Šta je novo?

Ikom - Digitalna tv

To je verovatno posledica promene 16/9 u 4/3 format, jer kada Prva nesto emituje u 16/9, kada krenu reklame prebacuju u 4/3 format slike pa vam tv tako reaguje... Dobro je da ne koristite Sbb-ov D3, kod njih u poslednje 2 nedelje secka slika na svim digitalnim kanalima, a krenulo je bogami seckanje i na analognoj tv.....

Da, verovatno je zbog promene iz 16:9 u 4:3 i nazad. Mada mislim da smetnje pravi njihova emisiona tehnika a ne naši televizori.
Što se tiče seckanja, nije ni digitalni Ikom signal imun na to.

to i ja mislim, cak sam i proveravao u meniju kablovse. kada je nekaa emisija onda je format 16:9 a kada su rklame onda je 4:3.
trebalo bi to da srede, jej onako iritira seckanje od pola sekunde.

^ a i reklame su uglavnom u 16:9. Smesna mi ona pasteta kada je izduzena ... 🙂

meni reklama za pivo, flasa jelen piva izgleda kao ono efes draft pivo.

Ja nemam takvih problema sa seckanjem, možda zavisi i od delova grada na kome ste?

ipak sam kupio LG 42LD650, i kad skeniram nemam Digitalne kanale =( jel treba nesto posebno da se namesti?

Na brzinu pogledah specifikacije tvog TV-a i koliko vidim ima samo DVB-T, a tebi treba DVB-C da bi mogao da pratis kablovske digitalne kanale (otuda ono C). DVB-T je za 'zemaljsku' varijantu, dakle oni dig. kanali koje je moguce uhvatiti antenom. Dakle, proveri da nisam pogresio i da li ima podrsku za DVB-C.

EDIT: Mala ispravka, sada videh na LG Srbija da ipak ima: DVB-T/DVB-C MPEG-4 AVC(H.264). Na nekom stranom je pisalo samo DVB-T.
Kao sto je vec receno, stavi neku drugu zemlju osim Srbije, i naravno stavi da skenira analog+digital. Nema nikakvog posebnog podesavanja.

Poslednja izmena:
Na brzinu pogledah specifikacije tvog TV-a i koliko vidim ima samo DVB-T, a tebi treba DVB-C da bi mogao da pratis kablovske digitalne kanale (otuda ono C). DVB-T je za 'zemaljsku' varijantu, dakle oni dig. kanali koje je moguce uhvatiti antenom. Dakle, proveri da nisam pogresio i da li ima podrsku za DVB-C.

EDIT: Mala ispravka, sada videh na LG Srbija da ipak ima: DVB-T/DVB-C MPEG-4 AVC(H.264). Na nekom stranom je pisalo samo DVB-T.
Kao sto je vec receno, stavi neku drugu zemlju osim Srbije, i naravno stavi da skenira analog+digital. Nema nikakvog posebnog podesavanja.

namestio sam !! thx x]

Poslednja izmena:
Zaboravih da napomenem, mada si namestio ali za druge, meni na Samsungu B530 odradi posao samo kada stavim full scan, kada stavim ono quick ili network nista od digitalnih ne pronadje (iako mu zadam odakle-dokle da skenira).
Nego, vi sto gledate dig. bez Ikomovog dekodera, jel' imate Viasat Explorer i Viasat History na digitalnoj ? Ima ih na analognoj...

нема, нажалост :smash:, уоште дигиталног сигнала та 2 канала у обе комбинације (са/без декодера)

нема, нажалост :smash:, уоште дигиталног сигнала та 2 канала у обе комбинације (са/без декодера)

Zahvaljujem na odgovoru, ja pomislio da nije nesto do samog TV-a, mada ima jos dosta kanala (na srecu, meni beznacajnih) kojih nema na dig. Vidim da se pricalo o ova dva kako su vraceni pa sam mislio da se to odnosilo i na dig.

Imam Panasonic TX-P37C10Y. Pročitao sam ceo forum, i uspeo da pronađem digitalne kanale.
Za zemlju sam stavio Švedska, a kad treba da se skeniraju kanali, ne bira se IKOM, već default oprater. Radi EPG. Ali....
Nemam titlove na FOX life, crime, Natgeo, Discovery...

Moje pitanje je - da li u ovom momentu normalno rade titlovi na Ikom digitalnoj na ovim kanalima?
Želim da isprobam sve pre no što ga vratim u fabričko stanje i probam sa nekom drugom zemljom.
Poz,
Aleksandar

Imam Panasonic TX-P37C10Y. Pročitao sam ceo forum, i uspeo da pronađem digitalne kanale.
Za zemlju sam stavio Švedska, a kad treba da se skeniraju kanali, ne bira se IKOM, već default oprater. Radi EPG. Ali....
Nemam titlove na FOX life, crime, Natgeo, Discovery...

