Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

A što ne zoveš kor. servis/podršku? To je valjda prva stvar koju trebaš uraditi pre nego što postuješ takve rezultate na forum.

Jeste nedelja i ne znam do koliko rade danas, ali sutra ujutru možeš da ih zoveš.

proradilo je opet uvece....nema razloga da zovem podrsku, jedino ako skroz nestane interneta na doze od 24 sata, onda zovem podrsku.....

Pa ako te već zeza net, pozoveš i uljudno kažeš da net ima prekide na toj i toj lokaciji u to i to doba. Ujedno i pitaš da li ima nekih radova na mreži i da li su problemi zbog njih. Ako je odgovor potvrdan, onda sačekaš kraj radova.

Raspitaš se malo i bude ti lakše, ne moraš da se nerviraš kad net baguje.

Al' dobro, kako je tebi po volji. Ja sam samo dao predlog.

Moze li mi neko reci, posto ne mogu da nadjem, da li se na ikomu mora potpisati ugovor na neki period? Imam njihovu kablovsku tv... Moze li ono kao na sbb, kad uplatim imam net 30dana, kad istekne niko me ne cima, kad ponovo pozelim net uplatim ponovo...

Mislim da mora 12 meseci ugovor i da u tom periodu ne mozes da raskines a da ne platis penale...

Ttalk via HD2

Kad prvi put uzimas internet od njih moras potpisati ugovor na 12 meseci. Posle toga ne postoje vise nikakvi ugovori, ni opcije za iste. Placas svaki mesec, ne postoji preskakanje kao na SBB prepaidu.

dobio sam danas dopis da menjaju na 20 Mbs a sa tim i modem , jel zna neko nesto u vezi toga msm koji je modem u pitanju itd itd?

šta menjaju? paket od 15 Mbps (Flat 5) na 20? šta tačno piše u dopisu?

Cujem da se povecava internet sa 5mb na 6mb :d
To je coool! U pitanju je flat 3.

sosrq9.jpg

Opa. Stvarno lepa vest :)

kada ti budu trazili cca 50 € za docsis 3.0 sta ces da kazes ?

Ja imam isti taj modem, tu motorolu, nesto je zezao prethodni "tomson" pa su mi doneli ovaj, imam ga vec sigurno jedno 6 meseci, inace FLAT3.

Isto sam i ja dobio. E sada svi mi imamo ove modeme:
http://www.motorola.com/Video-Solut...-Gateways-and-eMTAs/Cable-Modems/SB5101_US-EN

ili ti EuroDOCSIS 2.0 standard. E sada taj standard ti omogucuje bandwith od oko 50 Mb/s down i oko 30 Mb/s up.
Tako da vrlo verovatno ce sledeci modemi biti iz 3.0 standarda koji omogucava mnogo vise :)

Nemamo svi Motorolu. Neki imamo i Thomsona :) Ali u svakom slucaju si u pravu. I Motorola i Thomson su docsis 2.0 modemi, i ne vidim razlog zasto bi ih menjali osim ako ne prelaze na docsis trojku.

A neki imaju i scientific atlanta 2100 :) ikom bas sara sa modemima...

DOCSIS 2.0 podrzava tacnije 54Mbps. Dok 3.0 moze da bond-uje vise kanala i da se dobiju maksimalne brzine od N x 54Mbps. Entry level modemi su tzv 4x4, gde se bonduje 4 x 54Mbps i 8 x 4 gde se bonduje do 8 kanala odnosno 8 x 54Mbps. Nikakve doplate ne bi trebalo da postoje jer DOCSIS 3.0 modemi generalno sada kostaju koliko su kostali svojevremeno i 2.0 modemi.

Sad ja nesto ne kapiram. Postojeci modemi koje je Ikom podelio (na primer, ja sam dobio Thomson) mogu da obezbede 20 mbps kolika ce biti brzina za najjaci paket, Flat 5. Zasto menjaju modeme korisnicima sa paketom Flat 5 i da li menjaju modeme samo korisnicima Flat 5?

Jel' moze neko kome zamene modem samo da se javi i kaze nam sta je dobio?

Jos kad bi im palo na pamet da isto tako zamene i postojece, kako oni zovu "digitalnim dekoderima" za digitalnu televiziju...

I ja dobio obavestenje o 20 mbps... sta reci sem da sam impresioniran. Nadam se da cu dobiti bar 1mbps uploada.

Sad ja nesto ne kapiram. Postojeci modemi koje je Ikom podelio (na primer, ja sam dobio Thomson) mogu da obezbede 20 mbps kolika ce biti brzina za najjaci paket, Flat 5. Zasto menjaju modeme korisnicima sa paketom Flat 5 i da li menjaju modeme samo korisnicima Flat 5?

Jel' moze neko kome zamene modem samo da se javi i kaze nam sta je dobio?

Verovatno zbog buducih potreba. Ako se ispostavi tacno da dele 3.0 modeme, tj. da prelaze na 3.0 standard, onda ce u nekoj skorijoj buducnosti verovatno da ponude i neke nove pakete, sa mnogo vecim brzinama od postojecih (i po vecoj ceni naravno). Nesto slicno kao sto SBB ima one pakete od 30 i 60 mbps. U svakom slucaju ako su nabavili docsis 3.0 opremu na svojoj strani, pre ili posle ce morati polako da prebacuju i korisnike na isti standard kako bi iskoristili sve mogucnosti nove opreme. A ne vidim bolji nacin od ovoga da se krene u zamenu modema - prvo zamenis onima koji imaju najvece pakete i koji najvise i placaju. Em je takvih korisnika najmanje, em je najveca verovatnoca da bi neko iz njihovih redova presao na te hipoteticke pakete velike brzine :)

Poslednja izmena:
EDIT:
Zvali u medjuvremenu i rekli da su sve sredili so nvm :D

Poslednja izmena:
jesu li zvali nekog od vas sa flat 5 da nabudze na 20 mbs? shta im znachi ono uskoro? za 3 meseca? :D

Odakle ste iskopali informaciju da uvode docsis 3.0 standard i kakve veze ima 20mbs sa docsis 3.0.
I ova motorola 5101e koju imam, siguran sam, da moze da izdrazi tih 20mbs.
Isto tako 80% ljudi ne bi zelelea da bilo sta doplati da bi sa docsis 1.1 i 2.0, presli na docsis 3.0,
kojima je sasvim dovoljno od neta da procitaju novine, vide se sa familijom i posalju meil.
Preostalih 20%, peglaju samo tako, pa na Boga ne misle.

Poslednja izmena:
Ne placa se nista, menjaju o svom trosku, a nismo iskopali, vec su oni zvanicno poslali pismeno obavestenje o povecanju brzina i navodnoj zameni modema

jesu li zvali nekog od vas sa flat 5 da nabudze na 20 mbs? shta im znachi ono uskoro? za 3 meseca? :D

Mene jok, i bas sam isto pitanje hteo da pitam. Promenili su i na sajtu, a kad ce stvarno da dignu brzinu, ko zna :d

Evo mene su upravo zvali, treba da dođu u nedelju da zamene modem :)

ja sam ih zvao malopre i u fazonu zvace me kolega njihov, pa da se to za par dana zavrshi, da li sam neshto ubrzao time, ne znam, ali u svakom sluchaju josh jednom bravo za ikom.

Vrh Dno