klasicna unapredjena zamena za ljude kojima dial up odradjuje posao :)

Moja greska,nisam skapirao da uz ovu cenu ide i tv.Onda je ovo odlicna ponuda za jedan deo trzista .

Da li ih treba malo pogurati sto se tice donosenja novog modema. Tipa da se pozove korisnicka podrska da se malo ubrza stvar:).
Pitam ljude koji su jos pre presli na flat5:).

Da li ih treba malo pogurati sto se tice donosenja novog modema. Tipa da se pozove korisnicka podrska da se malo ubrza stvar:).
Pitam ljude koji su jos pre presli na flat5:).

Evo meni pustise flat 5 (prelazak sa 4-ke), 30. novembra kad su i dosli da zamene modem, a ostatak programa na TV (Arenasport i oni Pinkovi filmski) tek 1. decembra popodne.
Ne verujem da ces ih 'ubrzati' zvanjem....

Računaj da im je sada prosek 10-15 dana za instalaciju modema, zvanjem ništa ne postižeš tolika im je sada procedura, ja sam ih zvao par puta ali opet su mi instalirali posle 12 dana.

Heh bzvz :). Naplate od 1. punu cenu a tek znaci pole 15ak dana uvedu modem koji moze da radi na obecanoj brzini :).

Meni je jedino frka jer mozda drugu polovinu meseca ne budem kuci pa ko posle da ih juri po januaru i praznicima moze da se otegne do februara :D

sa es-a:

sad je i na sajtu promenjeno:

Changed:
3.5 Mbps into 4 Mbps

Changed:
20 Mbps into 30 Mbps

Added:
Internet ponuda od 1. januara 2012. godine:
FLAT 1 – 1.195 dinara;
FLAT 2 – 1.695 dinara;
FLAT 3 – 2.295 dinara;
FLAT 4 – 2.895 dinara;
FLAT 5 – 3.995 dinara.

pa kao sto 'kolega' rece izgleda svi FLAT paketi poskupljuju za 45 din.

Ja ne uspevam da ostvarim full 20 mbps :) a gde cu 30... koliki nam je sada upload?

Isti, a sto se tice DL-a, promeni izvore odakle skidas fajlove, i ima i da prebacis 30 ;)

Ja sam na 3 Mb i super mi je :D
Kad cu ja na ptt kds-u videti ove brzine od po 20> Mb/s ...

Kod mene je bukvalno "sto si mucko kolu"
Otkako su podigli sa 3,5 na 4 varira nenormalno, youtube mi na 360 prekida stalno probao sam i sa microsofta da povucem nesto isto uzas
Interesantno je da je ping sve vreme ok

1627273595.png

Prilozi

• dl.png
    dl.png
    54.8 KB · Pregleda: 76
Ništa nije raštrkano.Čovek je lepo postavio link,samo treba malo pratiti temu i to je sve,molim,nema na čemu.;)

Da neko ne zna user/pass za pristup novim modemima :D.

Jos uvek nisam dobio racun za placanje ?
Da li je i kod drugih tako ?

Pa trebao bi krajem decembra da dobijes za januar/februar/mart. A da za decembar platis poslednji od tri sto si dobrio krajem septembra (za oktobar/novembar/decembar).

Vanredno dobijas ako se tek prikljucujes ili menjas paket pa salju novi racun (meni je stigao krajem novembra novi zato sto sam se prebacivao na drufi FLET).

@variable hvala :D

Meni je isto tako :)
Zvao sam TP, mozes da izvrsis uplatu po racunu iz novembra sa istim pozivom na broj. Ja sam tako platio i sve je dzokej.

Ja obično uplatim kada mi pošalju SMS sa upozorenjem i podacima ;)

A i dobicete 6-7. u mesecu na ikomov webmail upozorenje da niste platili, sa tacnim podacima za uplatu. Samo platite pre 10. jer tog dana iskljucuju (osim ako je vikend). Provereno vise puta :d

Meni uvek stize SMS upozorenja 6-7. u mesecu bez obzira platio ili ne pre toga :)

evo da se i ja umesam... kako 10 u mesecu uvek iskljucuju najkasnije morate uplatiti 8 i to nemojte u posti nego banci , slikajte racun i posaljite im na [email protected] ako im ne prodje uplata uvazice vam ovo

To vazi za ovaj mesec (da je potrebno uplatiti do 8.), jer 10. pada u subotu. Inace kada je 10. u mesecu radni dan, dovoljno je da u banci uplatite 9. u mesecu i net vam nece biti iskljucen. Ja gotovo uvek placam 9. jer obicno prvu sedmicu u mesecu nisam u Beogradu. Kao sto rece @zemun, postu izbegavajte za hitna placanja, jer zadrzavaju novac i po nekoliko dana.

Kako stoite sa uploadom ? Pre "update-a" sam imao 20/1 sada imam 30/0.5

1642618600.png

Da li je i kod ostalih upload smanjen sa 1 Mb/s na 0.5 Mb/s?

Nope. Kod mene je sve ok.

1642719113.png

Poslali su mi sms i uredno sam platio.
Moguce da sam zagubio uolatnicu koju su mi poslali u paketu za prethodna dva.

Vrh Dno