Moje pitanje je - da li u ovom momentu normalno rade titlovi na Ikom digitalnoj na ovim kanalima?
Želim da isprobam sve pre no što ga vratim u fabričko stanje i probam sa nekom drugom zemljom.
Poz,
Aleksandar

Ukljuci titlove preko daljinskog (ima dugme subtitle on/off). To su titlovi koji se ne narezuju na sliku nego ih operater salje.

Pokušao sam. Dugme se zove STTL, ali se ništa ne dešava. Bojim se da je do izbora zemlje. Prvi put ka da otkrio dig kanale radilo je, zatim sam izabrao Švedsku. U ovoj vearijanti mi radi EPG, ali nemam titlove. U prvoj varijanti)ne sećamn se koja je zamlja bila= nije bilo EPG opcije, ali je bilo titlova.
Da li sada rade titlovi na ovim kanalima?

Pokušao sam. Dugme se zove STTL, ali se ništa ne dešava. Bojim se da je do izbora zemlje. Prvi put ka da otkrio dig kanale radilo je, zatim sam izabrao Švedsku. U ovoj vearijanti mi radi EPG, ali nemam titlove. U prvoj varijanti)ne sećamn se koja je zamlja bila= nije bilo EPG opcije, ali je bilo titlova.
Da li sada rade titlovi na ovim kanalima?

i kod mene su bili iskljucni titlovi po defaultu, ja sam stavio madjarsku cini mi se, ali ima dugme za titlove, i u listi pise srpski, kliknes na to, i posle nekoliko sekundi pojavi se titl.

Problem je što sada u listi jezika nema srpskog. Probao sam sa hrvatskim , slovenačkim, i gomilom drugih...
Sledi mu reset, pa ću probati sa mađarskom... Čim žena odgleda film 🙂

Ali mislim da neće biti opcije EPG...

TX-37C10 - izabrati zemnku Finsja, grad Helsinki:
DVB-C pronalazi sve FTA i skremblovane kanale.
EPG radi, pritiskom na dugme GUIDE
U EPG-u ne prikazuje dobro čćđšž

Pretpostavljam da bi uz Conax CAM i Ikom karticom otvorio i skremblovane kanale.

Sad ostaje dilema - dati 50€ za Conax modul ili dodati još jedan daljinski na sto i Konana 🙂 pored TV-a...

Pozdrav!

TX-37C10 - izabrati zemnku Finsja, grad Helsinki:
DVB-C pronalazi sve FTA i skremblovane kanale.
EPG radi, pritiskom na dugme GUIDE
U EPG-u ne prikazuje dobro čćđšž

Pretpostavljam da bi uz Conax CAM i Ikom karticom otvorio i skremblovane kanale.

Sad ostaje dilema - dati 50€ za Conax modul ili dodati još jedan daljinski na sto i Konana 🙂 pored TV-a...

Pozdrav!

nije isplativo, mislim za kaon 😛 jer onda moras da placas digitalnu 😛 da ne pricam koliko je los kao uredjaj, jako los uredjaj, npr. ne moze u isto vreme da menja volume dok je info za kanal ukljucen(kad promenis na novi kanal) i jos gomilu gluposti koje ima.Pa jel imas prevod sad?😵

Jel moze pomoc za Samsung 32C450 , uspeo sam da pronadjem 110 digitalnih kanala,od kojih je 10ak radio stanica i 15ak skremblovanih.

Takodje kod dosta stranih kanala nemam titlove , i imam problem sto su kanali snimljeni po dosta cudnom rasporedu tipa RTS1 je 88-mi, Pink 66ti B92 na nekom totalno drugom broju.
EPG mi takodje ne radi,tj nisam nikad video da se pojavio.

Moze li mi neko dati savete kako da resim gorepomenute probleme, moze i na PM ako ne bi trebalo ovde.

Hvala unapred

nije isplativo, mislim za kaon 😛 jer onda moras da placas digitalnu 😛 da ne pricam koliko je los kao uredjaj, jako los uredjaj, npr. ne moze u isto vreme da menja volume dok je info za kanal ukljucen(kad promenis na novi kanal) i jos gomilu gluposti koje ima.Pa jel imas prevod sad?😵

Zaboravih najbitnije. DA, titlovi sada rade 🙂.

Problem je što sam se već prijavio za Flat 3, tako da će kaon da stigne, uz brži net i neke kanale 🙂.

Mada, conax CAM u TV, kartica u conaxa. Kaon u dečju sobu na neki stari CRT, u slučaju da može da radi kad se iz njega izvuče kartica...

Jel moze pomoc za Samsung 32C450 , uspeo sam da pronadjem 110 digitalnih kanala,od kojih je 10ak radio stanica i 15ak skremblovanih.

Takodje kod dosta stranih kanala nemam titlove , i imam problem sto su kanali snimljeni po dosta cudnom rasporedu tipa RTS1 je 88-mi, Pink 66ti B92 na nekom totalno drugom broju.
EPG mi takodje ne radi,tj nisam nikad video da se pojavio.

