Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Ja isto imam Flat 3 kod IKOM-a i sad sam u bedaku jer se selim na masto gde IKOM ima instalaciju blizu (bukvalno u istoj ulici nekoliko brojeva daleko), ali ipak predaleko za uvođenje, pa jedino ostaje SBB koji je u tom kraju glavni. Na koji paket SBB bi bilo najpovoljnije da pređem sa IKOM Flat 3.

A za skidanje i kod mene je slična stvar, najviše sam svlačio tamo kad je brzina bila 2-3 megabita (loše spavao noću od zvuka kulera... mada od kad imam laptop njega koristim za noćne operacije jer je nečujan). A imam i objašnjenje za to. Izgustirali smo internet, to jest došlo je do osiromašenje količine, za nas novih, stvari na net-u. Taj prvi period brzog flat interneta je onaj kada je za korisnika internet pun stvari za skidanje, i čovek onda dan i noć skida li skida. E onda naiđe dan kad je čovek skinuo sve što mu se skidalo, i sada jednostavno čeka da se nove stvari pojave pa da ih skine, a u tom režimu skida se znatno manja količina u odnosu na vreme nego u početnom periodu. Jer mora da skida onom brzinom kojom se nove stvari pojavljuju. Kako analiziram, sunce ti :D

Poslednja izmena:
Pa šta znam... činjenica je da sada prvi put posle jedno 5 godina po par dana imam praznu download listu, ali ne bih rekao da skidam manje. Za poslednjih nedelju dana sam svukao sigurno 100 GB.

1471331711.png

Видим ја нешто ми учитава брзо YouTube 1080p, отворим SpeedTest, и имам шта да видим. И одмах правац Benchmark да се похвалим, кад оно, касним цео дан:)

Pa ono... samo 1080p Star Wars BR ripovi - oko 70 GB + par igara, filmova i epizoda serija... eto ti 100 GB.

1471331711.png

Видим ја нешто ми учитава брзо YouTube 1080p, отворим SpeedTest, и имам шта да видим. И одмах правац Benchmark да се похвалим, кад оно, касним цео дан:)

Cek, cek, nesto ti je slab upload...to je flet 4?

Да, писао сам већ на овој теми, нешто ме зеза рутер. Кад закачим рачунар директно на модем, све је у реду...

IKOM je pre 10-15 godina dosao kod mene na Karaburmu i nudio Kab.TV+Intrenet(otvorio je prodajno mesto)ali je sve bila sarena laza.Ljudi su masovno dolazili da se zale i oni su se odselili na Novi Beograd.Svi smo presli na SBB i od tog prelaska nemamo problema ni sa Kab.TV. i internetom.

To su sve urbane legende..."SBB je najbolji, IKOM ne valja nista, itd" u SBB sam radio jedan kraci period 2009 godine, a ikom imam kao operatera. Zakljucak je da se kvalitet izjednacio, cene su osetno nize na strani IKOM-a trenutno, a treba napomenuti da kvalitet konekcije najvise zavisi od dela grada u kom se nalazite a ne od mreze na koju ste povezani.
npr SBB, je u tom periodu koji ti spominjes pa do pre par godina pored izgradnje svoje mreze kupovao i mreze manjih provajdera koje nisu bas bile na zavidnom nivou. Sada je stanje takvo da "crnih tacaka"(gde je siglan los i konekcija loseg kvaliteta) nema skoro nigde, tako da se se sve svodi na cenu odnosno brzinu interneta i kvalitet digitalne...

Evo ni ja u Zemunu nisam imao problema sa IKOM-om, nikad...za deceniju koriscenja mozda je bilo par prekida signala i to je to, i to usled groma ili nekog pozara - dakle stvari na koje se ne moze uticati.

Poslednja izmena:
Ja imam samo ~3.5 mbit, smrc :)

ikom, za sada, rocks ;)

kad se setim da sam sanjao sbb godinama (parni brojevi ulice imaju sbb, neparni ikom) i da sam sklopio sa njima ugovor nakon nekoliko godina moljakanja da bi na kraju ispalo da ipak ne mogu da se nakachim bez postavljanja neke bazne rachve jer su se ilegalno nakachile komshije pune love, a ja da se i pored potpisivanja ugovora ipak mogu samo da se slikam ako taj komshija (nismo u nekim bash odnosima) ne dozvoli postavljanje iste (naravno ne pada mi an pamet da ga pitam, pogotov ne sad).
sa IKOM-om sam progledao, pa chak i posle solidnog beotel adsl-a. net jednostavno razara, shta god mu zadao, radi punom parom i beze ikakvih prekida, padova, gushenja.

a da, lokacija dorcol, paket 15/1 :D

Poslednja izmena:
Ni na sajtu jos nista o povecanju brzine.
E svaka im cast za flat 4:). Lepo su se setili:)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Ja sam dobio pismo u kom me obavestavaju o povecanju paketa :)

Dobili smo svi, samo verovatno nekima nije jos stiglo ili nisu otisli do sanduceta.

A stvarno ih ne kapiram sa slanjem tih obavestenja :) jos kao imate i hbo i pron u tom paketu. Jeeeel? :) Samo bacaju nepotrebno papir...

Ah bacio sam papir ali pise otprilike:
postovani korisnice...bla..bla..obavestavamo vas da vam je povecan protok na flat2 paketu 3.5Mbps...cena ostaje ista bla bla.
S postavanjem IKOM
I to ti je to na celom A4 listu :)

haha da, i ja dobih malopre. posebno je interesantno sto je ovo prvi put ikada da salju obavestenja te vrste. i to ne zajedno s racunima. :)

Ne znam dal samo ja nisam dobio te letke ili sta je, al aj da pitam da bude razumljivo: Da li je neko, ko ima Flat 5 dobio bilo kakvo povecanje, i da li ce Flat 5 biti uopste ista povecavan? :)

......nesto u poslednje vreme cesto dobijam mucenje sa konekcijom, cekam 304 minuta da se ucita stranaa, packet losss ide do 50% :S

:(

Zarkovo, flat 4

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno