Šta je novo?

Igra godine - diskusija

Igra godine 2008

• Gran Turismo 5 Prologue

Glasovi: 8 12.1%
  • Metal Gear Solid 4

Glasovi: 11 16.7%
  • Little Big Planet

Glasovi: 6 9.1%
  • Fallout 3

Glasovi: 5 7.6%
  • Mirror's Edge

Glasovi: 1 1.5%
  • Dead Space

Glasovi: 2 3.0%
  • Gears of War 2

Glasovi: 8 12.1%
  • Far Cry 2

Glasovi: 1 1.5%
  • Left 4 Dead

Glasovi: 0 0.0%
  • Fable II

Glasovi: 3 4.5%
  • Grand Theft Auto IV

Glasovi: 21 31.8%

• Ukupno glasača
    66
Stvarno ne vidim odakle isplivava ovoliki hejt prema GTA serijalu.. Ideja same igre je je*eno dobra i univerzalna, zato se i toliko prodaje i zato je tako popularna.. Ne znam sta ima tu da se hejtuje? Koja ti jos igra dozvoljava takvu slobodu u virtuelnom gradu, nikad vas nije iznervirao taksista koji vam presece put, nikad niste imali neku potisnutu zelju da se obracunate sa pandurima, da isprebijate neke "mangupe" na ulici koji se qrce? svi ste nesto mnogo fini, sta? :) genijalna ideja i igra u kojoj svako moze da se nadje, nikako mi nije jasan hejt al ajde...

zato sto mozda nekom i nije zanimljivo: ispao sam pi*ka danas u gradu, al zato sacu se naje*em keve nekom u gta :)

edit:
i zasto ne prihvatate da se jednostavno nekom nesto ne svidja nego odma nazivljate hejtom.. pa kad bi se svima svdjao isti zanr sto bi postojalo ovoliko?

Poslednja izmena:
Stvarno ne vidim odakle isplivava ovoliki hejt prema GTA serijalu.. Ideja same igre je je*eno dobra i univerzalna, zato se i toliko prodaje i zato je tako popularna.. Ne znam sta ima tu da se hejtuje? Koja ti jos igra dozvoljava takvu slobodu u virtuelnom gradu, nikad vas nije iznervirao taksista koji vam presece put, nikad niste imali neku potisnutu zelju da se obracunate sa pandurima, da isprebijate neke "mangupe" na ulici koji se qrce? svi ste nesto mnogo fini, sta? :) genijalna ideja i igra u kojoj svako moze da se nadje, nikako mi nije jasan hejt al ajde...

Lol, ideja igre dobra, pusti dzukele da pisaju gde god stignu :d.
To je ideja igre, izem ti ideju :smash:.

Bio sam probao 3.deo, jos onomad kad je izasao, i sve mi je bilo jasno ,).

De de, Zdravko doćiće i Mafia II nema šta da se brineš ;),a dotle će poslužiti i GTA IV :)

Poslednja izmena:
Ne znam... Meni je GTA IV totalno drugaciji od predhodnih delova. Svaki predhodni deo samo krenem, ne predjem ni cetvrtinu igre i odustanem. GTA IV sam sa zadovoljstvom igrao do kraja. Ko nije probao, ne zna. Toliko se vezes za glavnog lika da je to neverovatno.

Meni je GTA4 ista igra kao i Vice City i San Andreas i GTA3.
Zbog toga igra vrlo cesto nenormalno smara, o bilo kakvom vezivanju sa likovima kod mene nije bilo ni traga ni glasa, pola misija je na isti kalup, i ima gomila detalja koji uzasno dosadjuju (npr. cinjenica da te svakih 5 minuta cima ortak da idete na pivo i slicne gluposti).
Ko je igrao prethodna 3 dela, ovaj ce vrlo tesko zavrsiti (ja ga i dalje nisam zavrsio, a nisam siguran ni da li cu ikada to uraditi).
Ko nije igrao prethodna 3 dela, ovaj mozda i svari...

Zbog toga igra vrlo cesto nenormalno smara, o bilo kakvom vezivanju sa likovima kod mene nije bilo ni traga ni glasa, pola misija je na isti kalup, i ima gomila detalja koji uzasno dosadjuju (npr. cinjenica da te svakih 5 minuta cima ortak da idete na pivo i slicne gluposti).
Ko je igrao prethodna 3 dela, ovaj ce vrlo tesko zavrsiti (ja ga i dalje nisam zavrsio, a nisam siguran ni da li cu ikada to uraditi).

Not true. Igrao sam sve ranije delove ali nikad se nisam kanio da zavrsim pricu do kraja, vise sam uzivao u onome u cemu je ova igra i poznata, zaebanciji po gradu sa kolima, i kacenju sa slucajnim prolaznicima i pandurima, u GTA IV je to sve dignuto na veci nivo, Euphoria engine je sjajan! fizika automobila takodje, grafika takodje, najbolja prezentacija virtuelnog grada u bilo kojoj igri do sad, jako zanimljivi likovi i dijalozi, legendarni likovi u stvari..

Not true?
Da li si ti uopse procitao sta sam ja napisao?

Dakle, ovaj post je bio licno misljenje.
BTW Meni igranje sa euforijom i slicnim stvarima ne pruza nikakvo uzivanje.
Da se na ovom forumu nije toliko hypovao taj engine ne bih ni provalio da ga igra ima, jer me ne zanima bezumno jurenje po gradu i ubijanje neduznih prolaznika i pandura.
A igru sigurano ne igram da bih uzivao u "najboljoj prezentaciji virtuelnog grada do sada".

Sta se primas rocket qcko :D znam da je bio licno misljenje, mislim "not true" da je dobar samo onima koji nisu igrali ranije delove, a ja kazem da sam ih igrao.. samo to. A znam da ne igras zbog dobre prezentacije virtuelnog grada, sta ako ti kazem da ima i rocket launchera u GTA, nisi ih izvalio a? :D

Jesam, koristio sam ih za dizanje u vazduh nekih clanova ovog foruma u multiplayeru. :d

kun fu panda definitivno!...igra me je odusevila...od ponudjenih sam glasao za gta 4

Definitivno Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots!:banana:

Evo celokupna lista pobednika jucerasnjih Spike TV Video Game Awards 2008 (ne mogu da verujem da sam gledao pola onog djubreta, ono je horor bilo :D )

Best Shooter: Gears of War 2 (Epic Games)
Best Xbox 360 Game: Gears of War 2 (Epic Games)
Best Indie Game Voted by the Fans: World of Goo (2D Boy)
Big Name in a Game: Kiefer Sutherland (Call of Duty: World at War)
Gamer God Inductee: Will Wright (Sim City, Spore)
Best RPG: Fallout 3 (Bethesda)
Best Music Game: Rock Band 2 (Harmonix)
Best Soundtrack in a Game: Rock Band 2 (Harmonix)
Studio of the Year: Media Molecule (Little Big Planet)
Best PS3 Game: Little Big Planet (Media Molecule)
Best Driving: Burnout Paradise (Criterion)
Best Game Based on a Movie or TV Show: Lego Indy (Traveller's Tales)
Best Fighting: Soul Calibur 4 (Project Soul)
Best Multiplayer: Left 4 Dead (Valve)
Best PC: Left 4 Dead (Valve)
Best Portable: Professor Layton (Level 5)
Best Wii: Boom Blox (EA Casual)
Best Individual Sports: Shaun White Snowboarding (Ubi Montreal)
Best Female in a Game: Jenny McCarthy as Tanya in Red Alert 3 (EA Westwood)
Best Performance by a Human Male: Michael Hollick as Niko Bellic (Grand Theft Auto IV)
Best Performance by a Human Female: Debbie Mae West as Meryl Silverburgh (Metal Gear Solid 4)
Best Graphics: Metal Gear Solid 4 (Kojima Productions)
Best Original Score: Metal Gear Solid 4 (Kojima Productions)
Best Action-Adventure Game: Grand Theft Auto IV (Rockstar Games)
Best Game of the Year: Grand Theft Auto IV (Rockstar Games)

Mogu reći da se u 99% slažem sa ovom listom, otprilike to je to...

Ova lista pokazuje koliko nema igara uopshte i koliko sve odlazi u djavola.

Best Soundtrack in a Game: Rock Band 2

11tmwxz.jpg

U Rock Band-u su ubacili prave pesme sto je neverovatno tesko i vrlo originalno btw...
Lair i MGS4 imaju definitivno najbolji soundtrack koji sam cuo ove godine...

Dobar je soundtrack u LBP-u ali opet su u pitanju prave pesme...

meni lbp ima najbolji soundtrack :)

Fak jea, dobice ovu nagradu od nekog respektabilnijeg izvora sto posto... Ovde su pesme iskomponovane specijalno za igru (polovina) i neverovatno su dobre...

Poslednja izmena:
EDGE 2008 awards

Best Game: LittleBigPlanet
Runners up: Grand Theft Auto IV, Fable II

Best Innovation: LittleBigPlanet
Runners up: New Xbox Experience, Left 4 Dead

Best Visual Design: LittleBigPlanet
Runners up: Street Fighter IV, Far Cry 2

Best Audio Design: Dead Space
Runners up: Grand Theft Auto IV, No More Heroes

Best Hardware: Xbox 360
Runners up: PlayStation 3, Wii

Best Publisher: Microsoft Game Studios
Runners up: EA, Sony Computer Entertainment

Best Online Experience: Left 4 Dead
Runners up: LittleBigPlanet, Gears Of War 2

Best Developer: Media Molecule
Runners up: Criterion Games, Rockstar North

http://www.edge-online.com/magazine/the-edge-awards-2008?page=0,0

lol @ best hardware

Poslednja izmena:
Vala bash...
Hardware je ubedljivo najbolji hehehe...

Realno prve tri stavke su uboli kao i za studio ;) ostalo su nasumicno izvlacili iz sesira :D

A shta to znachi best publisher ? :) Onaj koji je dao najvishe para da ima neke igre :d

Je l su ovo prepisali najbolje igre godine iz Borbe :D

I pogačica sa čvarcima je isplatljivija od Nissana GT-R.

Nazad
Vrh Dno