Podosta, mada ne koliko se to primetilo kao i Win9x/Me->WinXP.Ja bih voleo da se clan alphaunit ukljuci u ovu raspravu pa da ti pokusa objasniti koliko nisi u pravu i koliko je kernel Viste unapredjen u odnosuna kernel XP-a!
Podosta, mada ne koliko se to primetilo kao i Win9x/Me->WinXP.
A sta ima konkretno kor
da li se zbog ovoga desava da se "obara trasfer kroz mrezu ako slusas MP3 muziku." na Visti ????????- I/O scheduler/throttle (najnaivnije, ali korisnika verovatno najvise interesuje - prost primer kad WMP pusta pesmu, ima prioritet za citanje sa diska - korisno ako se u isto vreme kopira file).
Ne, mislim Me->XP. Mozda si zaboravio (ili mozda nisi koristo pa ne znas) koliko je hardver manje bio podrzan na 2K nego na XP-u. Zatim koliko je mrezu bilo lakse konfigurisati na XP-u. I jos nekoliko sitnica, koje kad se dodaju su puno.mislis kao Win9x/Me->Win2K posto XP nije doneo nista novo osim built-in-OS neupotrebljivog snimanja diskova, grebovanja muzike u WMA format.... i bla, bla... uglavnom do pola upotrebljivih aplikacija uz WinXP.
Daa neko je spomenuo preemptive multitasking: koliko je to dobro radilo na XPu vidi se kad se Single core masina optereti sa 100%
Ne, sem ako je muzika na mrezhi. A ne znam iskreno zbog cega se to desava u Visti. Moguce je da je neka DRM glupost, mada bi to vec neko provalio.da li se zbog ovoga desava da se "obara trasfer kroz mrezu ako slusas MP3 muziku." na Visti ????????
Ne, mislim Me->XP. Mozda si zaboravio (ili mozda nisi koristo pa ne znas) koliko je hardver manje bio podrzan na 2K nego na XP-u. Zatim koliko je mrezu bilo lakse konfigurisati na XP-u. I jos nekoliko sitnica, koje kad se dodaju su puno.
Sve drivere koje danas koristis za 2K su u stvari samo XP driveri koji slucajno rade na 2K. Jos uvek imam hardver koji nema driver za 2K, a ima za XP.?? o cemu pricas? Hardware bio manje podrzan u Win2K nego u WinXPu? pa naravno kad je ovaj drugi izasao posle 3 godine - u medjuvremenu je napisana gomila drajvera (Win2K i XP koriste iste drajvere).
Da sam ovo radio pre 5 godina, mozda sam i zaboravio, ali pre manje od 6 meseci sam instalirao 2K Srv, i znam da sam pppzd dok sam dobio net na njemu! O wirelessu necu ni da pricam..ajde necu i tebe da maltretiram da mi nabrajas razliku izmedju Win2K i XP-a jer ako je "lakse konfigurisanje mreze" - major stvar (mada ni ovo ne vidim: sta je lakse kad je isto!)
Malo kasnim, ali Q3 (tj. neki novi Quake Arena) na id tech 5 engine-u je najbolja stvar koju mogu da zamislim....
inace zbog jadnih ogl drivera ati je doprineo da carmack tako razmislja. ATI nikad nije omogucio upotrebu sm3.0 ili sm4.0 kroz asm. jeste kroz glsl ali sa mnoogo meseci kasnjenja.
to si vec jednom rekao, ali koja je poenta te konstatacije u kontekstu JC-ovih kontempliranja o izboru API-a?NVidia je omogucila koriscenje SM3 i SM4 instrukcija kroz ASM a ATI nije nikad to uradio i nezna se da li ce uopste to da uradi. Na ATI-u SM3 je dostupan kroz GLSL a SM4 nije uopste. Kod NVidie, SM3 i SM4 su dostupni kroz ASM, GLSL i CG.
Zato sto code koji on napravi nece da radi na ATI-u iz gore navedenih razloga. Tek kada ATI izbaci driver patch igra radi. Najnoviji primer je ETQW. JC nece vise da se drnda sa invalidima iz ATi-a.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari