Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Malopre su me zvali, bicu integrisan u ponedeljak..

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

-Kod Monda - Trgovacka i Por. Spasica i Masere, juce izjutra prebaceni/integrisan reon, bez poziva i ubacivanja obavestenja u post sanduce kao i obavestenja na sajtu.

Net - Ip ode na 87.117..., google odma trazi captcha, zamunda cini mi se sporiji malo down i znatno up, WoW burazu (kasno sinoc/rano izjutra) povremeno primetno zakuca, flat 3

Tv - koriste se 2 Tv-a-> 1 stari i 1 novi> kod starog TV-a nakacen Echolite STB i moralo rucno da se nameste parametri 610000kHz/256QAM/6956KS/s, ubaceni sbb kanali sto znaci Hbo izgubljeni +1,+2, pinkovi na svega par kanala,
generalno cistija slika,
zanimljivo da preko STB ne mogu namestiti radio stanice, dok analogno vata 60 tv-kanala od kojih 10 ide duplo,
>novi TV - digitalna pretraga nadje sve kanale i radio stanice ALI
mana sto sam pre par godina kupio Cam modul i u njemu koristio karticu iz STB-a bez problema, a sada Cam nema nikakvu funkciju (nisu upareni modul i kartica) - znaci ostaju samo analogni kanali.

Poslednja izmena:
-Kod Monda - Trgovacka i Por. Spasica i Masere, juce izjutra prebaceni/integrisan reon, bez poziva i ubacivanja obavestenja u post sanduce kao i obavestenja na sajtu.

Net - Ip ode na 87.117..., google odma trazi captcha, zamunda cini mi se sporiji malo down i znatno up, WoW burazu (kasno sinoc/rano izjutra) povremeno primetno zakuca, flat 3

Tv - koriste se 2 Tv-a-> 1 stari i 1 novi> kod starog TV-a nakacen Echolite STB i moralo rucno da se nameste parametri 610000kHz/256QAM/6956KS/s, ubaceni sbb kanali sto znaci Hbo izgubljeni +1,+2, pinkovi na svega par kanala,
generalno cistija slika,
zanimljivo da preko STB ne mogu namestiti radio stanice, dok analogno vata 60 tv-kanala od kojih 10 ide duplo,
mana sto sam pre par godina kupio Cam modul i u njemu koristio karticu iz STB-a bez problema, a sada Cam nema nikakvu funkciju (nisu upareni modul i kartica) - znaci ostaju samo analogni kanali.

Trazi da ti vrate nazad javnu dinamicku IP adresu koju su ti OTELI!!! Ili nek vrate adresu, ili momentalni raskid ugovora ugovora!

Ljudi, oni vas LAZU da nije moguce da vam vrate javnu IP adresu! Javnu dinamicku IP adresu ste imali PRE integracije! Zasto ista nije zadrzana i POSLE integracije? Ja cu vam reci: Da bi vas osisali za jos 610 RSD mesecno za staticku IP adresu!

Zalite se RATELU, Udruzenju potrosaca, Internet usluga vam je OSETNO DEGRADIRANA sa NAT-om!

A po kom osnovu, nazalost?

Sent from my Samsung G950FD using Tapatalk

NIGDE u ugovoru ne pise da nece moci da pristupi spolja lokalnoj mrezi i da moze imati smetnje koje su direktna posledica CG NAT-a. U ugovoru se nigde ne spominje javna dinamicka IP adresa, ali se isto tako ne spominje ni CG NAT sa svim posledicama koje isti donosi.
Korisnik ima itekako pravo da osporava kvalitet usluge, a ista je degradirana CG NAT-om.

^
ugovorna obaveza kod Ikoma odavno istekla tako da nije problem raskid ugovora, a ukoliko Net nastavi da stuca u narednom periodu ili nateraju da se placa vise nego do sada (2550) odoh kod drugog

ipak ima izbora

ostaje mrski wifi mada sam sa tim jos 2005/06 imao gomilu problema (znaci otpada odmah u startu)

onda Mts i njihova akcija o cemu sam pisao krajem prosle godine (fixna neograniceno, iptv osnovni, net 50mb i mobilni miks M za -meni 2699 ortacima po 2499 din uz 2 meseca po 701 din (valjda zbog moba a posle cena koju su ponudili) 2 god)
ili neki drugi Adsl
a i optika Orion pocinje da ulazi u teritoriju pa ce valjda i mts optika

Sve u svemu dajem sbb fore mesec/2 pa ako postane nepodnosljivo odoh

Moze li se iskoristiti ona fora 6 meseci po 1 dinar za sbb ? To ne bi bilo lose. Ustedeo bih 10 soma na 2 godine u odnosu na ovo sto sad placam.

generalno cistija slika,
A dali su zvali za zamenu opreme risivera i modema

Ovo je odgovor koji sam dobio na žalbu oko toga što više nemam javnu IP:

Poštovani,

Naša kompanija je započela sa implementacijom NAT IP adresa.
NAT tehnologija omogućava internet servis provajderima da reše nedostatak IPv4 adresa koje provajderi više nisu u mogućnosti da zakupljuju od kraja 2014.godine.

Kako, nažalost, nemamo mogućnosti dodele javne IP adrese, kao ponuđena solucija je zakup statičke IP adrese po ceni od 610,00 dinara.​

Implementacija NAT IP adresa je započeta i korisnicima kod kojih je implementacija završena, neće dolazi do daljih promena.

U pripadajućem dokumentu Korisničkog ugovora i Opštih uslova, Tehničkim uslovima korišćenja interneta, koji možete pronaći na linku http://sbb.rs/Binary/63/net_tehnicki_uslovi_20131115_v2.pdf , na šestoj stranici su precizirane odredbe za korišćenje opreme i konfiguracije mrežnih parametara. Shodno navedenom dokumentu i navedenim odredbama, ni jedan član ugovora nije prekršen od strane naše kompanije.

Zahvaljujemo se na razumevanju.

Pa da to je to nece vracati samo kome da se zalimo ?

Da me neko ne shvati pogresno, nista licno, medjutim s obzirom da se pohlepni direktor SBB drzi pod ruku sa jednom politickom opcijom, za inat cu glasati za suprotnu njima. E gledacete ga jos 20 godina, dok ne pokazete da ste zaista fini i posteni gradjani a ne kvazi gradjani koji vole da kraduckaju i skidaju kozu narodu.

ne zelim da ti "pisam u mleko" ali sbb i njihova n1 su doziveli procvat za vreme vlasti te suprotne opcije, cini mi se.

Jedino RATELu da se pisu zalbe....

Trazi da ti vrate nazad javnu dinamicku IP adresu koju su ti OTELI!!! Ili nek vrate adresu, ili momentalni raskid ugovora ugovora!
i ja sam u film.gradu od juce primetio znatno sporiji net, ali niko ne zove za obavest i da mi daju modem

Ja sam se juče zvanično razveo od SBB/IKOMa :d

I ja sam preuzeo opremu od PostaNet-a i čekam da dođu da me "spoje".
Kako si se "razveo" od SBB, samo odneo uredjaje u kesi ili su ti tražili i kutije i sl.?

Hvala unapred na odgovoru :)

Vrh Dno