Šta je novo?

Ikom - Digitalna tv

Sto se tice stabilnosti neta niko nije pljuvao Ikom, a kada si vec spomenuo Sbb uporedi malo njihove brzine neta sa Ikomom, drugo sto se tice kanala na Sbb-u po mom ukusu ima sigurno vise od 2 kanala kojih nema na Ikomu, ali o ukusima ne treba raspravljati, trece pogledaj analognu sliku na Ikomu, (ja imam lcd, ne znam koji ti tv koristis) blago receno uzas, cetvrto na istoj toj digitalnojtv vise od polovine kanala su u MONO tehnici to nije do tehnike vec do teehnicara koji su toliko strucni da ne mogu da puste kanale u izvornom kvalitetu!!!! Jednostavno ja stvarno ne bi da poredim Sbb i Ikom, jer su takva poredjenja u najmanju ruku smesna!!!

>Vlado< Bez namere da otvaram veliku diskusiju ovde se neradi o pljuvanju IKOM-a vec o necemu sta se dobija za mesecnu nadoknadu koja im se uplacuje. Ja zivim na "Zapadu" i mogu ti reci da mi je izbor kanala koji imam u ponudi svog CTV oprertara dalekooo losiji od IKOM-a i to je druga prica sta bi mi volili da imamo u ponudi a sta ne (naposletku ja imam i HD satelitski sistem pa na volju), ali nikada nisam imao nikakav prekid u signalu ili ne daj boze da mi je slika losa (sneg, linije, mesanje TV stanica sto je uobicajno na Ikomovoj - analognoj TV). Pravo na izbor... moji roditelji su osudjeni na IKOM ... Zasto ne mogu da biraju SBB, Vektor IKOM..KDS (oprostite ali ne znam sve CTV opreatera) zasto su morali da zovu pre uvodjenja Digital TV bar jednom do dva puta nedeljno zbog lose slike na nekim kanalima (izvini za nekog koji je u 7 i 8 deceniji i za njih to je smor) i sta pozovu i niko ne reaguje ja sam bio svedok da sam ih ganjao skoro 5 dana zbog lose slike ne kod mene nego u celom kraju (bio kod komsija) i sta tek posle sedam dana slika se popravila. A sad Kain (dali si ti cuo pre za tu firmu ja nisam do sada, sta je sa dekorderima firmi Strong..Scientific Atlanta..Motorola a ima ih i boljih) U vreme kad HDMI postaje sastavni do svakog gadgets oni daju dekorder sa cincevima (hvala bogu na EURO konentoru) a uz to od 4~5 mojih komsija koji imaju LCD TV i ko sto rece >nenadjow< imali su katastrofa sliku kod 3 su imali probleme u startu sa Kainom (nespravan dekorder, daljinski...) Ovde se prica od kvalitetu usluge i ako je 30% nezadovoljno ta firma bi morala da se zapita gde je problem. A da nekazem da niko od njih nije ni pitao korisnike na svom sajtu (anketa) kakav bi dekorder zeleli (hdmi, usb, net...) e to bi bila prava briga za korisnike usluga ili da su ponudili bar dva dekordera jeftiniji i skuplji...

Poslednja izmena:
Ljudi, bole me uvo za IKOM. Za mene, koji sam DigiTV dobio uz net je ovo sve OK. Možda su vaše primedbe na mestu jer ste brži net uzeli ZBOG DigiTVa.

Kaon je smeće i tačka! To niko ne može da mi ospori. Ali da mi je TV primaran verovatno bih gledao da uzmem neki ozbiljniji risiver.

Kad se u mojoj zgradi odlučivalo ko će da bude CATV operater mogli smo da biramo IKOM, SBB ili Radius Vektor. Pošto drugar na N Bgdu ima Radius Vektor i bio je jako, jako zadovoljan ja sam zagovarao RV, većina je bila IKOM jer je bio najjeftiniji a tek poneko SBB. SBB takođe nije ništa posebno, nemojte se zavaravati, i meni se kod matoraca dešavalo da nemam signal >24h a onda dođe kako je i otišao. Dakle, nema samo IKOM tehničkih problema. SBB ima TV1000 i SportKlub od kanala koje bih voleo u ponudi kod IKOMa, ostali mi nisu bitni. Nisam neki TV fan tako da ja od 80tak kanala gledam nekih 10tak redovno, ovo ostalo većinom i ne gledam ili sporadično.

A ako ćemo iskreno, IKOM nije kriv ukoliko naše TV stanice emituju loš signal. Pogledajte samo Pink, tehnički jako skromno. Ako pogledate B92 i FOX jasno je da to može daleko bolje. Ako mogu korektno da mi emituju nekoliko TV stanica koje zaista imaju dobar kvalitet, ne verujem da oni namerno sakate signal nekih drugih, prosto pita se od g***** ne pravi.

Ono što možda još ima uticaja je koji je deo grada u kome živite. Gde je infrastruktura novija manje je i problema, to su mi rekla oba servisera kad su dolazili.

Toliko.

a kada si vec spomenuo Sbb uporedi malo njihove brzine neta sa Ikomom

E ovo je vec preterivanje. SBB je pre 2 meseca uveo te nove brzine (uz potpis ugovora). Do tada je IKOM imao u najmanju ruku podjednaku ponudu (cak i malo bolju). Bolje je da IKOM jos uvek ne uvodi vece brzine dok ne stvori uslove za to. Vishe volim da mi radi savrseno stabilno kao i do sada, nego da imam na papiru duplo vece brzine, a da mi net radi ocajno (kao sto je trenutno sluchaj sa velikim brojem SBB korisnika).

SBB ima bolju ponudu definintivno, ali se nadamo da ce IKOM povecati brzine. 🙂

Sto se tice IKOM digitalne, ima dosta bugova, pogotovo mi smeta sto titlovi zezaju na pojedinim kanalima i sto EPG ne radi uvek kako treba, sto je povezano i sa bagovanjem vremena na dekoderu.

Plus je IKOM poskupeo pretplatu na kablovsku za 100 dinara.

Bezvezna je tema IKOM vs SBB i mislim da niko nije to ovde forsirao,..poenta je,..da mene napr kosta 2000 dinara mesecno,full paket plus pretplata i to nije malo kesha s obzirom na sve,.a vecina kanala se da ne kazem "krade",cesi,madjari,hrvati i slicno,sto ces lako da proveris na nekima kada se zavrse programi,..pa te obavestavaju na nekom jeziku da je kraj,.ili reklame na ...jeziku.Da sve moze bolje,moze,..dekoder jeste kanta,..kao digitalno a na scart,nema ni hdmi,pitaj boga od kada su ... koliko su para,sve je to jako socijalno,..al i ona stara,..od dva "zla",biraj manje,... tako da ,nije IKOM gori,ni bolji od ostalih,..samo su nijanse,al s obzirom da im koristim usluge i ne mogu da ih menjam tek tako,onda moramo i da prozivamo malo,..ipak,placam ja sve to,nije nista dzabe.

Ovde smo zbog Ikom Digital TV a ne izbora kanala nazalost. Moji prvi utisci su ovakvi stisajem okolnosti mogu porediti CTV u nekoliko zemalja napolju (tamo gde sam imao priliku da je gledam) najdalje su otisli Kanadjani, Englezi, Nemci, Francuzi. (za ostale zemlje ne znam )Ja sam se s porodicom preselio pre par godina iz Engleske u Portugal sto se tice CTV to je ko da sam presao sa konja na magarca. Pa i Ikom u svojoj ponudi ima bolje kanale od portugalaca. I sad dolazimo do onog ali a to je kvalitet "signala" ovo je nemerljivo kvalitet klasicne analogne slike je mnoogo bolji nego kod Ikoma. >Vlada< rece da je to do TV stanica pa molima vas nehvata Ikom klasicnom antenom signal ArtTV, Pinka TV Vojvodina ali sudeci po signalu mozda da. Pa oni su firma imaju posebne ugovore sa TV kucama ili ja zuvim u svetu maste. Nazalost ja na njihovom sajtu nisam vido forum gde bi neko strucan odgovorio na pitanja korisnika. Kao sto sam i rekao nisu proveli ni anketu kakav bi risiver zeleli da imamo. Kain dizajnerski izgleda lepo ali samo dizajnerski na dalekom istoku odakle i ovaj dolazi sigurno ima i resenja sa HDMi prikljuckom za istu cenu pitanje je kolicine nabavke. Kaon je Korejska firma koja je pocela sa radom 2000 godine a ovaj "nas" model je iz 2007 godine http://www.sat-receiver-world.com/producer/kaon-media/index.html a evo i zvanicnog sajta http://www.kaonmedia.co.kr/eng/product/view_feature.php?b_code=1&s_code=1 pa sad po nekim stranim SAT forumoma ispade da i neki CTV operateri u okviru EU nude modele istog proizvodjaca samo ne znam koji. Na istim forumima ispade da oni nisu uopste losi e sad sta je nama zapalo i zasto ovoliko prituzbi na daljinski na signal iz Scart-RGB neznam ni sam. A ispade i da oni imaju nekoliko 270 modela koji se razlikuju po dodatnim slovima iza 270. Ono sto mene strasno a verujem i sve nas je to nepostovanje mene (nas) kao korisnika ja placam svojim roditeljima izmedju ostalog i CTV i zalim da znam sta to placam (na stranu izbor kanala) Ikom ima jako puno bagaova ali ih jako sporo resava a to mogu tumaciti ili nedostatkom ili nekompetentnim ljudstvom. Pa moji su vec 7+ godina na Ikomu slika je za nijansu bolja nego pre, neke stanice se jos uvek mesaju na nekima je sum jako izracen (govorim o analognoj TV) pa nezele i nemaju mogucnost svi da predju na Digitalnu TV. Ovo je dobra tema za neke buduce korisnike. A sad jedno direktno pitanje ovde se pricalo o TV koji mogu da uhvate digitalne kanale a sta je s tim da ja kupim drugi risiver Srong ili kako bi se to ponasalo
Inace sad kad gledam ovaj Kain sajt ispade da moj TechniSat CTV risiver mnogo podseca na jedan Kain model 🙂 ali na njemu sve radi savrseno...

Danas su mi ukinuli paytv kanale pink i 18+

Danas su mi ukinuli paytv kanale pink i 18+

Zasto?Nisi se opredelio za full paytv,pa si do sada imao gratis,..ili ....meni upravo sve radi,proverio..al sam ja u ugovoru naveo da zelim full paytv.

Мени је и основни пакет доста, није ми проблем да га плаћам додатно, али ми се никако не узима рисивер који ће да има аналогни излаз. Док имам овај гратис период, користићу дигиталну телевизију, кад га буду укинули, сачекаћу да крену да раде са CL картицама, јер ми је то једино прихватљиво решење.

Овако слика стварно јесте одлична, ТВ аутоматски препозна 16:9 канале, преводи су издвојени од слике, па могу да зумирам 4:3 канале кад пуштају филмове и да и даље видим титл...

Naravno,..ja sam na primer placao pre prebacivanja na digitalnu negde oko 1000 dinara mislim,...Full paket,plus naravno pretplata odvojeno.U principu,..imas svasta od kanala,..sasvim dovoljno i previse za one koji vole filmove,program,.mada,fali im u paketu par kanala koji su stvarno super,mozda se i promeni nesto u buducnosti.

Kao ikomov consumer pratim ovaj thread od pocetka.Vidim da se svi zalite na kvalitet samog receivera.Pitanje za milion dolara glasi:
Da li ima kod nas da se kupi (ili sire) neki bolji receiver koji bi zamenio postojeci koji dolazi uz paket ili bar tipa kao sto pojedinci ovde imaju u svojim televizorima?
Uzeo bi paket pa cisto da vidim kakve su mi opcije eventualno da ulozim u neki bolji receiver koji ce da radi sa Ikomom.Hvala unapred.Pozz

P.S.
Nadam se da nisam mnogo u off-u...ali vezano je za ikom digitv.

Poslednja izmena:
Taman sam pomislio da uzmem taj digitalni risiver, ali posle ovoliko negativnih iskustava...not gonna happen...Meni nista ne moze zameniti lakocu rukovanja tv-a samo sa jednim daljinskim.

Druga stvar, nemam pojma da li je do sbb-a ili tv-a.

