Šta je novo?

Igre generalno

Heh, o ukusima ne vredi raspravljati. Ono sto je za nekog vrh nekom drugom moze da bude totalni shit i obrnuto. To je sasvim normalno. ,)

U ovom konkretnom slucaju se slazem sa G!!-em sto se tice zlatnog doba RPG-a. Ljudi, chinjenica je da novije igre nisu uvek automatski bolje od svojih prethodnika. Normalno je recimo da danashnje simulacije voznje imaju bolju fiziku, realniju grafiku i prirodniji zvuk nego slicne igre pre 10 godina, ali kod RPG-ova situacija nije bash tako prosta. Mnogo vishe od ovih osnovnih faktora utiche da na to da li je neka igra dobar RPG ili ne, ali i to je naravno potpuno subjektivno. :smoke:

Worf je napisao(la):
Lupio si i ostao živ! Pa ti se vrati onda u devedesete ako ti je bilo lepo tamo!
Šta su te spopale igrice ko da su najvažnija stvar na svetu! Uzmem, odigram, zaboravim! Neću sada da se sećam igara od pre 10 godina i da pričam kako su bolje od ovih danas! Nebuloza! Prestani da živiš u sećanjima! :wave:

balvane, nisu me spopale igrice nego sam fan RPG igara kojih je danas sve manje i sve su neinteresantnije zbog prosecnih igraca kao sto si ti

Ma, novije igre su daleko loshije nego shto mnogi (chesto obrnuto) misle...
Vishe sam igrao HoMM 3 nego 4... AoE II od AoM... I vishe volim UFO da igram nego 70% svih igara nakon njega...

Slazem se sa G!-jevom konstatacijom iznad... Igrice su sve gore (nevezano za zanr), i to bash zato da bi se dopale shto vecem broju igracha...

Ne, problem je što natprosečni igrači tvrde da u novim igrama nema ničega što je interesantno i nelinearno i sl. To je najobičnije preterivanje i uzdizanje u nebesa nekih stvari, kao i potpuno zanemarivanje nekih drugih aspekata koji su prisutni u novim igrama, a tobože nisu dobri ili zanimljivi za igranje. Naravno, daleko je presudnije da li se kvest nalaženja izgubljenog para čizmi može rešiti sipanjem otrova u supu, prenošenjem sifilisa, prosipanjem utrobe i namamljivanjem goblina u spavaću sobu u odnosu na smislenost, primamljivost i živost celog sveta. Naravno, tada se neko može pohvaliti mami kako je saznao da je sifilis opasan po život ako se ne leči na vreme, tako da su eto te stare igre imale i edukativan aspekt. Ja neću da pričam kako su te stare igre bilo loše, kao što neki lupetaju za nove igre, tim pre jer sam ih i sam igrao. Naravno, one su podrazumevale veliko pretvaranje, maštanje, zamišljanje i slično, pa se to prenelo i na utiske o njima.

_Silent_ je napisao(la):
Ma, novije igre su daleko loshije nego shto mnogi (chesto obrnuto) misle...
Vishe sam igrao HoMM 3 nego 4... AoE II od AoM... I vishe volim UFO da igram nego 70% svih igara nakon njega...

Slazem se sa G!-jevom konstatacijom iznad... Igrice su sve gore (nevezano za zanr), i to bash zato da bi se dopale shto vecem broju igracha...
Ne sviđaju se tebi te igre više nego sadašnje zato što su Svevišnjim Dane™ i što im je bonitet izrazito izražen©, već zato što si prvo njih i igrao. Šta misliš, da uzmemo sada nekoga ko se ne igra puno, da li će igrati HoMM3 ili 5, AoE 3 ili 2, Quake 4 ili Quake 2, Oblivion ili Ultimu, Independence War 2 ili Elitu? Naravno da će igrati pre novije igre, zato što su objektivno uglavnom bolje. Naravno, neko će da odvali kako je to zbog toga što su lepše i šarenije - ima i toga, ne poričem - ali kako ljudi nemaju osećaj evolutivnog razvoja igara to je zaista zastrašujuće. Kako ne kapiraju da oni ne mogu zbog nečeg da padnu na dupe jer su većinu toga već videli, a evolutivne razlike nisu dovoljne da se na dupe i padne. Osećam da je tako neko govorio i kada su izlazili Baldur i Fallout kako oni ništa ne valjaju a u njegovo vreme je na Amigi bilo XYZ avantura...Još samo čekam da neko kaže kako od C&C naovamo nije bilo razvoja strategija i to je to, idem se samozaklati prerđalim dedinim lugerom™.

Poslednja izmena:
filipe preterano se primas i na najmanju provokaciju :)

niko nigde nije rekao da nove igre nemaju nista interesantno i nelinearno, ali sve to sto imaju je na mizernom nivou u odnosu na nesto sto je bilo pre 10ak godina a to je tuga jer igre evoluiraju samo u multimedijalnom delu jer se na njega primaju balvani koji su u stanju da samo zbog toga i daju 50ak $, a to se danas samo i rachuna kada se gleda kvalitet igre, koliko je komada prodano...
btw sta to oblivion nudi sto vec nije vidjeno u morrowindu i igrama od pre... sta je to pored grafike sto ti oduzme dah i kazes ova igra je legenda? kad se smanje detalji na minimum malo toga ostane...

te igre sto si spomenuo i poredio ih sa prethodnicima, su bolje... ali graficki... pocev od heroja koji je igra da se odigra jednom i baci za razliku od trojke koja se igra godinama ponovo i ponovo pa i q4 koji se nije svideo ni onima koji su imali erekciju dok su igrali q2, sa par izuzetaka....

ali ja sam spominjao rpg igre... ne znam zasto generalizujes stvari, valjda da bi sto vise umanjio bilo kakav znacaj onog sto sam otkucao....

filipenko je napisao(la):
Ne sviđaju se tebi te igre više nego sadašnje zato što su Svevišnjim Dane™ i što im je bonitet izrazito izražen©, već zato što si prvo njih i igrao.
Šta misliš, da uzmemo sada nekoga ko se ne igra puno, da li će igrati HoMM3 ili 5, AoE 3 ili 2, Quake 4 ili Quake 2, Oblivion ili Ultimu, Independence War 2 ili Elitu?
Naravno da će igrati pre novije igre, zato što su objektivno uglavnom bolje. Naravno, neko će da odvali kako je to zbog toga što su lepše i šarenije - ima i toga, ne poričem - ali kako ljudi nemaju osećaj evolutivnog razvoja igara to je zaista zastrašujuće. Kako ne kapiraju da oni ne mogu zbog nečeg da padnu na dupe jer su većinu toga već videli, a evolutivne razlike nisu dovoljne da se na dupe i padne. Osećam da je tako neko govorio i kada su izlazili Baldur i Fallout kako oni ništa ne valjaju a u njegovo vreme je na Amigi bilo XYZ avantura...Još samo čekam da neko kaže kako od C&C naovamo nije bilo razvoja strategija i to je to, idem se samozaklati prerđalim dedinim lugerom™.
Hehe, ne, znam da mislish na ono "stara ljubav zaborava nema" kad kazesh za ono shto se "prvo igra" :)
Ali, nije tako... Jer, primer: igrao sam CivII, a nakon par godina AlphaCentauri... Sa obe igre sam totalno odushevljen...
Igrao HoMM3, pa odigrao HoMM4... Pa, sad, tu i tamo, jes' neshto malo bolje, ALI, ne toliko, i nije to toliki kvalitet da kazem da su ni podjednako dobre...
Mozda je stvar ukusa, ali ochekivalo se vishe...
Diablo i Diablo2 - slichno kao sa CivII i AC...
AoE II i AoM - kao sa HoMM3&4...
I tako u krug... Samo, shto je vishe HoMM primera...

Da ne filozofiram vec skratim...
Ima ODLICHNIH novih igara! Ali, retko koja drzi kao one stare...
Jer, kao shto je vec pomenuto, vishe se gleda koliko jaku mashinu ce da zahteva, nego koliko ce zarazna da bude... Da ne pominjem da vishe niko ni ne gleda da igra bude stabilna, sachuvaj boze :wall: :wall:

Kad vec reche evolutivni razvoj kod igara: moje vidjenje je da teche sve sporije i sporije :( :(

G!!! je napisao(la):
balvane, nisu me spopale igrice nego sam fan RPG igara kojih je danas sve manje i sve su neinteresantnije zbog prosecnih igraca kao sto si ti

E, i ja sam fan Marsa pa mi je baš bedak što živim na zemlji, koja je sve "neinteresantnija" zbog prosečnih zemljana kao što si ti! :d

Svi Vi koji posecujete GameSpy od 28.08 Vas ceka ovaj banner:
http://www.nwn2wiki.org/files/banner1/atari_nwn_RB.html

verujte sve izneseno u ovom flash-u je istina, zivi bili pa videli ...
"from this fall, nothing will be the same ... Neverwinter Nights part two will change the hitory of the RPG genre, lifting him up from collapse to the tremedously hights ... and for the Nevervinter nights part two, only the sky is the limit" - ja :D

CIMG3563.JPG

Zašto imam osećaj da ti se ova slika najviše dopala :d

Evo i opsežnog itervjua Krisa Tejlora, glavnog baje-muda na razvoju Supreme Commandera.

vidish kako nemaju pojma i zene dwarfova imaju bradu.. meh... nisu true

G!!! je napisao(la):
vidish kako nemaju pojma i zene dwarfova imaju bradu.. meh... nisu true
a sta su trebali da lickaju izgled karaktera a kad krenes u igru ono gloopost do bola... po meni je to nevazno ... i u NWN1 sam taj deo preskakao tako da cu i ovde :)
ma samo da pocne vec jednom... sve je upicanjeno ... samo da me ne iznenade dok sam u Greece na moru (od 19.09 ~ 29.09 :p)

E ***, sad će i Gothic 3 i NWN2 da prešminkaju ko Oblivion... NWN, Gothic 2 i Morrowind su bili vrhunac grafike GeForce2 ere (ne računajući šejdiranje vode koje tad niko nije mogao da upali) i ličili su na igre u najpozitivnijem smislu reči... a ovo sad, sa pet vrsta mapiranja, hdr-om i pet kila shading efekata po površinama liči na neuspeli pokušaj fotorealizma (naročito bloom i hdr, koji izgledaju ko švajze rnići)... smor...

Aman, šta fali dobroj grafici i efektima? Eto PS2, džaba, pa izvolite...

po meni moze grafika da se pegla do beskraja, ali da se isto toliko odradi i gameplay (u globalu) ... nikako ovo prvo na racun ovog drugog (obrnuto moze ... jer svako ce sesti i odigrati "dobru" igru iako grafika nije nesto narocito, ali ako je igra ****** a grafika napucana ... odrali su zelen bostan ... mmmmm njam njam ) :D

Nisam nesto previse upucen,moze li neko da mi napise ovde sta se ocekuje od igre Age of Pirates?

Jel probao neko Barrow Hill?Neka p&c horor avantura iz prvog lica.

psaras je napisao(la):
Jel probao neko Barrow Hill?Neka p&c horor avantura iz prvog lica.

Imam ja,probao sam ali vrlo kratko.Kazu da ne treba odustajati od te igre na prvu loptu a ja sam bas to uradio_Odvratno izgleda.

Idealno bi bilo klonirati fallout 2 i oblivion iz prve uzeti sve a iz druge samo grafiku e to bi bila igra...

Svejedno sprajtovi ili 3d modeli a mozda i voxeli bitno je da igra ima "dusu", a fallout je upravo imao to nesto...

fallout je stvarno carska igra kao i baldurs gate
danas vecina igara samo blede kopije

EA Aquires Spellforce Dev Team - Electronic Arts has acquired Phenomic, the German development team behind the Spellforce series of fantasy RTS-RPG titles. The team will be renamed EA Phenomic but no financial details were disclosed.

Katastrofa...ja se radovao ekspanziji :(

Agilni je napisao(la):
Ma jock, to ne bi bio Fallout. Moraju biti sprajtovi, s p r a j t o v i !!! :d

:d ma moze i 3d, samo da je izometrija i potezno i special

G - btw sta to oblivion nudi sto vec nije vidjeno u morrowindu i igrama od pre... sta je to pored grafike sto ti oduzme dah i kazes ova igra je legenda? kad se smanje detalji na minimum malo toga ostane...

Oblivion služi samo sa jednim ciljem - lešenje i krvavo udaranje po džepu.
Zapitajte se da li bi ste kupovali originale za po 50e i više, i onda vodili razgovore o ovoj ili onoj igri playgame-u, i slično. Oblivion i slične grafički doterane igre ne nude ništa novo sem vizuelnog izgleda. Pitanje je samo koliko ćeš vremena baciti na njihove proizvode, 2-3 dana ili 6 meseci i više ako si dovoljno lud da je obrćeš po 5 puta i batališ sve oko sebe.
Pošto se tema zove igre generalno.... su veliko gubljenje vremena.

Poslednja izmena:
Sta sve covek moze procitati...A zasto bi smanjivao detalje na minimum?

Poslednja izmena:
Pa da vidiš kako igra izgleda "not the way it's meant to be played" :D
Ozbiljno, Oblivion na very low detaljima izgleda gore nego Q3 sa ugašenim teksturama...

Praetorian je napisao(la):
G - btw sta to oblivion nudi sto vec nije vidjeno u morrowindu i igrama od pre... sta je to pored grafike sto ti oduzme dah i kazes ova igra je legenda? kad se smanje detalji na minimum malo toga ostane...

Oblivion služi samo sa jednim ciljem - lešenje i krvavo udaranje po džepu.
Zapitajte se da li bi ste kupovali originale za po 50e i više, i onda vodili razgovore o ovoj ili onoj igri playgame-u, i slično. Oblivion i slične grafički doterane igre ne nude ništa novo sem vizuelnog izgleda. Pitanje je samo koliko ćeš vremena baciti na njihove proizvode, 2-3 dana ili 6 meseci i više ako si dovoljno lud da je obrćeš po 5 puta i batališ sve oko sebe.
Pošto se tema zove igre generalno.... su veliko gubljenje vremena.
Odlično, već sam se pitao koliko ljudima treba da konačno jednom zauvek demistifikuju Oblivion kao brutalnu ujdurmu zločestih zadriglih kapitalista. Krvav udar po džepu, nego šta - posebno na nas koji uzimamo originale na neviđeno. Igre ne nude ništa novo, a još je u Kuranu zapisano da igra mora posedovati sve novo da bi bila udostojena naše pažnje. Npr. oduvek sam se pitao zašto fps nema izometrijski pogled, zašto u RTSu postoje mape umesto kontinualne celine. Bila bi baš fora napraviti akcionu igru bez protivnika, ili rts bez jedinica.

Prokleti da su nevernici što kažu da igre sada evoluiraju i da se ne može očekivati mnogo toga novog, već da se lagano ide postepenim koracima. Takođe, drznu se nekad hajvani i da ustvrde kako vole nove grafičke endžine! Ej bre, mrtvi ladni to kažu. A gejmplej je nekada bio tako strava. Oblivion je najbolji primer - svaku stvar pomalo unapredili i upakovali u najbolji endžin ikada - sunce im njihovo, zavera koja nas tera na apgrejd i davanje 50 evra. Još mi kažu da me niko ne tera da dam 50 evra kad mogu da uzmem igru za godinu dana na nekoj rasprodaji za 10-15, kao i da ne razumem da ljudima nije mnogo da daju 200 evra za novu grafičku, kad igre toliko plaćaju. Pih, pokazaću ja njima, Prorok je uz mene, sve ću to u Dženan poslati.

Nazad
Vrh Dno