Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Evo ga i veceras je net u rasturu.

Inace paket je Flet4.

Toliko o Ikomu

Poslednja izmena:
Mozda rade na mrezi nesto..(tipa prosiruju je i spremaju nova novogodisnja ubrzanja :D )

Neznam kako prolaze ovi sa flet3 paketima, ali ja se mislim da predjem na nizi paket (kad vec imam tu brzinu:d)

Evo ga flat3. Stanje od večeras
269633586.png

Na Dorcolu sve radi kako treba (Flat 3 je u pitanju):

Poslednja izmena:
Evo kod mene flat 3, Vozdovac
Odlicno radi, samo neka tako nastavi :D

Kao sto napisah, bolje da predjem na Flet3

Za vikend prelazim u podstanare u stan sa Ikomom gde je prethodni stanar potpisao ugovor na flat2. Mogu li ja da se prebacim na flat3, iako nisam potpisnik prvobitnog ugovora? (ugovor je potpisan sad nedavno, u septembru)

Ovi prekidi mi malo idu na znate vec sta.

Za vikend prelazim u podstanare u stan sa Ikomom gde je prethodni stanar potpisao ugovor na flat2. Mogu li ja da se prebacim na flat3, iako nisam potpisnik prvobitnog ugovora? (ugovor je potpisan sad nedavno, u septembru)

Mozes, mailom ili formom na sajtu, isto tako vratis posle na flat2.

ali kad prelazis na nizi npr sa flat3 na flat 2, ja msm da se placa nesto dodatno...

Ne verujem, ako nisi pod ugovorom mogao bi da setas sa Flat1 na Flat5 i obratno, samo pod uslovom da na vreme trazis promenu.
Ne vidim zasto to ne bi uradili ili zasto bi naplatili?

Ne placa se nista dodatno, do 15og u mesecu im javis na bilo koji od 3 nacina i od prvog te ustekaju na izabran paket....ne mozes samo ako si pod ugovorom na nizi od potpisanog..

Flat 2

2248143856.png

^^ stavi misa na brzinu down-a i izletece pop up sa "brzinama" up-a

Ako je potpisan ugovor sad u septembru, onda je sasvim sigurno pod onom promo akcijom (sto vazi do 1. novembra, BTW) - Flat 2 besplatno tri meseca. Tako da ti je moj savet da sacekas da isteknu ta tri meseca, furas 6Mbps za dzabe taj period, pa kada to istekne - teraj na Flat 3.
Ovo kazem jer, koliko ja znam, ako resis da dizes paket dok si pod promocijom - taj novi paket ce krenuti da se obracunava regularno i momentalno, nema istovetnog perioda za dzabe... niks Flat 3 for free :d

Poslednja izmena:
Još uvek mi ne radi FOX, zvao sam danas korisnički servis ali mi rekoše da je kod njih sve ok i "posavetovaše" me da ponovo pretražim kanale na risiveru, i ja joj kažem da to ne pomaže, doduše ne koristim njihov risiver nego joker cam. Ipak sam ponovo pretraživao kanale ali opet isto, nestaje slika na foksu stalno i samo stoji obaveštenje da je loš signal. Svi ostali kanali mi rade normalno. Nemam više živaca da opet zovem, pa me zanima kako je kod ostalih da li imate problema sa digitalnim prijemom FOX-a?

Još uvek mi ne radi FOX, zvao sam danas korisnički servis ali mi rekoše da je kod njih sve ok i "posavetovaše" me da ponovo pretražim kanale na risiveru, i ja joj kažem da to ne pomaže, doduše ne koristim njihov risiver nego joker cam. Ipak sam ponovo pretraživao kanale ali opet isto, nestaje slika na foksu stalno i samo stoji obaveštenje da je loš signal. Svi ostali kanali mi rade normalno. Nemam više živaca da opet zovem, pa me zanima kako je kod ostalih da li imate problema sa digitalnim prijemom FOX-a?
Kod mene (Karaburma) FOX radi normalno.
Inače, takođe je u pitanju CAM modul.

Poslednja izmena:
Pa ne znam šta da radim onda, evo hteo sam da probam i sa Kaon risiverom, medjutim moj televizor nema scart priključak, i jedva sam ga nekako priključio preko komponentnog ulaza ali neće da radi nego se slika jedva nazire i nema tona. Inače u pitanju je Samsung smart tv koji ima samo hdmi ulaze. Kada na televizoru pokrenem informacije o signalu za FOX, prikazuje mi nivo pogrešn. bit.. 2000, pojma nemam šta je to. A na svim ostalim kanalima je signal 99 ili 100%. Nije da ću da crknem bez FOX-a ali me baš nervira.

Verovatno ti ne valja signal na odredjenoj freq gde se nalazi fox, kakav ti je analogni signal? Zovi ih da ti provere signal tj da ga pojačaju.

Analogni signal je dobar i FOX radi normalno, moraću ponovo da zovem ali će verovatno da mi kažu da je sigurno zbog toga što ne koristim njihov risiver.
Evo sad sam opet zvao korisnički i beše neka ljubazna dama tamo, rekla mi je da je FOX još uvek u test fazi i da će tokom nedelje da se sve reguliše. Iskreno se nadam.

Poslednja izmena:
Pa ne znam šta da radim onda, evo hteo sam da probam i sa Kaon risiverom, medjutim moj televizor nema scart priključak, i jedva sam ga nekako priključio preko komponentnog ulaza ali neće da radi nego se slika jedva nazire i nema tona...
Na daljinskom od Kaona pritiskaj dugme dole levo "P.STD", pa će da ti se pojavi slika i ton;)
I da, verovatno si mislio na kompozitni kabl (žuto-video, crveno,belo-audio), jer je komponentni crveni, plavi i zeleni konektor. Komponentni ne provodi audio i u tom slučaju ne znam da li će da ti pomogne savet iz prvog reda ovog posta, što se tiče slike.

Poslednja izmena:
ja na Kaonu uopšte nemam FOX :?
Na analognoj radi fino
Rešenje:
Ako neko ima problema sa digitalnom TV evo šta treba da uradi da bi radili svi kanali:

1. Na daljincu digitalne televizije pritisne dugme MENU
2. Kada se pritisne dugme MENU izabere se opcija PODEŠAVANJE SISTEMA
3. Kada se uđe u opciju PODEŠAVANJE SISTEMA izabere se opcija FABRIČKA PODEŠAVANJA zatim se pritisne dugme OK
4. Kada se sve to uradi pojavise prozor gde piše RUČNO PRETRAŽIVANJE KANALA
5. Kada sistem dođe do 100% risiver će se sam isključiti i prebaciti se na RTS 1.
6. Time je završena kompletna pretraga kanala i sada bi svi trebali da rade.

Već sam pretraživao kanale, ali bez ovog koraka: <3. Kada se uđe u opciju PODEŠAVANJE SISTEMA izabere se opcija FABRIČKA PODEŠAVANJA zatim se pritisne dugme OK>

Probaću, hvala za savet

Vrh Dno