Zet ima Panasonic 42PV8P i SBB, Ja Samsung PS 42A410 i IKOM

Kod zeta je situacija sledeca.
Blok 45 SBB - analogno slika uzas, jedva se vidi vreme na B92
Blok 19 SBB - analogno slika uzas, kao blok 45.
Blok 19 SBB - uzeo digitalni risiver, slika skroz ok. Na analognoj je kao neka magla...

Ja sam koristio totaltv (preko dreambox-a), i slika mi je bila kao kod njega sa digitalnim risiverom, mozda cak malo i bolja. Smorio me satelit, pa sam uzeo ikom kablovsku. Prijatno sam se iznenadio analognom slikom, nije bila kao preko satelita / D3 SBB, ali je opet bilo bolje nego analogna SBB.

I juche uzmem malo da se igram sa podesavanjima (iako sam Tv kupio u Oktobru 08), i sa sharpness, edge enhacement and digital NR nasviram sliku toliko blisko SBB D3 da mi na pamet ne pada da uzimam digitalni 🙂

Da li je kod mene u zgradi specificno dobar signal, ili se moj tv mnogo bolje slaze sa kablovskom, nemam pojma, al` eto, moja zapazanja.

E bas ti hvala sto napisao umesto mene sve sto sam i ja zapazio.Sve sam isto odradio i slika mi je stvarno dobra na 50" plazmi na analognom signalu.Zato sam i pitao za ovaj kvalitetniji receiver...jer izgleda da od ovog njihovog nema vajde.

Moj je utisak sledeci,..analogni kanali su nekako "meksi",prijatniji za oko,..cini mi se,naravno,ne svi,..mislim pretezno na veci deo domacih kanala,naspram istih koji su preko dekodera kao digitalni,dekoder jednostavno samo izastri sliku,..i samim tim,ona mekoca koju sam pomenuo,postaje puna prasine,brljava,al kao cista,ostra,..i to je za gledanje zivi smor,samim tim,za sad,jedino sto ostaje je komb. izmedju analogne i digitalne,..u zavisnosti koji su kanali u pitanju,sve dok ne bude full digitalni signal isao od operatera,..ovako,mislim da je to jedino resenje ,drugog nema,mislim u skorije vreme 😡,pa da ne bedacim,pogotovo na pricu oko dekodera koji je,..samo su nijanse u pitanju,..slika koju oni salju u tv je losa,al bolje nema ,sta je tu je,..pa samo od moje zgrade do sledece,ima oko ...lupicu 100-200 m vazdusno kabl,tako da to jos uvek govori kako stvari stoje u ovoj drzavi,..mada,verujem i da je okolo slicna stvar,negde malo bolje,malo losija.

Naravno,..ja sam na primer placao pre prebacivanja na digitalnu negde oko 1000 dinara mislim,...Full paket,plus naravno pretplata odvojeno.U principu,..imas svasta od kanala,..sasvim dovoljno i previse za one koji vole filmove,program,.mada,fali im u paketu par kanala koji su stvarno super,mozda se i promeni nesto u buducnosti.
koliko sad placas full paket? izvini na pitanju ovaj sto mi je dosao iz ikoma samo doneo risiver i nista mi nije rekao .imam flat 4 kabl. tv + digitalna tv (paketi 1,2,3) i sad me zanima koliko treba da doplatim za full?

Iskreno,sem pretplate,kao dobio sam godinu dana gratis te full pakete jer sam godinama vec koirisnik toga,..bez neta doduse,..tako da iskreno ne znam nista koliko kosta,ili koliko ce kostati,.pogledaj na njihom sajtu

http://www.ikomline.net/kablovskiint/index.php

ili 1100 dinara je skuplji najaci paket flet 5 od flet 4
ok vidim al to ako ocu da dignem i internet . nema veze hvala u svakom slucaju . ovaj sto je doneo risiver stvarno nista nije kazao za digitalne pakete 😡
jedino sto sam pitao bilo je za sportklub i dobio informaciju da sbb trazi neke silne pare ikomu , pa izgleda necemo moci da gledamo ovaj kanal u skorijoj buducnosti

