Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

@valdevit

kad kažem loš, na stabilnost i mislim, naročito kad je wifi u pitanju

Pu onda...xiaomi ce i dalje onda da radi,pa reset na svaka 3 meseca

Čekaj, jel na kraju može na njihov ruter da se nakaci moj neki tp link kao AP radi poboljšanja wifi dometa? Povezao bih ih lan kablom.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

a trebalo bi nista da ne boli - sem malo nas novcanik. ali on sve cuti i trpi :d

Istina. Prosečne korisnike neće ništa boleti.

Ali one malo zahtevnije hoće.
Kad kažem zahtevnije, ne mislim ništa preterano.
Npr. zbog NATa, pristup kućnoj mreži osakaćen.
Ako imamo sreće, pa nas ne zakači NAT odmah, onda opet problemi sa kućnom mrežom zbog bridge mode-a i duplog lokalnog NATa, ako kačimo i svoj ruter. Mogući problemi sa wifi stabilnšću (vrlo slaba wifi pokrivenost sa njihovim ruterom itd.)

Znam iz prve ruke. Na jednoj lokaciji imam SBB sa NATom, na drugoj IKOM.

Uglavnom, mislim da bismo polako mogli da se prebacujemo na SBB temu. Biće manje nagađanja, a više konkretnih iskustava postojećih korisnika. :)

Pored NAT-a, "nas" ce boleti ako nam smanje sa 250 mbps na 150. Ali ajde, iscekujem FTTH.

@stefkev

smešna im je pokrivenost
ako nastave ovim tempom, načekaćemo se

sve je ovde smesno, ali eto, kotrljamo se sa onim sto imamo i iscekujemo bolje.

i tako prođe 25 godina...

i tako prođe 25 godina...

Prodje.. AL sta ti je nazalost altenrativa? Mrtvi Adsl kod telekoma ili vdsl? Bio na adsl-u kukala im majka, nikad vise sem ako me neka teska muka ne natera.

Zvao Orion telekom da pitam za optiku, oni su tek tragedija... Ne znaju de udaraju i sta pricaju kaze operaterka imate uslove za optiku, paket 10mbita :wall:, jednom recju- smesno. Dakle ostaje Ikom odnosno SBB. Jednostavno, monopol je divna stvar (ako si akcionar SBB-a :d)

Prodje.. AL sta ti je nazalost altenrativa? Mrtvi Adsl kod telekoma ili vdsl? Bio na adsl-u kukala im majka, nikad vise sem ako me neka teska muka ne natera.

Zvao Orion telekom da pitam za optiku, oni su tek tragedija... Ne znaju de udaraju i sta pricaju kaze operaterka imate uslove za optiku, paket 10mbita :wall:, jednom recju- smesno. Dakle ostaje Ikom odnosno SBB. Jednostavno, monopol je divna stvar (ako si akcionar SBB-a :d)

Sto je adsl mrtav ja kod rodjaka radi odlicno, ja planiram da predjem cim SBB poveca racun a i koliko sam video nad telekom ADSL temi svi pricaju da radi lepo

Sto je adsl mrtav ja kod rodjaka radi odlicno, ja planiram da predjem cim SBB poveca racun a i koliko sam video nad telekom ADSL temi svi pricaju da radi lepo
Ja sna ti rekao moje licno iskustvo. Bio sam kod Sezamproa godinu dana, pa kod Telekoma godinu i kusur, i oba puta sam bio nezadovoljan. Od kad sam presao na kabl i kod Ikoma, kao kad iz Yuga sednes u bilo kog Nemca Audi Bmw Mecku i ostalo.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Kod tebe je problem u parici(infrastrukturi) nesto ne valja.
Ja vec 7 godina sam na prvo adsl posle zadnjih 4 god na vdsl i radi fenomenalno nikad nijedan prekid, pad brzine, nikad okrenuo CC za te stvari, samo za iskljucenje nekih tv usluga.
Veruj mi da ti je to najpouzdaniji net, samo ako je parica ok, kod tebe ocito nije.
Ja imam 50/2 i to uvek izvlacim 51/2 i sto je jos bitnije stabilno je, nema dropova sve full 51Mbps+ iptv sa HD kanalima+ fix i mob su nevazni za ovu pricu ali i to radi savrseno.
Sredi ne znam kako paricu pa cas videti koliko gresis.
A jos jedan dokaz za to je sto kazes da si imao problem i kod ZezamPro-a, ja recimo nisam to mi je bio prvi adsl ISP dok se jos TS nije ukljucio u direktno pruzanje neta, i tad mi je onih 256/64(kako to sad smesno zvuci, pa kasnije 512, pa 768kbps) radilo savrseno.
Ili cekaj optiku i to je to, al da generalizujes i da kazes ta tehnologija mrtva da ne valja, e tu silno gresis.

Pitao sam SBB kako planiraju da odrade zamnu paketa. Ja sam Flat 3 , kaze mi zena biracete koji Vam odgovara. Pitam vim imate Gold duo opitaka koji je cenovno isti kao Gold duo samo je 100/10,i dobijem odgovor ako imate mogucnost za optiku moze naravno. E tu ide mali trt posto Bgd ima optiku centar grada,B kosa i NBGD. Receno mi je da se radi na tome da ceo Bgd ide na optiku, kada to je sad u domenu teorije. Ali 3300 sada cu placati 60/4,a gde je optika za te pare dobijas 100/10. Resio sam prodajem kucu na Ceraku i kupujem garniseru u centru :D

Danas nesto Ikom radi shit na Vozdovcu :). Dobrodoslica prekidima na SBB:)

Pitao sam SBB kako planiraju da odrade zamnu paketa. Ja sam Flat 3 , kaze mi zena biracete koji Vam odgovara. Pitam vim imate Gold duo opitaka koji je cenovno isti kao Gold duo samo je 100/10,i dobijem odgovor ako imate mogucnost za optiku moze naravno. E tu ide mali trt posto Bgd ima optiku centar grada,B kosa i NBGD. Receno mi je da se radi na tome da ceo Bgd ide na optiku, kada to je sad u domenu teorije. Ali 3300 sada cu placati 60/4,a gde je optika za te pare dobijas 100/10. Resio sam prodajem kucu na Ceraku i kupujem garniseru u centru :D

Zapravo, doznao sam da centar ima vec odavno sprovedenu optiku (ne full, ali vecina), a last mile je bakar.
Jos sam doznao da kod mene u zgradi su jos pre 4 godine trazili zamenu bakra na optiku, telekom trazio cca 5000 eur za posao.

Sve u svemu, sad ce morati za dzabe.

Kod mene na Ceraku je Telekom pre 2 meseca posadio bandere ,e cemu sluze ko to zna. Mozda za gnezda za rode :D.

Zvao ih da probam da raskinem ugovor, kažu " pa znate, ne možete da raskinete ugovor bez penala." Ja im kažem da ce sada doći do promene uslova ugovora, da neću da budem pod sbb-om (daleko im lepa kuća) a ona mi odgovara, "kada krene promena uslova tada ćete moci da raskinete, negde tamo krajem godine."

Ovi iz telekoma su jos bolji, pitam ih za adsl, vdsl, kazem im da sam prebacio broj u ikom (tel paket) kazwm im adresu, lik mi veli " vratite broj u mts pa ćemo moci da Vam kažemo mogućnosti za adsl i vdsl" ja mu opet kazem, da mi je fiksni bio na mts-u da su vec proveravali i da moze vdsl, lik opet ponavlja papagajski " vratite broj u mts mi nemamo mogućnost da proverimo ovako..."

Vidim da cu da uzmem vip vikend net. Definitivno.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Trazi od ikoma da ti dodele nov broj telefona, a stari da vrate telekomu. Probaj tako, ne moze da skodi.

@nenad.fil: Pazi, realno odgovor koji su ti dali je meni skroz ok. Sta te briga sto ih je kupio SBB dok imas Ikomove uslove po Ikomovoj ceni? Milina. Kad bi ostavili Ikomove pakete i cene, ja ne bih ni trazio alternativu niti bi mi smetalo sto ih je SBB uzeo, bas bi me bilo briga. E kad ti ponude losije uslove po visoj ceni, onda je skroz ok i razumljivo da im kazes fala lepo -dovidjenja i da ne placas nikakve penale :) Ovako, cutii i vozi Ikom dok sljaka i dok je jos ova cena koja jeste a alternativu trazi svakako :) Ne znam koja je prica sa ADSL- VDSL posto sam ja vec pricao da sam imao losa iskustva sa tim i da to ne vidim ko alternativu, to ce ti vec neko pojasniti sta i kako. Sve u svemu, mi van Novog Bga, Bezanije i ostalih krajeva gde ima optike i nekih firmi koje bi mogle da pruze neki vid konkurencije Ikomu(Sbb-u) smo u problemu i ostaje nam samo da se nadamo i budemo optimisticni :d

Nece nam optika brzo ako si se nadao da je to :d Pitao ih drugar, kazu da nije za to. Eventualno mozes da okrenes Orion mozda kojim slucajem deo Ceraka kod tebe jeste pokriven optikom. Inace, SBB nam ne gine :) A optiku SBB-a cemo dobiti verovatno 2027 :d

Ne bih se baktao sa Orionom,imao sam lose iskustvo sa njima pre. Sta je tu je IKOM ili SBB to mu je

Ja malo nešto ovih dana upoređivao cene i uglavnom dođe na isto.
Ne može da se prođe jeftinije nikako...

Ako uzmem kod Telekoma 50 mb to je 1800 din plus ~1300 kod SBB samo televizija dođe na 3100 koliko košta i Duo Gold kod SBB-a
Tako da ću verovatno morati da idem na duo silver...meni treba samo net,TV ne gledam,jedino majka gleda TV pa zbog nje moram kablovsku.

Ja malo nešto ovih dana upoređivao cene i uglavnom dođe na isto.
Ne može da se prođe jeftinije nikako...

Ako uzmem kod Telekoma 50 mb to je 1800 din plus ~1300 kod SBB samo televizija dođe na 3100 koliko košta i Duo Gold kod SBB-a
Tako da ću verovatno morati da idem na duo silver...meni treba samo net,TV ne gledam,jedino majka gleda TV pa zbog nje moram kablovsku.

Pa uzmes box paket, to je moj plan

MESEČNA NAKNADA VAŠEG BOX 3 (FIKSNA + NET 50 + MTS TV) PAKETA JE: 2.999,00 dinara PODNESI ZAHTEV , racunas da u ovih 3000din oduzmes 600din na fiksni koji inace placas i bude ti 2300, 50din vise od ikoma Flat2 bar ja mislm da sam na tome
2 MESEČNE NAKNADE ZA 1 DINAR , plust 2 mesaca ladovina ,

ili bez TVa , MESEČNA NAKNADA VAŠEG BOX 2 (FIKSNA + NET 50) PAKETA JE: 2.349,00 dinara sto mu dodje 1750 i nadjes neke free kanale na internetu :) , Ja da se pitam izabro bi ovu opciju al jos imam starije ukucane pa se ne pitam samo placam racun :(

Poslednja izmena od urednika:
Pa uzmes box paket, to je moj plan

MESEČNA NAKNADA VAŠEG BOX 3 (FIKSNA + NET 50 + MTS TV) PAKETA JE: 2.999,00 dinara PODNESI ZAHTEV , racunas da u ovih 3000din oduzmes 600din na fiksni koji inace placas i bude ti 2300, 50din vise od ikoma Flat2 bar ja mislm da sam na tome
2 MESEČNE NAKNADE ZA 1 DINAR , plust 2 mesaca ladovina ,

ili bez TVa , MESEČNA NAKNADA VAŠEG BOX 2 (FIKSNA + NET 50) PAKETA JE: 2.349,00 dinara sto mu dodje 1750 i nadjes neke free kanale na internetu :) , Ja da se pitam izabro bi ovu opciju al jos imam starije ukucane pa se ne pitam samo placam racun :(
To je jedna od opcija i kod mene ali nisam siguran da ce kod mene parica moci da izgura svih 50 mb protoka sa mts tv-om a TV svakako moram da uzme zbog majke...i opet mi jednostavnije izadje i priblizno sa cenom kao i SBB.

Napravili su tako da ne mozes nikakvu ustedu da napravis a konkurencija nikakva.

Beogrid sam zvao kaze da nema uslova bez obzira sto nas prevode kod IKOMa

Beogrid bi mi najvise odgovarao

Beyond Genius Lies Insanity

Poslednja izmena:
Kako ne mozes SBB bez telefona je 2900 a ikom je bilo 2250 tako da preko MTS bar ustedis 500din

Nazad
Vrh Dno