Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Ok posto je taj sajt sve samo ne pouzdan, ajde odsrafite svoj upload ka nekom fileserveru ili preko p2p programa pogurajte pa vidite pravu sliku.
Taj speedtest moze "odokativno" da ti prikaze brzinu. Ne znam samo po kojoj matematickoj formuli je meni onih 6.94mb/s davalo preko steam account-a kada sam skidao igru 840kb/s ?

Lepe brzine, nema sta.
Ja sam i dalje na 3Mb/s.

^^ Pa i ja sam isto, ali mene ne brine tih 3Mbps downloada, već onih jedva "vidiljivih" 128Kbps :trust:

1339381964.png

I kod mene nista za sad od povecanja uploada... Flat 3 je u pitanju.

koako bre flat 3 xD

imas 6.36 mbps down :S

Moram da ih pohvalim što nemaju dinamičke IP adrese kao svi ostali nego polu statičke (po nekoliko meseci stoji isti IP, i posle resetovanja modema više puta). Dobro dođe ako je potrebna ssh ili VNC veza sa kućnim kompom, ili za lični kućni web server.

^Ne postoji "polu-staticka" adresa....Ti dobijas ili staticku ili dinamicku IP adresu. Stvar je do njih koliko ce ti biti leased time....

a promenom MAC-a?
i onda ti daje istu IP?

Ne, promenom MAC-a dobijes novi IP. Jedino sto moras da resetujes modem nakon promene MAC-a

Ja ne kapiram ovaj IKOM, upload nikad gori...

1351723479.png

Pa kod mene cas ima cas nema...plus ovo nije ni 512k koliko bi trebao da imam na Flat 4 paketu

falim te da su više (recimo negde oko 1. juna 2011.) podesili NTP ili SNTP (sinhronizacija vremena sa serverom).

sad kad gledam logove sa kablovskog modema piše tačnije vreme kad se šta desilo, a ne ono januar 1970...

jel moze neko da mi kaze koji je postupak otkazivana interneta(znaci samo internet, kablovsku hocu da sacuvam) kod ikoma?

nisam ;p

pre 4 godine sam potpisao onaj prvi ugovor sad su prikljucivali...

toliko jednostavno? super onda ;p

mislio sam da ima neki otkazni rok il tako nesto slicno...

Možeš i email-om,tako sam ja predhodni put otkazao.
Ako ga već imaš onda moraš da otkažeš do 15-og u mesecu,činimi se.

Poslednja izmena:
Možeš i email-om,tako sam ja predhodni put otkazao.
Ako ga već imaš onda moraš da otkažeš do 15-og u mesecu,činimi se.

hvala za info

a posle kad budem hteo da se vratim na ikom(posle 6 meseci npr.), potpisujem novi ugovor?

Ni kod mene i pored ranije navedene ljubaznosti, koja je ocito bila plod zelje da me najelegantnije od.yebe sa spiska smaraca.

...čisto da završim taj deo priče.....
U međuvremenu je stigao i račun za sledeći mesec tako da je juče ex-wife popi*dela i rekla da će da ih tuži tržišnoj inspekciji, ratelu i da će dobiti "specijalku" na Studiu B ( ima tamo prijateljicu )....i gle čuda u toku popodneva je dobila digitalni risiver...
...kakva g*vna....:mad:

Uz napomenu da ce mozda hteti da ti naplate taksu za priljucenje na net (kao da se prvi put prikljucujes) od recimo 2000 din. ili ce im verovatno i tad biti aktivna promotivna ponuda da se prikljucis na net za 500 din. i u tome dobijes mesec dana besplatno FLAT2 brzinu i besplatno kablovsku TV tih prvih mesec dana.

da ovo je Flat 2 :S:
Ode u k. Juce ili prejuce otkako su nesto cackali pa nije bilo ni neta ni tv-a
Sad gledam dobili su gomilu novih IP opsega

...čisto da završim taj deo priče.....
U međuvremenu je stigao i račun za sledeći mesec tako da je juče ex-wife popi*dela i rekla da će da ih tuži tržišnoj inspekciji, ratelu i da će dobiti "specijalku" na Studiu B ( ima tamo prijateljicu )....i gle čuda u toku popodneva je dobila digitalni risiver...
...kakva g*vna....:mad:
Ja sam ih tada zvao svakog dana, s namerom da dosadjujem i doneli mi receiver posle par dana, tacnije oko 15.06. Tuzan nacin, ali ***, Srbija, Srbija...

uh od juce net radi ko munja, poslednjih 10ak dana je bilo stvarno lose, sporo do zla boga ! ali sad sve radi 100% ^.^

Jel ima jos neko problema sa IKOM-om ovih dana? Zadnja tri dana mi prekida internet cesto, sam prekid ne traje dugo (do 5s), ali zahteva restart rutera plus ne mozes nista da radis sto zahteva konstantnu vezu.

Tja, ne znam sta je onda, a znam da nije nesto do racunara jer bas uhvatim modem da se resetuje. Evo veceras treci put u zadnjih ~1h...

Nazad
Vrh Dno