filipenko je napisao(la):
Ovo je najobičnije kukumavčenje nekoga ko ima slab hardver :d Šta ti podrazumevaš pod "novim"? Oblivion je naravno prodavan zbog hype-a. Taj hype međutim ne potiče uglavnom od konzola, kao što ti tvrdiš, već je igra nošena na krilima uspeha Morrowinda (koji je prodavan i ispao preko svakih očekivanja) i poboljšanja tog koncepta gameplay-a u svakom segmentu (osim eventualno u 1-2 segmenata na šta imam zamerku, ali to je relativno nebitno po gameplay). Naravno, najosetnije poboljšanje je viđeno na grafičkom polju, što je i logično, ali implicirati da je to jedino što je poboljšano je blago rečeno neobjektivno. Revolucije naravno nema. Ali svaki segment, od borbe preko interakcije do osećaja živog sveta je poboljšan. Ne kapiram zašto je potrebno 14 revolucionih elemenata da bi se neka igra smatrala dobrom - to je prošlost, toga više nema.
Kada bi ti sada preslikali gameplay igara kao što su Fallout ili Baldur's Gate u neki najmoderniji engine (lupam, npr. Titan Quest ili nešto slično) i kreirali novu igru sa takvim gameplayem i malko promenjenom pričom (neka bude FO3 ili BG3) da li to znači da takvu igru ne bi igrao ili bi je smatrao sr*njem, jer eto ne donosi ništa novo sem grafike?
ajde jos malo da davimo pa da batalimo pricu
igra nije ******. tacka.
ja imam slab hardver jer je oblivion kao "whore" (zanimljivo sta sve forum smatra da je lascivno) jer pokusava da zadovolji svakog

dobar zakljuchak nema sta :d
interakcija, valjda mislis na onu sa npc-jevima? da sada je svedena na nivo jednog nwn-a (dijalozi), svaka chast sto su ubaceni neka vrsta persuasion-a i ostalog, ali to su stvari koje su podrazumevane da jedan rpg treba da ima i to sto ga je oblivion dobio nije plus vec obicno brisanje minusa koje je morrowind imao
ziv svet oko tebe? prvih sat vremena ti je interesantno da stanes i oslushkujes sta ljudi prichaju oko tebe, onda provalis da ima 5 paterna koji se ponavljaju (pa i glasovi kod npc-jeva su skoro svi isti, kao da su unajmili 5 likova koji su svima dali glasove) ili situacija omg omg gates of oblivion !?!?! wtf?!?! we are doomed!?! lets get some beer and whores in tavern
tvoj uticaj na ziv svet oko tebe je smesan, koliko je najavljivan i hvaljen zaista je smesan
borba(koja je vazan faktor jer je ima mnogo i ti interaktivno ucestvuje u njoj)? ista kao u morrowindu, dobro sad imas dva zamaha i blok... chek.. ah da to je evolucija u arkadnom delu nema sta
dungeon crawling je posle nekoliko desetina sati igre toliko monotona jer su sve tamnice skoro pa apsolutno iste
igra je najavljivana u protekle 2 godine kao REVOLUCIONARNA NEX GEN RPG igra, i svako ima pravo da bude razocharan sto nije tako

pod svako mislim na ljude koji su pre toga igrali neki rpg
---------
igrao bih fo3 (da ga ne radi bethsoft) sa istim sistemom a novom grafikom dan i noc :guitar: kao sto si ti igrao oblivion ali nikada ne bih nabijao svima na nos da je to najboja igra ikada, i ne bih ih nipodoshtavao jer im se igra ne svidja, ali bih im treljao na nos sta je tru hardcore rpg