Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Ljudi, treba mi mala pomoć oko opreme. Prvo, koji kraj ide u TV, a koji u modem? I, koji kabl da kupim pošto jedan očigledno fali (na gornjem račvanju), bilo koji antenski ili neki kvalitetniji, ili?
IMAG0178.jpg
Drugo, da li je ova Motorola ujedno i WiFI ruter, ili je samo modem? Hvala svima unapred :)

Prilozi

• IMAG0180.jpg
    IMAG0180.jpg
    544.2 KB · Pregleda: 239
1. Ovo sa "budzom" (tj. HPF-om) ti ide u TV.
2. Unfortunately, samo modem.

Uredjaj je samo modem a u njega stavljas kabl taj sa out oznake sto nema debeli filter na sebi...

drugari hoce li skorije biti ubrzanja?:) treba da odgovore telekomu za brzine:)

Ovako posto planiram da kupim tv za moju sobu, interesuje me da li oni naplacuju nesto sto dodju i razvuku prikljucak za tv ?

Verovatno naplaćuju. Što sam ne staviš razdelnik i razvučeš kabl? Nije neka nauka.

Vise bih voleo da odgovore SBB-u, uvodjenjem HD kanala.

Ne ide klasican razdelnik sto valjaju po pijacama ako je uzeo i internet, treba mu onaj koji ima asimetricnu podelu na izlazima to jest sa najmanjim slabljenjem tamo gde ide internet kabl ka racunaru/modemu..

Taj razdelnik se zove TAP. A mozda ce morati i filter da ide pre njega...ne znam kakva je konfiguracije IKOM kablovske...

Prvo negativno iskustvo sa IKOMom... :/

Prešao sam u stan u kome je prethodni podstanar potpisao ugovor na 2g, za ovu akciju za Flat2 paket. Razmenio sam par mailova se ljudima iz IKOMa, da bi me prekjuče nazvala ljubazna dama da mi "uživo" pojasni šta dalje i kako. Ja joj objasnim da nisam u kontaktu sa prethodnim podstanarom i da ga ne poznajem; a ona kaže da nema problema, samo dođem u Džona Kenedija sa ugovorom (njegovim), napišem neku izjavu da želim da preuzmem njegov paket i ugovornu obavezu, i to je to - ugovor prelazi na mene. Međutim, danas kad sam otišao u IKOM, dočekala me je druga ljubazna dama, koja je rekla da moram da imam izjavu prethodnog vlasnika + moja izjava. Naravno, nije pomoglo moje nezadovoljstvo što me džabe prošetaše :(... da ne bude zabune, ne žalim se ja na to što mi treba njegova izjava, već što me prošetaše posle radnog dana džabe...

Na stranu ovo danas, net radi duplo bolje nego na ADSLu u prethodnim stanovima (Sezam, pa kasnije PTT).

*** to je vec papirologija tipa FT1P, nema veze sa netom i uslugom oko istog... :D

@darkos
A sta da je potpisnik ugovora preminuo? Da ides na Bezaniju po izjavu? Lupeta teta, na tu adresu dolazi jedan racun i ti zelis da ga placas, prosto da prostije nemoze. Uopste neuspevam da skapiram njenu logiku, kao poludeo si pa zelis da ti placas za komsiju na istoj adresi?

Ispada da mu treba saglasnost bivseg vlasnika, pocinju da se ponasaju kao lelekom :p

A što uopšte moraš da prenosiš ugovor na svoje ime? Nastavi da plaćaš račune koji stižu i rešen problem.

Nauci suprugu da skida serije sa privatnih trackera. ;)

Morace da preduzmu nesto, korisnici su nestrpljivi u iscekivanju novih tenologija koje ce biti primenjene na njihovim cvoristima..

Sbb ne nudi ftth kao targo (bar nema u ponudi na sajtu).

Ispade ikom najgori :trust:

Ikom nudi telefon koji ne možeš da koristiš u Srb ;)
tj možeš ako imaš para a nemaš fiksni ili mobilni ... :trust:

Kad već pomenuste IKOM telefon
SBB je dobio licencu za fixnu telfoniju. Jel zna neko kakva je situacija sa IKOMom što se toga tiče?

IKOM koristi usluge neke druge (internacionalne) firme, zato i jesu cene onakve za Srbiju.

zoink!

http://www.ikomline.net/home/detalji.php?actual_id=58

NOVOGODIŠNJA PROMOTIVNA PONUDA ZA INTERNET
Promotivno priključenje na Internet do 15. januara 2013. godine.

0 dinara – priključna taksa za Internet + 6 meseci pretplata na paket FLAT 2 (6 Mbps)

Promotivna ponuda važi za postojeće korisnike IKOM kablovske televizije koji nemaju prethodnih dugovanja. U sve navedene cene je uključen PDV.

Sve promotivne ponude važe na teritorijama gde već postoji IKOM infrastruktura. Za detalje o svim aktuelnim promocijama i standardnim cenovnicima pozovite naš Kontakt centar na 011/30-10-110.

Pitanje:

Da li je moguće na jednostavan način promeniti ip adresu resetom modema, ili nešto tako na ikom internetu? Ne treba mi to stalno, već povremeno, radi jdownloadera i sličnih stvari. Ostalo mi je manje više nebitno.
I kako se slažu njihovi modemi sa tp link wifi ruterima (već imam WR841N)?
Nemam živaca da se nadmudrujem sa njima da li može ili ne može dinamička ip, jer ako me slažu, a mislim da hoće, vratiću im opremu opasanu dinamitom.

Na tvoje pitanje je već odgovoreno u ovoj temi. Treba da promeniš MAC adresu rutera (ili računara za one koji vežu direktno računar na modem) i resetuješ modem. Posle toga ćeš dobiti novu IP adresu.

Vrh Dno