Šta je novo?

Ikom - Digitalna tv

Postoji li neko detaljnije uputstvo za Kaon koji Ikom isporucuje, da li je moguce raditi upgrade softvera? I da li je neko koristio neki drugi uredjaj sem kaon-a i gde moze to da se dobavikod nas?

ako ti je ukljucena opcija u Kaon-u, softver se automatski upgrade-uje.

Problem je u tome što se neki kanali emituju na 32 QUAM modulaciji umesto kao i svi ostali kanali na 256 QUAM. Pogledaj dobro da li imaš opciju kod ručnog podešavanja izbor modulacije, podesi na 32 QUAM i posle predtrage dodaj naknadno pronađene kanale. Kod LG modela, dovoljno je pustiti "potpunu pretragu" kanala, pa će se učitati i ovi sa drugačijom modulacijom iako se ne može ručno podesiti 32 QUAM.

Inače za ručnu pretragu, koja traje samo minut, potrebno je uneti početnu frekvenciju 306 000 Hz, 256 QUAM modulaciju kao i 6900 interval. Naravno, potrebno je podesiti zemlju u kojoj će se pojaviti DVB-C tuner, tj, pored antenskog ulaza mora imati i kablovski ulaz za podešavanje kanala.

Hvala puno xMark,dobio sam od prijatelja conax,pokusavao sam da namestim na tv,ali nikako nije htelo da mi ocita dtv kanale,menjao sam i zemlje i nista,dok nisam video tvoj post da treba da se podesi modulacija na 32 QUAM,pratio upustva i sada je sve ok,ikomova kartica radi i otvara mi placene pakete!!Hvala jos jednom pozzzz

Da li je neko upucen kako da pojacam digitalni signal samo, slika mi u poslednje vreme stalno secka i prekida, dok je analogni odlican, bez snega. Jel moze to da se sredi sa onim pojacivacima?

Kada je kod mene analogni bio snežniji od prošlog februara, digitalni signal je bio odličan. Onda sam stavio taj pojačavač i dobio dobru sliku i na analognoj. Tako da mislim da kod tebe nije taj problem. Možda je filter koji odvaja net od tv signala u problemu ili nešto slično u sistemu.

Verujem da nisi nakacen na Ikom na divlje, pa najbolje da njih pozoves i da pitas u cemu je problem i da oni to provere?

Da li je neko upucen kako da pojacam digitalni signal samo, slika mi u poslednje vreme stalno secka i prekida, dok je analogni odlican, bez snega. Jel moze to da se sredi sa onim pojacivacima?

Imao sam isti problem pre nekoliko meseci,zvao sam ikom,dosli su i nesto cackali,posle toga slika je bila ok!!
Sad je slika jos bolja,presao sam na conax modul!!

@darkoko Identican problem, s tim da nekih 4-5 kanala konstantno nije bilo. Problem resio pojacalom jednog domaceg proizvodjaca iz Krusevca, koji po meni ima previse visoke cene istih (kupio ga davno, kada nije bilo kineskih), gugluj pa ces shvatiti o kome pricam. Ljudi po netu hvale one kineske u metalnom kucistu YYE i JMC, tako da mislim da bi oni isto ako ne i bolje zavrsili posao za dosta manje para. Dakle, kacenje na pojacalo je u potpunosti resilo probleme, prestali su prekidi i seckanje a pojavili se i oni kanali kojih nije bilo. Da napomenem da ovih problema nije bilo ranije, pre otprilike 7 meseci, digitalna je funkcionisala bez problema, a poceli su kada su radili nesto na mrezi, ubrzavali net i sl. Nisam imao zivaca da ih zovem, a jos manje da ih gledam u stanu i slusam raznorazne price.
Ako neko zna gde ima ovih kineskih u Beogradu, bilo bi lepo da podeli informaciju, meni treba jos jedno za drugu lokaciju.

Pozdrav svima,pre par dana sam postao Ikom DTV korisnik.
Dobio sam Kaon na koristenje i bla bla bla. Ono sto me uzasno nervira je raspored kanala!
Necu da mi je Pink na CH.4,ne zelim da mi je info kanal na CH.01

Da li postoji bilo kakava mogucnost da promenim raspored kanala (na Kaon) kako ja to zelim ???

Poslednja izmena:
Da li sam ja jedini korisnik IKOM-a koji je popizdeo jer nema SK Prime a samim time ne moze da gleda sport k'o covek?

Nisi. I ja sam popizdeo jos kad je F1 pocela na SK Prime, pisao im da nam dodaju, ali dzabe.

Poslednja izmena:
Poslednje 2 trke F1 su prenosili na običnom SK a tako će biti do kraja sezone.

ali i spanski fudbal dosta ide na prime.. vreme je da ikom krene malo da radi na televiziji, internet je dobar, ali sto se tice televizije ne mrdaju vec duze vreme, do sad su morali da daju neki hd paket....

E blago vama sta tek ja da kazem sa mojim mucenim AVcom-om. Arena 1, Eurosport 1 i 2. I to je sve od sporta. Sta bi ja dao da imam i priblizno kao vi .🙁🙁🙁

Poz Ikomovci 😀 Istice mi konacno ugovor sa Telekonjem u oktobru (Click4+IPTV) i sad trazim bolju zamenu. Zivim u delu Vozdovca (Bg) koji Ikom drzi vec 7-8 god, tako da SBB ne verujem da dolazi. Ostaje mi izbor: Ikom ili neki ADSL provajder. Razmisljao sam dosta o Ikom-ovom paketu Flat 3, samo mi nije jasno, je imam dva TV-a u kuci, sta da radim sa drugim ? I znam da su uvodili neku optiku do zgrade, sad da li bih ja tu nesto mogao da izdejstvujem, pa da provucem optiku i kroz stan umesto coax ?

I generalno, da li ste zadovoljni digitalnom i onim KAON-om?

Poz Ikomovci 😀 Istice mi konacno ugovor sa Telekonjem u oktobru (Click4+IPTV) i sad trazim bolju zamenu. Zivim u delu Vozdovca (Bg) koji Ikom drzi vec 7-8 god, tako da SBB ne verujem da dolazi. Ostaje mi izbor: Ikom ili neki ADSL provajder. Razmisljao sam dosta o Ikom-ovom paketu Flat 3, samo mi nije jasno, je imam dva TV-a u kuci, sta da radim sa drugim ? I znam da su uvodili neku optiku do zgrade, sad da li bih ja tu nesto mogao da izdejstvujem, pa da provucem optiku i kroz stan umesto coax ?

I generalno, da li ste zadovoljni digitalnom i onim KAON-om?
Ti uz pretplatu dobijaš jedan Kaon. Ako imaš dva TVa (a nijedan nema ugrađen DVB-C tuner), onda ti na jednom TVu ostaje da gledaš analognu.
Optiku da ti uvedu u stan nema šanse (možda eventualno ako si direktorov pašenog :d).

Digitalna (preko DVB-C tunera na plazmi) je osetno bolja od analogne. Kaon je otprilike na pola puta između (pretpostavljam se se na CRTu razlika manje primeti).

Ti uz pretplatu dobijaš jedan Kaon. Ako imaš dva TVa (a nijedan nema ugrađen DVB-C tuner), onda ti na jednom TVu ostaje da gledaš analognu.
Optiku da ti uvedu u stan nema šanse (možda eventualno ako si direktorov pašenog :d).

Digitalna (preko DVB-C tunera na plazmi) je osetno bolja od analogne. Kaon je otprilike na pola puta između (pretpostavljam se se na CRTu razlika manje primeti).

Imaju ugradjen ali je problem sto mi TV (Samsung 32LE-A656) podrzava MPEG-2, ne i MPEG-4. Optiku bih ja sam uveo, ako bi mi se isplatila investicija 😀 U odnosu na IPTV, ako si imao prilike da ga uporedis sa ikomom, ima li razlike ili je to to ? Jel ima pixelizacije kao kod budjavog IPTV-a?
A tu analognu jel je dobijam po difoltu uzimanjem paketa FLAT3 ili moram i nju da placam? Zato sto mi je jedan TV ovaj gore, a drugi CRT, mada ce se i CRT uskoro menjati. A sto se tice ugradjenog tjunera, za njega ce mi trebati onda kartica pretpostavljam, koju IKOM ne planira da daje u skorije vreme ? :d

Poslednja izmena:
Ako ima DVB-C nebitno je MPG-2,4
Sa optikom postanu nista epohalno neces dobiti, verovatno bi bilo isto, ako je vrhunski doslo do stana nece ta duzina po kuci ama bas nista pokvariti
Analognu dobijas uvek
Za sad stavis kaon na taj samsung a na crt teras Analognu, kad kupis drugi tv onda ostavi kaon na onom tv-u na kojem budes zeleo te dodatne kanale, a na drugom ces imati sve iz osnovne digitalne ponude ako i on bude imao DVB-C
Za Conax moras sam da se snadjes

E problem je sto sam sad saznao da nema DVB-C, nego samo DVB-T :/

Trenutno sam na flat3 i dtv sam dobio u sklopu paketa. Sad me interesuje ako hoću dtv i na drugom televizoru jel treba dodatno da se plaća drugi risiver+pretplata ili se plaća samo taj drugi risiver a pretplata i dalje ostaje ista ili kako ide?

Trenutno sam na flat3 i dtv sam dobio u sklopu paketa. Sad me interesuje ako hoću dtv i na drugom televizoru jel treba dodatno da se plaća drugi risiver+pretplata ili se plaća samo taj drugi risiver a pretplata i dalje ostaje ista ili kako ide?

Samo se placa dodatno za jos jedan resiver!!

Ne znam da li je bilo ali evo jedan info :

Juce, u Vecernjim novostima sam procitao da SK Prime krece od 1. oktobra na Ikomu.

Ako je za tebe "juče" kao i za mene sreda 26.09.2012., onda ne bih rekao da si to pročitao u Novostima, jer sam ih sada 5 puta obrnuo, računajući i čitulje. Pretraga na sajtu Novosti, takođe ne daje ništa.
EDIT: Sada sam video na drugom forumu, nije juče, nego prekjuče. Leti vreme, a?

Poslednja izmena:
Drugari od juce sam i ja na ikomu
za sada imam flat 2 planiram na flat 3 uskoro..
Zanima me posto moj tv ima dtv, a oni me ubedjuju kako je to digitalna tv zasto ne moze da mi nadje ni jedan digitalni kanal?
http://www.testsieger.de/testberichte/samsung-le40a558.html
ovo mi je tv spec
skoro sve sam drzave i nece napishe ovo
"check aerial connection "
hvala

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno