Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Стварно ми није јасно чему овај Голф Клуб ко гледа тај канал и то га ставе на позицију Animal Planet-а, а уместо History Channel-а иде овај дрљави EUROCHANNEL, само се надам да нису толико ударени да избаце из понуде Animal Planet и History.:zgran:

Animal Planet je sad na C 50 a History na C 56. Golf Klub moraju da ubace zbog ucena iz SBB-a

Inace koga zanima, tj kome treba da se izvezde prikljucak za tv ili tako nesto evo nekih cena. Dolazak 400 din, metar kabla 50 din, spliter 1/2 300 din, filter( ide na kabal tv-a) 60 din... Sve u svemu deru :D
Nego interesuje me da li ima neko ikom telefon, nije mi jasno kada hocu da pozovem, svaki put mi izbacuje da je zauzeto :S

Ne znam kako se krecu cene kablova i splitera u prodavnicama, ali dolazak im je prilicno jeftin ako se uzme u obzir da u proseku verovatno imaju trosak za benzin od 150-200 dinara i da ce taj radnik potrositi bar jedan sat svog radnog vremena po dolasku.

Neka ga firma ukupno placa 350 evra mesecno (a verovatno placa vise), 22 radna dana, to je otprilike 2 evra na sat. Znaci ta cena dolaska u sustini pokriva radnikovo utroseno vreme + benzin.

Ne znam ali eto npr meni je zavrsio sve za ravno 5 minuta uzeo 1300 din i otisao. :D

Nego interesuje me da li ima neko ikom telefon, nije mi jasno kada hocu da pozovem, svaki put mi izbacuje da je zauzeto :S

U Srbiji možeš da zoveš samo fixni koji je takodje IKOMov. Ne možeš da zoveš druge fixne telefone jer još nisu dobili licencu. A kada zoveš nekoga moraš da okrećeš 00381xxxxxxx

Tako su meni objasnili kada su mi instalirali telefon

Na tvoje pitanje je već odgovoreno u ovoj temi. Treba da promeniš MAC adresu rutera (ili računara za one koji vežu direktno računar na modem) i resetuješ modem. Posle toga ćeš dobiti novu IP adresu.
Hvala na odgovoru, mrzelo me da tražim, sada vidim da je pisano o tome. :D

Jedno pitanje koje nisam našao:

Da li je moguće gledati ikom digitalnu preko windows media centra i kako se priključuje digitalni risiver na računar? Preko tv tjunera koji ima dvb-t mislim da ne može, treba dvb-c...

Код мене на компу је Leadtek WinFast DTV1800 H пише да подржава дигитални DVB-T сигнал тако да вероватно не може пустити овај наш дигитални, можда да пробате са овим моделом Leadtek WinFast DVR3100H, иначе има одличан даљински који је брз и прецизан, ја сам на аналогној тв и са њом са баш задовољан квалитет слике је врло добар, а мислим да код нас нема тв картица које подржавају DVB-T2 сигнал.:)

Treba vam tjuner koji podrzava DVB-C, a takvih TV kartica mislim da nema u Srbiji.

Kod mene na sony tv(oba imaju digitalni tuner ovaj koji treba za ikom tv) 2 komata radi digitalna savrseno, nemam nikakve primedbe..

Prijavio sam se za internet, reče ona gospodža da će me kontaktirati tehnička služba. Samo još ne znam da li da uzmem flat 2, ili 3, jer ne znam da li može digitalna preko kompa.

Kakve izlaze ima digitalni risiver? Pretostavljam HDMI i scart. Može li se to nekako ubudžiti u monitor, grafičku, ili je jedino rešenje dvb-c tjuner kartica? Imam 24" monitor i komp koji mi prvenstveno služe za gledanje TV-a i filmova i ne bih sada kupovao još jedan tv.

Da, to je totalni fail u stvari, digitalna TV koja na kraju opet zavrsava kao analogna.

Jel ima neko problem da nema signala na digitaliji ali na analognom sve u redu? Kasnio sam malo sa placanjem racuna, ali mi internet nisu ugasili. Ne znam sta se desava.

Verovatno je zbog toga sto nisi platio. Za digitaliju je rok do 5. u mesecu, po tom pitanju je odvojena od analogne televizije i/ili interneta. Te kako to prodje, a njima uplata nije evidentirana - odma' seku.
Naucio na caletovom primeru, sasekose ga taman pred neku utakmicu :D... sad placa po 3. meseca unapred :p

P.S. Ima li jos neko da je bio bez neta citavu nedelju i ponedeljak do 13h, recimo... bukvalno mi pre sat vremena "stig'o" net.
Dodjoh iz grada nakon subotnjeg izlaska oko 4, neta bilo... bacio pogled na sajt-dva, zavuk'o se u krevet... kad je tacno nestalo, ne znam, ali ga od tada vala nije bilo sve do malopre. Dakle, citava nedelja, od jutra do mraka... i, evo da kazemo, pola ponedeljka.

Vracar, Cubura... podno Kalenic pijace.

Meni na Banovom Brdu nije bilo prekida, jedino je zbog vetra ova 2 dana slika i net malo stucao ali dobro, to je vec uobicajena pojava :D

Izgleda da ipak može AV kompozitnim u AV kompozitni ulaz TV kartice.

Naravno da moze, to uvek moze. Tako gledam digitalni program preko KAON-a i Pinnacle TV kartice... ima sigurno jedno dve godine.

Drugo je pitanje da li windows media centar može prikazati tu sliku, ili mora neki drugi plejer.

Koristi softver koji si dobio uz karticu. A mozes i neki drugi... ja npr. koristim DScaler (dobar je i za snimanje programa).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Naravno da moze, to uvek moze. Tako gledam digitalni program preko KAON-a i Pinnacle TV kartice... ima sigurno jedno dve godine.

Hvala na konkretnom odgovoru, nisam bio siguran da može. Koliko taj analogni prenos kvari sliku, je l' bude bolja od analogne kablovske?

Koristi softver koji si dobio uz karticu. A mozes i neki drugi... ja npr. koristim DScaler (dobar je i za snimanje programa).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Navikao sam na medija centar, a imam i dobar daljinski prilagođen medija centru. A i softver koji sam dobio uz gigabyte gt p8000 (PrestoPVR) na sedmici ne radi, odn. daje samo ton i skoro je nemoguće to srediti.
Videću kad me priključe šta će i da li će raditi.

Hvala na konkretnom odgovoru, nisam bio siguran da može. Koliko taj analogni prenos kvari sliku, je l' bude bolja od analogne kablovske?

Dekoder i sluzi tome - ako nemas digitalni ulaz (TV sa digitalnim tjunerom, ili takvu karticu) da digitalni signal konvertuje i prilagodi ga tvojim analognim ulazima. KAON (kako sam cuo) nije neko najsrecnije resenje, ali svakako daje bolju sliku od klasicnog analognog kablovskog signala. A imas i EPG (izlistavas TV program) dok titlove mozes da ukljucujes/iskljucujes po zelji.

Navikao sam na medija centar, a imam i dobar daljinski prilagođen medija centru. A i softver koji sam dobio uz gigabyte gt p8000 (PrestoPVR) na sedmici ne radi, odn. daje samo ton i skoro je nemoguće to srediti.
Videću kad me priključe šta će i da li će raditi.

Uz dekoder dobijas i upravljac, jer ces sada programe menjati na dekoderu, a TV kartica ti prima samo jedan signal :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Izgleda da ipak može AV kompozitnim u AV kompozitni ulaz TV kartice. Drugo je pitanje da li windows media centar može prikazati tu sliku, ili mora neki drugi plejer.
Može, ali ti u prvom pitanju nigde nisi naveo da imaš tv karticu, zato sam ti rekao da ne može u monitor.

Da li ikom daje wireless rutere?

:trust:
Дакле мора да се кешира..одлично! Да ли неко користи бежични рутер, и који ваља купити?

Jel 'kašljuca' internet još nekome u Zemunu? Pomislih da Kasperski koči,ali ista situacija i kad je isključen. I posle restarta modema i rutera slična situacija

Vrh Dno