Šta je novo?

Igra godine - diskusija

Igra godine 2008

• Gran Turismo 5 Prologue

Glasovi: 8 12.1%
  • Metal Gear Solid 4

Glasovi: 11 16.7%
  • Little Big Planet

Glasovi: 6 9.1%
  • Fallout 3

Glasovi: 5 7.6%
  • Mirror's Edge

Glasovi: 1 1.5%
  • Dead Space

Glasovi: 2 3.0%
  • Gears of War 2

Glasovi: 8 12.1%
  • Far Cry 2

Glasovi: 1 1.5%
  • Left 4 Dead

Glasovi: 0 0.0%
  • Fable II

Glasovi: 3 4.5%
  • Grand Theft Auto IV

Glasovi: 21 31.8%

• Ukupno glasača
    66
Ovi ne prestaju da troluju ***.. Da, mnogo pisemo o igrama jer ima sta da se pise, kad cujem neku zanimljivu vest ili vidim neki novi skrin/trejler ja cu to da podelim sa drugima, smeta vam? Da li je toliko dobar Gears i Fable da ne stizete sa drugima da podelite komentare o njima? Ocigledno su toliko dobri da cak imate i vremena da trolujete u temama u kojima vam nije mesto..

GeoW2 je nesto sto bi trebali da probate i da se iskreno odusevite.Ja sam ga presao i evo sad cu ti ukratko reci nesto o njemu.
Graficki jedna od najlepsih next gen igara do sada izaslih.
Nivoi su svaki drugaciji i ni u jednom momentu neces reci,dosadno je nastavicu sutra.
Prica je standardna kakva moze biti u jednom suteru ali nije nezanimljiva i bolja ne treba.
Ne mozes bas da bauljas samo napred i da sibas sve redom ipak mora malo taktiziranja prilikom borbe,srecom igra ima najbolji cover sistem ikad primenjen tako da napucavanje predstavlja pravo zadovoljstvo.Ubedljivo najbolje napucavanje na konzolama i ko god hoce pravi shooter neka uzme GeoW i dobice ga.Igra je fenomenalna i steta je sto nece izaci na pc-u(ovo govorim iskreno)da se i pc igraci pocaste ovom poslasticom.Co-Op je bolesno dobar i jos bolji za igranje nego single a o multiplayeru necu da pricam jer jos nisam probao.

Pomeno si Borise Fable.Aj i onjemu koju da ti kazem.

Tek to je ludnica znaci nisam subjektivan stvarno ne igram mnogo igre al kad mi se neka svidi ja je se sit izigram a Fable sam tek poceo i sto je vise igram sve mi se vise igra,veruj mi ono je stvarno strava igra.Verujem da je od onih igara ili ti se svidi ili ne meni je legla tako da uzivam uz nju.Sav taj fantasy svet je fenomenalno docaran i sve je bajkovito i mastovito tako da od rpg-a mi nista vise ne treba.Nisam neki rpg fan ali ovo je prava stvar.

Eto nema potrebe za 25 strana o fable-u da bi se istinski uzivalo u igri.Cisto da ljudi vide da postoje super igre i van ps3(koji ih ima)i da nema potrebe svaku igru docekivati ko novu godinu jer koliko vidim da se ovde svesno stvara lazna slika o nekoj megasuperiornosti ps3 igara a o neexluzivnosti pc igara.

I to sto je igra sa x360 izasla na pc ne znaci da je bolja ili da su pc igraci dobili nesto.

Probajte samo Lost Planet na pc-u i na xbox-u pa recite sta je bolje.

Poslednja izmena:
Cisto da ljudi vide da postoje super igre i van ps3(koji ih ima)i da nema potrebe svaku igru docekivati ko novu godinu jer koliko vidim da se ovde svesno stvara lazna slika o nekoj megasuperiornosti ps3 igara a o neexluzivnosti pc igara.

Amen to that :type:.

GeOW je maloumna igra za nalozene amerikance od 15 godina koji su spremni da krenu u rat protiv terorizma..

GeoW2 je nesto sto bi trebali da probate i da se iskreno odusevite

pa nadamo se da cemo ga probati :)

Prica je standardna kakva moze biti u jednom suteru ali nije nezanimljiva i bolja ne treba.

hell yeah, storyline is awesome... :D

Pomeno si Borise Fable.Aj i onjemu koju da ti kazem..

...

ovo cemo sigurno probati ;)

jer koliko vidim da se ovde svesno stvara lazna slika o nekoj megasuperiornosti ps3 igara a o neexluzivnosti pc igara.

lazna slika? pa meni je upravo najjasnija slika koju sam video bila jutros kad sam pogledao spisak igara za glasanje.. nikad se nisam preterano zanimao za xb naslove (osim hitova), al kad sam jutros video na glasanju za xb: pc-igre + geow2, zaista me frapiralo (zato i ceo dan smaram za xb-exkluzivama :p)

I to sto je igra sa x360 izasla na pc ne znaci da je bolja ili da su pc igraci dobili nesto.
Probajte samo Lost Planet na pc-u i na xbox-u pa recite sta je bolje.

naravno da ne znaci.. neke igre su bolje za igranje na konzolama (tomb radeir npr), neke na pc-u.. isto tako neko sa pc-a moze da kaze: to sto su konzole dobile neke igre ne mora da znaci da je bolje tamo. - a i jeste tako :wave:

Zanimljivo da je sad naslov teme promenjen iz igra godine za xbox360/ps3 u samo "Igra godine". Ovako se steče pogrešan dojam pošto su iz izbora izbačene PC eskluzive...

pa anketa je zatvorena i vise nema glasanja tako da je ostala samo diskusija koje doduse i nema vec se vodi xb vs ps3 rat :)

ali slazem se, trebalo bi obrisati anketu da se ne stice pogresan dojam ;)

Slazem se, evo citam PC teme GTA IV ovde i na SK forumu, zao mi je ljudi majke mi, izgleda da je port ocajan, i ne mogu reci da mi nije drago sto je igram bez problema vec pola godine i sto sam batalio celu tu zaebanciju sa PC igrama.. Takodje nemoj me pogresno razumeti za Gears i Fable, to je bio samo odgovor na komentar o tome da PS3 korisnici samo pricaju o igrama, verujem da su to dobre igre, ali meni realno nisu vredne kupovine box-a zbog njih..
Pa onda neverovatno glupi komentar na nabrojane PS3 ekskluzive "ako je to sve sto izlazi u naredne dve godine onda nek se ne trude sa PS4"... pa to je za signature *** :)

neke igre su bolje za igranje na konzolama (tomb raider npr), neke na pc-u..

Ositji bre :D, pogresan primer si naveo, al bas pogresan.
Kao prvo ima onaj stariji TR, i ima ovaj noviji serijal (7.-9. deo).
Original (i njegovi nastavci do 5.dela) je ko stvoren za upravljanje tastaturom, case closed :).
Sto se tice novijih nastavaka, igra je ravnopravno razvijana za sve konzole, nema porta, dakle equal.

Dakle, nadji bolji primer i TR mi ne diraj :d.

Slazem se, evo citam PC teme GTA IV ovde i na SK forumu, zao mi je ljudi majke mi, izgleda da je port ocajan, i ne mogu reci da mi nije drago sto je igram bez problema vec pola godine i sto sam batalio celu tu zaebanciju sa PC igrama..

Srce mu se cepa od tuge :d.

Al ovaj gruja me odusevljava covek :D, prosipa mudrosti na sve strane :p.

Poslednja izmena:
Slazem se, evo citam PC teme GTA IV ovde i na SK forumu, zao mi je ljudi majke mi, izgleda da je port ocajan, i ne mogu reci da mi nije drago sto je igram bez problema vec pola godine i sto sam batalio celu tu zaebanciju sa PC igrama..

Nije problem sam port, već endžin igre, negde su gadno *****ali, kao što sam već negde rekao za PS3 je rađen upscale sa 640p, znači nisu mogli ni da izvuku 720p, a fps je zakucan na 30. A druga je stvar što sad svi žele da teraju na max, kad se zna da se traffic density npr. može triput povećati u odnosu na konzolnu verziju, isto se odnosi i na View Distance, da su na max dosta detaljnije i teksture, što se videlo već na prvim screenshootovima za PC, i sad to žele to da teraju 1680x1050 sa fps-om preko 60...

There are new features in the PC version of GTA 4: better streaming, new textures with higher resolutions, a higher visibility range and the possibility to set the resolution up to 2,560 x 1,600

# You're able to adjust many options in game, such as the draw distance, and even the density of the vehicles, from 1 to 100%. Rockstar even mentioned that the console version of the game would only actually be running the vehicle density at 33% of that possible on the PC version.
Increased texture resolution makes it easy to read all of the adverts and posters in the game, such as those in the subway which are nothing more than a blur on the console versions.

I u osnovi medium podešavanja odgovaraju onim na konzolama, to što su ljudi zaluđeni da na sve lupe max, to je njihov problem...

Poslednja izmena:
I u osnovi medium podešavanja odgovaraju onim na konzolama, to što su ljudi zaluđeni da na sve lupe max, to je njihov problem...

Oces da kazes da su uradili teksture iz pocetka za PC verziju :d mozes vecu rezoluciju da stavis, veci draw distance i gusci saobracaj, to je to.. Konzolne verzije su Max podesavanja na PC-u (teksture i ono sto je bitno)... Nadji mi neki snimak na kom znacajno bolje izgleda PC verzija.. Toliko o tome da si sa 3870 miran za sve multiplatforme u narednim godinama.. :wave:

Oces da kazes da su uradili teksture iz pocetka za PC verziju :d mozes vecu rezoluciju da stavis, veci draw distance i gusci saobracaj, to je to.. Konzolne verzije su Max podesavanja na PC-u (teksture i ono sto je bitno)... Nadji mi neki snimak na kom znacajno bolje izgleda PC verzija.. Toliko o tome da si sa 3870 miran za sve multiplatforme u narednim godinama.. :wave:

Koja igra ce bolje da potera prodaju novih grafickih karti nego gta4,).

Neki od onih snimaka stvarno bolje izgledaju od PS3 verzije. Aliasing je manje primetan na tim shotovima i pozadina nije blurovana kao na Soniju. Teksture su tu negde (mada bolje na PS3). Mada kakve to ima veze kad treba komp od 1500EUR da tera igru koja radi na konzoli od 400.

ma sto radi na konzoli od 400e, nego radi i na onoj jeftinijoj.. prvo, cekas pola godine (ne licno ti, nego generalno pc-igrac) da bi uopste dobio a kad izadje nije ti dovoljna grafa koja je skuplja od cele konzole?!

edit:
Ositji bre :D, pogresan primer si naveo, al bas pogresan.
Kao prvo ima onaj stariji TR, i ima ovaj noviji serijal (7.-9. deo).
Original (i njegovi nastavci do 5.dela) je ko stvoren za upravljanje tastaturom, case closed :).
Sto se tice novijih nastavaka, igra je ravnopravno razvijana za sve konzole, nema porta, dakle equal.

Dakle, nadji bolji primer i TR mi ne diraj :d

i novi fps-ovi se ravnopravno razvijaju za sve platforme i to ne znaci da je sto ti kazes equal. ipak, mis je mis..

enivej, zadnja igra koja sam presao je najnoviji tr i upravo na njega sam mislio kad sam dao primer. ako ti se ne svidja primer, sta da ti radim..

docicu i ja u pc sobu i pocecu da ubedjujem kako je bolje lakse i preciznije igrati fps na djojpadu :D

Poslednja izmena:
docicu i ja u pc sobu i pocecu da ubedjujem kako je bolje lakse i preciznije igrati fps na djojpadu :D

Posle KZ2 ni sam vise nisam siguran sta je bolje :zgran: a secate se sta sam pricao ranije i nikad nisam verovao da cu tako nesto reci.. Nije bas za ovu temu, ali, stvarno, kad covek razmisli, mis je precizniji, jelte, ali da li je realniji (ne verujem da izgovaram ovo)... mislim uzmi Counter za primer, skaces sa 10 metara i tek sto si se docekao na noge odradjujes savrsen head-shot nekom 100 metara dalje od tebe... Gamepad je slucajno ili ne uneo tu neku realnost u FPS-ove, a to je da se osecas kao vojnik sa punom opremom i da nemas vanljudske reflekse i da ti oruzje nije tesko 100 grama i da se nikad ne umaras... Jos uvek nisam definisao bolje/losije, ali definitivno je dobrodosla promena, unosi veci adrenalin u napucavanje kad znas da nisi vanljudski precizan kao ni tvoj protivnik.. Naprednjaci (PC) nek ne smaraju odma vec nek razmisle sta sam rekao, pa onda nek hejtuju..

pa obrati paznju na reci u mom citatu: bolje, lakse i preciznije ;)

nigde nisam pomenuo realnije (da ne ulazimo sad u tu diskusiju :)) .. ja nikad nisam rekao da mi je lose da igram fps na jpadu ali da je lakse na misu - lakse je, tu bar nema dileme :)

ps. naprednjaci :p .. onda mu mi dodjemo radikali :)

Killzone 2 je dokaz da FPS-ovi jako, jako, dobro mogu raditi na gamepadu.

pa ako cemo tako, uncharted je do sad najbolji dokaz da se moze lepo pucati i na jpadu :) .. jeste on iz treceg lica, ali kad se stisne (jel bese?) L1, prelazi se u fps-look-alike mod :)

pa ako cemo tako, uncharted je do sad najbolji dokaz da se moze lepo pucati i na jpadu :) .. jeste on iz treceg lica, ali kad se stisne (jel bese?) L1, prelazi se u fps-look-alike mod :)

I u Unchartedu je sjajno, ali je u KZ2 ebe mamu :)

Poslednja izmena:
Mos' misliti...porediti Counter sa KZ...to samo moze onaj koji poredi GoW sa Larom Kroft i PoP-om:d Skok sa 10m u kanteru...oce to, bez onog zvuka KVRC:D Tezina se...oseca zbog dzojpeda:d:d
Spawn rape i rocket launcher su pretpostavljam najpopularniji zbog toga sto ih samo dzojped moze docarati LoL...da ste tako fini i precizni sto ne igrate Rifle-only pa pojedinacna paljba...ili kad rafal cima pusku i rasipa metke...e da te vidim onda:D
Lako je palamuditi o preciznosti kad imas rocket launcher, rafal i municije do mile volje...no dobro, sta tu ima novo,mislim u odnosu na sve bisere koji se mogu procitati ovde.DZOJPED je tajna koja se trazi godinama, taj mali tracak realnosti koji bezi PC igracima FPS-ova.
Haha, eto sta se desi kad covek provede jedno 7 godina u zamrzivacu i otkrije IGRICE...a u pauzi je igrao samo LFS...valjda:p

Sto si flejmer :) ocekivao sam takav komentar i vidi se da nisi razumeo sta sam hteo da kazem. Covece mogao sam da kupim Golf 4 (umesto dvojke :d) koliko sam potrosio kinte na CS... Jedno 5 godina svakodnevnog igranja, valjda imam kredibilitet da kazem nesto o tome? Jesam rekao da je nesto bolje od drugog, NISAM.. procitaj lepo. Ne mozes u stvarnosti tako brzo da se okreces i tako precizno da pucas kao sa misem, tacka. Kazem samo da ima nesto u tome sto nisi savrseno i nerealno precizan, dok ne probas, po mogucstvu negde gde je to odlicno uradjeno (KZ2, Uncharted) nemoj smarati..

I btw, nemas neograniceno municije, cak sta vise..

Poslednja izmena:
poceo ja ko drajver, napisao poduzi odgovor na ovo pa obrisao jer nema svrhe :) .. enivej, to sto ti pricas smo isto slusali od borisa pre nego sto je probao kz2 :)

ps. a u kanteru nemas municije do mile volje?

Aman co'ce, sta te spopalo?

Lozac je napisao(la):
Ne mozes u stvarnosti tako brzo da se okreces i tako precizno da pucas kao sa misem, tacka.

Ovo je valjda jasno samo tebi...:D

Ali i dalje porediti igre izmedju kojih stoji toliko godina i koje su totalno drugacija filozofija...

kimi je napisao(la):
ps. a u kanteru nemas municije do mile volje?

Ne.Kol'ko para, tol'ko muzike;)

Poslednja izmena:
Ali i dalje porediti igre izmedju kojih stoji toliko godina i koje su totalno drugacija filozofija...

Ne poredim grafiku :) poredim filozofiju, odnosno i dalje najbolji shooter na PC-u, slazes li se, i totalno drugaciji nacin napucavanja..

^^Grafiku nisam poredio ni ja, jer je to besmisleno.Gameplay kantera je sasvim drugi svet, pocev od zahtevnosti vestine, poznavanja mape do timskog igranja.To sto si navodno otkrio "realnost" muceci se sa dzojpedom ne znaci da je igra koju igras time realnija.
Uostalom multiplejer sa Spawn Rape sistemom i Rocket-qckama je u startu osudjen na propast, ako ga ne dovedu makar na nivo CoD4 multija...ali to je i dalje daleeko od kantera i tog sistema.
Da li je kanter najbolji shooter na PC, vrlo je diskutabilno.Popularan jeste, i ja ga pikam povremeno u ime starih dana, ali da je najbolji...meni nije.

Poslednja izmena:
^^Grafiku nisam poredio ni ja, jer je to besmisleno.Gameplay kantera je sasvim drugi svet, pocev od zahtevnosti vestine, poznavanja mape do timskog igranja.To sto si navodno otkrio "realnost" muceci se sa dzojpedom ne znaci da je igra koju igras time realnija.

A sta sam ja rekao... :) Ne kazem da je igra realnija, vec da je iskustvo malo realnije, jesmo utvrdili da u stvarnosti nisi precizan kao sa misem, da ti oruzje nije od plastike, i da posle sprinta od pola minuta mozes da cucnes i savrseno pogadjas nekog u glavu? se slazemo u tome? Ako krenes na levo u igri prema nekom, a neko ti je sa desne strane, koliko bi ti trebalo vremena da se okrenes u punoj opremi i sa oruzjem od par kila? sigurno ne brzo koliko ti treba da pomeris misa od leve do desne strane podloge...

^I dalje poredis cudne stvari...i to sto si sad opisao -je sve zbog dzojpeda?
Ili pak ima vise veze sa animacijom karaktera?

Nazad
Vrh Dno