Šta je novo?

IGN-ova lista,top 100 igara svih vremena i platformi!!!

E, sad...

Sine, koliko ti imas godina kad se tako izvaljujes?
Po cemu je to mafia legendarna, po tome sto se voze kola, ili sto se koristi tompsonka, ili sto kao oruzja postuju neke zakone fizike? Igra jeste dobra ali legendarna nije sigurno!
WoW!!!! WoW? Jedan RPG is treceg lica u Warcraft univerzumu koji kad se provali fazon postaje isti i monoton (raidovi, itd...)
Mike Tyson's Punch Out je legendarna igra. Procitaj prvo brdo tekstova o Nintendo Entertainment Systemu (NES-u iliti Famicomu) i o serijalima i tipovima igrica koje je izrodio! MT Punch Out ima svako pravo da bude na listi!
Neke nisu, ali Degustus non disputandum est!

Čisto da kažem da imam 40 godina i da igre igram od kada se pojavio PONG a igrački staž sam započinjao po luna parkovima, preko Spectruma ZX, Amige 500 pa sve do današnjeg PC-a. Bar mi o tome ne treba pričati, a i ja sam malo učio latinski u školi...
Da bi neka igra bila legendarna mora je igrati mnogo ljudi i mnogima ostati u lepom sećanju. Što se Mafije tiče, to je, PO MENI, najbolja igra svih vremena, ali ukusi su različiti (neću na latinskom). Dovoljno je videti po stranim (a i našim) forumima koliko se ljudi oduševilo što će biti nastavka i šta misle o prvom delu, a meni je to dovoljno da postane legenda. A i koliki se hype stvara zbog pojave Fallout 3. Zašto?? Zato što su Fallout 1 i 2 legende! A da se pojavi Mike Tyson`s Punch Out 2, koliko bi se ljudi oduševilo?? Kod nas, sva trojica koji su je igrali...
A usput sam pročitao post momka koji kaže da je GTA 3 bolji od Mafije. C, c, c, c, c, baš se pitam da li je taj momak ikad video, a kamoli odigrao Mafiju, inače ne bi pisao nešto tako nebulozno. Za razliku od Vice City-ja ili San Andreas-a, GTA je teško sr*nje!! Instaliraj GTA3 i Mafiju istovremeno i odigraj ih, pa onda pričaj...

Mafia je GTA klon, samo je smeštena u drugo vremensko razdoblje i samo je zbog tog vremenskog razdoblja specifična. Igrao sam je, ne sviđa mi se.

p.s. Sad kad pogledam, nemam ni ja tako mali igrački staž kad znam skoro sve igre sa one liste... preko 22 godine igranja. :)

p.p.s. Spectrum sux :p

Poslednja izmena:
Lista je potpuno besmislena - najviše zbog toga što postoji redosled pozicija koji se ne može opravdati ni po jednom kriterijumu. To je ko lista najboljih filmova na IMDB-u , koju ne fermam 2%.
Ovakve stvari imaju više zabavni (ili čak marketinški) karakter, a ne neki ozbiljan značaj.

Hmh, lista najboljih filmova na imdb ima bar neki kriterijum. Ako je 200000 ljudi doslo i dalo filmu ocenu 9/10 to definitivno ima neku tezinu. A ova IGN lista ima tezinu onoga sto je doticni 'novinar' isproducirao posle prezasladjene jutarnje kafe taj dan kada je sastavio ovu listu iz puke dosade i nedostatka inspiracije.

Čisto da kažem da imam 40 godina i da igre igram od kada se pojavio PONG a igrački staž sam započinjao po luna parkovima, preko Spectruma ZX, Amige 500 pa sve do današnjeg PC-a. Bar mi o tome ne treba pričati, a i ja sam malo učio latinski u školi...

Odlicno, onda sigurno znas da skoro sve igrice opravdano stoje na onoj listi.

Da bi neka igra bila legendarna mora je igrati mnogo ljudi i mnogima ostati u lepom sećanju. Što se Mafije tiče, to je, PO MENI, najbolja igra svih vremena, ali ukusi su različiti (neću na latinskom). Dovoljno je videti po stranim (a i našim) forumima koliko se ljudi oduševilo što će biti nastavka i šta misle o prvom delu, a meni je to dovoljno da postane legenda.

Legendarna igrica mora da donese nesto novo i inovativno sto ce posle da se pojavi u drugim igricama. Po stoti put. Mafia jeste dobra, ne, ne... Odlicna igra, ali legendarna nije.

A i koliki se hype stvara zbog pojave Fallout 3. Zašto?? Zato što su Fallout 1 i 2 legende! A da se pojavi Mike Tyson`s Punch Out 2, koliko bi se ljudi oduševilo?? Kod nas, sva trojica koji su je igrali...

Dva totalno razicita vremenska perioda, i MT punch Out 2 se prodavao

A usput sam pročitao post momka koji kaže da je GTA 3 bolji od Mafije. C, c, c, c, c, baš se pitam da li je taj momak ikad video, a kamoli odigrao Mafiju, inače ne bi pisao nešto tako nebulozno. Za razliku od Vice City-ja ili San Andreas-a, GTA je teško sr*nje!! Instaliraj GTA3 i Mafiju istovremeno i odigraj ih, pa onda pričaj...

GTA 3 i Mafia tesko da mogu da se uporedjuju jer pored osnovnog koncepta (jurnjava po gradu) nemaju nista zajednicko!

A ja mislim da je GTA3 legendarna igra. A evo ih i moji razlozi:

1. Broj prodatih primeraka igrice (sve platforme).
2. Inovativnost. GTA je doneo mnogo stvari koje su tad prvi put vidjene (u stvari nisu bas tad, DMA je izdao 1998 Body Harvest, ali ona je prosa relativno nezapazeno).
3. Gameplay
4. Grafika
5. Broj nagrada koja je igrica pokupila!

A evo ti i jedan lep quote

Wikipedia je napisao(la):
As of September 25, 2007, Grand Theft Auto III is the ninth best-selling video game in the United States, behind its successors Grand Theft Auto: Vice City and Grand Theft Auto: San Andreas. As of September 26, 2007, Grand Theft Auto III has sold 12 million units, with 5.7 million of those units being sold in the US.

Poslednja izmena:
ma dajte bre ljudi koji crni gta, carmagedon je bio pojam za gta i uvek ce to biti :D.....oh kako sam samo voleo da gazim kravice....good old times.....kriterijum nikako ne sme da bude broj prodatih kopija jer to ne vuce automatski da je igrica dobra.....ovo je najbolje dokazati na primeru muzickih albuma, gde imate albume koji su prodati u preko 10 miliona primeraka, ali su totalni trash dok je zato nekim kultnim albumima trebalo pet godina da bi se prodali u pola miliona

IGN je napisao(la):
We like to hear people scream at us. Unfortunately, it has been a long while since anyone's actually done it. To compensate, the editors of all three IGN Editorial offices (US, UK, and Australia) got together and decided that it was time to revisit one of the most controversial topics in our business...
The Top 100 Games of All Time!
Yes, friends, more than 30 editors located all over the world set aside their ages, allegiances and personal favorites to pick the hundred best videogames that the planet has ever seen! There was fighting, there was mayhem, and there was pizza -- lots and lots of pizza.

Now, some of you may proclaim, "but your list is different from the rankings you guys did in 2005!" Well, of course it is people. Plenty of fantastic games have been released since then, and we have plenty of new folks in our ranks to throw in their couple of cents. We're also not afraid to admit that our tastes change over time too......

IGN - The Top 100 Games of All Time

Mafia je GTA klon
Par dodirnih tacaka se uvek moze naci ali koncepcijski nemaju slicnosti. Gta koliko sam video niko ne zavrsi vec se vremenom zastrani u besmislenom nasilju dok ne postane dosadno. Mafia se u mojoj kuci prelazi peti put, dosta neobicno za tako linernu igru a utisak je kao kad izadjes iz bioskopa posle dobrog filma.

Poslednja izmena:
Odlicno, onda sigurno znas da skoro sve igrice opravdano stoje na onoj listi.

Nisam video ceo spisak pa ne mogu da sudim o tome, ali je raspored potpuno debilan. U to me niko ne može ubediti

Legendarna igrica mora da donese nesto novo i inovativno sto ce posle da se pojavi u drugim igricama. Po stoti put. Mafia jeste dobra, ne, ne... Odlicna igra, ali legendarna nije.

Dakle, pojavila se kad i GTA 3 (sećaš se da su GTA 1 i 2 bile 2D igre iz ptičje perspektive) pa se pitam kako je to Mafia GTA klon?? Prve prave 3D jurnjave po gradu, vožnje kola i pucnjave...s tom razlikom što je Mafia imala fantastičnu priču i mnogo bolju grafiku za razliku od idota koji bezglavo jurca po gradu i ispunjava debilne zadatke za gangove. Ovde izuzimam Vice City i San Andreas koji su pet klasa iznad GTA 3.

Dva totalno razicita vremenska perioda, i MT punch Out 2 se prodavao

A šta je toliko legendarno i inovativno u boksu? Dva tipa se mlate i ne znam šta tu ima da bude toliko inovativno da bi se našlo više na listi. A NHL 94 da ne pominjem...

GTA 3 i Mafia tesko da mogu da se uporedjuju jer pored osnovnog koncepta (jurnjava po gradu) nemaju nista zajednicko!

A ja mislim da je GTA3 legendarna igra. A evo ih i moji razlozi:

1. Broj prodatih primeraka igrice (sve platforme).
2. Inovativnost. GTA je doneo mnogo stvari koje su tad prvi put vidjene (u stvari nisu bas tad, DMA je izdao 1998 Body Harvest, ali ona je prosa relativno nezapazeno).
3. Gameplay
4. Grafika
5. Broj nagrada koja je igrica pokupila!

a1. Razumem da se više prodala, jer je Rockstar imao jačeg izdavača nego što su česi (Illusion Softworks) imali u tek nastalom Gathering Of Developers. Zato se zbog silne reklame Halo 3 prodavao u džakovima, a svi kažu da nije ništa naročito. Da je to merilo, Simsi bi trebali da zauzmu prvih 10 mesta...
a2. Šta je tu inovativnije od onoga što je viđeno u Mafiji? (ponavljam, GTA3 i Mafia su se pojavile istovremeno)
a3. GTA 3 ima užasan gameplay, glavni lik trči kao da ima motku u du*etu, pucati po likovima je smarajuće, a voziti vozila je jedva malo realnije od Need For Speed. Sve ovo je MNOGO bolje odrađeno u VC i SA...
a4. Šališ se?? Pa pogledaj sad grafiku u jednoj i drugoj igri?? Bar tu nema smisla porediti.
a5. Ah, koliko će Crysis pokupiti nagrada za najbolju igru godine, iako je sasvim prosečna igra...

Nisam video ceo spisak pa ne mogu da sudim o tome, ali je raspored potpuno debilan. U to me niko ne može ubediti

Tu se slazemo

Dakle, pojavila se kad i GTA 3 (sećaš se da su GTA 1 i 2 bile 2D igre iz ptičje perspektive) pa se pitam kako je to Mafia GTA klon?? Prve prave 3D jurnjave po gradu, vožnje kola i pucnjave...s tom razlikom što je Mafia imala fantastičnu priču i mnogo bolju grafiku za razliku od idota koji bezglavo jurca po gradu i ispunjava debilne zadatke za gangove. Ovde izuzimam Vice City i San Andreas koji su pet klasa iznad GTA 3.

GTA se pojavio pre mafie.

GTA šta je toliko legendarno i inovativno u boksu? Dva tipa se mlate i ne znam šta tu ima da bude toliko inovativno da bi se našlo više na listi. A NHL 94 da ne pominjem...

U to vreme je bilo

a1. Razumem da se više prodala, jer je Rockstar imao jačeg izdavača nego što su česi (Illusion Softworks) imali u tek nastalom Gathering Of Developers. Zato se zbog silne reklame Halo 3 prodavao u džakovima, a svi kažu da nije ništa naročito. Da je to merilo, Simsi bi trebali da zauzmu prvih 10 mesta...
a2. Šta je tu inovativnije od onoga što je viđeno u Mafiji? (ponavljam, GTA3 i Mafia su se pojavile istovremeno)
a3. GTA 3 ima užasan gameplay, glavni lik trči kao da ima motku u du*etu, pucati po likovima je smarajuće, a voziti vozila je jedva malo realnije od Need For Speed. Sve ovo je MNOGO bolje odrađeno u VC i SA...
a4. Šališ se?? Pa pogledaj sad grafiku u jednoj i drugoj igri?? Bar tu nema smisla porediti.
a5. Ah, koliko će Crysis pokupiti nagrada za najbolju igru godine, iako je sasvim prosečna igra...

1. Serious Sam 2 je isto u GoD u pa se prodao odlicno!
2. Nisu se pojavile istovremeno! GTA III: October 26, 2001 Mafia: August 29, 2002
3. Licni ugodjaj
4. Pricamo o periodu od godinu dana.
5. Igra mozda jeste, ali ima inovativnosti neke a i grafika je dosad nesto najbolje sto je PC video!

I ti i ja smo otisli u off. Ne pokusavam da te ubedim da je GTA bolji, ali ti kazem da Mafia nije Legendarna!

Za sada samo jedna igra sa C64 (i to 100. mesto)??? Ako se ne pojavi Emlyn Hughes do kraja... ne znam, poješću tastaturu :)

Edit: Da, Mafia je GTA klon!!! Ali doveden do savršenstva u svakom pogledu. Jeste legenda.

Poslednja izmena:
Nisi u pravu ;) To što je on izjavio nema veze sa kvalitetom igre, već sa njenim ekonomskim uspehom.

train driving all the PC sales numbers altogether on gaming

A sta mislis da li taj ekonomski uspeh mozda ima neke veze s tim da igra ima neke kvalitete ? Sigurno je ljudi ne bi igrali da ih nema, zar ne ? Postoji n drugih MMORPG-ova, zasto nijedna od njih nema popularnost kao WoW ? Da su bolji od WoW-a, igraci bi verovatno igrali njih a ne WoW, slazes se ? Sta vredi jednom Guild Wars-u sto ima mozda bolji PvP sistem, a i to je pitanje nakon uvodjenja novina u PvP segment WoW-a, kad nema ono sto ce da zadrzi ljude da je igraju i dalje, kad nema ono najbitnije - nema atmoferu !

I kao jedna od najboljih MMO igara uopste, ako ne i najbolja, igra koja je preporodila zanr i doprinela da se isti spusti u mainstream, s pravom zasluzuje da se nadje u prvih 30 igara na bilo kojoj listi TOP igara ikada...

Poslednja izmena:
Ako se ne pojavi Emlyn Hughes do kraja... ne znam, poješću tastaturu :)

Aaaaa to majstore, Emilyn Hughes! ZAKON! :smoke: A Flimbo's Quest, hehe.. bez te dve igre ova lista je besmislena.. ma ustvari totalno je besmislena Mafia MORA biti medju top 10, top 20 MINIMUM!

Za sada samo jedna igra sa C64 (i to 100. mesto)??? Ako se ne pojavi Emlyn Hughes do kraja... ne znam, poješću tastaturu :)

spremaj kecap i majonez :D

nes nisam primetio lemmings, legendarnu igru, valjda ce je ubaciti do kraja

ps. 2g pravili top listu??? nes mi to neozbiljno malo :D

Stvarno sad me setiste onih starih top lista u SK. I Zlatna/Srebrna/Bronzana Sindi... I one karikature u ocenama... A bila je dobra lista negde pred kraj 95. Ne secam se koje godine su je ukinuli, da li '96. ili '97. Prva mesta su drzali Creatures, Elite, Pirates, UFO, tu negde i Lost Vikings i Commanche. I to je tako glasao narod pismima... Mnogo bolje od ovog sad OMG MOJ X-CRATE 720 ima podrsku za 10k X 6k rezoluciju i igricu u kojoj je glas dao Kristofer Woken, i mnogo HD Blooma, BEST EVAH!!!

2. Nisu se pojavile istovremeno! GTA III: October 26, 2001 Mafia: August 29, 2002

U pravu si što se tiče da smo otišli u offtopic, ali samo ovo da podsetim...datum izlaska koji si naveo vezan je za PS2 verziju, dok je PC verzija izašla u maju ili junu 2002. Ja sam ih nekako istovremeno nabavio, pa sam se vezao za to.
A meni je Mafia legendarna jer je bila prva koja mi je pokazala da sam sa Voodoo Banshee karticom (tada jednom od dve najjače) imao krš mašinu, koja nije mogla da potera igru kako treba. Baš kao Crysis danas...

Poslednja izmena:
josh uvek ne vidim StaCraft BroodWar na listi shto najverovatnije znachi da je igra ushla u taj top 40. :)

josh uvek ne vidim StaCraft BroodWar na listi shto najverovatnije znachi da je igra ushla u taj top 40. :)

Starcraft, Diablo 1, Fallout 2, NBA live 96, bomberman, tyrian, Comix zone, Earthworm Jim 2, Jurrasic park, Mortal kombat, King's Bounty, Chrono Trigger, Civilization 1 itd itd :D Nadam se da ce se naci na listi, kao i da ce Morrowind i Daggerfall istisnuti prenavikani Oblivion.

Poslednja izmena:
Na listi od prošle godine Halo 2 ej! Halo 2 na 25 mestu
"This game in all of its glory is easily the best Xbox game to date. It features flawless graphics, enhanced gameplay, great music and atmospheric sound, and multiplayer that's so good it will last a lifetime."

To je napisao jedan od posetilaca - pravi primer uspešne M$ove alhemičarske kampanje go*no uspe da proda kao zlato. Svaka čast M$-u, zaista im se divim za extra uspešnu marketinšku kampanju. Neverovatno...

Na listi od prošle godine Halo 2 ej! Halo 2 na 25 mestu
"This game in all of its glory is easily the best Xbox game to date. It features flawless graphics, enhanced gameplay, great music and atmospheric sound, and multiplayer that's so good it will last a lifetime."

To je napisao jedan od posetilaca - pravi primer uspešne M$ove alhemičarske kampanje go*no uspe da proda kao zlato. Svaka čast M$-u, zaista im se divim za extra uspešnu marketinšku kampanju. Neverovatno...

Ja razumem da su sa ogromnim parama uspeli da proguraju Halo franšizu,
na zapadu se sve i svašta prodaje pod Halo oznakama, od dečijih igračaka,
do hrane, a evo i Chrysler su najavili automobil koji će biti "inspirisan video igrom Halo".

Sve to kapiram. Uložili ljudi pare, napravili hype...

...ali ne kapiram zašto je taj lik Master Chief iz Halo igara postao popularan...
na koju foru je jedan totalno generic cyber-marinac postao trejdmark faca
koja stoji u istoj ravni po popularnosti sa likovima kao što je Super Mario, Solid Snake, Sonic, Gordon Freeman itd.

40. Gran Turismo 3 A-spec
Platform(s): PS2
Developer: Polyphony Digital
Publisher: Sony Computer Entertainment
Year Released: 2001

39. Super Mario Bros. 3
Platform(s): NES
Developer: Nintendo R&D4
Publisher: Nintendo
Year Released: 1990

38. Final Fantasy Tactics
Platform(s): PSX
Developer: Square
Publisher: Sony Computer Entertainment
Year Released: 1998

37. Pokémon Blue Version
Platform(s): GB
Developer: Nintendo

36. Grim Fandango
Platform(s): PC
Developer: LucasArts
Publisher: LucasArts

35. Grand Theft Auto III
Platform(s): PC, PS2, XBX
Developer: DMA Design
Publisher: Rockstar Games
Year Released: 2001

34. Deus Ex
Platform(s): MAC, PC, PS2
Developer: Ion Storm
Publisher: Eidos Interactive
Year Released: 2000

33. Fallout
Platform(s): MAC, PC
Developer: Interplay
Publisher: Interplay
Year Released: 1997

32. Halo: Combat Evolved
Platform(s): MAC, PC, XBX
Developer: Bungie Software
Publisher: Microsoft
Year Released: 2003

31. The Legend of Zelda: Majora's Mask
Platform(s): N64
Developer: Nintendo EAD
Year Released: 2000

aleluja za grim fandango, ali samo ne znam kako su im gta3 i halo dospeli na ova mesta.....mislim se halo je na boljem mestu od deus ex......pih bre kakvi su to ****** sa ign :d

Ništa ta lista ne valja ako nema Battlefield 2:mad:

GH je na listi zato sto je uveo malo originalnosti i svezine. Nije dzaba na listi...

Nazad
Vrh Dno