Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Још кад би укинули и Пинкове канале. Од ових канала гледам Кесић и Пигвине кад налетим н њих. А Коперникус не знам ни дал има неки програм, кад год сам налетео на тај канал само пуштају спотове, треш народњаци и треш забавњаци.

Послато са GT-i9300 уз помоћ Тапатока

A Andjus? [emoji3] Ali snaći ću se ja za njega, ako ne ugasi emisiju u međuvremenu [emoji3]

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Mislim da realno nikome ne ide u prilog ni ikomu ni ovim televizijama. Verovatno ce se naci na pola puta sto se tice cene..

Je l će "pravno regulisati" i sa korisnicima Antena Plus? :rtfm:

Lično im želim sve najgore i da im ova svinjarija pukne sa stilom.

Ikom nek slobodno ukine ove šabanske kanale. Ako treba pisaću im i pismo podrške.

Sent from my LG-H955 using Tapatalk

Kakva go*vna. Pogledajte samo kakve vesti izbacuju. Sto se tice ikoma, ubedljivo najgora mreza koju sam koristio. Ne kazem da je bas losa ali najlosija od ovih koje sam koristio. Sad navijam za njih, dabogda ih ugasili, a ikom da podeli antene korisnicima :D Za razliku mogu da kupe bar jednu arenu, to bi se korisnicima svidelo :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nigde u tekstu ne spominju kako bi uvodjenje tih kanala dovelo do podizanja cene, nego samo kako IKOM nece da ih uzme.
Tu je kriv i IKOM sto cuti umesto da lepo ide kajron po svim kanalima gde bi obavestili korisnike da te kanale izbacuju samo zato sto su se ovi obezobrazili i ostavljanje tih kanala bi dovelo do povisenja pretplate i da izbacivanje tih kanala sustinski nema veze sa poslovnom politikom IKOM-a i da bi oni rado imali te kanale u ponudi.
90% korisnika kad bi videli rec PODIZANJE CENE rekli bi, nemoj ih ni uvoditi.

Poslednja izmena:
Sustina problema je sto Prvu i B92 moraju da imaju - spadaju u 5 najgledanijih kanala, sa nacionalnom frekvencijom, i prosto svaki operater mora da ih nudi. Bez njih ce imati ogroman odliv korisnika. A cene ne smeju dodatno da podizu. I na toj kombinaciji argumenata im uvrcu jaja...

Paralele sa Arenama ne stoje, to su kanali koji su bas neophodni samo jedno uskom sloju korisnika, ostala muskadija ce preziveti bez te 1-2 utakmice mesecno koje ce propustiti a stvarno su zeleli su da ih pogledaju.

I nemojte se zanositi sa nekakvim protestima & podrskom klijenata u borbi protiv zlog Kopernikusa - korisnike ne interesuju njihova interna nadgornjavanja, a I ne treba da ih interesuju. Ljudi zele da za svoj novac dobiju ono sto se podrazumeva, i uz sitno gundjanje bi se odrekli dobrog dela programa iz ponude (od onih 90% koje zapravo nikada ne gledaju), samo da bi imali Prvu i B92.

Pa rešenje je prosto, uvedu paket sa tih nekoliko kanala i naplate tih 150 dinara onima koji hoće da gledaju taj paket.

E ali to ne bi odgovaralo tim kanalima

Šta ima da im ne odgovara ako oni traže da im se plati ta suma po korisniku? Neće im odgovarati samo ako su precenili svoju vrednost pa nikome ne bude bitno da daje toliku sumu za te kanale.

ko zna sta sve traze, mogu da kazu da mora distribucija svim korisnicima u "osnovnom" paketu odnosno FTA ili analogno, ili bilo sta drugo. nazalost izgleda to nije dobro definisano zakonima.

Kada smo već kod ovoga, ja sam pitao za raskid ugovora, ali mi treba savet. Naime budući da mi je jedini izbor MTS ili Ikom, otišao sam do poslovnice sa ih pitam kako stojim sa udaljenošću od centrale. Tip u poslovnici mi reče da sam udaljen 1450 m i da je pitanje da li bih imao i 20/1 a kamo li box paket, tj. da tek onda ne bi radilo nikako. Ikom mi se generalno ne sviđa ali izgleda da ću ipak morati da ostanem jer drugi izbor nemam. Koji su inače uslovi za istureni ipan?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Vidim, poceli Parovi na Hepiju... sad ce da se digne kuka i motika protiv izbacivanja doticnog kanala iz ponude:d

Prvo su izleteli oni Viasat kanali (glupost živa, ko to još gleda), pa CNN (američka propaganda, neka su ih izbacili), pa Arena (MTS je kriv, kome to treba kad imamo SK), pa će sad da izlete B92 i Prva (u stvari, mi uopste ne gledamo televiziju, kod IKOM-a smo zbog vrhunskog interneta) ...