Poslednja izmena:
Pominjali smo problem sa satom,..dal ikako moze da se manuelno podesi,ugasi,..da se ne vidi,..aj nekad par minuta,par sati,..al sad brate 6 sati mi djida,..cak i ako ga sinhro...odvali po par sati razliku,i onda mi sija kada ugasim dekoder,uzass blagi,..ja ne verujem..sto rece neki drugar,..dobro je za goste kada zuri,..al brate,ovaj poceo da zuri katastrofa,..evo,kod mene vec pocela subota 🙂) a 20.30 je,petak naravno😡

Ha sat ja to stalno spominjem ali sam digao ruke zalepio sam tamnu foliju preko njega da napravim dimmer da ne blesti onoliko inace sam u setup stavio vreme na GT+1 sad mi zuri jos vise racunam to je vreme u Srbiji a ispade da srbija nije GT+1 ili ja ne znam. Ako ga vratim na GT onda ce zuriti samo par sati 🙂)). Zamisli kako me nervira pored risivera DVD-R, stari VHS video i mini linija svima vreme u 30 sek tacno a ovaj ko sto rece >raligno011< vec u suboti.

Poslednja izmena:
bogami,soba ti je ko moja ,preslikana,samo sto sam ja pojacan jos vise,i zamisli onda,..kao kad udjes u kafic,ono gomila aparata-satova,a ovaj dekoder neko svetsko vreme "kuca",uzasss,meni ce da najavi nedelju kada ustanem danas (subota je inace ) :,,:

Kao ikomov consumer pratim ovaj thread od pocetka.Vidim da se svi zalite na kvalitet samog receivera.Pitanje za milion dolara glasi:
Da li ima kod nas da se kupi (ili sire) neki bolji receiver koji bi zamenio postojeci koji dolazi uz paket ili bar tipa kao sto pojedinci ovde imaju u svojim televizorima?
Uzeo bi paket pa cisto da vidim kakve su mi opcije eventualno da ulozim u neki bolji receiver koji ce da radi sa Ikomom.Hvala unapred.Pozz

P.S.
Nadam se da nisam mnogo u off-u...ali vezano je za ikom digitv.

Aj da se ponovim,mozda mi neko i odgovori.

>zava1974< +1
I mene interesuje dali postoji zamena za Kain risiver (da kupim neki drugi). Dali moze svaki koji prima Smart Card (Ikom) ???

Koji sistem za kodiranje koristi Ikom? Mozes da uzmes AzBox, ima mogucnost za dva tjunera, pa mozes da kombinujes DVB-C, DVB-T i DVB-S, a Premium + bi trebao da moze istovremeno da koristi dva tunera.

Nemam pojma koji sistem koristi,zato i pitam.A sto se tice AzBox-a nisam siguran da ima kod nas da se kupi...ima li neka alternativa a da je dostupna kod nas?

Poslednja izmena:
Prepostavljam da nas Kaon koristi Conax citac kartica mozda neki od http://www.optibox.rs/main.html pa pogledati pod CX risivere...nisam pametan i ne razumem sa bas u ovu kablovsku tehniku...
Sad ja mozda pitam glupo zar nisu kodovi na kartici ???

Poslednja izmena:
Prepostavljam da nas Kaon koristi Conax citac kartica mozda neki od http://www.optibox.rs/main.html pa pogledati pod CX risivere...nisam pametan i ne razumem sa bas u ovu kablovsku tehniku...
Sad ja mozda pitam glupo zar nisu kodovi na kartici ???

koliko sam ja skontao kartica kodira samo ove extra pakete... eee sad ne znam da li sam kaon ima neku vrstu kodiranja koja bi se mogla aktivirati ako zakljucaju i osnovne kanale...

>bojkic< moja predpostavka je da kartica kodira sve dok smo imali one pre dekodere Dalvi ili tako nekako oni su hardverski dekodirani i tako su ti doneseni. Mislim a mozda i gresim da ovi sad upisu u karticu koji paket koristis i na sta si preplacen i tako ti zakljucaju kanale. (Bar je na zapadu tako). Mislim da Kain nema neko svoje hardversko zakljucavanje...jer to bi bio smor za njih (Ikom) pa opet.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno