Šta je novo?

Igra godine - diskusija

Igra godine 2008

• Gran Turismo 5 Prologue

Glasovi: 8 12.1%
  • Metal Gear Solid 4

Glasovi: 11 16.7%
  • Little Big Planet

Glasovi: 6 9.1%
  • Fallout 3

Glasovi: 5 7.6%
  • Mirror's Edge

Glasovi: 1 1.5%
  • Dead Space

Glasovi: 2 3.0%
  • Gears of War 2

Glasovi: 8 12.1%
  • Far Cry 2

Glasovi: 1 1.5%
  • Left 4 Dead

Glasovi: 0 0.0%
  • Fable II

Glasovi: 3 4.5%
  • Grand Theft Auto IV

Glasovi: 21 31.8%

• Ukupno glasača
    66
Njaske, L4Dead skroz obecava, verovatno je luda zabava u vise igraca a ne toliko u single-u, kao i LBP na primer... Ako niste probali onda nema potrebe da se pametuje...

Njaske, L4Dead skroz obecava, verovatno je luda zabava u vise igraca a ne toliko u single-u, kao i LBP na primer... Ako niste probali onda nema potrebe da se pametuje...

E bre, pa ja imam X360 :d Ocesh kratak opis left 4 dead ? :)

FOV kao u Q3 kod najokorelijih igracha, krecesh se kao da su ti djonovi od sapuna, i letish po nivou kao u wipeoutu, neko ti non stop istovaruje zombije iz kamiona, a ti nikako da vidish taj kamion :d

Kome je to interesantno vishe od 10 minuta, offline, online, u pijanom stanju, naduvan, bolje da batali igranje i baci se na aranziranje cveca :d

ps, isto vazi i za onu drugu igru sa zombijima, u shumi. Sad poshto su provalili da je dovoljno da u igru samo stave zombije i ima da se prodaje, treba da ochekujemo josh gomilu takvih maloumnih igara.

Poslednja izmena:
Hahaha, kad ga driver ocrni, to je OCRNJENO :D

Pa nije samo kod igara problem... isto i sa filmovima... neko bi da odgleda neki film horor da se malo uplaši, čisto eto, zabave radi... i onda skineš neki, a ono 2 sata prangijanja i ubijanja 20.000 zombija koje, što driver kaže, neko istovaruje... rambo je malo dete prema tim "hororima"...

E bre, pa ja imam X360 :d Ocesh kratak opis left 4 dead ? :)

FOV kao u Q3 kod najokorelijih igracha, krecesh se kao da su ti djonovi od sapuna, i letish po nivou kao u wipeoutu, neko ti non stop istovaruje zombije iz kamiona, a ti nikako da vidish taj kamion :d

Kome je to interesantno vishe od 10 minuta, offline, online, u pijanom stanju, naduvan, bolje da batali igranje i baci se na aranziranje cveca :d

ps, isto vazi i za onu drugu igru sa zombijima, u shumi. Sad poshto su provalili da je dovoljno da u igru samo stave zombije i ima da se prodaje, treba da ochekujemo josh gomilu takvih maloumnih igara.
Opet preterijes,cim nije ultra realisticno ne valja.Zabavna igra,cak sam pazario primerak na Steam-u.:)

A da lepo covek batali igre.Sta koji moj ih i probava vise kad unapred zna da su za maloumne(tj nas),amerikance,i da su obicno ****** osim ako to nisu igre namenjeno njegovoj visosti playstation-u.Onda te igre naprasno dobijaju fiziku,matematiku,geografiju i sta vec ne i postaju igre koje su najbolje u zanru i igraju ih samo oni ljudi koji znaju sta je kvalitet i koji se igraju na konzolama jos od hiljadudevetsto i neke.

Mislim i ovi kometari kao:Kome je to interesantno vishe od 10 minuta, offline, online, u pijanom stanju, naduvan, bolje da batali igranje i baci se na aranziranje cveca!

Ja ovo nisam ni probao ali ovde na forumu ima likova koji ovo igraju i to slanje na aranziranje cveca im izgleda kao ono: ,,Mali idi po pivo"a oni sigurno ne vole da ih niko ovde smatra nizom rasom.

I da dodam ono najbitnije Bozic je,najradosniji praznik

HRISTOS SE RODI !!!!

Left 4 Dead koristi engine prvog Half Life-a hehehehe, znaci trcanje, pucanje, cucanj, skok, sve je isto, igra jeste zabavna ali samo prvih 15 minuta :p

I mene je drzala otprilike toliko (da, igrao sam online:))

Opet preterijes,cim nije ultra realisticno ne valja.Zabavna igra,cak sam pazario primerak na Steam-u.:)

Pa mora da ima osnovnu fiziku da bi bilo "believable", glavna stvar kod bilo koje igre je fizika, ne mora da bude simulacija, ali da imash osecaj da upravljash choveka od 80 kila, a ne od 300 grama :) Igra bi bila neuporedivo bolja chak i sa nepostojanjem priche da imash osecaj tezine i sebe i zombija, umesto shto si tezak kao na mesecu, a zombiji od papira :) To je tako bilo u Duke Nukemu, koliko josh decenija treba da prodje da vecina kupaca igara ukapira da to nije dovoljno dobro i da developeri napokon obrate paznju ? :)

I na sve to, kako moze da ti bude interesantno da ubijesh milion zombija ? :) Igrao sam Dead Rising da vidim shta je to dobro u igri, i posle pola sata kad sam video sve fore, koji je smisao igre i koliko to treba da nemash shta drugo da radish da bi nastavio sa igranjem ;)

A da lepo covek batali igre.Sta koji moj ih i probava vise kad unapred zna da su za maloumne(tj nas),amerikance,i da su obicno ****** osim ako to nisu igre namenjeno njegovoj visosti playstation-u.Onda te igre naprasno dobijaju fiziku,matematiku,geografiju i sta vec ne i postaju igre koje su najbolje u zanru i igraju ih samo oni ljudi koji znaju sta je kvalitet i koji se igraju na konzolama jos od hiljadudevetsto i neke.
[/B]

Ne kapiram, jel samo imash potrebu da neshto napishesh ili stvarno mislish da neka druga konzola ili PC ima bolje igre u vecini zanrova ? Pa druge platforme uopshte ni nemaju igre u pola zanrova, sa chime uporedjujesh LBP ili Ratcheta, ili MGS4, Uncharted ? Koje su to bolje igre na bilo kojoj platformi ?

Poslednja izmena:
Da citiram sebe kada sam bio uzeo L4D:

Evo, večeras sam se konačno odlučio da malo više degustiram igru i moram da kažem da je bilo FENOMENALNO!!!:smash:
Igrali smo ja, jedan naš lik, i još dva stranca, ekipa se super poklopila, što se retko dešava u L4D (i što me je dosad odbijalo od igranja), prvo smo krenuli na expert, tu baš nije išlo, pa smo se prebacili u advanced i slistili prvu kampanju. Zaista je bio extra doživljaj. :)

I danas stojim iza toga, ukoliko se neke stvari poklope L4D je zaista uživanje igrati, baš neko veče sam sa još trojicom likova vezao 4-5 sati igranja bez prestanka, a to vreme kao da je proletelo u treptaju. Mape su predobro urađene, možda je igra prekratka ali ima veliki replay value, i jedino što smeta je mali arsenal naoružanja i ne dovoljna raznovrsnost među zombijima, a bilo bi lepo da postoji nekih razlika u gameplay-u između 4 glavna lika. Mada najavili su da su počeli rad na DLC, po fazonu na update-ove za TF2, pa imaju priliku da isprave sve mane...

Poslednja izmena:
I shta, 5 sati ubijash zombije po zakonima fizike na Marsu i to je fenomenalan provod ? :) Jel ti je to prva igra u zivotu ? :)

Ne kapiram, jel samo imash potrebu da neshto napishesh ili stvarno mislish da neka druga konzola ili PC ima bolje igre u vecini zanrova ? Pa druge platforme uopshte ni nemaju igre u pola zanrova, sa chime uporedjujesh LBP ili Ratcheta, ili MGS4, Uncharted ? Koje su to bolje igre na bilo kojoj platformi ?

Ne Driveru covece stvarno nije fora u tome,ja recimo skroz gotivim playstation3(cak sam i nameravao jedno vreme da ga kupim ali sam to odlozio za malo kasnije)ali poenta je u totalnoj neobjektivnosti koju ispoljavas prilikom komentara na svaku igru.E sad je stvar sto neuki gradjanin lepo uzme procita tvoje postove i kaze auu pa ovo sve krs igre a samo playstation ima igre koje su po fizici,mirisu,ukusu fenomenalne.Ja se slazem sa tobom da su igre koje si nabrojao fenomenalne ali to nisu jedine igre koje postoje i koje vrede.A kad si vec pomenuo Ratchet-a da ti samo naglasim da ima ako ne bolja onda istog kvaliteta igra na xbox-u i zove se Kameo.Jedino u cemu ga tu Ratchet sije je grafika koja je i u Kameu sjajna ali ima i cinjenica da je R&C izasao godinu i po kasnije

I shta, 5 sati ubijash zombije po zakonima fizike na Marsu i to je fenomenalan provod ? :) Jel ti je to prva igra u zivotu ? :)

Pa sad je neću igrati dosta dugo, to mi je bilo dovoljno za dugo vremena. Kad se bolje pogleda, igra ne nudi ništa specijalno, nema priče, nikakvih inovacija u gameplay-u, iznova te napadaju isti protivnici, ali igra donosi nešto drugo, a to je da je co-op odrađen vrhunski i da može da bude ludo zabavna, barem meni...

Poslednja izmena:
Pa mora da ima osnovnu fiziku da bi bilo "believable", glavna stvar kod bilo koje igre je fizika, ne mora da bude simulacija, ali da imash osecaj da upravljash choveka od 80 kila, a ne od 300 grama :) Igra bi bila neuporedivo bolja chak i sa nepostojanjem priche da imash osecaj tezine i sebe i zombija, umesto shto si tezak kao na mesecu, a zombiji od papira :) To je tako bilo u Duke Nukemu, koliko josh decenija treba da prodje da vecina kupaca igara ukapira da to nije dovoljno dobro i da developeri napokon obrate paznju ? :)
Potpisujem ovo, a da neko ne pomisli da samo flejmujem, neka se zna da sam slične utiske već izneo u odgovarajućoj temi u PC igre sobi. Igrač se kreće "klizanjem", a neprijatelji su bukvalno bez ikakve težine. Imao sam osećaj baš kao da pucam u papir, samo što je ovaj put 3D :) Uz to, overall je dosadna posle par nivoa. Džaba što je Coop dobar i što su određeni elementi na višem nivou nego što je to obično do sada viđeno. Nazi Zombies nivo u CoD5 mi je daleko bolji i igriviji (isto traži Coop i isto je odlično odrađen :) )

Ne Driveru covece stvarno nije fora u tome,ja recimo skroz gotivim playstation3(cak sam i nameravao jedno vreme da ga kupim ali sam to odlozio za malo kasnije)ali poenta je u totalnoj neobjektivnosti koju ispoljavas prilikom komentara na svaku igru.E sad je stvar sto neuki gradjanin lepo uzme procita tvoje postove i kaze auu pa ovo sve krs igre a samo playstation ima igre koje su po fizici,mirisu,ukusu fenomenalne.Ja se slazem sa tobom da su igre koje si nabrojao fenomenalne ali to nisu jedine igre koje postoje i koje vrede.A kad si vec pomenuo Ratchet-a da ti samo naglasim da ima ako ne bolja onda istog kvaliteta igra na xbox-u i zove se Kameo.Jedino u cemu ga tu Ratchet sije je grafika koja je i u Kameu sjajna ali ima i cinjenica da je R&C izasao godinu i po kasnije

Ko ovde pricha o voljenju PS3 ? Ja pricham o direktnom kvalitetu i izboru igara na njemu, i X360 sa tim ne moze da se poredi.

Kakav sad Kameo ? Kako se to poredi sa Ratchetom, bash me interesuje. Igra je neverovatno konfuzna i ima uzasne kontrole, i deluje poluzavrshena. Mozda ima tu neshto interesantno, ali dzabe kada ono osnovno za neku platformu nije ispunjeno, i to se nikako ne moze porediti sa Ratchetom. Ista stvar je u vecini zanrova, PS3 ima najbolje u skoro svakom, a tek izlaze igre u odredjenim zanrovima.

Mislim da ste malo preterali sa crnjenjem L4Dead. I ja podrzavam pricu o napredovanju tehnologije i sto realisticnijem pristupu ali *** preterujete nekad. Poenta je da igre budu zabavne a ako koriste prastari engine za to onda sta je tu je. Nisu ni ciljali na neku epic kampanju i nezaboravne likove, ovo je cista zaebancija sa drustvom u Lan-u ili online.. Nije cak ni tehnicki toliko nazadna, vidim da koristi ragdoll fiziku, graficki sasvim pristojno i ne treba ti I7 da je pokrenes. Svi sa slusalicama i rokaj zombije iz kamiona :) Mnogo se tripujete oko tih tehnologija i pricha kako ste to vec sve igrali pre 35 godina, nekad to moze biti losa stvar..
KZ2 ima sve to sto driver pricha, sve je na next-gen nivou, ali da je krajnji rezultat smor gameplay onda dzaba sve, dzaba bi joj bila i bruka grafika i fizika.. ali na svu srecu sve je ispalo odlicno..

Uh uh uh, drajveru preteruješ sada. Kameo je vrh igra i može da se poredi sa Ratchetom po kvalitetu. Možda jedina igra sa XBOX-a koja može da se poredi sa svojim ekvivalentom na PS3. Koliko si ti to igrao?

btw, kontrole uopšte nisu toliko loše već nisi posvetio dovoljno vremena.

još jedan edit :D - za sve ostale igre se slažem ali za Kameo nikako. Igra je odlična.

Poslednja izmena:
Ma ok je zabava i to, ali nekome je zabava da uživo uzme snajper, da se popne na zgradu i da skida glave... to je njemu verovatno zabavno, ali to što je NJEMU to zabavno, nije razlog da ostali podržavaju...

Uh uh uh, drajveru preteruješ sada. Kameo je vrh igra i može da se poredi sa Ratchetom po kvalitetu. Možda jedina igra sa XBOX-a koja može da se poredi sa svojim ekvivalentom na PS3. Koliko si ti to igrao?

btw, kontrole uopšte nisu toliko loše već nisi posvetio dovoljno vremena.

još jedan edit :D - za sve ostale igre se slažem ali za Kameo nikako. Igra je odlična.

Nisam joj dovoljno paznje posvetio jer su upravljanje i kamera uzasni, plus osecaj nedovrshene igre. To je dovoljno da ne igram igru duze od pola sata, dzabe shto je ona mozda u drugim stvarima kvalitetna, kada osnovno nije ispunjeno. Pa ista stvar je recimo sa Tomb Raiderom vs Uncharted. Najveca razlika je u fizici, kameri i upravljanju lika/pucanju, znachi neshto osnovno shto provalish posle 5 minuta igranja, i ako to nije dobro, dzabe sve.

Ista stvar je i u Forza vs Gran turismo, isto je Killzone vs Halo, isto je LBP vs Banjo Kazooie (?). Sve te igre na PS3 prvo shto imaju je bolja fizika i kamera, i samo zbog toga su daleko ozbiljnije i osecaj u njima ni malo nije generichki kao u 95% igara.

A šta ti si kao bio u ratu, pa znaš da l je bolje killzone vs halo :D

[ne zezam tebe gorane, nego karikiram odgovore na driverove postove]

:D

Ne mozes da poredis Halo i Killzone, to su 2 potpuno razlicita shootera.
Halo je arkadni (konzolni) shooter, dok Killzone 2 ima nesto realniji pristup celoj prici.
Ako hoces da poredis Halo sa necim, to bi bio Resistance 2 (ne Fall of Men).

Nisam joj dovoljno paznje posvetio jer su upravljanje i kamera uzasni, plus osecaj nedovrshene igre. To je dovoljno da ne igram igru duze od pola sata, dzabe shto je ona mozda u drugim stvarima kvalitetna, kada osnovno nije ispunjeno. Pa ista stvar je recimo sa Tomb Raiderom vs Uncharted. Najveca razlika je u fizici, kameri i upravljanju lika/pucanju, znachi neshto osnovno shto provalish posle 5 minuta igranja, i ako to nije dobro, dzabe sve.

Ista stvar je i u Forza vs Gran turismo, isto je Killzone vs Halo, isto je LBP vs Banjo Kazooie (?). Sve te igre na PS3 prvo shto imaju je bolja fizika i kamera, i samo zbog toga su daleko ozbiljnije i osecaj u njima ni malo nije generichki kao u 95% igara.

Hmm, ne moraš prijatelju meni to ostalo da nabrajaš:), ja se sa tim slažem u potpunosti. Ali se sa Kameo nikako neću složiti. Kada malo ovladaš kontrolama, a meni nije trebalo više od 20 minuta igra pruža vrhunsku zabavu. Meni je to jedina igra sa xboxa da mi je izvukla dosta osmeha i zabave a pikao sam tu konzolu oko 2 meseca.

A šta ti si kao bio u ratu, pa znaš da l je bolje killzone vs halo :D

[ne zezam tebe gorane, nego karikiram odgovore na driverove postove]

:D

Ma opušteno, ne ljutim se ja tako lako:). A i nema za čega :)

Poslednja izmena:
Necu da pocinjem opet nikakvu dublju pricu ili svadju ali zasto se Halo stalno pljuje?
Igra je skroz zabavna napucavanja sjajno,multiplayer jedan od najboljih koji trenutno postoji tako da glupo je vise crniti ga.Ako nekom igra nije legla ne znaci da je losa!

Nazad
Vrh Dno