Šta je novo?

IGN Top 25 Consoles of All Time

vjerovatno da ne čita, a vjerovatno ni BD ne postiže odmah tih 72 mbit/s tako da mu dodjemo na isto. Poenta je bila da zbog sporog BD drajva veliki dio igara traži obavezno instaliranje na HD. A što se tiče tvojih uvreda, one isključivo govore o tvom ličnom vaspitanju. Moja iskrena preporuka je da se manje emocionalno vežeš za taj komad plastike te da pokušaš da istu energiju usmjeriš ka pripadnicama suprotnog pola. Ako me poslušaš vidjećeš da je tamo najbolji 1vs1 a o multiplejeru da ne pričam.
Covece, ti se bavis samo teorijom, brojkama i papirima, da vidimo kako se snalazis u praksi (ako si je uopste i koristio sudeci da nemas onu drugu konzolu).
Zasto se vecina multiplatform naslova (gde instalacija na ps3 naravno nije neophodna) ucitava istom brzinom na obe konzole? Gde je isparilo to 3x brze ucitavanje na boxu?
Naslove necu ni da navodim i dopusticu ti da malo bolje istrazis net posto vec sam ne mozes da isprobas...
Slobodno navedi neki naslov koji se 3x brze ucitava na boxu i priznacu da si u pravu...
Do tada je sve ovo sto pises samo cist spam, flame i na kraju glupost.
Ti spominjes instalaciju kao negativnu stvar izmedju ostalog :wall:

vjerovatno da ne čita, a vjerovatno ni BD ne postiže odmah tih 72 mbit/s tako da mu dodjemo na isto. Poenta je bila da zbog sporog BD drajva veliki dio igara traži obavezno instaliranje na HD.

Dakle, ni ti ne znaš. Ne branim ja PS3, već me nervira da mi neko ko se u IT razume kao automehaničar priča da je BD 2x sporiji od DVD 20x.

po vašoj logici DVD na XB360 je jednako brz kao i HD jer kada se kompletna igra prebaci na HD kod XB360 na učitavanju se ne dobije skoro ništa. Stvar je u tome da ne treba svim igrama veliki protok ali zato onim kojim treba BD je prespor.
Da napravim poređenje.
Ako je jedan automobil tri puta brži od drugog ne znači da ćeš sa njim stići tri puta brže na cilj jer postoji još veliki niz faktora koji utiču na trajanje vožnje.
Obavezno instaliranje velikog dijela igara kod PS3 izdavači pravdaju presporim BD drajvom, nijesam ja to izmislio.

Ja sam samo od tebe to čuo. Ako je nekima spor BD a nekima nije, možda oni prvi neki ne umeju da iskoriste to što im se nudi?

Pa recimo da najjači PS3 timovi zahtijevaju instalaciju za svoje igre. BD je mlada tehnologija i kao i ostali što su imali ima problem sa brzinom.

Killzone2 i uncharted rade bez instalacije, a timovi koji su ih pravili.... :)

Sasvim se lepo strimuje cela igra za 2X brzinom.

Pa recimo da najjači PS3 timovi zahtijevaju instalaciju za svoje igre. BD je mlada tehnologija i kao i ostali što su imali ima problem sa brzinom.

Sta pricas bre? Prestani da lupas gluposti ***.. :wall:

Ne radi se ovde o tome jesmo li uvredjeni već o tome da prva konzola sa blu-ray driveom u sebi nadje se 10 mesta niže nego li konzola koja izadje u isto vreme sa DVDjem. Da je mesto ili dva niže, nema problema, s obzirom na prodaju i na lobiranje M$ bilo bi zasluženo. Ovako, stavljanje pojedinih Colecovisiona i ostalih konzola za koje iskreno nisam ni znao da su postojale ispred PS3 a iza XBOXa stvarno nema nikakve logike.

Za tebe nema logike. Ali naslov je IGN Top 25 Consoles of All Time.

I još jednom da quoteujem

Each console on the list ahead was selected for its influence on the industry and the gaming culture as a whole, with special consideration for their benchmark titles, peripherals, monetary success, and total hardware sold. But beyond sales figures and critical reception, one of the biggest contributing factors in our ranking process was our lasting impressions of each console, and how it contributed to our love for gaming and inspired us to become involved in the industry.