Ja bi najviše voleo da ponude samo net pakete. Hebe mi se za TV :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Prvo su izleteli oni Viasat kanali (glupost živa, ko to još gleda), pa CNN (američka propaganda, neka su ih izbacili), pa Arena (MTS je kriv, kome to treba kad imamo SK), pa će sad da izlete B92 i Prva (u stvari, mi uopste ne gledamo televiziju, kod IKOM-a smo zbog vrhunskog interneta) ...

Zaboravio si (meni) nikad prežaljeni NG Wild.

Stigoše danas uplatnice za tri naredna mjeseca. Flat 2 paket je skuplji za 50 dinara, tradicionalno za toliko raste svakog januara.

Čini mi se da su pomjerili rok za plaćanje sa 5. taj mjesec na 1. narednog mjeseca. Konkretno na računima piše da je rok plaćanja za januar 1. 2. 2017, za februar je 1. 3. 2017, a za mart je 1. 4. 2017. I dobili smo u analognom paketu N1 prije neki dan. To se malo umiljavaju ako budu gasili ona četiri kanala?

Не знам како је на Икому, али је то сада СББ па ће вероватно да буде слично. СББ нуди само интернет (али мора и одржавање) и то је скупље него неки пакет са телевизијом и разним додацима. Практично одбијају оне који хоће само интернет, јефтиније је да узмеш пакет, не укључиш телевизију ако те не занима и прођеш боље.

Pa ja sam izmedju ostalog zbog toga i prešao sa SBB-a na IKOM. Prvo, nisu mi dali nikakav popust na produženje UO (dok IKOM daje 6 meseci po dinar za nove korisnike); drugo, rečeno mi je da nema opcije bez TV pretplate i treće, slabiji su sa ponudom od IKOM-a, a pritom skuplji.

Doduše, SBB mi nikad za 2 godine nije štucnuo, dok je kod IKOM-a već par puta bilo kratkih prekida sa radom, a tek sam 3 meseca kod njih.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li na IKOM-u imamo staticku ip adresu? :)

Ne, ali moja se nije promenila bar dve godine

Recite mi da ovo nije nesto do mene, svaki dan 15 puta nestaje pa se vraca net..

Sent from TT

Mojima radi internet ali fiksni se gubi svako malo od jutros...

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Vidim da se razumete u ruteter pa bh zamolio malu pomoc.
Planiram da uzmem ruter i napravim wi-fi mrezu u stanu.
Nisam zahtevan korisnik sto se tice vajerlesa, prakticno mi treba samo da povremeno izadjem na net preko mobilnog pa bih zeleo da prodjem sto povoljnije :)
Gledao sam malo po netu i videh ovaj.
http://www.winwin.rs/mreze-sigurnos...ne-do-150mb-s-2-4ghz-1xwan-2xlan-1157103.html
Zanima me da li on zadovoljava moje potrebe ili imate neki drugi pedlog.

Drugo pitanje.
Ako sam dobro shvatio ja mrezni kabl iz modema ubadam u njega i onda drugi mrezni kabl (jel se on dobija ili treba posebno da ga kupim?) iz njega guram u kompjuter.

Da li posle treba neko posebno podesavanje za net (podrazumeva se da kreiram mrezu i sifru ali da li IKOM ima neka svoja setovanja koja treba negde podesiti?)

Hvala unapred na pomoci.

Moze taj ruter, kabl iz modema ide u WAN port rutera (dakle ne u LAN), iz lan porta rutera u komp. Naravno kod povezivanja su svi uređaji isključeni. Zatim se uključi modem, kad se upale sve lampice, uklj. ruter, a zatim komp. Kabl uz neke rutere daju, uz neke ne, proveriš na licu mesta. Nikakva druga podešavanja nisu potrebna.

Sent from my Redmi 3S

Hvala puno :)

Samo jedno dodatno pitanje posto kazes da ne treba nista dodatno da se podesava.
Jel ce on sam da otvori panel gde ce traziti ime mreze i sifru ili treba posle svega da odem u network and sharing centar i odatle da posebno kreiram mrezu ili editujem postojecu da bih joj dao ime i sifru?

Izvini za dodatno smaranje :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno