Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Ipcofig или менију рутера? Ипак сам добро, бар тако каже рутер, 100.64.х.х.
Ipconfig показује само адресу рутера.

Poslano sa mog MI 5 koristeći Tapatalk

Poslednja izmena:
Ipcofig или менију рутера? Ипак сам добро, бар тако каже рутер, 100.64.х.х.
Ipconfig показује само адресу рутера.

U meniju rutera. 100.64.x.x je CG NAT.

Ok, znaci troje potvrdjuje da su natovani posle integracije, ostaje mi samo da sacekam integraciju do kraja meseca... A da li se mozda neko od vas seca sta ste imali pre integracije? Da li je bio ikom ili absolut solutions?

Evo i ja da se javim, pre integracije sam bio na IKOM IP opsegu, nakon integracije CG NAT. I dalje sam na TEL3 paketu i ne planiram da predjem...

Flat3 Standard paket, "natovan" posle integracije.
Gledam da ostanem sto duze na starom IKOM paketu.

U Belgiji se na IPv6 odvija više od polovine saobraćaja, u Nemačkoj i Grčkoj više od trećine, u Švajcarskoj četvrtina, u Francuskoj, Britaniji i Estoniji petina, u Rumuniji, Mađarskoj, Sloveniji i Češkoj desetina, a kod nas dosta manje od jednog hiljaditog dela ukupnog saobrajaća, tačnije 0,07%.

k2Rg69H.png

https://www.google.com/intl/en/ipv6...y-ipv6-adoption&tab=per-country-ipv6-adoption (mapa na toj stranici je interaktivna)
Dobro, a sta je pisac hteo da kaze i kakve ima veze ta statistika sa mojom konstatacijom da bi se problem resio prebacivanjem tj ubacivanjem IPv6?

Karta pokazuje da se u drugim zemljama problem i te kako rešava prelaskom na IPv6 za razliku od Srbije, tj. ide u prilog tezi da SBB-ovci jednostavno svesno koče napredak zato što su procenili da im je isplativije da maltretiraju ili dodatno finansijski cede deo korisnika kojem su potrebne javne adrese.

Pa to sam i ja rekao!?!?!
Samo ti statisticki, a ja zakljucio kako ce se resiti problem.
Kako god.

И ја сам на Тел3 и исто тако планирам да останем докле год могу. Само ми је криво што нисам раније смањио пакет на Тел2. Чиними се да раније пре тих Тел пакета уз мањи пакет нису давали рисивер а он ми је био потребан јер ѕе на мом ТВ покварио тјунер и само преко њега могу да гледам програм, тако да сам због тога тад Флат3 пакет. ХБО и порњава ми не треба. Сад би плаћао око 2500дин.

"POŽEŠKA 18, 22, 26, 37, 43, 45, 47, 49, 50, 51, 53, 55, 57, 59, 61, 63, 90, 94, 96, 102, 104, 106, 114"

Ne stoji moj broj ovde. Kako da znam da li su zavrsili integraciju ?

Kakva su iskustva sa SBB na Karaburmi? Nisam uspeo da nadjem nikakve informacije o tom naselju u ovoj temi pa me interesuje da znam posto planiram da predjem sa mts-ovih 10mbps na trio gold extra sa supersetom. Da li ima previse problema sa cg nat i tu ili je malo ublazena situacija?

Nećeš imati kanale na TV-u a dodeljena IP adresa u ruteru će ti počinjati na 100.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Moje ulice, a ni broja, nije uopšte bilo na ovim njihovim spiskovima integracije... Na dan integracije u sandučetu sam našao koverat sa letkom da je izvršena integracija. Nemoj da brineš, znaćeš da je izvršena integracija kada dobiješ nov redosled kanala.

Sto se mene tice ne treba mi :D
Cekam samo da vidim kad cu imati problem sa torentima zbog nat-a :D

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Problem sa torentima je vidljiv samo na privatnim trekerima gde je važan upload. Pošto nismo "vidljivi" spolja, manje ljudi se kači na nas.
Download će ići normalno na bilo kojem trekeru.

Ja itekako primećujem razliku na BTN, PTP i RED otkad imam NAT.

Занима ме са кад имамо тај NAT, значи да више нас има исту IP адресу, како се открива чија је која адреса, односно са ког компјутера је не неко обављао неке криминалне радње?
Ако сам добро разумео са прошлим IP адресама се тачно знало из ког је стана неки нешто радио.

На Беогриду сам имао 100.10.х.х и мислим да је свако имао различиту.

Занима ме са кад имамо тај NAT, значи да више нас има исту IP адресу, како се открива чија је која адреса, односно са ког компјутера је не неко обављао неке криминалне радње?
Ако сам добро разумео са прошлим IP адресама се тачно знало из ког је стана неки нешто радио.

На Беогриду сам имао 100.10.х.х и мислим да је свако имао различиту.

Ti "spolja" nece znati ko tacno, vec ce banovati ip ili opseg.
Npr igras CS i neko cheat-uje iz mreze i ban ide na server. Nema igranaj iako si bio cist.

Bez zaista velikog razloga nece kontaktirati provajdera.

Kakve su nam alternative ? Nesto mi se ne potpisuje ugovor sa sbbom..

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Naravno odmah u okviru integracije su me bacili iza NAT-a. :(

^ Naravno, i sad ce tvoju, i sve ostale koju su "integrisali" lepo njihove (vase) adrese da uzmu i da izdaju kao staticke za + 610RSD-a mesecno i abrakadabra, eto dodatnog profita za SBB a bez ikakvog dodatnog rashoda.

po ko zna koji put prekid signala, kazu grupni prekid radi se na tome.. reko da.. radite na tome da je sve gore...

ovo se sa ikomom zaista nije desavalo.. placem za njima a mislila sam da nisu nesto...

^ Naravno, i sad ce tvoju, i sve ostale koju su "integrisali" lepo njihove (vase) adrese da uzmu i da izdaju kao staticke za + 610RSD-a mesecno i abrakadabra, eto dodatnog profita za SBB a bez ikakvog dodatnog rashoda.

Raprodaju Ikomove blokove javnih IP adresa, ili se pripremaju za prodaju istih pa uvaljuju NAT nakon integracije...

Pa da, tek posle gasenja ikoma ljudi postaju svesni koliko je bio profesionalniji u odnosu na lopovski SBB. Mada se ne treba sekirati, jer ce se pojaviti alternative ubrzo, a ostati na sbb meces dva nije verovatno nikome problem pa cak i pod NATom. Pored Orion optike sam dobio i Telekomovu optiku kao alternativu, tako da u narednim danima treba i doneti neke odluke, nadam se pametne :D

Poslednja izmena:
Nije teško proveriti da su SBB i Ikom zadržali sve adrese koje su imali, a koliko vidim SBB čak ima i više adresa nego pre godinu dana. Ne znam koji je razlog za uvodjenje CGN ali mislim da nije rasprodaja adresa...

Sent from my Samsung G950FD using Tapatalk

Iskren da budem SBB mi se bas gadi. Totalno neskromno preduzece, koje se siri na racun gradjana Srbije. Primer vam je hiljadu prodajnih mesta koja su otvorena da nama kao olaksaju... Svako mesto ima vise zaposlenih, od obicnih operatera,mezadzera, radnika obezbedjenja..

Biznis korisnicima daju javnu IP (statičku), fizičkim licima naplaćuju, a i svi korisnici iza NAT-a imaju neku javnu IP adresu samo ne znam na koliko korisnika ide jedna IP. Tako da nije da ih ne koriste nigde, teško da će ih prodati nekom drugom.

код мене није.. или бар ја не знам...
није било прекида (можда у току ноћи).. ТВ чини ми се без промене..

Vrh Dno