Nijedno od gore navedenih ne ispunjava PS3, osim "benchmark titles", ali ni na to ne može da se računa skroz, jer je ova zadnja generacija na pola svog života (čitaj : ostale dve kompanije imaju isto toliko svojih igara i nijedna konzola se ne ističe svojim katalogom naslova od druge -long live multiplatform!!!)

IGN je odabrao svoje kriterijume i u odnosu na njih ocenio. ***a, nije uzeo u obzir special consideration : which one is most popular in Serbia :S:

Ja ne tražim da PS3 bude na prvom mestu već upravo na osnovu njihovih faktora ne mogu da razumem razliku od 10 mesta. A malo mi je čudno da "and how it contributed to our love for gaming and inspired us to become involved in the industry" bude toliko snažan kod XBOXa da bude čak i ispred PS1 :)

Plus, ako ćemo i po Srbiji, XBOX je popularniji nego li PS3 tako da ti ona poslednja rečenica nema smisla.

A vidiš, sad sam pogledao prvi faktor "nfluence on the industry and the gaming culture as a whole" i ne mogu opet da shvatim da na listi nema jednog PSPa koji je doneo čitavu revoluciju po pitanju portabl konzola. Pa ni Gameboya.

Poslednja izmena:
Najverovatnije da nijedna konzola poslednje generacije nije dobila poene na to.

Ali jesam ja trebao to da ti napomenem ? :/

Poslednja izmena:
čitaj : ostale dve kompanije imaju isto toliko svojih igara i nijedna konzola se ne ističe svojim katalogom naslova od druge -long live multiplatform!!!

Cek cek, kakve imaju veze multiplatforme sa tom misterioznom trecom kompanijom (koju si tako iskusno ubacio u celu pricu). Koliko je meni poznato ni jedna multiplatforma koja je objavljena na konzoli te trece kompanije ne zasluzuje da se zove tim imenom iz prostog razloga sto nema nikakve veze sa izgledom i igrivoscu njenih pandana sa druge dve konzole (i onog sistema sto nije konzola). A to za bogastvo igara na toj misterioznoj konzoli, pa zar nije na onom klipu sto je Cvejic linkovao jasno prikazano da ta koznola ima vise hardware-skih dodataka nego kvalitetnih naslova :).

Najverovatnije da nijedna konzola poslednje generacije nije dobila poene na to.

Ali jesam ja trebao to da ti napomenem ? :/

Ako nijedna nije dobila (a ja mislim da XBOX jeste zbog svoje cene i promocije = veći uticaj) onda mi molim te navedi ijedan razlog zbog kojeg bi ta razlika bila 10 mesta. Da se razumemo, ne kažem ja da PS3 treba da bude bolje kotiran od XBOXa. Samo je razlika izmedju dve konzole koje su izašle u poprilično slično vreme jako drastična s obzirom na ono šta obe nude.

Usput vidim da se priča o brzini DVDja i BRa a svi zaboravljaju na kapacitet koji je glavna prednost BR tehnologije. Usput ne znam koja se to igra instalira na HDD, jedino sam tu opciju video kod Ninja Gaiden i to zavisi od samog korisnika želi li ili ne. Naravno i PSN igre takodje.

Poslednja izmena:
Otkucajte protestno pismo IGN-u možda pomogne, ili barem tužite sudu za ljudska prava u Strasburu zbog nanesene duševne boli :d

Ma evo, već 3 dana se tresem, noćima sanjam listu i sebe kako vičem NEEEEEEEEEE :D

Cek cek, kakve imaju veze multiplatforme sa tom misterioznom trecom kompanijom (koju si tako iskusno ubacio u celu pricu). Koliko je meni poznato ni jedna multiplatforma koja je objavljena na konzoli te trece kompanije ne zasluzuje da se zove tim imenom iz prostog razloga sto nema nikakve veze sa izgledom i igrivoscu njenih pandana sa druge dve konzole (i onog sistema sto nije konzola). A to za bogastvo igara na toj misterioznoj konzoli, pa zar nije na onom klipu sto je Cvejic linkovao jasno prikazano da ta koznola ima vise hardware-skih dodataka nego kvalitetnih naslova :).

Još jednom : nijedna od 3 konzole poslednje generacije se po meni ne ističu svojim ekskluzivama. Nismo još ni blizu kraja ova generacija, ima mesta za neke naslove koji će da se istaknu, ali po mom mišljenju na većinu ljudi će veći utisak ostaviti GTA4, COD MW, Guitar Hero i ostale MP igre.

A sad malo da branim misterioznu treću kompaniju, čiji se multiplatform naslovi tebi ne sviđaju. Neki od tih naslova se bolje prodaju na ovoj konzoli nego na druge dve.
Recimo GH, RB ali i Tiger Woods 2010, koji se prodao u više kom. zahvaljujući jednom od hardverskih dodataka (ironija, zar ne?).

Ta kompanija je izdaja dve periferije (5 ukupno) od koje jedna svojim brojem skoro da premašuje broj jedne od konzola poslednje generacije. A druga periferija je tek skoro počela da se prodaje i već je prodato 3 miliona komada.

Da li postoji laksi kriterijum za ocenjivanje kvaliteta od prodaje? :D

Slučaj MP: Da li bolja grafika znači bolji kvalitet?

Slučaj "dodaci" : oficijelni dodaci su izuzetnog kvaliteta, lepa bela plastika, ne krcka ni pod nogama. Na osnovu prodatih primeraka, izrade i isplativosti (malo više za kompaniju, malo manje za igrača) zaključujem da su dodaci veoma kvalitetni.

Poslednja izmena:
Ma da, ti fenomenalni beli kontroleri su cist kvalitet, nemaju mana, bar ne onakvih sa kakvima muku muce druge neke druge konzole...yeah right.

Poslednja izmena:
Ma da, ti fenomenalni beli kontroleri su cist kvalitet, nemaju mana, bar ne onakvih sa kakvima muku muce druge neke druge konzole...yeah right.

Da te edukujem malo, kad već ne znaš sam.
Periferije koje je Nintendo izdao/proizveo su :
Wii Fit Board
Wii Zapper
Wii Wheel
Wii Motion Plus
Wii Speak

Sigurno da IGN takve periferije uzima u obzir prilikom ocenjivanja, a ne one koje je Brus Li proizveo u svom podrumu. :p

edit: više IGN,manje flejm

Poslednja izmena:
ne treba zaboraviti kako su se isti ovi koji se rugaju Nintendu oduševljavali Sonijevi dildom sa svjetlećom kuglom na vrhu.Wii je u svijetu postao fenomen i koliko ja vidim najviše se igara prodaje za njega što znači da ljudima on donosi dosta zabave. Činjenica je da Wii nema grafiku na nekoj igri tako dobru da ekipa izbaci 170 stranica raznih gif-ova, ali nekom ona i nije najbitnija. Soni je probao isto sa svojim siaxisom a svima je poznato kako su igre koje ga podržavaju završile.

Soni je probao isto sa svojim siaxisom a svima je poznato kako su igre koje ga podržavaju završile.

Mislim da Sony nije implementirao sixaxis tehnologiju da bi se igre bazirale na njoj, vec samo kao detalj da ucini neku radnju u igri zanimljivijom. Na primer u Fists of Plastic kad hoces da meditiras okrenes naopako dzojped, postavljanje eksploziva u KZ2, koje je meni super odradjeno, i tako dalje...

Lair?, naravno da su poslije te katastrofe riješili da istu ne ponove.

Ti za lose implementiran sixaxis imas samo taj primer, a mnogo je vise igara u kojima je to sasvim pristojno odradjeno.

Heavenly Sword ima fino rešen sixaxis sistem, ali sam sixaxis i nije neka opcija koja je za preozbiljnu implementaciju, više za "foru" :)

Još jednom : nijedna od 3 konzole poslednje generacije se po meni ne ističu svojim ekskluzivama. Nismo još ni blizu kraja ova generacija, ima mesta za neke naslove koji će da se istaknu

Pa bas zato je i ova lista totalna nebuloza, ubaciti next-gen konzole tu je cisto stvaranje neizbeznih flejmova sto njima podize rejting i broj pogleda na sajtu.
A driver i baner su mala deca u poredjenju sa tvojom privrzenoscu Nintendu :D To se zove pravi fan..

Nazad
Vrh Dno