Moze li mi neko dati savete kako da resim gorepomenute probleme, moze i na PM ako ne bi trebalo ovde.

Hvala unapred

Za Samsung ne znam. Za Panasonic sam morao više puta da menjam zemlju, da bih konačno došao do toga da Finska daje najbolje rezultate(radi EPG i titlovi na Fox life, crime, discovery...)

Kanale sam složio u favorites listu po mojoj želji.

Jedno glupo pitanje: Koja je razlika izmedju 4:3 i 16:9 tj. koja je bolja rezolucija za gledanje? Kada sam kupovao tv (Samsung lcd) prodavac mi je rekao da je najbolje da se gleda samo jedna rezolucija koja je i najbolja ali nisam siguran za koju je rekao od ove dve. Jel postoji "bolja" rezolucija od ove dve ili je to kako nama odgovara?

Jedno glupo pitanje: Koja je razlika izmedju 4:3 i 16:9 tj. koja je bolja rezolucija za gledanje? Kada sam kupovao tv (Samsung lcd) prodavac mi je rekao da je najbolje da se gleda samo jedna rezolucija koja je i najbolja ali nisam siguran za koju je rekao od ove dve. Jel postoji "bolja" rezolucija od ove dve ili je to kako nama odgovara?

kakvo je to pitanje :S :smackbum:

full HD ti je 1920x1080, 16:9 ratio, 4:3 su ti CRT televizori, a programi vecinom salju taj signal, mislim da je jedina "domaca" stanica koja salje 16:9, prva srpska televizija

naravno to je samo ono sto TV moze da prikaze...

Poslednja izmena:
Na kojoj je bolje gledati kablovske programe? Imam lcd.

pa...imas dugme na daljincu pa ti vidi sta ti odgovara 🙂 znaci mozes d amenjas izmedju nekoliko modova, kod mene ima 4-5 imas 16:9, 4:3, zoom 1 zoom 2 i neke gluposti, znaci to ti je aspect ratio, a rezolucija same slike ti zavisi od signala u TV-u, da li imas digitalnu..obicnu SD...koji provajder..

Ajde i ja da provrtim ovo pitanje jos koji put ( 😛 ) - dakle pregledah malo ovu temu i (kao laiku) tesko mi da poverujem da boljim tv-om mogu da se pohvataju digitalni kanali na ikomu. Dakle samo uzmem tv koji podrzava taj famozni DVB-C i to je to - ne moram da se preplacujem na ovu uslugu? Posto ovih dana planiram da uzmem LCD (konkretno LE32C530 Samsung) pa sam se malo zainteresovao za specifikacije kao i samu digitalnu - sta i kako. Ako moze samo neko da mi potvrdi podrzava li ovaj TV uopste tu opciju. Takodje, koje je kanale u tom slucaju moguce uhvatiti - cak i skremblovani tipa sve 4 Arene? Hvala unapred.

Ajde i ja da provrtim ovo pitanje jos koji put ( 😛 ) - dakle pregledah malo ovu temu i (kao laiku) tesko mi da poverujem da boljim tv-om mogu da se pohvataju digitalni kanali na ikomu. Dakle samo uzmem tv koji podrzava taj famozni DVB-C i to je to - ne moram da se preplacujem na ovu uslugu? Posto ovih dana planiram da uzmem LCD (konkretno LE32C530 Samsung) pa sam se malo zainteresovao za specifikacije kao i samu digitalnu - sta i kako. Ako moze samo neko da mi potvrdi podrzava li ovaj TV uopste tu opciju. Takodje, koje je kanale u tom slucaju moguce uhvatiti - cak i skremblovani tipa sve 4 Arene? Hvala unapred.

da, sve besplatno 😛 ali ne mozes da hvatas skremblovane, znaci samo onaj najosnovniji paket...da taj model ima DVB -C znaci moze

Hvala na odgovoru.
Neko da mi odgovori na ovo pitanje:
Da li mi je sve podeseno kako treba na dekoderu?
SCART izlaz: CVBS
SPIDF izlaz: iskljuceno
na daljinskom p.std je namesten na PAL (imam jos i automatski, SECAM, NTSC)

dalje... da li ima veze da li je povezano preko scart dodatka ili cinceva?

Hvala na odgovoru.
Neko da mi odgovori na ovo pitanje:
Da li mi je sve podeseno kako treba na dekoderu?
SCART izlaz: CVBS
SPIDF izlaz: iskljuceno
na daljinskom p.std je namesten na PAL (imam jos i automatski, SECAM, NTSC)

dalje... da li ima veze da li je povezano preko scart dodatka ili cinceva?

stavi na pal ili automatic, ja imam povezano preko cincevana CRT tv, mislim da nema razlike, jedino ako zelis da oslobodis ulaz za nesto drugo....

Nazad
Vrh Dno