Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Bas...najbolji su sa odnosom ponude/cene u Srbiji trenutno, a tu ne mislim samo na net, nego i na digitalnu i KTV. Realno jedini konkurent im je SBB, adsl/iptv nije na tom nivou...

jedino mozda orion telekom adsl, malopre prichah sa drugarom koji ima 16/1 paket, placa 2100 din ako sam ga dobro skontao. izmerio je speed testom brzinu i izbacilo mu solidnih za adsl 14.2/0.84, ping 5, tako da, sht ose tiche best baja, mozda i to nije loshe. plus nisam ga pitao ima li za tu lovu i josh neshto tipa fixni pretplatu i sl

Problem sa Ikom flat 3 (6/0.36 Mbps) pukne mreza

Imam jos uvek matori Tomson modem od 2004 god. kad sam podpisao ugovor.
Ploca je P8P67. U toku skidanja velikih fajlova ili dugog pretrazivanja na netu prvo prijavi IE je prestao sa radom iako mi on nije primarni pretrazivac i posle nekoliko sekundi nemam mrezu.
Pogledam setavanja svi parametri su nepromenjeni.
Kada mu zadam da sam pronadje problem kaze, ponvo prijavljena vasa IP adresa na server.A ponekad nece cak ni tako da odradi nego restart modema.
Po mojoj logici ili je modem ili realtek na ploci(virusa nemam).

Ako vi imate neki savet dobro bi dosao!

@demios to je sve na ugovor, to ne racunam, svi su oni povoljni ako se ti obavezes ugovorom...nema tu logike, po toj logici su i mobilni telefoni jeftiniji nego sto jesu al aj se obavezi ugovorom na 24 meseca nekom operateru...sve to ima svoje...

@CIRA01, Ti modemi se menjaju posle max 3 godine...

Probaj sa promenom ip(tj mac)
Kod:
http://www.technitium.com/tmac/index.html
a ako ni to onda telefonom da ih pitas sta sve moze da pravi problem.

ja sam ih zvao malopre i u fazonu zvace me kolega njihov, pa da se to za par dana zavrshi, da li sam neshto ubrzao time, ne znam, ali u svakom sluchaju josh jednom bravo za ikom.

Zvali su me danas oko 13, i hteli su da dodju sutra rano ujutru, ali ja imam obaveze, medjutim pomereno je sve, dolazi sutra u 12h kod mene(ako ne ispali), cim zavrsim to, kacim sta je i kako je ;)

:wave:

Interesantno mi je ovo sto su sitnim slovima dodali na internet stranici:
Detalji Internet ponude (odnos download/upload): paket Flat 1 256/64 Kbps; paket Flat 2 3584/128 Kbps; paket Flat 3 6144/384 Kbps; paket Flat 4 10240/768 Kbps i paket Flat 5 20480/1024 Kbps.
Po ovome ja bih sa Flat 2 trebao da imam cistih 3500 Kbps na speedtest-u a ne 3420 Kbps koliko u proseku imam

Hmmm nije tu tebi nesto jasno...sasvim je odicno ako od teoretskih 3584 imas 3420. Ne razumem tvoju kontataciju, verovatno su to dole stavili zbog upload-a koji do sad nije pisao na sajtu.

Evo koliko ja imam na Flat3

1535356811.png

Meni je najbolji pokazatelj brzine(kada nesto skidam) AIDA64,jdown i naravno newsleecher. Za prva dva mi kaze 430kB/s a drugi 414/kB/s.

Evo sad ode momak iz Ikoma.. Novi modemi su docis 3.0 takodje Motorola, slicna je dosta staroj Motorli koju vecina sad vec ima, samo sto je ova malo vise fensi :d :p, i jasno ima docis 3.0 pa samim tim i bolje radi... Takodje stara Motorola se kacila na jednu mrezu, dok se ova ova kaci na 4 mreze, i u sustini to je to :) Ako mogu jos nekako da pomgonem, vicite :)

Ovaj modem je uptianju: http://www.icbn.com.tw/product.php?act=view&no=23 http://cablecom.no/HFC-aktivt/CMTS-...-eDOCSIS-30-8x4-ch-med-2xVoIP-CBNCV6181E.aspx

evo ga i na delu :d
1536058095.png

Upload je malo losiji, jer upujem nesto i upovo sam sve vreme tokom testa, ja prezadovoljan :)

Poslednja izmena:
Za 4000din mesecno glupo bi bilo da nisi :d

Hehe, pa znas kako, placam i struju 5000-6000 mesecno pa nisam zadovoljan snagom iste i cestim padom napona :p

Pa kad zivis u selu :p Meni i 6Mbs vise nego dovoljno, al ono sta znam svima su nam potrebe razlicite.

Probaj sa promenom ip(tj mac)
Kod:
http://www.technitium.com/tmac/index.html
a ako ni to onda telefonom da ih pitas sta sve moze da pravi problem.

Hvala na pomoci
Zvao pre 4 dana i bla,bla,sve uredu
Ponovo zvao i bilo je izvinete problem je bio kod nas.
Tako da ih jedva ubedih,ali resio sam problem.

EDB ti filtrira saobracaj :d ...placas najjeftiniju struju na ovim prostorima i jos se grejes na istu,pa gde ces vise da se zalis:smash:
Ma sa EDB-om se nikad nista ne zna, ako vec filtriraju, bar to malo sto puste nek je kvalitetno :d
Ne grejem se na struju, vec na gas ;)

ma nista ;)

danke :D Bice uzivancije, samo da skupim kes za neki veci i dodatn hard, jer ovaj od 1Tb, je poceo da se bori za vazduh :d

:wave:

extra!
evo i kod mene se pali disc cleanup :D:D

valjda ce i mene uskoro pozvati.... :(

Dobih i ja novi modem :)

1539660705.png

Bilo je takvo doba dana i tako je ispao test. Inače je manji.

mene zanima kako vam radi net taj paket od 20Mb?

jel ima prekida?

Nema prekida, mada ja nešto nisam primetio "zakucavanje" protoka kada radim donwload sa file hosting sajtova kao što je to bilo ranije. Često ne dostigne ni onih 16 Mbit od prethodne brzine, mada da ne grešim dušu, možda je to i do samih file hoster-a. Treba malo duže da ga koristim da bih mogao da donesem konačni sud.
Moguće je i da je u pitanju to deljenje na više kanala po kojima sada modem radi, pa jedan download teže povuče ceo protok, već je potrebno više istovremenih konekcija da bi se ostvarila maksimalna brzina.

sto bi trebalo da znaci ako koristis torrent da bi mogao max izvuces?

edit:
naravno ako je seedovan ;)

Verovatno. Nisam još uvek probao da povučem neki od podizanja brzine.

Nazad
Vrh Dno