Šta je novo?

Igre generalno

voodoo_nbgd je napisao(la):
Pa da vidiš kako igra izgleda "not the way it's meant to be played" :D
Ozbiljno, Oblivion na very low detaljima izgleda gore nego Q3 sa ugašenim teksturama...
Kako da ne. Pogasi sve teksture u Quakeu 3 i sve nivoe detalja, pa u Oblivionu. Pa ih pogledaj na šta liče. Nego se ljudi uglavnom prisećaju kako izgledaju igre na high, a ovde nove la low. A što jes jes, na low je sve ružno, nezavisno od rezolucije i generacije. Potpuno je indiferentno da li je ružnije nešto danas ili nekada. A ovo danas na low nije ružnije od onog nekada na low. Što je opet nebitno.

...vala ako je oblivion sluzio samo za cedjenje love iz dzepova (a radise ga tolike godine) s'a je tek onda NeedForSpeed serijal?

voodoo_nbgd je napisao(la):
Ozbiljno, Oblivion na very low detaljima izgleda gore nego Q3 sa ugašenim teksturama...
Hoćemo i to da razmotrimo kao još jednu manu? :p

EDIT: na stranu što Oblivion na minimumu detalja u najobičnijoj brvari u svakom trenutku ima 10k poligona više nego Q3 na max detaljima na najvećoj mapi. Ali dobro, nepresušan ste izvor gluposti.

Poslednja izmena:
a o vremenskoj distanci izmedju Q3 i Obl da i ne govorimo ... ;)
sta je onda bilo LQ a sta danaske spram zveri od grafika ...

goran.rs je napisao(la):
Sta sve covek moze procitati...A zasto bi smanjivao detalje na minimum?

to je bila chisto teoretski predlog, vishe da se pokusha zamisliti tako neshto nego stho bih zaista nekom predlozio da igra oblivion na minimumu... zaboga... zasto ste toliko banalni :) a i to sam predlozio vise fore radi, da bi proverio sta to igra ima ispod haube... shasija je sjajnobajna.. ali nije ovo fps pa da je pola gejmpleja multimedijalni dozivljaj a druga polovina akcija... tj ne bi trebalo da bude... :wave: oblivion kao next gen rpg treba da ponudi MNOGO vise od od odlicne grafike? ili ne treba? vi sto ga uporedjujete sa kvejkom i needforspeedom ste dovoljno rekli ajde sad u coshak :d ;)

G!!! je napisao(la):
to je bila chisto teoretski predlog, vishe da se pokusha zamisliti tako neshto nego stho bih zaista nekom predlozio da igra oblivion na minimumu... zaboga... zasto ste toliko banalni :) a i to sam predlozio vise fore radi, da bi proverio sta to igra ima ispod haube... shasija je sjajnobajna.. ali nije ovo fps pa da je pola gejmpleja multimedijalni dozivljaj a druga polovina akcija... tj ne bi trebalo da bude... :wave: oblivion kao next gen rpg treba da ponudi MNOGO vise od od odlicne grafike? ili ne treba? vi sto ga uporedjujete sa kvejkom i needforspeedom ste dovoljno rekli ajde sad u coshak :d ;)

Dobro ajde.Mada i dalje ne vidim nikakvu svrhu toga.Ja sam je igrao na 1024 i na mediumu,slajderi vise u levo i opet uzivao u igri.Igra ima dosta toga da pruzi sem grafike ali eto tebi nema...

mjok meni je bila igra zabavana ali daleko od toga sto je pisalo po magazinima i gejmerskim sajtovima... samo kazem , i ovde i u nekom gore postu, da ima malo toga da ponudi u odnosu na morrowind osim grafike... to sto se na ovom forumu postovi ne citaju do kraja, ebga...

U pravu je G!!!. Izuzetno malo ima da ponudi u odnosu na Morrowind, osim što je unapređena u 90% aspekata. Osim toga, od vitalne je važnosti pratiti sve konferencije developera i znati između 342 i 481 obećanja koja daju, pa posle gledati šta je tačno od toga ispalo. Još pošto imamo hiljade igara koje imaju sve to što Oblivion nema i sve njegove elemente uzdižu do neslućenih razmera, gde nam je kraj.

Hm, Two Worlds je odložen za 2007. godinu pre neki dan, ako se ne varam. A ne varam se :)

P.S. a na osnovu čega procenjuješ da je Two Worlds interesantan? Grafike? :D Kako te nije sramota, pa to nije osnova RPGa :)

Poslednja izmena:
filipenko je napisao(la):
U pravu je G!!!. Izuzetno malo ima da ponudi u odnosu na Morrowind, osim što je unapređena u 90% aspekata. Osim toga, od vitalne je važnosti pratiti sve konferencije developera i znati između 342 i 481 obećanja koja daju, pa posle gledati šta je tačno od toga ispalo. Još pošto imamo hiljade igara koje imaju sve to što Oblivion nema i sve njegove elemente uzdižu do neslućenih razmera, gde nam je kraj.

whatever... naravno da sam u pravu... danas je najlakshe biti graphics whore :)

P.S. a na osnovu čega procenjuješ da je Two Worlds interesantan? Grafike? :D Kako te nije sramota, pa to nije osnova RPGa :)
:smash: :)
mozda ... :
Two Worlds je napisao(la):
... Two Worlds is a fantasy RPG ... He (or she) must eat, sleep, and drink like a real person. The consequences to not doing so can be disastrous to your character... product will have hundreds of quests and all will be non-linear in nature. This allows you to play the game in the order which you choose...

Poslednja izmena:
G!!! je napisao(la):
whatever... naravno da sam u pravu... danas je najlakshe biti graphics whore :)
Ti stvarno misliš da je najlakše napraviti dobru grafiku? Očito pojma nemaš o čemu govoriš.
Utoliko i jeste veći značaj igre kao Oblivion - onaj ko je njega igrao više neće juriti samo za dobrom grafikom, jer je iskusio igru koja ima toliko toga da ponudi ispod haube.

Opet, nekima ni dobra grafika ne pomaže, a neki nikad nisu ni bili u stanju da naprave ljudsku grafiku. Pored toga, potpuno je jasno da je dobra grafika ružna, nepotrebna i siguran znak debilne prirode neke igre.

Pored toga, potpuno je jasno da je dobra grafika ružna, nepotrebna i siguran znak debilne prirode neke igre.
apsolutno ne ... nikad nisam rekao da nisam uzivao u grafici Oblivion-a, ali kada se sa tom grafikom pokusava pridobiti jos koji "klijent" onda se zna sta ce se u tu "mrezu" uhvatiti :)

ToxiC je napisao(la):
apsolutno ne ... nikad nisam rekao da nisam uzivao u grafici Oblivion-a, ali kada se sa tom grafikom pokusava pridobiti jos koji "klijent" onda se zna sta ce se u tu "mrezu" uhvatiti :)
Naravno da će se još poneko upecati, ali ključno je što je "ispod grafike" skoro svaki element poboljšan i unapređen. Ako neko hoće samo zbog grafike da ga igra - zašto da ne. Zašto bih se ja bunio što moj omiljeni tip igre sada ima i vrhunsku grafiku? Misliš da je to neka zavera protiv mene i svih ljubitelja Elder Scrollsa? :)

Ja licno ne zelim da igram igre koje nemaju dobru grafiku jer onda ne uzivam u punoj meri...

Ne kazem da je ona najbitniji faktor ali bitan jeste.

Ti stvarno misliš da je najlakše napraviti dobru grafiku? Očito pojma nemaš o čemu govoriš.
Utoliko i jeste veći značaj igre kao Oblivion - onaj ko je njega igrao više neće juriti samo za dobrom grafikom, jer je iskusio igru koja ima toliko toga da ponudi ispod haube.

Opet, nekima ni dobra grafika ne pomaže, a neki nikad nisu ni bili u stanju da naprave ljudsku grafiku. Pored toga, potpuno je jasno da je dobra grafika ružna, nepotrebna i siguran znak debilne prirode neke igre.

ne znam zasto uopste imas iluziju da neko ulazi u neku vrste rasprave sa tobom

oblivion je ok igra, dobila je sjajne ocene jer je jedna od prvih next gen igara koje se furaju na konzolama, zbog toga ju je i propratio hype zahvaljujuci kojem je i toliko popularna u jednom trenutku bila... svako ko je igrao iole dobar rpg pre obliviona je posle polovine igre bio razocharan dotichnom... zao mi je sto te to pogadja :)

G!!! je napisao(la):
ne znam zasto uopste imas iluziju da neko ulazi u neku vrste rasprave sa tobom

oblivion je ok igra, dobila je sjajne ocene jer je jedna od prvih next gen igara koje se furaju na konzolama, zbog toga ju je i propratio hype zahvaljujuci kojem je i toliko popularna u jednom trenutku bila... svako ko je igrao iole dobar rpg pre obliviona je posle polovine igre bio razocharan dotichnom... zao mi je sto te to pogadja :)
Ti si malo dete za drajvera kad su generalizacije u pitanju :D Isto tako je veliki broj onih koji nikada nisu igrali matore RPGove bio razočaran, verovatno shvativši da to nije za njih. Igra nije dobila sjajne ocene zato što se dobro prodavala na konzolama već zato što je nešto najbolje što se pojavilo na PC računarima ikada. Za performanse na konzolama se daju drugačije ocene, po pravilu dosta veće nego kod njihovih ekvivalenata na PCu i to dobro znaš. Uostalom odl school RPG nema takvih problema - njih niko ni ne bi kupovao. Šta misliš, da damo nekome ko se nije puno igrao i ko ne pamti zlatno doba 3 piksela ne Oblivion, on je previše nov, nego npr. Morrowind i neki klasičan RPG iz tog doba (na pamet mi pada Temple Of Elemental Evil), što bi pre odigrao?

Ti matori RPGovi i njihov koncept su izumrli dinosaurusi.. zao mi je sto te to pogadja što pokazuješ kad god se pojavi neka njihova evolucija koju odmah kreneš da spuštaš :)

Da prestanem da gušim, evo jedne lepe vesti:

Half-Life 2: Episode Two Delayed - briefly
(hx) 03:22 PM EDT - Aug,24 2006 - Post a comment / read (1)
It looks like there won't be any Episode 2, Portal, or Team Fortress 2 this Christmas for you. In an interview with Eurogamer, Valve's Doug Lombardi confimed that the game is not going to make it to retail until February of next year:
Eurogamer: Originally you said you'd hoped to get it ready this year. Is there a particular reason you had to change that?

Doug Lombardi: No, it's just sort of classic Valve being overly aggressive on our dates. But we're aiming for Q1 right now and we're really far along in the playtest stage. You know, our thing is always that we're trying to make really good experiences and so we're going to manage to that rather than the schedule.[...]

Eurogamer: In terms of gameplay length, what are we looking at for Episode Two?

Doug Lombardi: For Episode Two the initial idea was that it was going to be the same size as Episode One but it's sort of meandering to be slightly longer. I don't think that it's going to end up being as big as Half-Life 2 but I think probably it'll end up being a little bit longer than Episode One was.
There are also a few scarce details about the pricing plans for Episode 2. Right now, Valve is planning to have a pricepoint for the PC version of the Episode 2, TF2, and Portal package set between $20 (Episode 1's price) and full retail ($50-$60). My guess would be around $30.

In case you missed it - there are a total of 5 different Episode 2 video clips (one, two, three, four, five) that are between 1 and 2.5 minutes long. They feature in-game footage of someone playing through several different areas. The Portal clip is a little over a minute and a half long and showcases a player conquering the puzzles of a particular level. And finally, the Team Fortress 2 video clip is definitely worth watching.

Ti si malo dete za drajvera kad su generalizacije u pitanju :D Isto tako je veliki broj onih koji nikada nisu igrali matore RPGove bio razočaran, verovatno shvativši da to nije za njih. Igra nije dobila sjajne ocene zato što se dobro prodavala na konzolama već zato što je nešto najbolje što se pojavilo na PC računarima ikada. Za performanse na konzolama se daju drugačije ocene, po pravilu dosta veće nego kod njihovih ekvivalenata na PCu i to dobro znaš. Uostalom odl school RPG nema takvih problema - njih niko ni ne bi kupovao. Šta misliš, da damo nekome ko se nije puno igrao i ko ne pamti zlatno doba 3 piksela ne Oblivion, on je previše nov, nego npr. Morrowind i neki klasičan RPG iz tog doba (na pamet mi pada Temple Of Elemental Evil), što bi pre odigrao?

Ti matori RPGovi i njihov koncept su izumrli dinosaurusi.. zao mi je sto te to pogadja što pokazuješ kad god se pojavi neka njihova evolucija koju odmah kreneš da spuštaš :)

generalizaciju sam masterovao od najboljih, tebe i drivera ;)

ja ne razumem zasto ti stalno mene pokusavas spustiti na nivo dinosaurusa chinjenicom da su izometrijski rpg-ovi bili bolji rpg-ovi od ovih iz prvog lica :) mislim argument ti je losh :D jedino sto moze da zadovolji kakav takav rpg koncept a da nije izometrija su vampire bloodlines i deusex, Oblivion je mamipara jer pokusava da zadovolji svachiji ukus i trend .... u njemu nema nista novo sem grafike... da nije doziveo takvu sudbinu da se izbacuje na konzolama ne bi ni doziveo toliki hype... rpg nikad nije bio za svakog i nikada ne bi ni trebao da bude jer se onda od igre napravi papazjanija koju tu nazivas evolucijom pa tako sada imamo rts-rpg, needforspeed-rpg, darkstarone-rpg, golf-rpg, etc. - rpg... ma da, cak ni ti nisi to mislio sto si hteo reci :)

G!!! je napisao(la):
Oblivion je mamipara jer pokusava da zadovolji svachiji ukus i trend .... u njemu nema nista novo sem grafike...
Ovo je najobičnije kukumavčenje nekoga ko ima slab hardver :d Šta ti podrazumevaš pod "novim"? Oblivion je naravno prodavan zbog hype-a. Taj hype međutim ne potiče uglavnom od konzola, kao što ti tvrdiš, već je igra nošena na krilima uspeha Morrowinda (koji je prodavan i ispao preko svakih očekivanja) i poboljšanja tog koncepta gameplay-a u svakom segmentu (osim eventualno u 1-2 segmenata na šta imam zamerku, ali to je relativno nebitno po gameplay). Naravno, najosetnije poboljšanje je viđeno na grafičkom polju, što je i logično, ali implicirati da je to jedino što je poboljšano je blago rečeno neobjektivno. Revolucije naravno nema. Ali svaki segment, od borbe preko interakcije do osećaja živog sveta je poboljšan. Ne kapiram zašto je potrebno 14 revolucionih elemenata da bi se neka igra smatrala dobrom - to je prošlost, toga više nema.

Kada bi ti sada preslikali gameplay igara kao što su Fallout ili Baldur's Gate u neki najmoderniji engine (lupam, npr. Titan Quest ili nešto slično) i kreirali novu igru sa takvim gameplayem i malko promenjenom pričom (neka bude FO3 ili BG3) da li to znači da takvu igru ne bi igrao ili bi je smatrao sr*njem, jer eto ne donosi ništa novo sem grafike?

Poslednja izmena:
Evo par slicki iz Halo2 :
http://www.ggmania.com/?smsid=22168

:vomit: I oni misle da ovim promovisu Vistu, another :vomit:
Grafika je bas "minimalisticka" , tj. skoro da i ne postoji :d

Ne znam kako vama ali meni je borbeni sistem bio skoro pa savrsen,imas maltene potpunu kontrolu nad likom.Na tom polju recimo ne verujem da jos mnogo moze da se uradi....

Gde, u Halou? :d

Kad ga pomenuh, šotke su booolja². Šteta je što je takva igra toliko promovisana. To je jedan ok fps za razbibrigu kada nema dobrih igara za igranje i ništa više. Za nekoga ni toliko.

Gde, u Halou? :d

Kad ga pomenuh, šotke su booolja². Šteta je što je takva igra toliko promovisana. To je jedan ok fps za razbibrigu kada nema dobrih igara za igranje i ništa više. Za nekoga ni toliko.

Ma ne bre,nadovezao sam se na raspravu o Oblivionu.

Halo bas nesto i ne cenim.

Poslednja izmena:
Ali uzmite u obzir da je Halo2 igra stara 2 godine, ni meni nije jasno zasto su nju uzeli kao promociju viste

goran.rs je napisao(la):
Ne znam kako vama ali meni je borbeni sistem bio skoro pa savrsen,imas maltene potpunu kontrolu nad likom.Na tom polju recimo ne verujem da jos mnogo moze da se uradi....
moze strafe-jump da ubace i kompletno da se sa FPS-a predje na RPG :p

To ti je dobra ideja... odlično za izbegavanje magija. Eto, kada se Acrobatics nabudži na 100, dobiješ i tu mogućnost.

Vidiš kako imaš smisla za inovacije, samo ne shvataš još šta je dobro.

Vrh Dno